- 19 Mayıs 2016
- 1.113
- 2.001
- 133
- Konu Sahibi essraAAA_88
-
Öldünüz kıskançlıktan'' ailemde herkes prof. doktor, öğretmen''ben dünyanın en güzel, en bilgili, en en kızıyam. evlenmem akıllıyam
napalım güzelim?
hayat herkese adil davranmıyor, yaşam şartları farklı her insanın. sen bu şartlara sahipsin diye niye buraya çıkmış havanı atıyorsun aklınca? niye erken evlenen insanları '' evlilik delisi'' etıketıyle sucluyorsun?
hadi herkes alkışlasın esrayı, çok bilinçli esra
Hic samimi bir konu degil.
Yasamak isteyip yasayamadiginiz seyleri yasayan insanlara sitemkar dolu bir konu bu.
Kilo, evlilik, yalnizlik vs.
Kitap günleri var ya ablam Hani bilmem kaçıncı baskıda artık imzalıyorlar kitapları.turne mi?ona sanatçılar çıkmıyor muydu ya?gerçekten,kendimi cahil hissettim.
yok tam tersi insan önce kendi mutlu olmalı kişiye zamana bağlı olmadan hayatta her an herşey olabilir dün mimarlık öğrencisi 21 yaşındaki kızın evlenmeme korkusuı yaşıyorum konusunu okudum ona ve tüm kızlara yazdım sağır olunsa kör olunsa evlenilmese bu hayatın sonu değil. biz biziz kilomuzla yaşantımızla mutlu olmayı bilelim korkuya gerek yok..yoksa evlenince eşle sorun olsa mutsuzum denir. önce kendimiz mutlu olalım gerisi boş. maddeye değil maddenin sahibi kendimize bağlanalım. mutlu olalım. korkuları itelim
what dedin my rose? İt is so interesting that you spent just 3 or 4 years in usa but your turkish is awfulll!!! İ see you want to say i lived in usa and my turkish is not good cause i spoke english english englishyok kıskanma değil sadece üzülüyorum bizler rahat büyüdük ama yeni nesil de sabır yok. yoksa insan sevebilir. bende sevsem eğer doğru insan olduğuna inansam evlenmeye karşı değilim ama bizler çocuğuz daha adam akıllı ev işi yapmayan okulda boş boş gezen bizler sizce doğru anne olur muyuz.. ben arkadaşım evlendi ama şuanda 4 ay oldu ama ailesinin yanına taşındı bunu diyorum evlilik meslek sahibi olmak çocuk oyuncağı değil. kim ne zaman hazır sa o zaman evlensin. doğulu komşumuz 18 yaşında şuan anne gidip onun sabri hayat mücadelesi beni imrendiyor ama bizler aa gelinlik evlilik diye baktığımız için 4 ayda da boşanılır. ben içten kıskanmıyorum sadece insanları uyarmak istiyorum. bu katiller şiddet meyillisi kocalar insanlar hep bir anne babanın çocuğu sadece geleceğin bireyleri olacak onlar ve ilerde eş komşu olacak. sizce mutsuz yada sabırlı olmayı bilmeyen annenin çocuğu babanın çocuğu nasıl olur. ben stajda çok çocuk görüyorum hocam annemi sevmiyorum diyen. yoksa yaşla alakalı değil hazır olmakla alakalı. bende şuan evlensem geleceğe sağlıklı birey yetiştirmedikçe evliliği niye isteyim. yoksa kimseyi üzme derdim yoktu özür dilerim ama gelin bir görün okulda çocuklar mesela kimi altına yapıyordu araştırdık evde ailesinin bozuk psikolojisi 4 yaşındaki kızı etkilemiş ve ben boşuna demiyorum müge anlıyı seviyorum kızlar anne olabilir ama bizler gelecekteki insanların sorumlusuyuz. diğer öğrencim 5 yaşında evdeki şiddeti anlattı sizce evlilik bu mu. ne oluyor bizlere... evlilik toplumun gereği oldu anne olmayan hafife alındı ama çoğu kadın şiddete uğruyor sonra araştırıyoruz çocukken dayak yiyen insan ilerde eşini dövmüş. 0-6 yaş o kadar önemli ki özgecan aslanın katilide zamanında sorunları olan ailede büyümüş. internette çocuğuna şiddet öğreten anneler var. ben evleneni niye kıskanayım içim acıyor o kdar insan var ki dayak yiyen ama bunlar bilimsel olarak kanıtlandı çocukken sorunlu büyüyen ailelerin çocukları. 1 ay sonra kitabım çıkıyor. ben evlilik kötü demiyorum. sizi üzme yada aşağılama amacım yoktu çooooook özür dilerim ... bir gelseniz keşke ben yetiştirme yurdundaki miniklerle hafta sonları öğretmenlik yapıyorym.. inanın evlenip anne olmak değil derdim o kadar yalnız çocuk var. ben bunu diyorum anne baba severek evleniyor ama boşanırken çocuk yetiştirme yurduna gidiyor ve çok üzüntülü hayatlar var. herkes evlenir anne olur ama özellikle çocuk büyütmek bambaşka. herkes anne olmasın. bu geçenlerde 17 yaşındaki öldürülen kader kızımız evli 3 çocuk babasıydı. sizce bu çocuklar nasıl sağlıklı olur. müge anlının yanında olmak istiyorum.. çünkü inanın kimseyi kıskanmıyorum zaten şuan boşanma aşamasında olan arkadaşıma imrenmiyorum. şuan hamile olsaydı sizce geleceğin ayşeleri fatmaları ahmetleri sağlıklı aileden olması lazımken sorunlu evliliklerde büyüyen çocukların bilinçaltında hipotalamus en çok etkileniyor ve ergenlikte ortaya çıkan sorunlar oluyor. ben yoksa kimseyi kıskanmam. bir insan 15 de 35 de 45 de anne olabilir ama annelik en kutsal vazife.. o vazifeyi en doğru zamanda yapmak lazım
öyle dert oldu ki içimeÖldünüz kıskançlıktan
Ukala burnu havada kimseyiyok ben uzun zamandır sitede 21 de evlenmeme korkusu yaşayanları görünce şuan istesem evlenirim ama evlilik sizi aldatmasın gelecek korkunuz olmasın derdindeyim. sitede çok kız var küçük yaşta evde kalma korkusu yaşayan beni örnek verdim evliliğe erkeklere bağlanmasınlar önce kendileri mutlu olsunlar sonra evlenince buraya konu açsınlar istemiyorum. benim okumam çok gerekli değilken ama bu ne 21 de evlenmeme korkusu diye 25 yaşını düşünme. dünkü konuları okursanız mimar kızın konusunu görünce anlarsınız beni. ünlüler bile 35 de evlenirken üniversite okurken evlilik isterse gitsinler evlensinler ama burada evlenmeme korkusu yaşıyorum diye konu açılmasın. okuldaki dekanlar görse gülerler. mimar olmak var en iyi mimar olmak var. erkekler bizi seçmesin biz onları seçelim. kültürümüzle eğitimimizle geliştirelim kendimizi sonra bu koskoca dünyada erkek mi yok. evlenmeme korkusu yaşayan kızı görünce açtım. kızlar sadece evlilik değil eşi ölseler ne bileyim boşansalar hayatta hiçbir şeyin garantisi yok en güzeli önce kendimiz mutlu olalım gezelim dolaşalım bu ne yaaaa evlenmeme korkusu
Kitap günleri var ya ablam Hani bilmem kaçıncı baskıda artık imzalıyorlar kitapları.
Sanırsın bir adem güneş, bir feyza altun
İmza gününe çıkacak.
Kim alacak kız senin kitabını?
Bir de orada da babam doktor biz çok zenginiz yazdıysa var ya
Gör sen curcunayı ahahah
ahan da ticari beyinCanım onlar evlenmese sen anasınıfını nasıl açacaksın
With this turkish how you make turne ( ing neydi la bunun :)) ) i dont believe you tatlımkonum yalnış anlaşıldı yaşıtım benim ben sadece evlenmeyin demiyorum ama kız 20de evlendi geçen hafta ama 1 ay olmadan sıkıldım diyor. ben kimseyi kıskanmıyorum sadece birkez gelin ve görün.. hocalarımız aynısını söyledi. kızlar evliliği gelinlik çeyiz sanıyor. erkekler de güzel eşim olsun sanıyor. peki sonrası. ben kıskanmam. sadece 1 ay sonra kitabım çıkacak turnelerim bailıyor çocuk eğitim ile ilgili. şımarık annelerin çocukları olsun sonra onlar rahat büyüsün sonra geleceğin suçluları sapıkları eşini aldatanlar katiller bi bakın araştırın çocukken sorunlu büyüyen. anne olayım diyor kız orası beni ilgilendirmez ama toplum gelecekte şimdiki çocuklra emanet. ve özgecan aslanlar var bu ilkede katili çocukken dayak yemiş sorunlu büyümüş. evli adam karısı dururken gidip parasıyla genç kızlarla geziyor. alın işte bu evlilik sadece formalite olmuş. konu açtım evet ama seslendim çünkü lütfen kızlarımız anne olmak için evlenmesinler önce hazır olsuınlar yaş demiyorum akıl sağlığı bozuk olup evlenen var. hiçmi görmğyorsunuz müge anlı kızlara sesleniyor hergün. bulaşıl yıkama ben kıskanmam elimde olsa tüm yaşlıların hastaların ihtiyacını gidericem onlarla ilgilencem ama lütfen sırf evlenmiş olmak için evlenilmesin.
Kendini fazla övüyorsun.Yanlış anlaşılıyorum diyorsun habire ama doğru anlaşılacak bir giriş yok konunda açıkçası bir de böyle kamu spotu gibi yani isteyen istediğini yapar baya yazmışsın sapıklar bilmem neler bir de psikoloji de oku bu bölümleri bitirince bizi iyi ezersin artık.konum yalnış anlaşıldı yaşıtım benim ben sadece evlenmeyin demiyorum ama kız 20de evlendi geçen hafta ama 1 ay olmadan sıkıldım diyor. ben kimseyi kıskanmıyorum sadece birkez gelin ve görün.. hocalarımız aynısını söyledi. kızlar evliliği gelinlik çeyiz sanıyor. erkekler de güzel eşim olsun sanıyor. peki sonrası. ben kıskanmam. sadece 1 ay sonra kitabım çıkacak turnelerim bailıyor çocuk eğitim ile ilgili. şımarık annelerin çocukları olsun sonra onlar rahat büyüsün sonra geleceğin suçluları sapıkları eşini aldatanlar katiller bi bakın araştırın çocukken sorunlu büyüyen. anne olayım diyor kız orası beni ilgilendirmez ama toplum gelecekte şimdiki çocuklra emanet. ve özgecan aslanlar var bu ilkede katili çocukken dayak yemiş sorunlu büyümüş. evli adam karısı dururken gidip parasıyla genç kızlarla geziyor. alın işte bu evlilik sadece formalite olmuş. konu açtım evet ama seslendim çünkü lütfen kızlarımız anne olmak için evlenmesinler önce hazır olsuınlar yaş demiyorum akıl sağlığı bozuk olup evlenen var. hiçmi görmğyorsunuz müge anlı kızlara sesleniyor hergün. bulaşıl yıkama ben kıskanmam elimde olsa tüm yaşlıların hastaların ihtiyacını gidericem onlarla ilgilencem ama lütfen sırf evlenmiş olmak için evlenilmesin.
Kitap günleri var ya ablam Hani bilmem kaçıncı baskıda artık imzalıyorlar kitapları.
Sanırsın bir adem güneş, bir feyza altun
İmza gününe çıkacak.
Kim alacak kız senin kitabını?
Bir de orada da babam doktor biz çok zenginiz yazdıysa var ya
Gör sen curcunayı ahahah
Valla ben de 21 yaşında uni okuyorum o kadar da sosyalimdir birçok kesimden arkadaşım var hiç evlilik delisi olana rastlamadım
Ayrıca yazının bir yerinde eğitim kendini geliştirme her yaşta olmaz gibi bir şey demişsin, önce bu kafanı değiştir. İnsan 70 yaşında da olsa kendini geliştirmeye devam etmelidir.
Arkadaşının olmamasının en büyük nedeni herkes gibi evlenmeyi istemiyor olman değil insanlara yukarıdan bakman diye tahmin ediyorum.
Hayatı bu kadar planlı da yaşama. Hayat sen planlar kurarken yaşananlardır demişler. Sen bi aşık ol, bakalım durabiliyor musun 30una kadar.
Hayatta önemli olan bence; para, kariyer, hırs, evlilik vs değil. Hayatta önemli olan mutluluğu yakalayabilmek. Kariyer ya da koca.. Bırak insanlar neyle mutlu olacaksa onun peşinden koşsun. Sen niye kendine dert edindin?
Aaaa çok mantıklı, ama onlar biraz zeki oluyorlar.hımm şimdi anladım.
yalnız korkarım,konu sahibi birazdan,ben aslında ay... ar...'ım,sosyal deney yapıyorum, diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?