Evliliğimde çok mutluyum diyenler sırrınız nedir?

BU kadar romantiklik iyi değil en azından benim tarzım değil

Son düzenleme:

cnm. benim hiç kimsenin evliliği 4 4lük değildir.mesla bizim bi komşumuz vardı aynı senin anlattığın gibi hatta daha da fazlası bir kere yüksek sesle bile tartıştıklarını duymazdık.böyle birbirlerinin gözünün içine bakardı bi de dünya tatlısı kızları vardı.o zaman ben daha evlenmemiştim.inşallah benimki de böyle olur falan derdim.sonrası tabi hüsran bi baktık kız hüngür hüngür ağlaya ağlaya geldi meğerse bunu kocası aldatıyormuş biz bile şok olmuştuk okadar aşık bi adam nasıl olurda karısını aldatırdı meğerse adamın gözlerindeki ışıltısı yeni yeni heyecanlardan ötürüymüş.böyle erkeklerde var maalesef...ayrıca sonradan öğrendiğimiz kadarıyla o kdarda zaten mutlu bi evlilikleri yokmuş.Allah ım nasıl bir düşünce bu erkeklerdeki anlayamıyorum.bildiğim kadarıyla aldatılmadım ama öyle bir şeyle karşılaşırsam ne yaparım bilmiyorum.ben evliliğimde mutluyum fazlası olmasın yeterki aldatımayayım.. cnm. bu arada kendini bu kadar üzme...neden kendinde bir problem arıyorsun belki de o senin için doğru insan değildir...senden ötürü olmayan mutlaka bir şeyler vardır.hem bence ayrıldığına hiç üzülmemelisin..öyle bir adamla her gün mutsuzluk çekilmez ki...kendinde bi şeyler arayacağına bence onun seni ne kadar mutsuzluğa sürüklediğini onun eksikliklerini düşün...düşün ki Allah ım sana çok şükür kabusum sona erdi diyebilesin...

cnm sevgılının burcu ne cok merak ettım de:82:

BU kadar romantiklik iyi değil en azından benim tarzım değil

bencede :) hem bu kadar ağlayıp sızlayan bir erkek ya birşey saklıyordur onu kapatma çabası içerisindedir yada karakteri tam oturmamıştır. çünkü kendimden biliyorum. yeni konuşmaya başladığım erkek arkadaşımdan bişeyler saklamıştım. sanki hergün o sakladığım şeyi başkasından duyacakmış gibi gelirdi ve aynı şeyleri bende söylerdim çünkü kaybetme korkusu olurdu. ama çok şükür aramızda şimdi hiç sır yok. ve şu an evliyim onunla. hem de çooookkk mutluyum

Canim cok haklisiniz.. bende fazla hoslanmiyorum boyle romantik seylerden ama ne yapabilirim o oyle iste :)

Bu arada burcu balik

Sadece evliliğimde değil, hayatımın her alanında kendime düstur edindiğim bir kuralım var. 3 S kuralı.
Sır, sınır, sabır…
Sır: Herkese her şey söylenmez.
Sınır: Haddini bilmek lazımdır, her zaman her istediğini yapamazsın.
Sabır: Sabreden her zaman kazanır, sabırsız, hoşgörüsüz olunmamalıdır.
Evlilik tabi ki şans işidir. Karşı tarafın vicdanlı olması çok önemli ama, bizler de evlilik hayatımızı düzenleyebiliriz, olayların yönünü, mecrasını değiştirebiliriz. Buna inanıyorum.

Sırmıdır bilmem ama bir kaç şey söyleyebilirim sanırım
1. Herkes için nefes alacak bir alan bırakmak gerekir (arada yanlız başımıza plan program yapabiliriz)
2. Kısa süreli iş seyahatleri süper etkilidir (döndüğünde geçirilen vakit çok kıymetlidir)
3. Aileler ile ilişkilerin sınırı çok doğru konulmalıdır (iki aileninde katıldığı toplu yemekler tercihimizdir)
4. Kimse yapmak istemediği birşey için zorlamaz(illa arkadaşımın düğününe geleceksin denmez)
5. Rahatsız olunan şeyler anında paylaşılır içimizde büyütülmez (infilak kötü sonuçlara sebep olur)
6. Küsülse bile akşam yatak ayrılamaz (genelde yatakta barış sağlanır)
7. Asla hakaret edilmez ( hakaretler unutulmaz her seferinden gün yüzüne çıkar)
8. İstenilen bir şey için inat edilmez bir şekilde onunda aynı şeyi istediğini fark etmesi sağlanır :)
9. Mutlaka iş dönüşü sofra kurulurken günlük iş dedikoduları paylaşılır ve iş konusu orada biter.
10.Evde ki tüm işler makul olarak paylaşılır (ben yemek yapıyorsam soğanları o doğrar)

Eklenecek bir çok madde daha vardır mutlaka :)))

bu yazıyı kopyala yapıştır yaptım ara ara okumakta fayda var zira benim yasadığım sorunlara çözüm ....çok tsk ederim

zor kadın asık olunan kadındır herzamanda bu böyledir..bagırdıgı zaman özür dileyene kadar affedilmeyecegini aldatıldıgında terkedilecegini ilgisizligi sonucu bosanmaya kadar gidilebilecegini farkeden erkek asık olur el üstündede tutar..bu kadınların sırrı evlense bile hicbizaman cepte olmadıklarını belli etmeleridir ama simdi bunu denemenin anlamı yok tanıstıgınız andan itibaren ona böyle yaklasmalıydınız

evlendikten sonra alışma evresi geçene kadar sabırlı olacaksın. alışma evresi geçtimi tanıma evresi başlıyo. tanıma evresinide sabırla anlaşıla geçtin mi.herşey güllük gülistanlık oluyo.
hee birde erkeklerden beklentinizi minimuma indirin, onlar fazlasını yaparsa mutlu olursunuz, azını yaparsa yetinir mutsuz olmazsınız. benim yegane mutluluk sebebim.
hamd olsun harika bi evliliğimiz var birde bebişimiz olacak inşaallah.

allaha sukur bana duskun 15 yıldır bana asık ve benimde asık oldugum bır askım var sonuc ne bılıyormusunuz en yakın arkadaslarınızın bile sızı kıskanması uzmeye calısması sonunda hıc arkadasınız olmaması Ama ask cok guzel ve herseye deger bu kadar bedelde olur herseyın bir bedeli var

uzun evlılıklerın sırrı aşktan öte saygı bence...

bi evlılıkte saygı olduktan sonra ister severek ister gorucu usulu olsun hersekılde devamı gelir o evlılıgın.

al bendende o kadar en yakin dosun akraban bile seni kiskanioo ama ask saygi ve anlayis bence uyum cok onemli yeri geldiginde o eyri geldiginde sen fedakarlik yapicak yoksa olmuooo

kesinlikle katılıyorum..

uzun evlılıklerın sırrı aşktan öte saygı bence...

bi evlılıkte saygı olduktan sonra ister severek ister gorucu usulu olsun hersekılde devamı gelir o evlılıgın.

kesinlikle haklisiniz
saygi cok onemli biz esimle 8 yildir tanisiyoruz ama 2 yildir evliyiz allaha sukur cok guzel giden bi evliligim var..bunun en onemli nedenide saygi..saygi olmadan sevgi olmuyor ben 8 seneyi boyle goturuyorum insallah daha nice sevgiyle ve saygiyla dolu evlilikler diliyorum herkese

bende ikinci yılıma gireceğim.bütün yazıları okudum. sayfı, sevgi, güven.hekse aynı şeyi söylüyor.ama söylemekle olmuyorki.eşim işten geldi yemek yendi ve hemen uyudu bende burda sizlerin yazısını okumaya koyuldum. söyleyin bana ben nasıl mutlu olayım. adam geldi uyudu benle vakit geçirmsi gerekmez mi.evlendiğimiz günden beri böyle.hep ben bişeyler söyleyecem o yapacak. ankaradan kocaeline gelin geldim. 2 yl olacak insan bir haftasonu hanım geldışarı çıkalım gezelim demez mi ya.hep ben zorlamışımdır. birgün olsun kendiliğiden bişey yaptığını görmedim. ben dersem yapar yoksa içinden gelerek bişey yapmaz. zorla çiçek aldırım, zorla dışarı çıkarız ki oda market alışverişi arada bir deniz kenarı o kadar. öyle güzel yerler var ki bir gün olsun gidelim demez.ama arkadaşları desin koşa koşa gider.akrabaları gelir istedikleri yere götürür. bir tek ben isteyince zoruna gider.sonra adım kıskanç olur. her zaman bişeyler istemekten bıktım. yapmıyor zaten. söyleyin ban ben nasıl mutlu olayım. daha neler var neler. affedemiyorum. şu an 7 aylık bir kızım var. lohusayken o kadar kötü hakaretlere uğradım ki anlatam.içimden de çıkmıyor söyledkleri. ben nasıl mutlu olayım söyleyin.kimsem yok burda tek başımızayız. o kadar zorlandım ki alışana kadar.hiç bilmediğim bi yere geldim.hiç alışık olmadığım bi çevre of of.akşama kadar evde çocukla ilgilen ev işi vs. akşam gelince otur biraz sohbet edelim, konuşalım.yok.uyuması gerek.haftasonu bile uyur.yada işe gider.evden dışarı çıkmak istemez. of başınız ağrttım. şimdi söyleyin ben ne yapıyım bu adama.

madem esınız uyuyor sizde hemen bebegınızı uyutup sizde yatın yanına saırlın ona.. maksat bırlıkte vakıt gecırmek değilmi illaki konusmak sart değil belkı işinden gercekten cok yoruluyordur? yada işyerınde moralını bozacak bişey oluyordur sonucta..

ayrıca kırmızıyla işaretledıgım yerlerın aynısını esımde yapıyor ama ben boylede mutluyum.. sadece işten moralı çok bozuksa yada sok yorulduysa yemegını yıyıp hemen uyur.. aksam saat 9.30da uyandırırm gece uyuyamıcaksın hemde bişiler ye diyerekten pasta boek yapıyorum cayı demlıyorum sonra eger kalkamıcak gıbıyse tepsıyle yanına koyup ellerımle doyuyorum sende dene istersen neden herseyı esınden beklıyorsun.. bebegınde varmıs yakınınızda park varsa bı cıkın dolasın hava alın..
eşine sen bi adım atarsan o sana on adım atar bu dediğim aklında bulunsun..
mesela eşin kapıdan gırınce surat yapmak yerıne hoşgeldın desen bile yeter.. yada bebegınıde kucagına alıp hoşgelsın babacım gibi konussan kocanın nası hosuna gıder...

benım eşimde tam bi evcımen senınkısı gibi... tek gittimiz yer market :):) arada denız kenarı oyledir yani.. varsın benı gezdırmesın,, onun yanındayım ya yeter.. şiddet gormuyorum,benı aldatmıyor daha ne isteyeyım ,çiçekmiş böcekmıs almaz ama gider 5 kılo ev yapımı salca alır napayım yanı adamın huyu bu değişmezki yani.. :) bunada sukur eve hiç bişeyde almayabılırdı sonucta..

neyse sonuc olarak kendını boyle seylerı dusunup hayatını zehır etme derim.. sende haklısın esınle cıkıp dolasmak istiyorsun ama can gider huy cıkmaz demişler.eşinin iyi yonlerını dusunup mutlu olmanı öneririm. mesela suan burda oturcana git yataga uykun yoksa bile yat ve sarıl bence..

gercekten sizinki zor bir durum Allah yardimciniz olsun..severek mi evlendiniz bilmiyorum ama bu tur erkeklerin boyle durumu bence gencliginden kalmis bi aliskanlik gibi geliyo bana..benim ablamin kocasida ayni sizin anlattiginiz gibi biri.ablam 10 yillik evli ve 10 yildir boyle.evlenmeden oncede boyleymis..insanin bazi huylarini degistiremiyorsunuz cunku onun aliskanligi bu nasil yapilir bu durum nasil duzeltilir bilmiyorum..bazi seyleri yapmak icin insanin icinden gelmeli istedigi icin yapmali... allaha sukur bi cocukta vermissiniz esinize ne kadar buyuk bir mutluluk insallah hersey gonlunuzce olur..esinizle konusmayi deneyin bu durum beni mutlu etmiyor deyin cunku daha evliliginizde cok yeni daha ilerde buyuk sorunlar cikmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…