Peki sen oraya gittin diyelim.. İş bulabilecek misin? Ya da kurulu düzenin varken neden onların etekleri altına giresin ki?? Bence biraz dayat bu konuda. Sonra taviz tavizi doğurur onda da almak alışkanlık yapar. İlişkide biraz verici olmayı ancak bu şekilde öğretirsin. Yoksa evlendikten sonra mümkün değil.
Bilmiyorum ki , hani onun ailesi istiyo diye istese diyecem ki ailesi istediği için istiyor ama ailesinin illa da burda oturunm dediği yok , ailesi için de değil benden dolayı istiyor ,buraya yapacağınız masrafla benim yaşadığım şehirden güzel bir ev alırsınız diyorlar mesela , erkek arkdaşım da bunu çok istiyor diyorum ya onu tek düşündüren gidecek olması uzun süreli gidersem rahat edemem , falan diyor ben seni düşünüyorum yanlız kalmanı istemiyorum falan işte ,
Şehir içi hatlarda iş bulabilse keşke o zaman çok güzel olur, çokk
O oradan ayrılmak istemiyor. Erkek askere giderken bile kendi ailesinin yanına koyar eşini. Son derece anlamsız bir durum. Kız baba evinden çıkınca el evi oluyor sanki. Sanki kendi ailesi namusunu falan daha iyi koruyabilecekmiş gibi davranıyorlar. Sen tek kalacaksın orada ama kayınvaliden falan her gün gelecek. Zaten iş bulmazsan tümden yandın.
annene katılıyorum , madem konu eşin yokken akıl kalması sen kendi annenin yanındayken de aklı kalmaz sonuç itibariyel bu yaşa kadar getirmiş değil mi , akıl kalmaktan ziyade konu biraz ben erkek tarafıyım benim yanıma gelinir içgüveysi gibi olunmaz mantığı gibime geldi, şimdi şöyle olursa burda yaşarız böyle olursa orda yaşarız gibi konular konuşuluyor ama olay yakınlaşınca şartlar sizi tek kapıya çıkarıcak, kv nin alt katı
Off öyle evet doğruu , şimdi mantıklı düşünemiyor bence erkek arkadaşım çünkü şimdi alilesi bana karşı çok iyi olduğu için hep böyle olacak nasılsa sorun yaşanmycak diye sandığı için öyle düşünüyor ben eminim,
Benim huyumu da biliyor ama anlamıyor şu an işte
evet , yani bak yine iyi olurlar kötülük olmaz arada ama kafa yapıları senden beklentiler , birde eşin yanında değil diye yanlız kalmasın diye üstüne düşmeler vs derken bunalırsın , bi süre sonra sıkılır bu adam yanımda değil ben niye onun annesinin yanındayım diye düşünmeye başlarsın , şimdiden istediğini söyle ki evlendikten sonra bunaldığında birbirinizi yemeyin , burda bi arkadaş vardı ismini vermiyim evlenmelerine kısa süre kala eşinin zoruyla eşinin memleketine gittiler evleneli kaç ay oldu hala alışamadı ve zoruna gidiyor illa onun memleketine geldik diye sende içine atma ne istiyorsan onu söyle , çünkü evlenince bazı şeyler daha göze batıyor daha zoruna gidiyor insanın
annenin sesine kulak ver...hiçbir anne evladı için yanılmamıştır bunu unutma
hakkında hayırlısı olsun
evet canım malesef öyle , ve çok zor durumdayım bu konuda bir orta yol bulmam lazım keşke buralarda çalışabileceği bir iş şeklinde olsa da yaşadığım şehirde kalsak,
Bazen teyzemler, yengemler falan toplandığımız da teyzemler hep farklı şehire gidersen hep tek kalıcaksın şimdiki gibi biz toplandığımızda sen içerliyo olucaksın , belki çok zorluk çekiceksin belki çok daha iyi olucak ama ne olursa olsun burda ki gibi olmaz diyor , o kadar üzülüyorum ki ...
Beni en çok üzen şeylerden biri de eşimden ayrı kalmak olucak biliyorum çünkü şimdi bile ona çok bağlıyım çok özlüyorum , herşeyi onunla birlikte karar veriyoruz , seçiyoruz ama çoğu anımda , belki özel günlermiz de yanımda olmayacak , o da hiç bırakıp gitmek istemiyor , çok zorr
Keşke öyle bir imkanı olsa dediğin gibi,ama bildiğim kadarıyla karada çalışma imkanlarıda var ama süvari falan olup bi süre çalıştıktan sonra sanırım oda tam emin değilim...
ne olursa olsun evlilik ilişkinin bambaşka bir boyutu,bence özellikle daha yoğu yaşıyorsun herşeyi,daha çok seviyor,daha çok bağlanıyor ama daha çok özlüyorsun...bütün bunlar varken de sen mutsuz olucaksın,teyzenlerle geçirdiğin vakitleri içerliceksin elbette...
Tabi ki annen seni düşünüyor.
İyi bir iş en iyi kocadan daha önemlidir çünkü bugün iyi olan kocanın
hep iyi kalacağının garantisini kimse veremez.
Aşıkken bunları göremezsin onun eşi olayım da her şeye katlanırım dersin.
Öyle sanırsın ama evlenince görürsün annenin seni düşündüğünü.
Aslında bu hayatta seni annenden daha çok düşünecek kimsenin
olmadığını o zaman anlarsın.
Eşler bile bencillik eder, o aşık olduğun adam gözyaşlarına karşı
taş gibi durur. Üzgünüm bunlar duymak istediklerin değil ama
gerçekler..
İyi bir işim vardı artık yok dersin duvarlar üstüne gelir.
O farklı şehirde canım cicim olan kv nin ve diğerlerinin değişimini görürsün
nasıl da farketmedim dersin.
Evliliğin sorumluluğu eşi ile her gece sarılıp uyuyanlara ağır gelirken sen aylarca
onun yokluğunda sevdiklerinden,işinden uzak onun ailesi ile burun buruna
gerçekten mutlu yaşayabilecek misin?
Eşim yanında bile olmayacak kusura bakma şeytan görsün yüzlerini.
Evet en iyileri bile kalsın istemem sen iyiysen iyi onlar.
Sen ufak bir kötü ol bilmeden,istemeden bile bak ne oluyor.
Ben kayınların yanında kocam benimleyken bile
iğrenç hissediyorum düşün.
Eşime hasret kalmayı tercih ediyorum onlardan kaçmak için.
Tek tavsiyem tek kalbinle değil,aklınla düşün ve anneni dinle..
Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar bunu aklından çıkarma..
Sormaa , hepsi şimdi çok iyi ama ya değişirlerse diye korkuyorum bende zaten , erkek arkadaşıma da söyledim kim söylüyo sana bunları diyo
Öyle canım valla , hiç bir hevesimi tam anlamıyla yaşayamıyorum hemen aklıma bu şehir durumu geliyor
İyi de mağdur durumda olan sensin. Bu aileden kopamama neden peki? En mantıklı açıklaması seni bırakamamasıysa çok komik.
mrb bnce de anneni dinlemelisin su an sana kırıcı gelmiş tawırları ama emin ol senin için yapıyor sonucta gemide çalısacağı için zaten yannda olamıcak senn,işinde var şartları da iyi madem ailenlede kalsan sıkıntı olmaz.kimse ayrılmak için birlikte olmaz geleceği tabi ki düşünmeli ama aman ayrılırım 2 gün sonra naparım ne ederim değil olay.bosanırım 2 gün sonra nolur diye hesaplarla evlilik olmaz sen kendn için çalısıyosun...
şimdi ailenin olduğu ildesin, şimdide aklı sende kalıyormuymuş?...
anneni dinle.. ayrıl bırak demiyorum sevgilini ancak kendi şehrinizde ailene yakın bir yerden ev tutup kalın. eğer temelli dönüş yaparsa ülkeye, ozman yaşayacağınız şehire karar verirsin. yinede aile apartmanında oturma...
aşk gözünü kör etmiş, biraz mantığınlada hareket et....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?