- 20 Ekim 2015
- 292
- 225
- 33
- 42
Aşık olmuş olsaydınız bunların hiçbirini gözünüz gormezdi arada aşk yok şartlar belli mantık evliliği de olmayacak .evlenmiş olmak için evlenilmez nacizane fikrim.arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.
ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.
şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?
Canım ya 15 gün de anlaşılalacak bir şey değil.Ben 3 hafta ayrı kaldığım da hiç oralı bile değildim.Sonra aylar geçince üstünden ben mecnun gibi oldum..Ne halt ettim dedim.Kendimi tanıyamadım.Öl dese ölecektim resmen.
Belki uzun soluklu bir ayrılık,senin alamadığın kararları vermene vesile olur.
Valla ya asiksindir ya da degilsindir bunun azi cogu olmaz ki? Her insan farkli bir boyutta yasar aski kendince yani. Kimi askla yon verir hayatina kimi de ask neymis ki eli ekmek tutsun evini ailesini gecindirsin bana iyi davrnsin yeter der.hrr insann mutluluk arayisi cpk baskadir. Bence siz duygularinizdan emin olamafiginiz icin bu soru isaretleri ama yanitlari bizde degil yureginizdeöyle karasevda değilim ama kalbim pır pır atıyor. onu özlüyorum sesini duymak istiyorum ne yaptı etti merak ediyorum üzüldüğünde üzülüyorum o mutlu olunca içim açılıyo kavuşmak istiyorum sarılmak istiyorum ve böyle bir sürü duygu geçiyor yüreğimden.
okurken tebessüm ettimmecnun gibi oldum deyince çok gülesim geldi çok tatlısın:)))) şuan evli misiniz o kişiyle?
Ay yok canım evlenemedik henüz,tabii çok uzun süre ayrı kaldık biz. Şimdi seni korkutmayayım:)
Mecnun falan az kalır,şimdi seni dolduruşa getirmek istemediğimden kısa kestim:)İlk zamanlar atıp tutan ben süt dökmüş kedi gibi dolandım adamın peşinde.
Onu geçtim adam da benim bu 180 derecelik değişime inanmadı.Adam da haklı tabiki..
Gerçi ben de inanamadım kendimdeki bu değişime:)
Geri kalan günlerde onu ikna etmek için uğraştım.O kız oldu ,ben erkek..
Prenses gibi ortalıkta dolanan ben,külkedisi gibi süründüm yerlerde.
Neyse ki yaradı bu ayrılık bana..Biri bana ayrılık deyince kedi görmüş fare gibi açılıyor gözüm.
Nasıl çektiysem artık...
neden onsuz yapamadın peki? onu senin için vazgeçilmez kılan şey neydi bunu merak ettim.
arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.
ama onunla evlendiğiniz taktirde şuanda yaşadığınız yerden çok daha küçük ve hiçbir tanıdığınızın olmadığı ve imkanların çok kısıtlı olduğu bir şehre gelin gideceksiniz. bu kişi kendi işinde çalışıyor ve siz de ona o işyerinde yardım edeceksiniz, kendinize ait bir maaşınız ve zamanınız olmayacak. çok bunalınca çıkıp görüşebileceğiniz kimseniz olmayacak. çıkıp bir sinemaya bir alışverişe bile gidemeyeceksiniz belki tek başınıza. belki onunla bile kırk yılda bir gideceksiniz çünkü tabiri caizse bütün zamanını işyerinde yoğun çalışarak geçiren birisi. insanlarla fazla sosyal olması gereken bir işi var siz kıskanç birisiniz de.ve şunu da ekleyeyim, o işi açmak için yüklü miktarda borçlandığını da baştan biliyorsunuz ve borçların ne zaman biteceği de belli değil.
şimdi böyle bir durumda bu insanla evlenmeyi düşünür müydünüz? tüm bu koşullara rağmen bu adamla ( ondan hoşlanıyorsunuz da)sırf karakteri düzgün diye iyi bir aile babası olabileceğini düşünerek evlenir miydiniz? kendinizi bu ufacık kısıtlı hayata hapseder miydiniz?
Onun anlayışı,şefkati ve merhameti..Beni ,kendi ailemden ve kendi ailesinden önde tutması.
Babama benzettim,babam da böyle sever beni.
Sonra benle ilgili tüm konularda iyi niyetli olması,kızacaksa bile kırılırım diye susması.
Maddi ve manevi her şeyde ön planda ben vardım;benim rahatım,benim keyfim..
O yaşamıyordu sanki..
O kadar çok şey var ki saymadığım,amaa en önemlisi huzuru.Onun yanındayken huzuru hissediyorum.
Ondan önceki sevgililerim de huzur ne bilmezdim.Bunu yakaladım.
Ve beni bu hayatta bu şekilde onun kadar sevecek başka biri olamaz diye düşündüm.
Bu belirleyici oldu bende.
arkadaşlar benim sormak istediğim şey şu; bekarsınız, ailenizle yaşıyorsunuz, iyi kötü bir işiniz var çalışıyorsunuz, ufak ufak da olsa istediğiniz şeyleri alabiliyorsunuz, nispeten huzurlu ve rutin bir hayatınız var. bir yandan da aile kurmayı çocuk sahibi olmayı ve kendinize ait bir düzeniniz olsun istiyorsunuz. ama karşınıza hep abuk sabuk insanlar çıkmış, hep hayalkırıklığı yaşamışsınız. sonra karşınıza biri çıkıyor, karakteri düzgün, ortak zevklerinizin olduğu, sizi anlayacağını düşündüğünüz, birlikte bir hayatı paylaşabileceğine inandığınız biri. o da sizinle aynı düşüncelerde.
Canim sen ilk mesaja gore yorum yazmissin adam kendi isini yapiyor ama ailesiyle Konu sahibi arkadasa da sen de gelir yardim edersin diyor
Tek basina bir yere gitmesi dogru değilmiş illa kocasıyla gidecek
Adamin keyfi olursa ayda yilda bir sinemaya gidecekler
Bir suru borc var ve bu borçlar odenene kadar da adamın gecesi gunduzu yok simdi bile kiza yoğunum diye mesaj yazip gecistiriyor ama ben seni mutlu edeceğim uzmeyecegim diye vaatte bulunuyor
tabi aile hep içiçe. zaten aile işletmesi. resmen kumar gibi bir karar. cesaret edemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?