Evlilik hakkinda ne düşünüyo?

Burda hiç arkadasi yok hepsi memleketinde bizim oraya gitmemiz gerekiyor suan ailemden dolayı ben de bunu yapamam
Ailen olmasa da yapma sakın bugün pamuk prenses gibi el üstünde tutar yarın ilk fikir ayrılığında kendi yamandı geldi derler az ağır dur aileyle tanışmak ciddiyet değil ay ailemle her tanıştığım adamla evlenseydim 10 kocalı olurdum ya benim için bile ciddiyet değilse hiçbir erkek için hiçbir kıstas olmaz

Tişikkürler. Henüz nişanlıyız
allah tamamına erdirsin cok sevindim
Cinsellik yaşayip özgürce takilan bir erkek kolay kolay evlenmez ya evlenen de cok nadir sorumluluk almaz
ilginc bir bakis acisi
evlilige bakisi bedava cinsellik olan insanlar icin belki mantıkli olabilir. ama bir hayati paylasma ve bir aile kurma amacindaki insanlar icin gecerli degil.
sizin nadir dediğiniz seyi ben dahil tanidigim neredeyse herkes yasadi. belki sizin cevrenizdekiler de evlilikten once yasiyordur ama sizin tarafinizdan etiketlenmemek icin gizliyorlardir:)

Benim kendi düşüncem evlendigim insanin ve benim özel olmam zaten dinimde de bu şekilde emrediyor yani her hayatima girenle yasamak istedigim birsey değildi cinsellik yasamadim da bu benim fikrim önceki yorumlarda da belirttigim gibi benim yaşam tarzim dinim inancim farkli sizinkiler farklı olabilir düşünce özgürlüğü diyorum altini çiziyorum tekrar

Aynen o sizin dininiz işte hepimizin dini olmadığı için herkesi genellemeyin siz burda aklınızca erkekler böyle kadınlarla evlenmez diyerek kadını aşağıya çekmeye çalışıyorsunuz da aklı ortalama şekilde başında olan her insan cinselliğin karşılıklı zevk almak olduğunu anlayabilir bu denklemde kadınlar da isterse böyle adamla ne evlencem istediğimi yaşadım zaten diyebilir sizin dininizde üstten bakmak kibir gibi şeyler de hoş görülmez bilginiz olsun

Oyalıyor. Burdakı tüm kadınlar bilirki isteyen erkek hemen yapar.

Evlenmeyi düşünüyor fakat sizinle değil beşinci seneden yazarsanız tekrar yorum yapılır evliliğe hazir olmamak ayrı adamın çevresinden kimsenin ilişkiyi bilmemesi ayrı ayrıca sizin evlilik fikrini ortaya atmanız da olmamış tabiki size seninle düşünmüyorum diyecek değil yarın tamam dediği biri çıkar siz o hazır değilim görürsünüz ben hep böyle gördüm olacak olanlardada erkek çok hevesli oluyor en azından bir nişan yapalım bir sene bekleriz falan diyor .

Köyünüzden kasabanızdan çıkarsanız artık gençlerin seviştiğini keyifleri isterse de evlendiğini görürsünüz.
Bundan 10 sene önce bile böyleydi.
bunun köyle şehirle ilgisi yok ki ilke meselesi.. özgür bir birey olduğunu iddia edip birçok şeyi ailesinden gizli saklı yaşayan insanın özgürlüğü de balondur. İsteyen istedigiyle istediğini yapsın kimseyi ilgilendirmez ama bunu normalleştirmeyen insanlara da geri kalmış ya da köylü demek modernliği cinselliğe bağlamak kadar yanlış.

Aynen canım ne oyalidilar dilimde tüy bitti genç kadinlara anlatamadım çevremde yahu diyorum bir kuzeni bir arkadaşıyla niye tanismiyorsun tamam aile ile tanışma in mi cin mi bunlar bir arkadas çevresine gir yok o beni çok seviyor maddi açıdan hazır degil 5 sene sevgili oldular adam 2 ayda tanıdığı biriyle evlendi.Yani niye kimseyle tanistirmiyor parayı nereye biriktiriyor hazır olunca hevesi kaçmış olacakmi bence insan evlenmek istiyorsa böyle düşünen bu imkana sahip insanlara yönelmeli bu ya olur ya olmaz

Aa olur mu hiç? Cinselliği evlenmeden sunuyorsak neden bizimle evlensinler ki. Gösterip cinsellik yaşamamalıyız ki oltanın ucundaki havuca koşar gibi gelsin bize. Yoksa başka ne değerimiz var bizim.
Allah askina nice erkek var o karekterde. Kac sene yasayip sonra anasinin buldugu el degmemis kizla evlenen.
Sanki avrupa úlkelerinde yasiyormussunuz gibi sacmalamayin.

Aslında benim takildigim kısım her görüştüğüyle yatmayan kadınların anormal görülmesi.

Aslında benim takildigim kısım her görüştüğüyle yatmayan kadınların anormal görülmesi.
Ne alaka insan kendi bilir kendi vücudu kendi mantığı kendi ruhu her gördüğünde birşey yaşayıp parça bırakmaya ne gerek var ruhunda git spor yap yani Aman ben karışmam o kadar derin fikirlere bunun normali anormali yok iki kişi bilir nasılsa biz dahil değiliz olayada fikre de kimine normal kimine anormal pencereler farklı olabilir saygı duyup geçmeli.

Aynen öyle bravo herkes kendini bilir kendine, bedenine duyduğu saygı ölçüsünce davranır.

Ben yukardakı tartısmayı yanlıs bulmadım. Duzenlı bır cınsellık hayatın olması ıcın duzenlı bır ılıskın olmalı. Bu ya evlılık ya da sevgılılıkle olur. Adam evlenme sorumlulugu almak ıstemıyorsa sevgılılıkte vaatler verıp oyalıyor olabılır. Turkıye de yasıyorsunuz etraf boyle erkeklerle dolu
Kadınları evlılık umudu verıp sevısıp sonra cıddı ılıskı ıstemıyordum dıyen bır suru erkek var. Boyle olunca kadın kendını kullanılmıs hıssedıyor ılerıkı ılıskılerınde belkı sorun yaratacak erkeklere denk gelıyor.

Böyle erkek yok demiyorum ben zaten mutlaka var. Sorun genellenmesi. Bir ilişkide cinsellik varsa hemen “alacağını almış, hevesini almış evlenmez” Nereden biliyorsunuz?
Ben mesela bakirelik takıntısı olan adam benimle evlenmek istese dahi istemezdim.
Bu nedenle bir ilişkide ay senle sevişiyoruz evlenmem diyen olabilir ama umrumda olmazdı. Evlenmesin ben de böyle biriyle evlenmek için ölmüyorum neticede
Ama her erkek de illa sevişmeyen kadın aramıyor. Tüm erkeklere böyle genelleme yapılmasına tepkim.
Birden fazla insanla sevişen kadına yollu muamelesi yapılması, cinselliği aşırı “özel” olarak kodlanmasını da ben sevmiyorum mesela. Ama bu kişinin kendi tercihidir. İster yapar ister yapmaz bana ne.
Ama sevişen çifte de kadın kullanılıyor yazık adam da kesin evlenmez falan denmesini sevmiyorum.

Yok yahu ben dediklerini onayladım sonra kendi fikrimi ekledim
Ben konu sahibinin yaşadığı şeylere takilmadim orası beni ilgilendirmez iki yetişkin onlar sadece konudaki kişinin konu sahibini arkadaş çevresine dahil etmemesi kimseyle tanistirmamasi çok garip hem konu sahibi evlenmek istiyor konudaki erkek zamanı var diyor buda normal onada lafım yok sadece bu kadar çevreden uzak tutmalar iyi olmuyor bunu bilsin

Aynen öyle bravo herkes kendini bilir kendine, bedenine duyduğu saygı ölçüsünce davranır.
Mesela evlenmeden ilişkiye girenlerin “bedenine saygısızlık” ettiğini söylemeniz saygısızca.
Çok çirkin. Kocalarınız bedenine saygısızsa size göre sorun yok tabii.
Bedenime saygım var ama kocamın da beni sadece sevişebilmek için, ilk olması için evlenmesini mesela kendime saygısızlık olarak görürdüm.
Herkes haddini bilse keşke asıl saygısızlığın başkalarının tercihlerine böyle çirkin şeyler yazmak olduğunu anlasa

Konu hakkında yorum yapacagım ıkısının de yaşı gecıyor. Kadın cınsellık yasıyor dıye evlenme ıstegını 2-3 yıl ertelemek zorunda degıl. Şart koyun 3 ay ıcınde benı bırıyle tanıstır yoksa yoluma bakacagım deyın

Ben sevgılımle bu sekılde konustum. Henuz ılıskımız yılını doldurmadı. Yılı doldurgumuz zaman aılemle tanısacaksın ben de senın aılenle dedım. tanıstıktan sonra cınsellıgıde ılerıye taşırız dedım. Cınsellıgı olta ucunda yem varmıs gıbı koymuyorum. Bu dusunce benı koylu de yapmaz kendı pskılojımı ve ılerıde ılışkımdekı sorunları minimalize edıyorum Cunku kendımı bılıyorum kullanılmıs hıssedebılırım ya da daha fazla baglanabılırım.
Sevgılım de evlılık konusunda acele etmek ıstemıyor. Ben de ıstemezdım ama onun yası gecıyor ben 24 yasındayım o ıse 30 yasında. yılını doldurunca tanısmak ıstemezse ayrılacagız. Bunu kendı de bılıyor ve bıle bıle devam edıyorsa kendı bılır

29 yasına kadar bırıkım yapamamıs mı? Kazandıklarını ne yapmıs bu adam nıyetını agzından net ogrenın ve sure tanıyın baktınız yapmıyor ayrılın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…