evlilik delisi kızlar

Ben sana farklı bi tavsiyede bulunacağım konu sahibi.
Okul öncesi eğitime bu ülkede verilen önem ortada.Halen zorunlu bile değil.
Madem imkanların var git yurt dışında tamamla eğitimini.
Mezun olunca anaokulu açmak istediğinde saçma sapan engellerle bürokrasiyle uğraşacaksın.
Sonra bari atanayım diyeceksin.
Ve aylarca saçma sapan bir sınava hazırlanacaksın.

Kendi fikrini doğru görerek onu birilerine dayatmak çok sığ bir düşünce. Benim de fikrim insanların erken yaşta bilimi geliştirmek, ülkesine katkı sağlamak gibi düşünceleri olsun yönünde. Fakat herkesin aile yapısı, ondan beklenenler çok farklı... Senin hayattaki motive yöntemin okumak, onların ise evlenmek olabilir. Bu başarısız olacaklari anlamina gelmez tıpkı senin de başarılı olacağının garantisi olmadığı gibi... Henüz bu konularda olgun değilsin. Is yaşamı, çevrenin gelişmesi ile insanları tanıyacak, oldukları gibi kabul etmeyi öğreneceksin. Ufak bir uyarı; kişisel gelişim cepteki parayla olmaz. Hayatta başarılar!

Saçma geldi, sen kendi tercihini yaşa, onlar kendi istedikleri gibi yaşasın. İnsan evlenmek istiyor diye kınanmaz. Madem ilahiyat okuyorsunuz, evliliğin dinimizdeki önemini bilmeniz gerekirdi.

Bunları 26 yaşında bekar ve Uni mezunu olarak yazıyorum. Sende onlardansın, o yüzden yazıyorsun gibi şeylerde aklina gelmesin.

Okumak bence her dünya görüşüne saygı göstermen gerektiğini ögretmeli. Yoksa bir konuda uzman olmuşsun olmamışsın önemi yok. Ben Mühendisim, sayıları senden iyi biliyorum diye başım göğe ermedi. Sende lütfen her iki kelimen zenginim, okuyacağım olmasin. İnsanlığa nasıl faydalı olurum, diye yaklaş her işe. Gerek okumak, gerekse evlilik meselesinde...

Reactions: KV_
O zaman kelimelerini seçerek yazmali. Ayrıca kime göre haklı? Isteyen istediği zaman evlenebilir kim karışır ki. Herkez kendi yoluna bakmalı bence kimsenin hayatına burnunu sokmamalı.

Bence günümüzde evliliğin bir önemi kalmadı şöyle ki yani doğru insanı bulursan adam gibi adamı bulursan güzel olur..
E oda artık çok zor bakınız kk da hergün aldatma konusu açılıyor
Eğer eşimle tanışmasaydım sevmeseydim hiç evlenmezdim ve iki çocuk evlat edinirdim ailem arkadaşlarım bana yeterdi. Bide iş tabi.daha ne olsun..

e yıllarca amerika da yaşamışsın neden yukarıdaki ingilizce yorumlara mikemmel ingiliççen'le cevap vermiyorsun ki?

Türkçeyi öğrenmeden 5 dil öğrenme isteği de feci ego ister yani
Benim elhamdülillah 3 yabancı dilim var mesleğim de var yurtdışında da yaşadım gezdim tozdum okurken evlendim baba parasıyla da okumadım baba parasıyla da evlenmedim çocukta yaptım kariyer de yaptım ohhh miss gibi
İnsan da zerre akıl ve kabiliyet varsa herşeyi yapar diye düşünüyorum kardeşim.
Ama konu sahibi arkadaş 30 yaşına kadar yaşayacağını kesin garantilemiş ki plan proje o biçim yani
19 yaşında ki kızım geçen gün bana dediki "Anne bende senin gibi kısmet olursa Üniversite de evlenip çocuk sahibi olacağım" dedi.
Elbette tasvip ettiğim birşey değil fakat "Nasip kısmet hayırlısı neyse o olsun kızım" dedim ve üstüne gitmedim.
Benim kızımda bu yıl üniversiteye kayıt oldu, Pilot olacak inşaAllah.
5 dakika sonrası için garantisi olmayan bir hayat için neden gencecik bazı kızlar kendilerini bu denli kasıyor, bende onu anlamıyorum?
Kusura bakma senin yorumuna cevap yazarken epey dalmışım burdan konu sahibine de yazmış oldum bu vesile ile.
Belki de "Kızım sana söylüyorum gelinim sen ah'la" demeye getirdim

O zaman kelimelerini seçerek yazmali. Ayrıca kime göre haklı? Isteyen istediği zaman evlenebilir kim karışır ki. Herkez kendi yoluna bakmalı bence kimsenin hayatına burnunu sokmamalı.

Ben öyle düşünmüyorum. İsteyen istediği zaman evlenmemli bence. Bir kere bence 18 yaş çok küçük, daha küçüğünü bahsetmiyorum bile. Sonra kadın ekonomik özgürlüğünü ele alınca evlenmeli. Sonra gelip buraya konu açtıklarında hepimiz çok üzülüyoruz. Dayak yiyip aldatılıp, ayrılacak şartları olmayınca hepimiz dertleniyoruz. O dayak ortamında büyüyecek çocuklar beni ciddi anlamda çok üzüyor. İsteyen istediği zaman sadece başka hayatları da etkilemeyeceği zaman evlenmeli bence. İki yetişkin sadece kendi hayatlarını etkilorsa neyse ne. Ama çocuklar olunca öyle olmuyor.
En büyük sıkıntılardan biri de isteyen istediği gibi evlenip, istediği gibi doğurduğunda gerçekleşiyor. İddia ediyorum ülkemizde evlenip çocuk sahibi olanların %60ı bu konu üzerinde adam akıllı hiç düşünmüyor. Hiç şartlarını tartmıyor. Bu %60ın büyük bir kısmının da bir kere bile ben bu dünyaya bir çocuk getirmeye hazır mıyım diye düşünemdiğinden de eminim.

çevreni evlilik için yanıp tutuşanlar sarmış kariyer yapmak için yanıp tutuşanlar olsa bu kadar sıkılmazdın

Haklısın ama herkes şanslı olmuyorki işte. Evlenip mutsuzluk yaşayan, kocasının kaynanasının işkencesine maruz kalan, keşke okusaydım iş sahibi olsaydım diye pişman olan çok kız var. Okuyup işi olanlar bile zorluk çekiyor. Evlenip yuva kurmak, mutlu olmak herkesin hayal ettiği şey ama bir bayanın önce kendini düşünmesi lazım.

Herkes istedigi hayatı yasar kimi karıyer için gençligini harcar bir bakar yaş kemale ermis çoluk çock düzen yok üzülür kimi okuyamadım der üzülür kimi her ikisini birden becerir...

Konu sahibi arkadaşım üslubunuz aynı şeyleri düşünmeme rağmen beni bile gerdi. Şu güzel konuda tatlı tatlı yazmak varken böyle üst perdelerden yazmasak da, zaten gıdım gıdıp ilerlerdiğimiz bu yolda daha da gerilemesek.

Reactions: KV_
5 tane dil öğrenip 3 üniversite bitirmek ciddi mesai gerektirir. Hatta üniversite neyse de dil öğrenmek yıllarını alır öyle kolay değil yani. Zaten arkadaşın olsa bile onlara ayıracak zamanın olmaz bu şartlarda. Kendine odaklan. Onlar da evlenirse evlensinler erkenden, mutlularsa sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…