- 24 Şubat 2015
- 786
- 1.528
- 63
- Konu Sahibi essraAAA_88
-
haklısın canım benim zaten sevdiğim var sevgilim ama ben evliliği sevdimle mutlu olmak için istemiyorum. Allah korusun o ölse .. ben önce kendimle mutlu olayım. evet okumanın yaşı yok ama gençken beyin daha boş hayat dha kolay. sevgilimle o da çok okuyor öğrenci ve inanın ki evliliği sırf aşk için yaparsak aşk bitince yada eşimiz ölse o zaman üzülürüz.. en güzeli kendimizi olduğumuz gibi sevelim evliliği zamana bırakalım... yoksa aşk çok güzel ama amaçlar çok önemli eğer sırf aşktan evlenirsek olmaz. evlilik hayatı paylaşma ilerde eşim maddiyatı kötü olsa benim kendim iyi olmam lazım ona destek olmalıyım... ünide ciddi ilişkim var. aşk gözümü kör etmiyor çünkü birde hayatın gerçekleri var. müge anlıyı izleye izleye ve çok gezen işte çalışan biriyim çok insan gördüm. aşk bekler bekletiyoruz ama aşk sabrı öğretir. önce ikimizde mesleğe başlamalıyız. aileler tanışıyor bu derece ciddi ama aşk bekler ama evliyken okumak çok zor yapan var ama bebekle ev işiyle finallere hazırlanmak çok zor..
Ay çok fena katıldım şu anTatlım bak burslu okuduğun için değil, ne yazık ki iki lafından biri biz çok zenginiz dediğin için arkadaşların olmuyor.
Bak sen zaten Batmanda yaşıyormuşsun.
Çok normal değil mi orada doktor babanın kızı olduğun için tanınman?
Bence bu kadar önemseme kendini, okul öncesi dediğin nedir? Çok düşük puan.
Madem yıllarca amerikada kaldın keşke çeviri falan okusaydın.
Pek başarılı olmamış seçimin.
Bunun dışında evlenme tabi şimdi. Ama bak dışarıdan çok itici görünüyorsun bilesin.
Hee sakın kızlara da gidip Rabbim bize akıl vermiş siz salak mısınız falan da deme bak
Bu sefer kimse konuşmaz seninle
Benim şu konudan çıkardığım sonuç;
-Evlenmek güzel bişey olabilir ama bu isteğimi saklamak zorundayım.
-Hiç sevgilim olmadı çok kafama takıyorum ama umursamıyor gibi göstermeliyim.
-Kilo fazlam var bunu da takıyorum ama takmıyor gibi yapmam gerek.
-Arkadaş ortamımla ilgili sıkıntı yaşıyorum, aralarına giremiyorum, asosyalim ama bu da umurumda eğilmiş gibi davranıyorum.
-Çevremdeki kızların yaptığı şeyleri yapmadığım ya da yapamadığım için kendimi derslerime verdim, iyice kasıyorum.
Güzelcim senin yaşlarındaki genç kadınların aklının fikrinin evlilikte olması ne kadar yanlışsa senin seçtiğin yol, yaşadığın hayat da yanlış.
Bu yaşlar gezme, tozma,eğlenme, arkadaş edinme, cozutma, karşı cinsi tanıma yaşlarıdır. Bunların yanında tabi ki derslerine odaklanacaksın. Ama sen bütün sosyal ihtiyaçlarını kenara atmışsın. Böyle olmaz, bu yanlış. Sorunlu bir genç kadınsorunlu bir olgun kadın, sorunlu bir eş, sorunlu bir anne olur ileride.
Ay kiz icimi karartinyok kıskanma değil sadece üzülüyorum bizler rahat büyüdük ama yeni nesil de sabır yok. yoksa insan sevebilir. bende sevsem eğer doğru insan olduğuna inansam evlenmeye karşı değilim ama bizler çocuğuz daha adam akıllı ev işi yapmayan okulda boş boş gezen bizler sizce doğru anne olur muyuz.. ben arkadaşım evlendi ama şuanda 4 ay oldu ama ailesinin yanına taşındı bunu diyorum evlilik meslek sahibi olmak çocuk oyuncağı değil. kim ne zaman hazır sa o zaman evlensin. doğulu komşumuz 18 yaşında şuan anne gidip onun sabri hayat mücadelesi beni imrendiyor ama bizler aa gelinlik evlilik diye baktığımız için 4 ayda da boşanılır. ben içten kıskanmıyorum sadece insanları uyarmak istiyorum. bu katiller şiddet meyillisi kocalar insanlar hep bir anne babanın çocuğu sadece geleceğin bireyleri olacak onlar ve ilerde eş komşu olacak. sizce mutsuz yada sabırlı olmayı bilmeyen annenin çocuğu babanın çocuğu nasıl olur. ben stajda çok çocuk görüyorum hocam annemi sevmiyorum diyen. yoksa yaşla alakalı değil hazır olmakla alakalı. bende şuan evlensem geleceğe sağlıklı birey yetiştirmedikçe evliliği niye isteyim. yoksa kimseyi üzme derdim yoktu özür dilerim ama gelin bir görün okulda çocuklar mesela kimi altına yapıyordu araştırdık evde ailesinin bozuk psikolojisi 4 yaşındaki kızı etkilemiş ve ben boşuna demiyorum müge anlıyı seviyorum kızlar anne olabilir ama bizler gelecekteki insanların sorumlusuyuz. diğer öğrencim 5 yaşında evdeki şiddeti anlattı sizce evlilik bu mu. ne oluyor bizlere... evlilik toplumun gereği oldu anne olmayan hafife alındı ama çoğu kadın şiddete uğruyor sonra araştırıyoruz çocukken dayak yiyen insan ilerde eşini dövmüş. 0-6 yaş o kadar önemli ki özgecan aslanın katilide zamanında sorunları olan ailede büyümüş. internette çocuğuna şiddet öğreten anneler var. ben evleneni niye kıskanayım içim acıyor o kdar insan var ki dayak yiyen ama bunlar bilimsel olarak kanıtlandı çocukken sorunlu büyüyen ailelerin çocukları. 1 ay sonra kitabım çıkıyor. ben evlilik kötü demiyorum. sizi üzme yada aşağılama amacım yoktu çooooook özür dilerim ... bir gelseniz keşke ben yetiştirme yurdundaki miniklerle hafta sonları öğretmenlik yapıyorym.. inanın evlenip anne olmak değil derdim o kadar yalnız çocuk var. ben bunu diyorum anne baba severek evleniyor ama boşanırken çocuk yetiştirme yurduna gidiyor ve çok üzüntülü hayatlar var. herkes evlenir anne olur ama özellikle çocuk büyütmek bambaşka. herkes anne olmasın. bu geçenlerde 17 yaşındaki öldürülen kader kızımız evli 3 çocuk babasıydı. sizce bu çocuklar nasıl sağlıklı olur. müge anlının yanında olmak istiyorum.. çünkü inanın kimseyi kıskanmıyorum zaten şuan boşanma aşamasında olan arkadaşıma imrenmiyorum. şuan hamile olsaydı sizce geleceğin ayşeleri fatmaları ahmetleri sağlıklı aileden olması lazımken sorunlu evliliklerde büyüyen çocukların bilinçaltında hipotalamus en çok etkileniyor ve ergenlikte ortaya çıkan sorunlar oluyor. ben yoksa kimseyi kıskanmam. bir insan 15 de 35 de 45 de anne olabilir ama annelik en kutsal vazife.. o vazifeyi en doğru zamanda yapmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?