Evlilik kafa karışıklığı, sorgulama??

Evet utanma da yok geçen yıl bi tatile gitmiştik. oyle laf gelişi bende ödeyeyim dedim hemen olur oteli versen yeter dedi. şaka gibi, kaldığımızda iki gün

yani bide arkadaşlar tanıştırdı, evlenmek istiyor filan diye, bunaldım artık bu durumlardan

Kimsenin malı kimseyi ilgilendirmez ama evlilik yolundayken sizin de malınızı kardeşinizin üzerine yapmanız da pek hoş değil.Eş zaten ayrılsanız onda hak talep edemezdi.
Erkek için aileye bakıyor, aileci diyorsunuz ama siz de öyle görünüyorsunuz .
Sizi daha maddiyatçı buldum doğrusu,çağımızın baş belası hastalığı işte.
Herkese de kaşının altında gözün var derseniz işiniz zor.Karakteri düzgün insan bulmak zor,bulduysan otu çöpü bahane etmeyeceksin.

eş talep edecek diye yapmadım zaten, kardeşim mutlu olsun ilk araç diyeydi. Aklımdan geçmedi ki bu?

düzgün insan tamam buldum ama sahtemi değil mi onu anlamaya çalışıyorum

bilinçaltiniz Daha mukemmelini arıyor. Farkında değilsiniz. Evet bunun ailesi var. Erkek olduğu için bakmak zorundaydı.evet ara sıra ailesine yine destek olmak zorunda. Tamam mantıklı olun ama erken maddiyat konularına girmissiniz. Siz kirada oturmak istemiyorsunuz. Adam kirayı ödedikten sonra varsın kira olsun. Çabuk orta yaş moduna girmissiniz. Bu yaştan sonra tatile gidemem. Birikim yapamam falan. Bulmak isteyen bin türlü kusur bulur. Belki ki ayrılacaksıniz çünkü bu para muhabbetleri bitmeyecek. Adam kendine göre bulur da... Halbuki zaten malınız koruma altında.. isteseniz hiçbir şeyinizi vermek zorunda değilsiniz. Bu şüpheler gereksiz fazla. Adamların yüzde doksanı analı yani. Kaynana ile iyi geçinmek zorunda da değilsiniz. Şimdiden yanınızda annesiyle konuşamıyor ama azaltması daha iyi olur diyorsunuz. Ancak sizden daha zengin birini bulmanız bu dakkadan sonra bu beklenti ile maalesef biraz zor

Lütfen evlenmeden önce her şeyi konuşun ev gecimi aileye ne derece bağımlı anlayin. Eski eşim aynı bu yaşlarda eve bağımlı biriydi evlendik ailesiyle aynı hayata devam etmek istedi her hafta annesiyle pazara gitmeye kadar gitti bu iş. Arabayi ortak kullanacaklarını bilmiyordum evlenince çıktı bunlar o yüzden çok dikkat et ve sor.

evlenmeden önce bahsetmemiş miydi?

ayy benimki de aynısını diyo" evlenince böyle olmaz! " dedi kaç kere

Hislerinize guvenin. Butun parasini ailesine yedirip sonra kadinin evini, arabasini agzina dolayandan bi mok olmaz. Ev aliyor ailesi oturuyor, kardes evlendiriyor bilmem ne sonra kadinin neyi var neyi yok onu kurcaliyor.

Emin olmadan kimseye şu kadar param var, dairem var miras gelecek vs anlatmayin evlenene kadar bilmesinler.
Benim dedemin arsalari varmiş Turkiye disinda coook eskiden beri babam vs herkes biliyomuş ben tesaduf eseri tapulari denk gelip gorunce haberim oldu oyle bisey oldugundan kimse agzini acip soylemedi şöyle de bisey var diye.
32 yasimdayim düşünün yani ögreneli 1 sene olmamistir. millet bilmesin yani neyiniz var iliski yasiyor olmak bunlari bilmesini gerektirmiyor. Boylece kafaniz da karismaz.

Krediyi öderiz dimi?? Diye sorması zaten fecahat . Size güveniyor.
elbette, bu kadınla evleniyor
kime güvenecekti?

kredi dediği en kötü 100 bin filandır 6-7 milyonluk ev bakıyorlarmış 100 bin lirayı kaç kişi ödeyebilir kendi başına? konu sahibi çalışıyor ve hemen hemen aynı parayı alıyor olmasa zaten eş adayı olarak tanıştırılmazdı ki? ayrıca ev alınmasını konu sahibi istemiş. adamın niyeti kiraya çıkmakmış. e ev alınacaksa ödenmesi çin tabi ki bir hesap kitap yapılacak. hesapsız kitapsız nasıl olacak o iş anlamadım?

yani eğer ki 100 bin lirayı konu sahibi kendisinin maaşı olmadan, kendisine "öderiz de mi?" demeden, sorgusuz ödeyebilecek eş istiyorsa
o zaman o seviyede kazanan birini bulması lazım konu sahibinin. erkeğin maaşı/geliri en azından bi 160-170 bin olması lazım ki 100 kredi ödesin 60-70 ile de ev geçindirsin. konu sahibi çalışmasa bile hayat standardı şimdiki gibi olsun. hesap böyle bişey sanırım aşağı yukarı?

yoksa yani ben anlamadım ne istiyorsunuz hanımlar
çalışmasanız da evlenecek olması lazım o zaman bu adamların sizinle. kusura kalmayın ama 100 erkekten 90ı çalışmasanız evlenmez, özellikle de çalışan ve belli maaşı olan eş istiyorlar, kriter bu. nasıl kadınlar da çalışmayan erkekle evlenmiyorsa...eşitiz yani. ha çalışsın ama çocuğa da baksın çalışsın ama ev işini de yapsın gibi şeyler de var ama konuda onlar geçmediği için atlıyorum oraları.

"eşit olmayalım, herşeyimiz de eşit olmasa da olur, erkek benden fazla fazla kazansın maaşımı beklemesin, sormasın, buna göre hesap yapmasın"
diyor olabilirsiniz

herhalde konunun özü de bu.

eyvallah, elbette dersiniz de karşıda öyle bir adam yok. yani anladığım bu benim. karşıda öyle bir maaş yok.

o maaş yok ama aileden destekle verecekleri imkanla olurdu belki bişeyler, e o da yok.

Son düzenleme:
Evlilik öncesi küçücük bi şüphe bile varsa evlenilmemeli diye düşünüyorum bu kadar ciddi bi karar soru işaretleriyle verilmemeli

Ben anlattıklarınızda ciddi problem göremiyorum. Siz evlilikten şüphe ediyorsunuz sadece. Düğünden 6 ay önce bende aynı şeyleri yaşadım hayatı kaçırıyormuşum gibi sanki daha iyi “seçenekler” vardı ve ben onları reddettim psikolojisine girdim. 4 yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımı öpesim gelmiyordu. Sizinki biraz daha farklı tabii ama gözünüze herşey batmaya başlamış. Anlattıklarınızdan bazıları benim gözümde size değer verdiğini, fikirlerinizi önemsediğini gösteren hususlar ama siz bundan bile başka anlam çıkarmaya çalışıyorsunuz. Paranızda gözü olduğunu düşünmüyorum ayrıca hayat arkadaşınız olacak bir kişinin üzerinize olan ev ile ne yapmayı düşündüğünüzü sormasında bence hiçbir sakınca yok. Sizi satmaya zorlamadıkça ne düşündüğünüzü gelecek planlarınızı öğrenmek istemesi benim için gayet normal. Elini cebine atmayan, çoğu maddi şeyi sizden bekleyen birisi olsaydı dediklerinize yüzde yüz katılırdım. Ama anlattıklarınıza bakılacak olursa sizi mutlu etmek için para harcayanda birisi. Ayrıca ailesine ev alması kazandığı parayı sağda solda çarçur etmemiş olması benim gözümde değerli bir davranış. Sizin yapmanız gereken tek şey ona karşı duygularınızdan emin olmak. Bu adamla bir ömür geçirmek istiyor muyum, bu adam gerçekte nasıl birisi bu soruların cevabını kalbinizi dinleyerek kendinize siz vermelisiniz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur eğer evlilik konusundan çıkmazda hissederseniz psikolojik destek almanızı öneririm ben bu süreci öyle geçirdim ve çok şükür 6 yıllık harika bir evliliğim var.

ayy benimki de aynısını diyo" evlenince böyle olmaz! " dedi kaç kere
Çok dikkatli olun bana kendisini olduğu gibi göstermediği için ayrılmak zorunda kaldım. Bu erkek ailelerini anlamıyorum kendilerine yatırım diye mi görüyorlar bazıları için diyorum.

Çok dikkatli olun bana kendisini olduğu gibi göstermediği için ayrılmak zorunda kaldım. Bu erkek ailelerini anlamıyorum kendilerine yatırım diye mi görüyorlar bazıları için diyorum.
kızına kredi çektiren, evinin kirasını kızına ödeten üstüne kıza evlenirken hiç bir masraf, altın vs. yapmayan (erkek tarafına yıkan) da bi sürü aile var, erkek aileleri düğün yapıp altın takabiliyor mesela.

nasıl kadınlar evlenince erkek evi geçindirir diyorsa aileler de erkek çocuktan biraz daha fazla beklentili olabilir belki ama biraz fazladır sadece. çoğu ailede kız - erkek meselesi değil, çocuğundan beklenti meselesi bu. hatta evde 3 erkek 2 kız olup kimse bişey yapmazken tek 1 tane kız veya erkek çocuk ailesine bakanlar da var, hepsi aynı ailede yetişmiş değil mi? diğerleri erkek değil mi?

Burdaki sorunlara bakınca geneli erkek ailesi sıkıntısı üzgünüm elbette kadınların yuva bozan aileleri var ya da maddi beklenti de olanı ama genel kız aileleri evlerinde mutlu olsunlar pozisyonunda oluyorlar.

Evet utanma da yok geçen yıl bi tatile gitmiştik. oyle laf gelişi bende ödeyeyim dedim hemen olur oteli versen yeter dedi. şaka gibi, kaldığımızda iki gün

Korkunç

Adam 2 günün parasını bile yıkmak derdinde bu nasıl bir erkek Bu kadar g.vat olunmaz saskinim.

Korkunç gerçekten, böyle bir erkeği değil koca yapmak kapıma köpek olarak bile bağlamam. Bu kadar yazıyorum

Son düzenleme:
valla kk kadinlarini anlayamiyorum cidden
eve beraber gececeksiniz beraber yasayacaksiniz
yillar boyunca odenecek yuklu bir kredi icin hesap kitap yaparken "bu rakami oderiz di mi" demesinden daha dogal ne var anlayamiyorum
halihazirda bir ev varken onu hakkinda tasarrufun ne, evlenince birikim hedefimiz ne, paramizin ne kadarini nasil pay edeceğiz, butcemiz ortak mi olacak, nasil olacak, gelecege dair ekonomik planimiz ne vs
bunlarin konusmasini yapmayan insanlar nisanlaniyor, evleniyor sonra tonla sorun yasiyor.
bunlar beyaz esyadan daha onemli degil mi?
ben de evlilik arifesindeyim hic olmadiysa elli kere konusmusuzdur gelecekteki birikim hedefimizi, ayni eve girince butcemizin nasil olacagini... bir yatirim yaptim tamamini kendim ödüyorum, birazini düğünde gelen tllerle falan ödeyeceğim. sevgilimin kuruşu kuruşuna odeyecegim paradan haberi var, bir sene sonra o yatırımımin parasi gelecek, gelen para hakkinda tasarrufumu onunla paylastim - hatta o donem yaklasinca beraber bir alan arastirmasi yapacağız gercekten güzel bir yol mu bu diye
yani bunda ne var ki?
birinin evlenecegi kisinin yatirimi hakkinda soru sormasi, merak etmesi ayip mi gunah mi? benim sevgilim de benim yatirimimi bir gidip görmek istemisti beraber gittik, hatta yakininda sahil vardi sahilde oturup elden cikartacagim gün bu sahilde piknikle kutlama yapariz diye plan yapti falan.
asla da "gözü benim paramda, ona ne benim sattigimdan" falan diye dusunmedim. senin paran benim param olur mu insanin evlenip ortak cocuk yapmayi planladigi insanla?
ayrica "Bu kadar iyi davranamaz hiç bi erkek" kismi da bana komik geldi, ne yapiyor ki diger erkeklerden farkli? benim sevgilim tanismamizin 3. yil 3. ay 3. gün 3. saatinde kapima gelip cicek veren bir insan ben bile dusunmedim "bu kadar iyi davranamaz hicbir erkek" diye. seviyordur davranir tabii ki, sevgi dili göstermeye yatkindir.
ne var yani bunda iskillenecek?
bir de annesini arayip "napiyorsun" demesine neden kizdiniz kavga aninda? ne haddinize hic anlamadim. o size "ne cok konusuyorsun annenle / e tapuyu üstüne yapmışsın biraz fazla yakin degil misin kardesinle" dese anasindan emdigi sütü burnundan getirirsin "hadsiz" diye ama adama karisma hakkini kendinde görüyorsun.
ve beraber tatile ciktiginizda adama eslik etmiyorsunuz ya tabii ki siz de odeyeceksiniz birseyleri. kendinizin de kaldigi oteli odemissiniz bunun nesi kötü? erkek diye tamamini o odese tatilinize sponsor olmus gibi hissetmeyecek miydiniz? biz sevgilimle 10 ülke gezdik o ucaklari aldiysa otelleri ben almisimdir ben ucaklari aldiysam o otelleri almistir. hic de demedim "bana otelleri al dedi" diye. alacagim tabii bundan daha dogal ne olabilir? bu kadar ataerkil bir kafa yapiniz varsa neden tatile cikiyorsunuz elin adamiyla?
bence sizin evlilikten bir cacik olmaz.
daha iyisini bulacaginiza inanıyorsanız ayrilin

Son düzenleme:
Ben de ailemin malını bilmiyorum mesela memlekette ailemin evi varmış ben babaannemin sanıyordum. 2 senelik ilişkim var daha onun ailesinin malını da bilmiyorum. Arsa vs var benim ailemde de ama ne kadar Bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…