Evlilik çokmu zor?

Mutfak dolabına neden müdahale eder bir erkek anlamak zor cidden. Zamanının büyük kısmını mutfakta geçiren kadınken hemde.
Ayrıca sen ben muhabbetini aslında nişanlınız yapmış,bende durur derken.
Güven önemli,maaş bende durur demek"ben sana para konusunda güvenmiyorum,gereksiz harcama yaparsın" demekten pek farklı değil.
Bilemedim. Bana evlilikte para muhabbeti hep itici gelmiştir. Ne eşime derim bende dursun diye ne o bana demiştir. Konuşulsaydı rahatsız olurdum. Bir taraf harcamasına dikkat etmiyordur,anlarım belki ama daha aynı eve girmemiş,birlikte yaşamamışken buna karar vermek pek mümkün değil.

Ben kendini senden ustun gordugunu filan dusunmedim.. Ayri gayri olmamali demeye calismis ama dogru ifade edememiş gibi geldi bana..
Eski konularını da bilen biri olarak konusuruyorum, bu iliskide genelde sorun cikaran sensin, yapici olan da nisanlin gibi geliyor.. Sadece bu konuya indirgemeyelim durumu.. Cok fazla irdeleyip olmadik anlamlar cikarip huzursuzluk çıkardığın konulari goz onune alarak konusuyorum.. Kusura bakma

Evlilik zor degilde 2.-3.sahislar eve mudahil olunca cirkinlesiyo
Hay evlenenin aklina .. Diyosun

Maasi her ay beyefendinin eline sayacakmissiniz dogru mu? Calismayin madem..Allah kolaylik versin.Evlilik zor degilde boyle baskin bi adamla zor olacaga benziyor

Sen kendi parami sana mi sorucam derken yanlış yapmışsın bence. O da bu durtuyle kendini yanlış ifade etmiş. Ve bu bir düzen işi. Ben su anda calismiyorum. Eşimin kredi kartı da bazen maaş kartı da bende. Son 50 lirasını da 40 lira bana verir 10 kendine alır öyle diyeyim. Eşimin eli daha açık çünkü. Nisanliniz sizin sozunuz üzerine yanlış anlatmış kendini. Siz kendinizi doğru ifade ederseniz bir sorun kalacağını sanmıyorum.

Karşılıklı sevgi saygi varsa evlilik güzel. mutlaka sorunlar olacak ama saygiyi sevgiyi yitirmedikten sonra hepsi asılir...
Yani senin paran benim param yok bizim aramizda zaten olani ev araba kredisine gidiyor:) yine de hos olmamis yani evlenmeden boyle birsey konusmaniz...

Bu senin yazdigin sekilde tabi ki senin icin zor olur evlilik

Senin paran benim param olmamalı doğru. O yüzden eşiniz size maaş kartını versin. Siz ona harçlık verin. Kredi kartıda olacak zaten. Hem siz onu parasız bırakmazsınız ki.
Eğer mutfağa girip yemek yapıaaksa, bulaşık yıkayacaksa mutfak hakkında ortak karar alın tabi. Ama işleri sizin başınıza yıkacaksa ona ne mutfağın taşından. Ay çok sinir oldum.

Pardon ama para mevzusunda guvenemeyecegi biriyle neden evlensin ki? Ben anlamıyorum. Paranızı güvenip veremediginiz adamlara kendinizi nasıl teslim ediyorsunuz.

Sadece fikirlerini beyan etmiş
para mevzularını çok itici buluyorum eşler arasında
Evde ortak yapılanlar yapılır alınır kalan için ortak hesap açılır.
Eşimde veya bende kalması sorun olmadı allaha şükür hiç.

Her ikimizdede kalabilir bende verebilirim maaşımı oda verebilir yani artık evliyiz ve biz oluyoruz !
Karşılıklı güven saygı ve sevgidir bunun adı.

Bu arada ev yeni ise arada ki taşlar olmayı versin.Belki madden nişanlını zora sokuyor olabilirsin.
Ona vereceği parayı başka bir gereksiniminiz için harcarsınız.bu konularda çokta diretici olmayın !

para konsuunda nisanlin hakli ayri gayri olmaz bence evlilikde
benim maasim senin maasin diye bise yok bence

ama mutfak esya gibi seylere karismasi hos degil

konusulur anlasilir abartma bence evlilikden korkmana gerek yok sirf bu konu yüzünden :)

Benimke evlenmeyi dusunen biri bana demistiki....sozumde durursan gul gibi gecinir gideriz....canim yaa ne anlayisli biri

Ben ne mi yaptim? Evlenmedim gusel gusel reddettim o hala dusunedursun

senin benim olmaz ama kuzenimin calistiginda esi parasini sormadi bile erkek gecindirir evi baska sebepleride var ama bi yuzdendende degil ama evlenince kadinlarin calismamasi taraftariyim alistirmayin evlenen ba ka cak...ha ben ayaklarimin uzerinde durucam derseni o ayri ama kimse kadini altin yumurtlayan olarak gormesin evde calis iste calis koca kahri cek ailesinin kahrini cek cocuk buyut ee baska derdin?

Pardon ama para mevzusunda guvenemeyecegi biriyle neden evlensin ki? Ben anlamıyorum. Paranızı güvenip veremediginiz adamlara kendinizi nasıl teslim ediyorsunuz.

Kendinizi teslim etmek derken? Biz 2 ayri bireyiz ve hayatimizi birlikte idame ettirme karari aldik o kadar. Zaten burada konu bizim guvenip guvenmememiz degil, konu sahibi arkadastan evlenince maas karini tabiki bana vereceksin diyerek ev yonetme konusunda kadina guvenmedigini ima eden konu sahibesinin nisanlisi!

en 15 yıllık evliyim aramızda asla maaş söz konusu olmadı.yeri geldi ben ondan yüksek maaş aldım yeri geldi o benden.ama şöyle bişey olmalı.... ne onda ne sende maaşlar alınınca ortaya konmalı gelir gider hesaplanmlaı ortak bir yere harçlık konur ordan herkez ihtiyacı kadar alır.kredi kartınında belli bir harcama limiti konur iki kişide o limite dikkat eder. yani evlilikte ayrı gayri olmaz.ama alıpta all bu ay bukadar kazandım demekde incitici açıkcası öylede olmaz biz böyle bri yol izliyoruz.para konusu hassatır.ayrı olursa aile olmanın ne anlamı var mutlaka sen ben olur ki olanlarıda görüyorum. yanlış geliyor bana.

kolutun altına girme meselesi ise her erkek evde lider olmak ister kadınının onun koruması altında olduğunu hissetmek ister ma olurmu bizim kuyrugumuz hep diktir... bende öyleyim postamı koyarım eyvalahım yoktur.:)) ama biraz erkege erkekliğini n onun ruhunu okşamak gerekiyor.idare idicen güzelim

Teslim etmek derken ben de çok üç bir durumu kastedtmedim zaten. Adamla aynı yatağa giriyorsun sabah akşam birliktesin vakti gelince çocuk da yapılacak. Bunları yaşamayı göze aldığın birine para konusunda güvenmemek çok mantiksiz. Unlemlere gerek yok. Insanca tartışıyoruz burada. Ayrıca kendi param diyen konu sahibinin konuşma şekli çok mu doğru size?

canm sakın maaşını götürüp eline sayma o senı kendıne muhtac etme cabasında kendı ayaklarının üstünde durabılcnı göster ona o şimdiden senın lafn benm sözümün yanında hıc dıyor evde ben ne dersm o olck kararları tek basma bn verırım mantığnda buna asla izn verme cok ezilirsn

Evlilik zor değil ama bu adamla öyle gibi görünüyor tabiki evlilikte ayrı gayrı olmaz ama insan kendi için bi bütçe ayırmalı
Biz eşimle evin ortak ihtiyaçları için belli bi para koyarız ortaya ama ben kendime ona sormadan harçlık ayırırım o da ne kadar yanımda para olduğunu ne için harcadığımı sormaz böylede olmalı bence

Olması gereken bütün ay giderlerini çıkardıktan sonra adam eşine teslim etmeli değil mi yeme içme vs.. kadın hesaplar ya da beraber ? Hanım çalışmak zorunda değil hiçbir zaman adamın görevi bakmak o eve hadi istediği için çalıştı kadın kendi ihtiyaçlarını çıkardıktan sonra eşine kalanını verir gönül rızasıyla eğer adam bütün maaş benim mantığıyla düşünürse bu işten çıkamazsın yazık olur ALLAH yardımcın olsun şimdiden ..

Bence nişanlın birşeylerin sinyalini şimdiden vermeye başlamış,
Evlilikte ortak bütçe olması taraftarıyım bende senin paran benim param uslubu bile hoş değil ama
bu da erkeğin ya da kadının eline paraları saymak demek değil
gelir giderinize göre ortak karar verip birlikte idare edersiniz evin geçimini.
bu kadarcık bir konudan da sen evlilik psikolojisine hazır olmadığın sonucuna nasıl vardı ki?
Bu erkeğin kanatlarına girme konusunu para dışındaki alanlarda da söz konusu ederse ileride çok sorun yaşarsınız.

Allah askına niye böyle kendini bi halt sanan sizi daha şimdiden kontrol altına almaya çalışan insanlarla evleniyosunuz?Erkek kıtlığı mı var?adam sana şimdiden baskı kuruyo.birinin kazandığı parada başka bi insanın nası bi hakkı olabilir yahu.bu nası bi yüzsüzlük?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…