- Konu Sahibi essraAAA_88
-
Tabiki ama bu dediklerin okuyup meslek sahibi olanlardada oluyor. Ayrıca her okuyanda başarılı olup bir meslek sahibi olamıyor malesef. Nice üniversite bitirmiş ama çalışmayan var. Nicede lise mezunu olup iyi kötü bir mesleği olan var. Yani anlayacağı kaderinde ne varsa onu yaşarsın.Haklısın ama herkes şanslı olmuyorki işte. Evlenip mutsuzluk yaşayan, kocasının kaynanasının işkencesine maruz kalan, keşke okusaydım iş sahibi olsaydım diye pişman olan çok kız var. Okuyup işi olanlar bile zorluk çekiyor. Evlenip yuva kurmak, mutlu olmak herkesin hayal ettiği şey ama bir bayanın önce kendini düşünmesi lazım.
Tek derdim zenginlik olsa keşke
Konu açıyormuşum bdv'ye
ayyy çok zenginim !
Neden baba parasını vurgulama gereği duyuyorsunuz. Herkes istediği şekilde okutabilir çocuğunu. Ben de devlet okuyabilirdim ama özelde istediğim bir bölümde okudum ailemin imkanıyla. Bende zerre akıl yok mu şimdi :) Benim de kızım olacak inşallah hayat onun hayatı ama genç yaşta okumadan iş bulmadan ben evleneceğim derse üzülürüm yani. Hayatın insana neler getireceği belli değilki.Türkçeyi öğrenmeden 5 dil öğrenme isteği de feci ego ister yani
Benim elhamdülillah 3 yabancı dilim var mesleğim de var yurtdışında da yaşadım gezdim tozdum okurken evlendim baba parasıyla da okumadım baba parasıyla da evlenmedim çocukta yaptım kariyer de yaptım ohhh miss gibi
İnsan da zerre akıl ve kabiliyet varsa herşeyi yapar diye düşünüyorum kardeşim.
Ama konu sahibi arkadaş 30 yaşına kadar yaşayacağını kesin garantilemiş ki plan proje o biçim yani
19 yaşında ki kızım geçen gün bana dediki "Anne bende senin gibi kısmet olursa Üniversite de evlenip çocuk sahibi olacağım" dedi.
Elbette tasvip ettiğim birşey değil fakat "Nasip kısmet hayırlısı neyse o olsun kızım" dedim ve üstüne gitmedim.
Benim kızımda bu yıl üniversiteye kayıt oldu, Pilot olacak inşaAllah.
5 dakika sonrası için garantisi olmayan bir hayat için neden gencecik bazı kızlar kendilerini bu denli kasıyor, bende onu anlamıyorum?
Kusura bakma senin yorumuna cevap yazarken epey dalmışım burdan konu sahibine de yazmış oldum bu vesile ile.
Belki de "Kızım sana söylüyorum gelinim sen ah'la" demeye getirdim
De get işine ya sen o insanin neler yasadigini bilmiyorsun bu yuzden de yorum yapmak sana dusmez. 17 yasindaki kiz erkek arkadasiyla gezse 'genc kiz, hakki bilmem ne' ne sartlarda oldugunu bilmeden, evlenmiş diye saldirmak şahane! Yok oyle bir dunya.Kınayabilir ben de kınıyorum. Küçük yaşta öyle ya da böyle bir şekilde eğitim almadan iş bulmadan evlenenlerin çoğu mutsuz bir hayat yaşıyor. İstisnalar olabilir. Ayrıca insanların okul tercihi kimseyi ilgilendirmez. Bana değil de keşke bir bilene sorsalarmış 17 yaşında çocuk gelini evlendirirken.
Tamam senin hayatta sindiremedigin seyler belli, millete fazla saldirma, mazallah hamileymişsin, sakin olNeden baba parasını vurgulama gereği duyuyorsunuz. Herkes istediği şekilde okutabilir çocuğunu. Ben de devlet okuyabilirdim ama özelde istediğim bir bölümde okudum ailemin imkanıyla. Bende zerre akıl yok mu şimdi :) Benim de kızım olacak inşallah hayat onun hayatı ama genç yaşta okumadan iş bulmadan ben evleneceğim derse üzülürüm yani. Hayatın insana neler getireceği belli değilki.
Çitayi da 5 dile yükseltmiş, hepimizi ezikledi ahahahakızının kk da yorumlarını okuyan, gizliden hesap alıp akıl vermeye çalışan anne edası
Sindiremediğim bir şey yok çok şükür. Gayet de sakinim. Sen bi de getTamam senin hayatta sindiremedigin seyler belli, millete fazla saldirma, mazallah hamileymişsin, sakin ol
Benimse oyleydi üni bitti hepsi pat diye evlendi ben vekar kaldim beni kandormıslar :)Kınadığını yaşamadan...şaka şakaArkadaş cevreni değiştir. Ben de üniversite okudum ama bir tane arkadaşım yoktu evlilik konuşan. Herkes okumak, kariyer peşindeydi.
Kişileri karıştırdım yorumu yanlış kişiye yazsığım için düzenledimNeden baba parasını vurgulama gereği duyuyorsunuz. Herkes istediği şekilde okutabilir çocuğunu. Ben de devlet okuyabilirdim ama özelde istediğim bir bölümde okudum ailemin imkanıyla. Bende zerre akıl yok mu şimdi :) Benim de kızım olacak inşallah hayat onun hayatı ama genç yaşta okumadan iş bulmadan ben evleneceğim derse üzülürüm yani. Hayatın insana neler getireceği belli değilki.
Herkez? istedigi gibi yasayip istedigi seyle meskul? olamaz tabi.
Sonra boyle abuk sabuk cumleler okuyoruz.
17 yasinda evlenip cocuk yapmayi oven var bu baslikta. Kariyer yapmayi kotu bir sey sanan, yuvadan dem vuranlar var.
Erken evlenen insanin kiskanilabilecegini dusunen falan var.
Siz erkenden dayak yemeye baslayabilirsiniz, rumuzunuzu bile anneliginiz ile ifade ediyor olabilirsiniz.
Ancak gercekleri degistiremezsiniz.
Erken evlenmek elbette cahilliktir. Adi ustunde erken evlenmek.
erken evlenmek tabiiki cahillik, aptallıktır. şahsen 29 yaşında evlenmiş biri olarak buna kesinlikle katılıyorum. hele ki çocuk yaşta evlenenler, evlendirilenler... yazık... ancak başlığı açan arkadaş yanlış anlamıyorsam 21-22 yaşlarından bahsediyor ki üniversite mezunu olduğunuz yaşa denk geliyor bu (bence yine çok erken evlenmek için o ayrı) e öyle olunca verdiği tepki de pek mantıklı gelmiyor kulağa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?