Şimdi aşk kısmı sende olsun mantık kısmı annende olsun. Bence annen biraz olsun haklı..yani esnekse ikametgah yeriniz yani seçim şansınız varsa ben de işini bırakma derim şimdi iş aslanın ağzında değil midesinin derinliklerinde. Kaldı ki iyi bir yerden bahsediyorsun. Oraya gidersen iş bulabilir misin bu standartlarda ya da daha iyi? Orada ya da şu an olduğun şehirde ev tutmanız onun işini de etkilemiyorsa bence bu yöne doğru kayabilirsiniz.Merhabalar , önceki konularımdan bilenler olur belki ama kısaca özet geçeyim ;
Yaklaşık 2 yıldır görüştüğüm erkek arkdaşımla inşallah kışa doğru söz-nişan yapmayı düşünüyoruz , erkek arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz ,
Ben şu an çalışıyorum (belediyeye bağlı bir şirket imkanları oldukça güzel , ve tayin olma gibi bir şansım da yok sadece bulundğum şehirde olan bir şirket çünkü) , erkek arkadaşım okuyor şu an seneye yurt dışında gemilerde çalışmaya başlayacak ve inşallah evlendiğimiz zaman eşim sürekli yanımda olamayacağı için ailesinin oturduğu apartman da oturma kararı aldık başından beri bu yönde düşüncelerimiz çünkü sevdiğim de seni tek bırakıp gitmem aklım kalır diyor ,
Sorun da şu ki annem başından beri bunu kabul etmiyor yani işimi bırakıp onun yaşadığı şehire gitmemi orda yaşamamı kabul etmiyor , burda bizim olduğumuz şehirde ev tutarsanız olur yoksa kesinlikle kabul etmem diyor , bu konuda çok katı diye de açtıgım konuda söylemiştim ,
Bende benim yanlız kalmamı istemediği için , eşimin ailesiyle zorluk çekerim diye düşündüğü için istemiyor diye düşünüyor öyle sanıyorum ama ,
Dün yine bu konular açıldı kendi aramızda teyzem de vardı ve annem ben seni düşündüğümden değil işi bırakıp gidemezsin , ilerde bir geleceğin olmaz , böyle bir işi bir daha bulamazsın , işten çıkmana kesinlikle müsade etmem , yoksa olmaz olur biter gibi laflar etti ve ben çok kırıldım , üzüldüm bu konuyu çok dert ediyordum ama ben tek kalırm diye istemiyor sanıyordum ama hiçte beni düşündüğü için değilmiş daha da bi üzüldüm ,
Ne yapacağımı bilmiyorum ben kararlıyım ama kararıma saygı duymuyor , hiç bir zaman benim fikirlerime ne istediğime önem vermedi zaten her konuda bu böyle , her zaman beni kendisine yakıştırmadığını falan da söyler meselaçok canım sıkkın bu yüzden uzun olduysa kusuruma bakmayın ama pek anlatabileceğim kimsem yok
Eevet öylee , mesela erkek arkadaşımın ailesi de ona başka yerden ev alın benim olduğum şehirden mesela bize de farklı bir yer olur falan diiye söylüyor ama erkek arkdaşım kabul etmiyor yani ailesinin illa bizimle aynı apartmanda oturun diye direttiği yok ama aynı apartman da olmazsa aklım kalır diyor sürekli zamanı gelince belki o da böyle düşünmeyecektir ama çok bunladım bu konudan artık
arkadasımm seni en iyi ben anlarımm gel bakiim yanımaaa:) benim yaklasık 3 senelik ilişkim var sevgilim kaptan hemde uzakyolo kadaar zorkii asla simdiki düsüncelerinle o zamankiler bir olmayacak biz evlenmeyi cok ama cok istiyoruz ama sevgiliyken bile bu hasret o kadar zor ki evleninceyi düsünemiyorum hele o yakın hatta giderimm kısa calısırımlar hic öyle olmuyo canım benim o kadar cok tecrube ettimki hepsını senle paylasabilirim :) gemiden öyle hemen inmesi kolay degil bir kere inmek icin dilekce verdikten sora bir ay bekledigimizi bilirim sana tavsiyem kesinlikle ailenden uzaga gitme zaten esin yanında olamayacak ailenin yakınında ol bana kalırsa :) benim sevgilimin aileside evlenip onlarla oturmamı istiyor kocasız evde gelinlik yani:) biz bekliyoruz 36 ay hizmet süresini tamamlayıp askerligini dövizli yapıcak bizimkisi daha kac ay gecti biliyomusun ? 17 :) herseyi cok ama cok ince düsünmelisin inan bana göründügü kadar kolay degil seni yanıma alırım falan derse kabul etme bence cünkü bazen günde 3 saat falan uyuyolar heee bide o iner limanlarda gezeriz isi süvari olunca ancak heveslenmee :) aaay cok konustumm yine yaz bana yaaaz dertleselimm hakkında hayırlısı olsun canımmm benimm :)
Anneye bir oy da benden :)
Aileni,şehrini,işini bırakıp gideceksin.
Beyefendi aylarca ortada olmayacak.Sen onun aile apartmanında kukumav kuşu gibi oturup bekleyeceksin.
Bu arada gelinlik görevlerinin tanımını henüz bilemiyoruz.
Büyük ihtimalle kaynana evini temizlemek,teyze günlerine katılmak gibi görevlerin olacak.
2 gün sonra buraya konu açarsın hiç arkadaşım yok,bunalımdayım diye.
Zira kendi başına çıkıp gezme,birileriyle tanışma gibi durumların olmayacak.
Eşin geldiği zamanlar ne kadar başbaşa kalırsınız orası da meçhul.
Anneciği de oğlunu özleyecek tabii.
Sense eşin yokken sürekli kaynanalarda olup,eşin gelince kapını kapatıp çekilemezsin.
Madem seni birilerine emanet etmesi gerekiyor,senin şehrinde yaşayın.
Aşkın gözü kördür biraz ama o kör gözler evlendikten sonra fal taşı gibi açılıyor. İşte o noktada bazı şeyler de ters gidiyorsa ahh ben yaptım oluyorsun…
Yapabiliyorsan mantığınla aşkını yanyana koy mantık ağır bassın demiyorum ama en azından eşit düşünmeye çalış. Senin için eksi ve artılarını göz önüne al. Sanırım güvertecilik falan okuyor çocuk. Bu durumda evinin nerede olduğu çok önemli değil.. senin yaşadığın şehirde olabilir.” Seni bırakıp gidemem sevdiğim” kısmı sadece ironi.
Anlıyorum , bunlarda ayrı bir dert tabıkı benım için düşünmüyor olur muyum ,
Tanımadığım bir şehir değil zaten baya yakın akrablarımın olduğu yıllarca yaşadığımız bir şehir orası da bize yabancı bir yer değil zaten ailesini de tanıyoruz ailece , hiç bunları konuşmadık hiç zorlanırsın , zor olur demedi , farklı şehir olmaz demedi , tek dediği şey işi bırakamazsın bu kadar ...
İnşallah seninde aneciğininde mutlu olabileciği,orta bir karar bulursun...çok iyi düşün ve öyle karar ver 3-5 günlük değil ömürlük bir karar vermen gereken..
Eevet çok dğru biliyorumm , evet evin nerde olduğu önemli değil fizana da gitsek yanımda olamayacak çoğu zaman ,
Ama bunu anlamıyor işte , şimdiki durum bu sizin dedğiniz gibi seni bırakıp gidemem kısmı belki çalışmaya başlayınca böyle düşünmez ama bir türlü anlamıyor , bir de en baştan beri bu yönde konuştuğumuz için şimdi bir şey deyince ailesini istemiyorum sanıyor üzülüyor o da çok , hep dua ettiğini söylüyor kısa süreli hatlarda çalışırım inşallah diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?