Evlilik kafa karışıklığı, sorgulama??

Erkeğin maddi olarak kadından aşağıda olduğu evlilikleri sanki erkek tarafı mantık evliliği olarak yapıyor çıkar odaklı bakıyor ya da bir süre sonra eziklik psikolojisine kapılıyor. Hele evlenmeden kadının malı üzerinde söz söylemesi çok çirkin geliyor. Geçen bir konu vardı kız tarafının evinde oturuyorlar bir ara. Sonra başka şehre taşınınca kirada oturduklarında vay evi satıp bize burdan ev alsalardı dye iyice yüzsüzleşiyor damat bey. Hoş değil. Size hediyeler alır mı? Beyaz eşya dışında evlilik için ne alacak nişanlısınız konuşulmadı mı?

Keşke mirastan ev gelecek falan diye söylemeseydiniz..yani anlattiklarinizda somut bir örnek yok ama arabanın kimin üstüne olduğu muhabbeti mide bulandırıcı

nasil birikimi yok? adam sifira sifir gitmemis ki 39 yasinda ailesine ev almis (simdi ailesi yasiyor ama sonucta adamin evi, ileride elbet isinize yarayacak. arsa almis bekletiyor gibi düşün)
ustelik araba almis, yetmemis 1milyon 400 lira biriktirmis.
hepsini de genc yasinda kendi elleriyle kaziyarak yapmis.
ya sizde ne var?
kardesle ortak araba, miras ev, diğer evi bilmem siz mi aldiniz aileden mi geldi. ustelik aileniz sizden almamis size vermis yani eve de katkiniz olmamis, bir milyon da siz biriktirmissiniz.
oyle aranizda daglar kadar fark yok yani, ya da hayatini zevk sefa icinde yasamis da bu yasa sifir gelmis biri degil.
kendinizi gördüğünüz yer fazla yüksek bence.
gayet denksiniz birbirinize
ayrica ilk eviniz bu, ömürlük 5-7 milyonluk olani almayin da 3-4 milyonluk olani alin kolayca odeyin (yok degil gayet de yeni binalar var istanbulun cogu yerinde. ben de yeni bir yatirim yaptim hayatim sahibinden bakmakla gecti - imkansiz ya da komik bir rakam degil dedigim)
3+1 degil 2+1 olsun mesela, zaten arabalar var metroya biraz uzak olsun cok merkezi olmasin vs elbet bulursunuz.
simdilik butcenize uyani alin, zorlanmayin. zamanla düğün takilarini da saklar, yeni birikimleri de eklersiniz uygun bir ev olunca birkac sene sonra da onu alirsiniz.
ha adam icinize sinmiyorsa da ayrilin, evlenmek zorunda degilsiniz. gercekten icinize sinmeden yapılan evlilikten hayir gelmez..bizim sulalede bosanma orani cok yüksek, hepsi de "ta en basindan icimdeki ses yapma demisti aslinda, keske o gun ayrilmaya cesarer etseydik" benzeri cumleler kurmustur

39 yaşında maddi birikimi olmayan bir insanla evlenmezdim.Çünkü maddi birikimi olmamasının sebepleri evliliğim boyunca değişmeyecektir.Denklik olmalı.Sizin maddi durumunuz neyse ya eşit ya bir üst olduğu sürece kafanız karışmazdı.Mantıksal olarak durumun farkında olduğunuz için iç sesiniz hep huzursuz.İlgi sevgi anlayış önemli şeyler tabi ama evlilik birliğinde daimi olacak mı garantisi yok.Evlendiğinizde tutunduğunuz bu ilgi de biterse üzülürsünüz.

HİSLERİNE güven.

Mantıklı ol.mantıklı karar ver. Para için evlilik çok popüler. Seni evin aracın için istiyor. 2×2=4

Haklı olduğunuzu düşünüyorum. Keşke bir bahaneyle elinizdekileri kaybettiğinizi söyleyip tepkisine bakabilseniz

kardeşinin ondan önce evlenmesi bir sorun mu sadece o kısmı anlamadım. onun dışında biraz maddi durumunuzun üzerinde etkisi var gibi. evi satma planınızın olup olmadığını niye merak etmiş mesela sormadınız mı? ona neymis arabayı kimin üzerine yaptığınızdan. dhaa nikah olmadan bunlara karışıyorsa biraz düşündürücü. ben olsam eğer haberi varsa gelecek miras için iptal olmuş gibi bir yalan söylerim ev konusunda da satıp ailemle yazlık alıcaz gbi bir şeyler söylerdim. yani bi yolunu bulup bu konuda tepkisini ölçün panik olursa zaten anlaşılır. kadınlar hissediyor bence içinize kurt düştüyse vardır bir sebebi

Evi satma konusunu sormuştum, yanıtı " burada kiradasın oradaki evi satıp buradan almayı düşünmez misin onu merak ettim" dedi( ev şehırdışında) araç konusunda da sert tepki vermiştim, sen evimi diyosun bende düşünüp arabanı hatırladım, özür diledi.
Aracı kardeşimin şirketindeki yöneticiden devraldık, ve aldığımız ay biz çıkmaya yeni başlamıştık. Ciddi bi ilişki vs yoktu birbirimizi tanımıyorduk. O zamandan mı aklında kaldı, kavga sırasında kafa karışıklığından kızgınlıkla mı söyledi kestiremiyorum.

Yani evet belki yaştan dolayı da plan yapıyor olabilir, ama mesela şirket konutları var bazıları çalışanlara veriliyor kıdeme göre, çıkması zor, eğer çıkarsa orada para biriktirir "ev araba yazlık bile alırız " demişti bi defasında, mesela bu da beni rahatsız etti. Bu durumda 35 yaşımdan sonra işte para biriktirip tatil yok vs evde oturucağız demekki, yeni mezun ne biliyim yeni işe başlayan daha genç değiliz, böyle bi plan tuhaf değil mi?

Bu yaşlarda evlenip rahat edilir tam tersi durum olacak gibi, anlayamıyorum

Yoo konuşulmadı, evi de ben talep ettim. Ona kalsa kiraya çıkma planı vardı. İşte haftasonu baktığımız evde ödeme planında aylık tutar 90 bindi, bana sordu öderiz değil mi, çok değil tutar? Bu cümlede garip geldi ben mi takıntılıyım işkilleniyorum yada ilk şiddetli kavga bu konudandı o yüzden atlatamadım bundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Hediyeler özel günlerde alır, doğumgünü yılbaşı yıldönümünde, geçen bolu seyahatinde bileklik beğenmiştim o durumlarda alayım mı der, ama hiç evet demedim. Kendim alıyorum. Mağazada kıyafet alırken beğendiysem alır ödemeyi teklif eder, bu konularda kriter nedir bilmiyorum ama özel günlerde aldıkları Swarowski bileklik, pandora küpe, kolye

Özetle onu seviyorum ama bazen hisleri taklitmiş gibi geliyor. Bu kadar iyi davranamaz hiç bi erkek, sanki köprüyü geçene kadar idare ediyormuş gibi.

Tatilde yanımda ailesi ile hiç konuşmadı. Önceden sürekli annesi arayıp nerdesiniz napıyosunuz derdi, kavgamızda kızdığım için artık ben duştayken konuşup kapatıyor. Bu da tuhaf, buna ne gerek var, aramaları azalttır yine konuş yanımda, başka zamanlarda da annesi iki defa ben varken aradı artık bana selam söylemediğini farkettim, benimle olduğunu söylediği halde, o yüzden bu konulardan haberi olduğunu düşündüm

Kafanız karışık. Şüpheleriniz olağan. Kafası karışık bir insan kesinlikle evlilik yoluna girmemeli. Anlattığınız profil birisi ile evlenmezdim. Bu yaştan sonra maddi sorun düşünmek istemezdim. Hele kaynana faktörü çekmek hiç istemezdim.
Evlenmek için evlenilmemeli. Senin elindeki alan mal varlığının tasarrufuna yorum yapma hakkı yok.
Güzel bir şekilde ayrılmanızı tavsiye ederim.

Şunlar benim için bir şey ifade etmiyor ya. Neden diyeceksiniz? Genel düşünce yapısında bir arıza olan adamın hediye alması vs.bana çok da matah bir şey gibi gelmiyor. Örnek vereyim. Kocam mesela. Özel günlerde aman aman harika şeyler alan biri değil. Yarım elma gönül alma misali. Ama benim de beklentim yok. Sebebi de şu : Hiçbir işime karismaz. Hiçbir eylemimi elestirmez. Hiçbir birikimime karışmaz. Birikimim üzerinde hiçbir hak iddia etmez,talep etmez. Hep kendi kazancı uzerinden evini gecindirir. Hiçbir beklentisi yoktur. Erkek olarak güçlü olmayı seviyor. Bir şey istesen ikiletmez. Aklımda şu var bu var desen yapar gönül kırmaz. Neden bunu örnek verdim. Hani demişsiniz ya bunlar kriter midir diye? Kriter değil. Kriter o takıldığınız noktalar iste. Erkeğin gözü kadının parasında ise onu hemen eleyin. Seven adamin beklentisi olmaz.

Bu konu daha öncede mi açılmıştı? Mühendis nişanlı, ailesinin oturduğu evi? Bana mu öyle geliyor?

Evlenmeden önce birikim vs hiç birşey sormadım. Eşimde sormadı. Nereden oturacağımızı bile sonradan konuştuk. Eşimin beklentisi olmadı. Benimde ondan herhangi bir beklentim olmadı.

Ailesinin Evini o mu geçindiriyor ona emin olun yeter. Maaşlar iyiyse 8 yıl kredi koymaz. Ama onun haricinde de evi geçindiriyorsa maceraya da değmez. O ailesini siz evi geçindirirsiniz ki bu belli zaman sonra size koyar.

evet aslında ödediği kredi düşük 10bin gibi bişey, eve harcama yapıyor yanlarındayken, geçindirme olmaz diye düşünüyorum çünkü Kv kp emekliler

Yine de bunu açıkça soracağım geçindirme konusu benimde aklıma takılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…