Evlilik - İş - Farklı Şehirler ...

Şimdi aşk kısmı sende olsun mantık kısmı annende olsun. Bence annen biraz olsun haklı..yani esnekse ikametgah yeriniz yani seçim şansınız varsa ben de işini bırakma derim…şimdi iş aslanın ağzında değil midesinin derinliklerinde. Kaldı ki iyi bir yerden bahsediyorsun. Oraya gidersen iş bulabilir misin bu standartlarda ya da daha iyi? Orada ya da şu an olduğun şehirde ev tutmanız onun işini de etkilemiyorsa bence bu yöne doğru kayabilirsiniz.

Nasıl aileler bilemeyiz? Ama eşin de sık sık seyahat edeceğinden tut ki sorun yaşadınız? Tut ki karışan tipler nasıl başa çıkacaksın dediğim gibi eşin sürekli olmayacak ki? Neler okuyoruz, duyuyoruz burada? Kendi ailesinin yanında olacağın zaman mı aklı kalmaz? İnsanın kendi ailesi gibi var mı hiç?
Annenin kıymetini bil, ben rahmetli anneme şuralı erkek arkadaşım dediğim de elini kaldırıp ben seni uzağa vermem demişti. Anne orada yaşamıyorlar ki bizim gibiler işte memleketleri orası dediğim de rahatlamıştı.
Gerçi ne fayda.. O gitti çok uzaklara...

kimse kötü olsun ya da kötü olacak diye öngörüp evlenmiyor sonuçta..
herkes iyi bir hayat yaşayacağını düşündüğü için evleniyor...
sen de böylesin şu an... belki annenin söylediklerine kapatmışsın kulaklarını da, anlamak istemiyorsun gibi...

her ne kadar uzun yol olursa seni tek bırakmam desede köprüyü geçince 'ama ne yapayım bu benim işim, gitmek zorundayım' deyip gidecektir de... ayıya dayı deme meselesi...
o durumda da ailesiyle sen belki 4-5ay oturacaksın, çalışmadan...
canın sıkılırı geç ailesiyle anlaşamazsan belki de çin işkencesi gibi gelecek sana yalnızlık...
geride hem işini hem şehrini hem aileni bırakmış olacaksın...

bu durumda ben de annene hak verdim... madem uzağa gidecekmiş kaptanmış, nasılsa evde pek olmayacakmış, neden senin işinin bulunduğu şehirde kalma durumunuz olmasın ki?

o şehirde oturacak olmanı geç bir de ailesiyle... cidden burdaki bazı konuları okumanı tavsiye ediyorum ben de...

Ee kendi fikirlerini niye belirtmiyosun? Onunki aile ise seninki de aile.
Açık açık konuş bence sen gideceksin 6 ay gelmeyeceksin bi'laf etseler bana dokunur yıpranırız ailem de böyle istemiyor, ben işimden de olmamış olurum de...

Sonuçta eşin olacak kişinin işinden ötürü sanırım şehir sorunu yok. Çok çok çok büyük ihtimal sorun yaşayacaksın, kötüsünü düşünerek böyle bi'karar ver derim.

Sen bu kararları alırken annene danıştın mı ki poh pohlanmak bekliyorsun. Yapıcam edicem herşey kararlaştırılmış sevgilinle aranızda , hayatınla ilgili bu kadar önemli adımlar atılacak ama anne seyirci. Bence annen sana kırgın, kestirip atmaları bu yüzden, belki 6 ayda bir göreceği bir eş için beni bırakıp onun ailesine yakın olacak psikolojisi yüzünden. Bunu ifade etmek kolay değil bir anne için, ayaklarına kapanıp ben kızımı özlerim diyemez herhalde bir şekilde ifade etmesi gerek o da ediyor. Keza iş konusunda da çok haklı, melek bile olsalar yabancı bir aile, annen sert davranarak seni frenlemek istiyor olabilir, senin ona kırılma hakkın yok, oturup dertleş anlayacaksın

Eşinin ailesiyle yanında eşin olmadan belkide aylarca yaşayacaksın. Sendeki gerçekten büyük cesaret
Kimdir nedir necidir senin hayatına müdahale ederler mi, yönlendirirler mi, huzur verirler mi belli değil.
Sonuçta eşin de yanında olmayacak seni korusun kollasın.
Ben olsam cesaret edemezdim açıkçası.
Annem beni düşünmüyor diyorsun ama esas annen seni düşündüğü için "işinden ayrılma" diyor.
Yoksa işinden ayrılıp ayrılmamanın annene ne gibi bir eksisi ya da artısı olabilir ki?
Bence iyice düşün öyle karar ver hatta ben olsam düşünmem bile direk reddederim böyle birşeyi.

Son düzenleme:
ben nişanlımdan ayrıldım
hep benden bekledi her şeyi
düşün batıdan doğuya gelin gidicektim herkes bana salak gözü ile bakıyordu
nişanlım doğuluydu birde sürekli ailesi ile yiyip içecekmişim
birde onların kültüründe gelin hizmet ediyor kayınpeder ve abi yemek yiğince
gelin ayakta bekliyor onları düşün artık ya ve nitekim onun için kültürlerine uydum.
ama annemler artık yeter dedi.
çünkü oraya gidince çok zayıfladım
azıcık otur saygısız olarak görüyorlardı
düşün bunları nişan evresinde yaşadım
batılıyım,fakülte mezunuyum babam ve annemde fakülte bitirmiş insanlar...
ve ben nasıl bir aileye düşücektim
sonradan gözüm açıldı babam sinirlendi
annemde dediki seni bağlarım doğuya gelin gidemezsin dedi.
ve bitti...
sakın benim gibi olma...
fedakarlık yaptıkça çoğunu ister bunlar...

Son düzenleme:
Gerçekten bir aradaşın yazdığı gibi sizde kide büyük cesaderet...İnsanlar eşleriyle beraber kaynanayla aynı aparttmenda oturmayı istemez.siz eşinizin sürekli olmayacağını bile bile onlarla oturacaksınız...Büyük ihtimalle size hep karışacaklar.Nereye gidiyor,ne yapıyor diye...Bile bile lades demek bence bu...Annen varken onlarla yaşamayı seçmen tuhaf...Emin ol gerçekten zor gelecek sana evlenince....Eşin,in yanında olmadığı ama ailesiyle yaşadığın bir hayat....ooo çok zor yaa valla..

yorumlarınız için teşekkürler ama biraz yanlış anlaşılmışım , ben ille de istiyorum demiyorum ben annemin baştan beri her şeyi bilmesine rağmen her zaman her konuda dışarıya başkalarına karşı çok iyiyken bana her zaman sert katı olması beni sürekli en ufak bir şeyde bile rencide etmesi kendine yakıştıramaması ve bu konuda özellikle benimle hiç başından beri konuşmaması ,
Poh pohlanmayı beklemiyorum ailem beni hiç bir zaman poh pohlamadı çunku hep kendilerine yakıştıramadı annemin istediği gibi olmadığım için,

Erkek arkadaşımda uzun süreli seferler olmazsa benim olduğum şehirde oturmayı işime devam etmemi istiyor zaten ama , uzun sefere gidersem aklım kalır bırakıp gidemem geceleri özellikle aklım kalır diyor , bende düşündüklerimi söylüyorum konuşuyoruz ama işte çok üzülüyor o da bırakıp gidecek olmasından dolayı bu söylediklerinizn hepsini biliyorum düşünüyorum zaten off

Son düzenleyen: Moderatör:
annenle sorunlarını çözmenin yolu mantık olarak konuşmaktan geçiyor..
anneni sen tanırsın..
sor bakalım şehir değiştirmesem, işime devam etsem, burda evlensem, benim heveslerime ortak olur musun diye..

bu konudaki fikrimizi sormamışsın ama yazmadan geçemeyeceğim..
bende şehir değiştirip geldim.. eşim güvenli bulduğu için ailesinin üst katında oturmamızı istedi.
işe girmemi istemedi.. güvenlik sebepleriyle :)
anneleri yedi bitirdi beni..
senin de sonun %99 böyle..

madem sevgilin gidip gelecek ailenle aynı sokakta oturursun gayet güvenli olur.
sonuçta bu güne kadar o güvenli sokaktaydın..
sevgiline bunu sor bakalım ne diyecek.. ama sorarken kendinin böyle istediğini hissettir..

arkadasımm seni en iyi ben anlarımm gel bakiim yanımaaa:) benim yaklasık 3 senelik ilişkim var sevgilim kaptan hemde uzakyol o kadaar zorkii asla simdiki düsüncelerinle o zamankiler bir olmayacak biz evlenmeyi cok ama cok istiyoruz ama sevgiliyken bile bu hasret o kadar zor ki evleninceyi düsünemiyorum hele o yakın hatta giderimm kısa calısırımlar hic öyle olmuyo canım benim o kadar cok tecrube ettimki hepsını senle paylasabilirim :) gemiden öyle hemen inmesi kolay degil bir kere inmek icin dilekce verdikten sora bir ay bekledigimizi bilirim sana tavsiyem kesinlikle ailenden uzaga gitme zaten esin yanında olamayacak ailenin yakınında ol bana kalırsa :) benim sevgilimin aileside evlenip onlarla oturmamı istiyor kocasız evde gelinlik yani:) biz bekliyoruz 36 ay hizmet süresini tamamlayıp askerligini dövizli yapıcak bizimkisi daha kac ay gecti biliyomusun ? 17 :) herseyi cok ama cok ince düsünmelisin inan bana göründügü kadar kolay degil seni yanıma alırım falan derse kabul etme bence cünkü bazen günde 3 saat falan uyuyolar heee bide o iner limanlarda gezeriz isi süvari olunca ancak heveslenmee :) aaay cok konustumm yine yaz bana yaaaz dertleselimm hakkında hayırlısı olsun canımmm benimm :)

Off çok zor canım benimki daha gitmedi ama şimdi de zaten benden baya uzak bir şehirde okuduğu için ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyo ve tahmin ediyorum seneye gidecek işte

bilmiyorum ki bende uzakyol olursa böyle 6 ayda bir falan gelirsem bırakmam kesinlikle diyor , çok konuştuk bunları hatta ben ona şimdi bana karşı çok iyiler iyi hoşta sen yokken bana kötü davranırlar herşeye karışırlar , beni ezmeye çalışırlar bile dedim o sinirle , böyle mi düşünüyosun gerçekten diye çok üzülmüştü kesinlikle öyle olmaz falan demişti ,

hatta annesi de benim yaşadıklarımı yaşamış başka bir şehire gelmiş , tek başına kalmış , eşi ailesi olmadan çocuklarını büyüttüğü için , seni en iyi o anlar diyor ve annesi de bunu bana demişti zaten en iyi ben anlarım seni yanlız bırakmam falan diye ,
Bu konuda çok dertliyim , bir arkadaşın dediği gibi güvenlik sebebiyle başka bir yer istemiyor

Anneye bir oy da benden :)

Aileni,şehrini,işini bırakıp gideceksin.
Beyefendi aylarca ortada olmayacak.Sen onun aile apartmanında kukumav kuşu gibi oturup bekleyeceksin.

Bu arada gelinlik görevlerinin tanımını henüz bilemiyoruz.
Büyük ihtimalle kaynana evini temizlemek,teyze günlerine katılmak gibi görevlerin olacak.

2 gün sonra buraya konu açarsın hiç arkadaşım yok,bunalımdayım diye.
Zira kendi başına çıkıp gezme,birileriyle tanışma gibi durumların olmayacak.

Eşin geldiği zamanlar ne kadar başbaşa kalırsınız orası da meçhul.
Anneciği de oğlunu özleyecek tabii.
Sense eşin yokken sürekli kaynanalarda olup,eşin gelince kapını kapatıp çekilemezsin.

Madem seni birilerine emanet etmesi gerekiyor,senin şehrinde yaşayın.

O günler geldiğinde belki o da anlar ama şu an bırakamam diyor , çok konuştuk bu konuları ,

ayrıca ben biraz soğuk biriyimdir öyle içiçe olmayı , lak lak gidelim gelelim edelim öyle şeyleri sevmem , bir küçük lafta altta kalamam ve mesela unutmam bana söylenen bir sözü , sürekli gitmek istemem evimde otururum aşağıya inmem öyle her dakika diyorum ,

bunları da biliyor ama özellikle ailesinin beni sıkmayacağını hep destek olacağını , her şeyin çok iyi olacağını düşünüyor , aynı apartman da istememin sebebi bu bırakıp gidemem diyor yoksa benim olduğum şehird ebenim istediğim ilçe de oturmayı yaşamayı kabul ediyor o da çok istiyor ama işimden dolayı diyor ,ama iştee ...

Anneniz tabiki de sizi düşünüyor, beni düşündüğünü sanıyordum ne demek.

Eğer sizi düşünmemiş olsa, işten çık, git kayınvalidenin alt katına, eşin 5-6 ay işe gittiğinde kayınvalidenin dizinin dibinde oturursun, sonra bir güzelde bana dert yanarsın derdi.

Aşkın gözü kördür biraz ama o kör gözler evlendikten sonra fal taşı gibi açılıyor. İşte o noktada bazı şeyler de ters gidiyorsa ahh ben yaptım oluyorsun…
Yapabiliyorsan mantığınla aşkını yanyana koy mantık ağır bassın demiyorum ama en azından eşit düşünmeye çalış. Senin için eksi ve artılarını göz önüne al. Sanırım güvertecilik falan okuyor çocuk. Bu durumda evinin nerede olduğu çok önemli değil.. senin yaşadığın şehirde olabilir.” Seni bırakıp gidemem sevdiğim” kısmı sadece ironi.

Eevet çok dğru biliyorumm , evet evin nerde olduğu önemli değil fizana da gitsek yanımda olamayacak çoğu zaman ,
Ama bunu anlamıyor işte , şimdiki durum bu sizin dedğiniz gibi seni bırakıp gidemem kısmı belki çalışmaya başlayınca böyle düşünmez ama bir türlü anlamıyor , bir de en baştan beri bu yönde konuştuğumuz için şimdi bir şey deyince ailesini istemiyorum sanıyor üzülüyor o da çok , hep dua ettiğini söylüyor kısa süreli hatlarda çalışırım inşallah diye

İnşallah seninde aneciğininde mutlu olabileciği,orta bir karar bulursun...çok iyi düşün ve öyle karar ver 3-5 günlük değil ömürlük bir karar vermen gereken..

İnşallah seninde aneciğininde mutlu olabileciği,orta bir karar bulursun...çok iyi düşün ve öyle karar ver 3-5 günlük değil ömürlük bir karar vermen gereken..

evet canım malesef öyle , ve çok zor durumdayım bu konuda bir orta yol bulmam lazım keşke buralarda çalışabileceği bir iş şeklinde olsa da yaşadığım şehirde kalsak,

Bazen teyzemler, yengemler falan toplandığımız da teyzemler hep farklı şehire gidersen hep tek kalıcaksın şimdiki gibi biz toplandığımızda sen içerliyo olucaksın , belki çok zorluk çekiceksin belki çok daha iyi olucak ama ne olursa olsun burda ki gibi olmaz diyor , o kadar üzülüyorum ki ...

Beni en çok üzen şeylerden biri de eşimden ayrı kalmak olucak biliyorum çünkü şimdi bile ona çok bağlıyım çok özlüyorum , herşeyi onunla birlikte karar veriyoruz , seçiyoruz ama çoğu anımda , belki özel günlermiz de yanımda olmayacak , o da hiç bırakıp gitmek istemiyor , çok zorr

Peki sen oraya gittin diyelim.. İş bulabilecek misin? Ya da kurulu düzenin varken neden onların etekleri altına giresin ki?? Bence biraz dayat bu konuda. Sonra taviz tavizi doğurur onda da almak alışkanlık yapar. İlişkide biraz verici olmayı ancak bu şekilde öğretirsin. Yoksa evlendikten sonra mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…