Eskiden toplumsal cinsiyet rolleri daha belirgindi. Kadın yemek yapar, evi çekip çevirir, ütü yapar, erkeğin evdeki ihtiyaçlarını karşılardı. Çoğu erkek için evlenmek hayatının düzenli hale gelmesi demekti. Ailelerin müdahalesi de daha baskındı. Aynı zamanda Türkiyede cinselliğe erişim bu kadar kolay değildi, daha büyük tabuydu. Şu an bu saydıklarım tek bir cinsiyetin görevi gibi görülmüyor, nasıl para kazanmak sadece erkeğin görevi olarak görülmüyorsa. Benim babam yumurta bile kırmakta zorlanır mesela, garip gelir ona. Ama benden çok daha iyi yemek yapan bir sürü arkadaşım var. E adam kendine bakıyor, istediği cinsellik olduğunda rahatlıkla erişiyor. Dolayısıyla bu sebepten evlenen insanlar azalıyor. Aynı zamanda hepimiz çok daha bireyseliz, çok daha kendimize yetiyoruz kadın ya da erkek, dolayısıyla geriye sadece birini sevdiğin ve hayatını onla geçirmeye karar verdiğin için evlenmek kalıyor. Bu kararı vermek de eskisi kadar kolay değil çünkü hayatımızın her noktasında tüketim algısıyla sarılmış durumdayız. Tatmin olmuyoruz, daha iyisini arıyoruz. Kadınlar yaş sebebiyle, çocuk sahibi olabilmek için evlilik beklemeye daha yatkın bence ve bir yandan da toplumsal baskı kadınların üzerinde daha yüksek; o yüzden kadın evlenmeye çabalayan erkek naza çeken olmaya başladı. O yüzden erkeklerin kafası daha rahat, yarın evlenmek istese bunu isteyecek bir kadın bulma ihtimali daha yüksek. Biyolojik saat dertleri de yok, o yüzden takılma sürecini mümkün olduğunca uzatıyorlar. Benim çevremde gördüğüm, erkek arkadaşlarımdan duyduğum şeyler bunlar. Güvenememe, bağlanma korkusu gibi sebepleri sunan insanların bir tanesi doğruyu söylüyorsa, kalan dokuzunun gerçek sebebi sorumluluk istememek, gerek görmemek, o insandan emin olmamak ya da bir ömür boyu onu seçip kendini diğer seçeneklere kapatmayı tercih etmemek gibi şeyler oluyor.
Aynen benimde kaynim oyle yapti 42 yasinda ve asla evlenmem diyordu bu saatten sonra. Bi baktik bir okul müdürüyle tanismis hemen nikahi bastu evlendi vallaKendinizi kandırmayın ,kırılmış naif değiller ,daha iyisine bakıyorlar ,
Sorumluluk sorun istemiyorlar ...
40 asla evlenmem diyen düzgün bir arkadaşım ,çok zengin bi ablayla tanışınca pat diye evlendi ,
Fakir tipsiz koca istemediğimiz gibi fakir kadında istenmiyor
Beğenmediğinin göstergeleri olabilir ilk görüşmede:
1) kalkalım mı diyen ilk o ise
2) bırakırken tekrar ne zaman görüşücez demiosa
3) görüşme esnasında bi.süre sonra dikkatini sizden çekip sağa sola bakmaya başladıysa
4) görüşmeden sonraki gün veya o gün hiç arayıp sormadıysa
5) görüşmede evliliği şimdilil düşünmediğini söylediyse (bunu söylediyse kesin zaten)
Aynen benimde kaynim oyle yapti 42 yasinda ve asla evlenmem diyordu bu saatten sonra. Bi baktik bir okul müdürüyle tanismis hemen nikahi bastu evlendi valla
AhahahaBu bakış açısından ben de istiyorum
Doğru ama şuna katılmıyorum sadece...Nasıl olsa evlenecek kız bulur istese kısmına...Kadınlar nasıl düzgün adam bulma konusunda zorlanıosa erkekler de hep benim gördüğüm kendine birebir uyacak!, kafasındaki kadını bulmakta çok zorlanıyorlar...Bu yüzden de bisürü kızla deniyorlar, bizim gibi hemen duygusal yapmayıp mantık olarak baktıkları için birinden öbürüne kolay atlıyorlar...
Bikere onlar için kim ne derse desin birinci öncelik görsellik...Güzel olacak kadın...Bunda puanı alamazsa kesinlikle 2. Aşamaya geçemiyor ama beğenmezse dile getirmez lafı çevirip başka bahaneler sunar...Tabi her erkeğin yaşam standartlarına göre güzellik anlayışı da farklı
Her erkeğin kendi hayat tarzına ve annesinden öğrendiğine göre kafasında bi kadın profili oluyor, onu arıyor...Mesela ben 1 görüşmede beni beğenip beğendiğini anlarım hemen..Yeri gelmişken tiyo veriim
Beğenmediğinin göstergeleri olabilir ilk görüşmede:
3) görüşme esnasında bi.süre sonra dikkatini sizden çekip sağa sola bakmaya başladıysa
5) görüşmede evliliği şimdilil düşünmediğini söylediyse (bunu söylediyse kesin zaten)
Açikca yazamam,Merak ettim eğitimini ve kariyerini
Bu maddeler bana eximi hatırlattıBeğenmediğinin göstergeleri olabilir ilk görüşmede:
Açikca yazamam,
Eğitimim lisans üstünün de üstü
Uluslarasi bi şirkette calisiyorum, ileri seviyede ingilizce biliyorum. Ek olarak ikici dil egitimi aliyorum.
Bilimsel yayınlarda yer almiş calışmalarım var.
Yeterli mi
Bu maddeler bana eximi hatırlattı
Ben de kabullenmemeye yemin etmişim resmen
Onlarin da kibri cekilmiyor be yavrucumCunku eskiden herseye boyun egen itaatkar kadinlar vardi. Şimdi evlenince sorumluluk paylasilacak, düzen birlikte kurulacak filan zor geliyor erkeklere.
Bu zorluklari da ancak kriterlerine uyan kalifiye kadinlar icin göze alabiliyorlar.
Yani hepsi daha iyisini ariyor.
Ben de evlenmiycem diyorum cevreme. Ama bu evlilige karsi oldugumdan degil, benden daha egitimli, kariyerli bi erkeğe rastlayamadigimdan. "Daha" diyorum cunku egitim ve kariyeri düsuk olan adamlari istemeden eziyorum ve hayran olmayinca asik da olamiyorum. Ilginc ama böyle :)
Onu da denedim, İskandinav ulkelerinin birinde 4 yil yaşadim. Cık, orda da yok.Güzelim o zaman ydışı paklar tr de pek yok sana uyan cık
Yemin ediyorum bu beş maddenin beşini de aynı buluşmada içerisinde yaşadım. Ve aptal gibi bekledim arayacak diye. Resmen duygulandım şu an ya.
Evlilikleri batsın. Yalvarsa evlenmezdim ben onunla zaten.
Donup bi kendimize bakicazDüzgün adamla da yürümüosa napıcaz acaba
AhahahaOnlarin da kibri cekilmiyor be yavrucum
Var bende bi tane , cok kendini begenmis , torpuleyene kadar canim cikti
Yani eski sevgilim bana öyle davranırdı erkenden kalkalım derdi bi daha ne zaman görüşeceğimizi sormazdı hatta görüşelim desek iş uydurur gelmezdi birlikteyken sıkıldığını hissettirirdi vs ama ben onun beni istemediğini kabullenmekte çok zorlandım ve öyle davranmasını başka sebeplere bağladım sürekliNası yani
Katlaniyorum zaten ama ben kendi kibrimden kurtulmak icin cok caba sarf etmistimAhahaha
Haklusin valla Milanacım, gülü seven dikenine katlanir napalim artik.
Diger türlü de cok acimasiz oluyorum, kendinden nefret ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?