- 14 Eylül 2025
- 767
- 1.512
- 28
- Konu Sahibi melek_3535
-
Sen mi yazmıştın başkası mı hatırlamıyorum, evlenmeye niteti olan erkek adım atar süre belirler. Dediğin gibi böyle izole yaşayıp ilerde evlenebiliriz gibi yuvarlak cümlelerle savuşturan birinin samimiyetine ben de inanmazdım. En azından telefonla bile olsa tanıştırdı birileriyle.Ben konu sahibinin yaşadığı şeylere takilmadim orası beni ilgilendirmez iki yetişkin onlar sadece konudaki kişinin konu sahibini arkadaş çevresine dahil etmemesi kimseyle tanistirmamasi çok garip hem konu sahibi evlenmek istiyor konudaki erkek zamanı var diyor buda normal onada lafım yok sadece bu kadar çevreden uzak tutmalar iyi olmuyor bunu bilsin
Bilinmez işte konu sahibi seviyor evlenmek istiyor o net belli konudaki erkek ilerde evlenebilirdi evlenmeyebilirde onu kimse bilemez en azından ortak arkadaş çevresine tanıştırabilir tanıtabilir böyle gizliyor gibi neden bunu sorardım kendime ben.Genelde niyeti olmayanlar yapıyor bunu ilerdede başı ağrımasın kimse sormasın çünkü zaten kimse tanımıyor konu sahibiniSen mi yazmıştın başkası mı hatırlamıyorum, evlenmeye niteti olan erkek adım atar süre belirler. Dediğin gibi böyle izole yaşayıp ilerde evlenebiliriz gibi yuvarlak cümlelerle savuşturan birinin samimiyetine ben de inanmazdım. En azından telefonla bile olsa tanıştırdı birileriyle.
Nasıl böyle bir çıkarım yaptınız yahu? Benim kocacigimin bedeni niye konu oldu şimdi:))) sanırım bu konuda biraz hassassiniz. İnsanın kendine ve bedenine saygısı olması sözünden ne anlıyorsunuz? Ben kim kiminle nerde ne zaman gibi konulara girmem ama bunu hoş bulmuyorum diyen birine "köylü" diyecek kadar da haddimi sınırımı aşmam, size de öneririm. Modernite hedonizmi dogurmuyor. Bakın üstte ilke meselesi demişim. Yazdiklarimda hiç bir itham, saygısızlık aşağılama yok.Mesela evlenmeden ilişkiye girenlerin “bedenine saygısızlık” ettiğini söylemeniz saygısızca.
Çok çirkin. Kocalarınız bedenine saygısızsa size göre sorun yok tabii.
Bedenime saygım var ama kocamın da beni sadece sevişebilmek için, ilk olması için evlenmesini mesela kendime saygısızlık olarak görürdüm.
Herkes haddini bilse keşke asıl saygısızlığın başkalarının tercihlerine böyle çirkin şeyler yazmak olduğunu anlasa
Evet “tüm erkekler sevişirse evlenmez” diyorsanız kendiniz küçük çevrenize bakarak bu çıkarımı yapıyorsunuzdur. Büyük şehirlerde bakire evlenen de olur beraber yaşayıp evlenen de hiç evlenmeyen de.Nasıl böyle bir çıkarım yaptınız yahu? Benim kocacigimin bedeni niye konu oldu şimdi:))) sanırım bu konuda biraz hassassiniz. İnsanın kendine ve bedenine saygısı olması sözünden ne anlıyorsunuz? Ben kim kiminle nerde ne zaman gibi konulara girmem ama bunu hoş bulmuyorum diyen birine "köylü" diyecek kadar da haddimi sınırımı aşmam, size de öneririm. Modernite hedonizmi dogurmuyor. Bakın üstte ilke meselesi demişim. Yazdiklarimda hiç bir itham, saygısızlık aşağılama yok.
Ay yok siz gerçekten gerginlikten ne okuduğunuzu bilmiyorsunuz. Önce elini beline koyup "hmmm senin de kocan" diye girdiniz, tabi tarz meselesi birşey diyemem. Sonra sırf haklı çıkma uğruna tutarliliginizi kaybedip benim yazmadigim yorum üzerinden bana yürümeye çalışıyorsunuz. Benim cevremin çapı hakkında nereden fikir sahibi oldunuz? İsteyen istedigiyle istediğini yaşar amaaaa yaşamayana da "köylü" diyemez! siz kadına köyünden kasabandan çık diye çok çirkin tabirlerle saldirdiniz. Konuyu şimdi hiç bekaret falan diye manipüle etmeye çalışmayın. İyi akşamlar.Evet “tüm erkekler sevişirse evlenmez” diyorsanız kendiniz küçük çevrenize bakarak bu çıkarımı yapıyorsunuzdur. Büyük şehirlerde bakire evlenen de olur beraber yaşayıp evlenen de hiç evlenmeyen de.
Gayet açık
En sevmediğim erkek kişisi. Sizi üzmek istemem ama sizinle evlenmeyecek. Siz ısrarla evlenmek istediğinizi söylediğinizde bir bahane bularak sizden ayrılıp 10 gün 20 gün sonra geri dönemek isteyecek. Umarım en az hasar ile kendinizi kurtarırsınızMerhabalar.29 yaşındayım ve 1 yıldır devam eden bir beraberliğimiz var.Henüz ailesiyle ya da arkadaşlarıyla tanışmadık çünkü ailesi memlekette o is için burda ama telefonla bile olsa Henüz beni tanıştırmadı.İliskimizin içerisinde gelecekle alakalı konuşurken hep yapalım edelim diye konuşuyorduk.Birikim vs yapıyor ya da Bi gun annemle şunu yaparsın vs diye konuşuyordu.Ben ilk sevgili olmaya karar verdigimizde eğer olursa hersey yolunda giderse evlilik istedigimi yoksa bu iliskiye baslamak istemediğimi söylediğimde tabiki bende bir gün evlenmek istiyorum demisti.Simdi ilişkimiz güzel gidiyor ufak tefek sorunlar dışında bir problem yok (cinsellik anlamında da beraberliğimiz var) diye evlilik beklentim olduğunu söyledim.1 yılın sonunda ise bana evliliği hiç düşünmedim ve planlamadım ama olursa seninle olucak tabiki sadece maddi ve manevi olarak hazır değilim şuan senden bunun için zaman istiyorum dedi.Yani net bir sekilde bu su zamanda olur olmaz bisi demedi. Sizce nasıl davranmalıyım ne kadar zaman vermeliyim?Benim de yaşım geçiyor zaman da kaybetmek istemiyorum.
O yazışmanın başına bakarsanız o üye genellemeye devam ettiği için kendi dar çerçevenize göre yorum yapmayın dedim. Ve evet tüm erkekler şöyle böyle diyerek inatla genelliyorsan dar bir çevren vardır yaniAy yok siz gerçekten gerginlikten ne okuduğunuzu bilmiyorsunuz. Önce elini beline koyup "hmmm senin de kocan" diye girdiniz, tabi tarz meselesi birşey diyemem. Sonra sırf haklı çıkma uğruna tutarliliginizi kaybedip benim yazmadigim yorum üzerinden bana yürümeye çalışıyorsunuz. Benim cevremin çapı hakkında nereden fikir sahibi oldunuz? İsteyen istedigiyle istediğini yaşar amaaaa yaşamayana da "köylü" diyemez! siz kadına köyünden kasabandan çık diye çok çirkin tabirlerle saldirdiniz. Konuyu şimdi hiç bekaret falan diye manipüle etmeye çalışmayın. İyi akşamlar.
Yok sizinle seviyeli bir tartışma sürdürmek mümkün değil. Ne okuduğunuzu anlıyorsunuz ne dediğinizi hatırlıyorsunuz. İyi akşamlarO yazışmanın başına bakarsanız o üye genellemeye devam ettiği için kendi dar çerçevenize göre yorum yapmayın dedim. Ve evet tüm erkekler şöyle böyle diyerek inatla genelliyorsan dar bir çevren vardır yani
Fakat siz kendiniz sevişen kadınlar bedenlerine saygısızlık ediyor derken köylü sözüne bu kadar tepki vermeniz çok ilginç.
Köylü size göre korkunç bir hakaretken bedenine saygısızlık yapıyor denmesi çok mu masum?
Siz kendi cümlenize bir bakın sonra geri dönün bir düşünün bakalım bir kaç sevgilisiyle canı istedi sevişti diye neden bedenine saygısızlık yapıyor bu nasıl bir itham.
Ben sevişmeden evlenenlere bir şey demedim. Genelleme yapan bir insana genellemede ısrarcı olunca dar çevrenizden kasabanızdan ibaret değil dedim. Benim sözüm genelleme değil tek bir insanayken siz tüm sevişen kadınlara yağdırdınız. Evet bir insan inatla hayır tüm erkekler böyle diyorsa dar çevresinden ibaret sanar.
Fakat siz direkt sevişen kadınlara hakaret ettiniz.
İkisi arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız artık evet algınız bu kadar demek ki.
Bence siz açın bakın baştan okuyun. Yoksa siz ne okuduğunuzu anlamıyorsunuz.Yok sizinle seviyeli bir tartışma sürdürmek mümkün değil. Ne okuduğunuzu anlıyorsunuz ne dediğinizi hatırlıyorsunuz. İyi akşamlar
Bakın hanımefendi insanın kendine ve bedenine saygısı olması çirkin birşey değil burada bi netleşelim. Ben ahlaktan hiç bahsetmedim. Hoş zaten siz kendi kendinize üretip kendi kendinize kavga ediyorsunuz ya neyse.. lafları eğip büküp nasıl çeviririm telaşına düştünüz :) dediğim gibi düzeyli olmayan tartışmada yokum ben. Sizinle de bu mümkün değil. O yüzden hiç zaman kaybetmenin manası yok. İyi akşamlar. Bundan sonra yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim, günlük niyetine içinizi dökmek isterseniz de o beni ilgilendirmez.Bence siz açın bakın baştan okuyun. Yoksa siz ne okuduğunuzu anlamıyorsunuz.
Bir üye geldi sevişen erkek evlenmez dedi. Ben genelleme yapmayın dedim. O da benim fikrim genellerim dedi. Bende o zaman köyünüzde kasabanızda dar çevrenizden ibaret olmadığını anlayın dedim. O üyeye direkt söylenen bir söz. Sonra siz geldiniz ve direkt ne dediniz “kendi bedenine saygı”
Bu söylediğiniz şeyin çirkinliğinin farkında olduğunuz içinde konuyu bağlamından koparıp sadece benim sözlerime çekmeye çalışıyorsunuz.
Köylü sözü ve “bedenine saygı duymuyor” sözü arasındaki üslup farkı ortada. Söylediğiniz şeyi savunamadığınız için saldırıp durmayın. Zira bedenine saygısızlık yapıyor derken neyi dediğiniz ortada.
İnsanlara ahlaksızlık imasını yapıyorsunuz.
Evet, bir insanın sevişmesi yada sevişmemesi belirlemez bedenine ve kendime saygısını değiştirmez. Bunu saygısızlık olarak adlandıramazsınız.Bakın hanımefendi insanın kendine ve bedenine saygısı olması çirkin birşey değil burada bu netleşelim. Ben ahlaktan hiç bahsetmedim. Hoş zaten siz kendi kendinize üretip kendi kendinize kavga ediyorsunuz ya neyse.. lafları eğip büküp nasıl çeviririm telaşına düştünüz :) dediğim gibi düzeyli olmayan tartışmada yokum ben. Sizinle de bu mümkün değil. O yüzden hiç zaman kaybetmenin manası yok. İyi akşamlar. Bundan sonra yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim, günlük niyeyine içinizi dökmek isterseniz de o beni ilgilendirmez.
Şöyle düşünün iki yetişkin insan, ikisi de iş güç meslek sahibi bekar hayatını da yeterince yaşamış. Cinsellikle beraber birçok şeyde yaşanıyor. Bu insanların 1 yılda birbirini tanıyamaması imkansız. Kaldı ki yıllarca beraber de olsan aynı eve girmedikçe gene tanıyamazsın2 insanın birbirini tanıyabilmesi için 1 yıl çok uzun süre değil. zaten birikim yapıyormus, bu zamanda birikim olmadan evlilik yoluna girilmez zaten. net bir şekilde beklentilerinizi konusun bana göre.
18 19 yaşından beri cinsellik yaşadığım evlenmeden aynı evde yaşadığım sevgilimle evlendik 7 sene oldu çocuk yaptık düğünümüz gayet güzel oldu eksiksizdi altın takıldı hem de 2 3 tane değil ev 4 4 lük dizildi oldukça sorumluluk sahibi kocam var mutluyuzCinsellik yaşayip özgürce takilan bir erkek kolay kolay evlenmez ya evlenen de cok nadir sorumluluk almaz
seni oyalıyorda olabilir eger kendin çözemiyorsan saglam bı falcıya bakım yaptırmalısın aşk analizi evlilik için uygunmu istiyomu oyalıyomu vs bunlar soru işaretlerini giderirMerhabalar.29 yaşındayım ve 1 yıldır devam eden bir beraberliğimiz var.Henüz ailesiyle ya da arkadaşlarıyla tanışmadık çünkü ailesi memlekette o is için burda ama telefonla bile olsa Henüz beni tanıştırmadı.İliskimizin içerisinde gelecekle alakalı konuşurken hep yapalım edelim diye konuşuyorduk.Birikim vs yapıyor ya da Bi gun annemle şunu yaparsın vs diye konuşuyordu.Ben ilk sevgili olmaya karar verdigimizde eğer olursa hersey yolunda giderse evlilik istedigimi yoksa bu iliskiye baslamak istemediğimi söylediğimde tabiki bende bir gün evlenmek istiyorum demisti.Simdi ilişkimiz güzel gidiyor ufak tefek sorunlar dışında bir problem yok (cinsellik anlamında da beraberliğimiz var) diye evlilik beklentim olduğunu söyledim.1 yılın sonunda ise bana evliliği hiç düşünmedim ve planlamadım ama olursa seninle olucak tabiki sadece maddi ve manevi olarak hazır değilim şuan senden bunun için zaman istiyorum dedi.Yani net bir sekilde bu su zamanda olur olmaz bisi demedi. Sizce nasıl davranmalıyım ne kadar zaman vermeliyim?Benim de yaşım geçiyor zaman da kaybetmek istemiyorum.
evlenip sürekli borç ödemek mi yoksa birikim yapıp borcsız evlenmek mi? eşimle evlenmeden birikim yaptık mesela, sonrasında evlendik. evlenirken borcumuz yoktu. yargısız infaz yapmak doğru değil. karşındakinin gercekten evlilik düsüncesi olup olmadığını anlamak gerekir.Şöyle düşünün iki yetişkin insan, ikisi de iş güç meslek sahibi bekar hayatını da yeterince yaşamış. Cinsellikle beraber birçok şeyde yaşanıyor. Bu insanların 1 yılda birbirini tanıyamaması imkansız. Kaldı ki yıllarca beraber de olsan aynı eve girmedikçe gene tanıyamazsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?