üzülmeni istemem ama bebeğin var bi yardım al psikologdan birlikte alın bu böyle kavgayla gıtmez kavgaların kroniklesmesıne izin vermeden çare ara hamilelikten yeni cıkmıssın bu donemde daha hassas olursun yardım almadan asakın karar verme derim.ben boşanmak uzeerıyım yaptıklarıdan ne kadarda soğusam desemde ayrı kalınca cok buyuk bır boşluğa düşüyorsun dene elinden geleni yap ondan sonra bişeylere karar ver.boşanmak cok zor..öyle bişey ki sana evliliğinde hissetmediğin aşkı tekrar gün yüzüne çıkarıyor.ıyı dusun ugras ondan sonra karar ver.Canım hikayeni okudum ve şu an senin için ennhayirlisi olmuş anlıyorum ki iyi toparlamissin bende birşey paylaşmak istiyorum 2 yıli geçti evliligim ve aralık ayında bir evlat sahibi oldum planlı değildi bu ama simdi iyikide olmuş diyorum sorunum şu ki eşimin fesat olduğunu düşünüyorum ve yaptığı herseyi insinjn yüzüne vuran biri kendisi bu yüzden benim için yaptıkları artık beni hiç mutlu etmiyo ona karşı çok soğudum sürekli kavgalarimiz oluyo aileme karşı düşünceleri çok fesatca ve benim ailem ne olursa olsun her zaman yanımızda olmasına rağmen benim ailemden kötüsü yok kendi ailesini ben çok seviyorum fakat kopuk lar biraz bizim gibi değiller yetişme tarzımız belliki çok farklı aile kavramı ne bilmiyo kendisi kendi ailesinin durumları yok ve bi kere bile bunu dile getirmedim ben düğünümde bile adet şu alınacak bu olacak demedim hiç bişey istemedim onlarda yapamazdı zaten ben o kadar sakin herşeyi alttan alan sabırlı biriyim bü yüzden yüz buluyor belkide ama artık yeter diyorum bebeğimiz büyücek illaki bu tartışmalar devam etti sürece çok etkilenir aklı ermeye başladı zaman ve onun böyle bi ortamda büyümesini istemiyorum kendimde gücü buluyorum bunun için hayatım artık oğlum daha 3 aylık ama başa çıkabilirim işe girerim ki evlenmeden önce çalışıyordum zaten öyle girişken biriyim senin çocuğun olmaması iyi olmuş tanı beni yinee de tek düşündüren o aileler şimdi sırf bu yüzde de ara yapmak isticek ler çok ama nereye kadar..
keşke benimde böyle düşünceğim günler gelse ..hemen hemn seninki gibi bi durum yaşıyorum.Allah belasını versin onun da öle bi adamı evlendiren ailesinin de, çok şükür çalışıyorum ailem yanımda düzenimi kurdum. Flört etmişte olmamış sayıyorum.
Öncelikle dik dur...Bende bosanma asamasindayim kendimi cok berbat hissediyorum. cizi sen atlatmissindir şimdi belki yenı biri bile girmiştir hayatına. umarım bende çabuk atlatirim giderek kötüye gidiyo psikolojim.
Yeni mi boşandınız?vallaa ne diyim aynı benim yasadıklarım burdakiler....
Şimdi tüm yaşadıklarıma bakıyorum da, Allah'ın sevgili kuluymuşum kurtardı beni o korkunç insanlardan...o kadar cok üzüldüm ki okurken,
sonuna doğru acaba eşinizin anlayısıyla mı biticek dedim de ,yok bitmedi.
herşeyi geçmiş ne kadar üzülme desem de baslıkta da dedigin gibi çok pisipisine biten bir evlilik evet. ve ne acı ki arka planda kayınvalide duruyorkapı gibi.
allah bilsin.
Çok teşekkür ederim canımen dogrusunu yapmıssın.
bravo,
senin adına cok mutlu oldum gerçekten.
<3
Siz o sülaleye baya büyük beden siniz gerek aile yaşantınız gerek egitim ve görgülü kişiliğiniz .Hazmedememişler sizi üzülmeyin diyemicem sonucda yıkılan yuva.İnsan çok üzülür zamana bırakın Allah içinize ferahlık versin.Merhaba,
Eşim ailesine oldum olası çok düşkündü.
Bunu bir şekilde anlamaya çalıştım, kabullenmeye çalıştım...
Gece kayınvalidemin yatak odamıza girip kocamın üzerini örtmelerini bile hoş karşıladım.
Evliliğimizin ilk 6 ayında her haftasonunu kayınvalidemde geçirdik.
Sonrasında ısrarlarımla bu süre 2-3 haftaya çıktı.
Benim ailem uzakta... Ama benim onları özlemeye, yanlarına gitmeye hakkım yoktu.
Çünkü benim ailemin yanına gitmek çok masraflıydı hep...
Güç bela bir araba aldık... İkimizde az kazanıyorduk o zamanlar...Kayınvalidemden aldığımız bir miktar borç parayı çalıştık çabaladık ödedik.
Sonra eşim yükselmeye başladı iş yerinde.
Müdür oldu...
Ben o daha az yol çeksin, daha az yorulsun daha başarılı olsun diye evimi onun iş yerine yakın yere taşıdım, günde 70 km gittim geldim bir kadın olarak...
Eşimle aramız iyiydi, o da her sabah kahvaltımı hazırlar evimizi toplardı benden sonra...
Çok severdi beni, ben de onu... Bakmaya doyamazdım öpmeye doyamazdım kocamı... Keza o da öyle...
Sonra bir haftasonu annesindeyken 1 gün sonra annemlerin geleceğini duydular...
Çok bozuldu ailesi... Surat astı... Ne zaman ailem gelecek olsa böyle olurdu zaten...
Eve gelir gelmez huzursuzluk çıktı... Başka ufak şeyleri bahane edip...
Pazar annemler geldi, pazartesi kocam beni yatak odamıza çağırdı ve evdeki paramızın eksildiğini söyledi...
Paramız nerde kim aldı dedi? Ben de çok alındım... 1000 lira kayıp hesap ve diye üzerime gelince de sen neyi kastediyorsun deyip odadan çıktım...
2 gece aynı yatakta yattık... Tek kelime etmedi bana...
2 gece sonra ben ve ailem parana tenezzül etmeyiz, babamdan isteyeceğim 1000 lirayı, istiyorsan beni boşa, biz onuru şerefi için yaşayan insanlarız bununla yaşayamam dedim...
Bana ne dese beğenirsiniz... Para zaten onun cebindeymiş, beni ve ailemi yokluyormuş...
Kocam o günden sonra evi terketti...
Üstelik evdeki tüm parayı alarak... Eşyalarını toplayarak annesine yerleşti...
Beni beş parasız bırkatı ayın başında...
Müdürken pozisyonunu daha da arttırmışlar, fabrika müdürü olmuş beyefendi...
Babasını aradı babam... Anlaşsın boşansın bunlar demiş kaç yaşındaki adam...
Defalarca aradım kocamı açmadı...
Çaresiz aile dostumuz avukatımıza gittim... Ne yapayım diye...
Avukat arar aramaz, kocam dedi ki ben boşanmak istiyorum...
Yaşadığım şoku anlatamam... Bir kez yüzüme bir şey demeden gitti...
1 ay içinde avukatlar aracılığıyla mal paylaşıp boşandık.
Çok şükür işim var, kendimi idare ederim, arabayı da aldım...
Ama içimdeki boşluk? Bana yapılanlar?
Annemin psikolojisi bozuldu... Benim yüzümden oldu gelmez olaydım diye...
Kocamın ailesinden 1 kişi aklı başında değilmiş araya girmediler...
Ben kocama layık değilmişim...
Oysaki Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun, 2 yabancı dil bilen, yabancı bir firmada iyi bir pozisyonda çalışan bir kadınım...
Kocamın bütün huysuzluklarına inatçılıklarına rağmen ikimiz evdeyken sorunumuz yoktu...
Çok şaşkınım...
O koca müdür adam evdeki nevresim takımlarını, evlilik teklif ettiği yüzüğü, hatta düğünde taktığı takıları dahi istedi...
Hepsini verdim...
Sadece arabayı ve kendimi bir süre idare edecek parayı aldım...
Hayattan korkmuyorum, sonuçta ilk kez yanlız yaşamayacağım.
Senelerce yurtdışında bile tek başıma yaşadım.
Ama anlayamıyorum... Neden böyle oldu?
Davada bile eşim kendisi boşanmak istiyorum demedi, avukatı söyledi...
Zaten davaya sülale olarak gelmişlerdi, kocamın bir şey söyleme hakkı kalmamıştı...
Çıkıştı bir helallik istemedi...
Bu kadar mı basit?
Hakkımı helal etmiyorum ne ona ne ailesine...
Allah çok şükür bana yardım etti.Siz o sülaleye baya büyük beden siniz gerek aile yaşantınız gerek egitim ve görgülü kişiliğiniz .Hazmedememişler sizi üzülmeyin diyemicem sonucda yıkılan yuva.İnsan çok üzülür zamana bırakın Allah içinize ferahlık versin.
Konunun hepsini okuyamadım adınıza cok sevindim.İnş kıymetınızi bilirler sizi birdaha üzmezler. Evliliginizide burdan paylaşırsanız sevinirim . inş hep mutlu olursunuz.Allah çok şükür bana yardım etti.
Dilerim benim durumumda olan herkes benim gibi güzel günleri görür..
Çok mutluyum, yakın zamanda evleniyorum.
Dediğiniz gibi o sülalenin hayatımdan çıkması başıma gelen en güzel şeymiş
Çok teşekkür ederim, paylaşacağım zaten ki bütün hanımlar umutsuzluk içine düştüklerinde yeniden dimdik olup umutlarına sarılsınlarKonunun hepsini okuyamadım adınıza cok sevindim.İnş kıymetınızi bilirler sizi birdaha üzmezler. Evliliginizide burdan paylaşırsanız sevinirim . inş hep mutlu olursunuz.
hayır boşanmadımm ama düşünüyorum ikilemdeyim çünkü olmuyor biz hçbir konuda anlaşamıyoruz ama sanırım cesaretm yokYeni mi boşandınız?
Öncelikle cok gecmis olsun. Konunuzu okurken kanim dondu. Bazi erkeklerin evlenince ailelerine bu kadar bagli kalmalari cok endise edici bir durum. Tabiki annenle babanla kardesinle yakin olacaksin ama neticede evlendikten sonra kendi ailen oluyor ve önceligin her zaman esin ve olursa cocuklarin olmali.Eşyalar boşaltılırken eski eşim ve babasının yaptıklarını komşularım bu akşam bahçede çay içerken anlattılar...
Bu sefer gercekten şükrediyorum...
Eski eşim komşularıma demiş ki giderken, bir gün özel olarak size gelip anlatacağım, bu kadını tanıyamazsınız....
Hiç bir şey gözüktüğü gibi değil...
Babası eşyaları boşaltırken bağıra bağıra diyormuş ki 'Allah I'm sana şükürler olsun bizi bu kadından kurtardığın için'....
Bağıra bağıra defalarca....
Komşularımın hepsi aynı görüşte...
Asıl sen bu çirkin insanlardan kurtulduğuna sevin, şükret....
Ve inan bu ana kuzusundan sana hayır gelmez...
Şimdi çok daha iyiyim, çok daha güçlüyüm.
Teşekkür ederim güzel bayanlar desteğiniz için 😊🙏👍
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Tatil öncesi bosanma sonuclansin dedigi icin büyük bi ihtimalle tatile gitmistir. Artik kiminle orasini bilemeyiz ama benim de düsüncem o yönde. Bu sebepten ötürü henüz sosyal medyadaki fotolari silememistir diye düsünüyorum.Tatile filan mı gitti acaba, yanında pc yoksa telefondan filan silmek zor gelmiştir belki. Kendisi yüklediyse fotoğrafları onun silmesi lazım tabi. Eğer başkalarının yüklediği fotoğraflar ise o kişiler eski eşinin yakını ise resmî bir mesajla o resimleri kaldırmalarını isteyebilirsin seni rahatsız ediyorsa.
Dediğiniz gibi üzerinden seneler geçtikten sonra psikolojisinde bozukluk olduğunu düşünüp, yatıp kalkıp şükreder oldum Allah onu ve ailesini uzaklaştırdı diye...Öncelikle cok gecmis olsun. Konunuzu okurken kanim dondu. Bazi erkeklerin evlenince ailelerine bu kadar bagli kalmalari cok endise edici bir durum. Tabiki annenle babanla kardesinle yakin olacaksin ama neticede evlendikten sonra kendi ailen oluyor ve önceligin her zaman esin ve olursa cocuklarin olmali.
Eski esinizin kisiliginde bir sorun oldugunu düsünüyorum. O sebepten ötürü kurtuldugunuza dua edin bence.
Sonrasinda komsulariniza söyledikleri ne kadar acayip gercekten. Ne yapmissiniz ki eski esinize, ailesine? Benim de hatalarim oldu demistiniz, bunu biraz acabilir misiniz? Merak ettim. Bu arada ne yapmis olursaniz olun, bu muameleyi haketmiyorsunuz. Bu düpe düz saygisizlik. Eski esiniz ailenizi denemesi zaten topyekün sacmalik, bahaneden baska bir sey degildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?