Evlilik kafa karışıklığı, sorgulama??

kısa ve net uzak durun :)

Ödenecek kredi tutarını sana sormasından da mı rahatsız oldun ne olsun istiyorsun tam olarak? Evlilik içinde ödenecek bir tutar var tabi ki soracak az mı çok mu ne düşünüyorsun diye.

Kadınlar hisseder ya. Ben öyle düşünüyorum. Aklınızdakileri konuşun bence tavırlarına bakın. Mesela evlendikten sonra hala krediyi o mu ödeyecek ailesinin bir planı var mı? Ya da düğün nasıl yapacaksın gibi isteklerinizi, evlilikten beklediklerinizi konuşun ciddi bir şekilde.

evet aslında işte ne yapsa batmaya başladı
Evet adamın nahoş tavırları olmuş ama disardan bir gözle ben asıl sizle evlenmezdim diyebilirim. Alt tarafı 1 tane ev almışsınız yani ama kendinizi sugar mama gibi görüyorsunuz. Evlenmeden önce ortak arabayı kardeşin üstüne ben de yapmam sevgilim de yapsın istemem. Başka şehirde ev varken ve adamın da birikmisiyle arabası aynı tutardaysa ortak ev alınması konusu en azından masaya yatırılabilir. Çoğu konuda erkek yapsın fikriniz varsa biraz daha durumu iyi biriyle devam edin yani adamın malı mülkü ortada. Diğer yandan ilk yorumum hala geçerli, ailesinin maddi durumu böyle olan biriyle ben evlenmem.

Aranızda derin bir sevgi bağı olduğunu düşünmüyorum. Bazı anlattıklarınızın önü yok gibi. Mesela neden arabayı kardeşinizin üzerine yaptınız? Ne konusu geçti de mal kaçırıyor muhabbeti oldu?
Sevgilinizin ailesi sıkıntılı bir duruma girmiş siz de hayatında yokken kendine ev almış ailesiyle oturuyor. Siz bu şekilde tanıştınız. Belli bir şekilde ailesine yardım edecek bu adam belli. Kendinizi yüksekten göreceğiniz kat kat birikiminiz de yok adama göre.
Forumda erkek düşmanı olabilir genel olarak kadınlar ama şöyle de bir gerçek var ki kadınlar aile evindeyken kendine birikim yapabilirken erkekler aileye vermek zorunda kalıyorlar. Ki adam buna rağmen yine birikim yapmış. Siz de gözü açık davranın konuşun evlenince ne yapacağız. Kredisi devam eden ev ne olacak, ailene yardımın ne olacak. Böyle bir şeyleri hissetmekle evlilik kararı veremezsiniz.

Yine de bunu açıkça soracağım geçindirme konusu benimde aklıma takılıyor
Merhaba, bu konuyu görünce dayanamadım üye olup yazayım dedim,
Benim eski sevgilimle aynı durumları yaşadığım bir dönem olmuştu,
Özellikle ailesi konusunda çok konuşuyor olmasından rahatsız olmuştum uyarınca duşta konuşmaya başlamıştı, muhtemelen ayrılınca size de benim gibi "ailemi bile aramaya korkar oldum" gibi bir şeyler söylenecek, hatta ailesi bende olduğu gibi b planı birini bile tanıştırmak isteyebilecek... Bu konu benim kalbimde hep yara olarak kalmıştır..
Maddi konularda da sürekli arabamın "neden babamın üzerine olduğu" sorgulanıyordu, ev alabilecek miyiz sorusu dönüyordu, bir maddi çalkantı maddi üstünlük havası vardı sürekli hiç maaş konuşulmadı ama tahmin ediyordu yüksek olduğunu.
Yanımdayken her şey çok güzeldi ama gittiği dakika sorgulamaya başlıyordum artık sorulardan kendimi dinleyemiyordum... Ayrılığımda çok zor olmuştu,
Eşim de ise tanıdığım andan itibaren sen arkana yaslan hissi geldi, hiçbir şeyi düşünmeden yaşadık, söyleyeceklerim bu kadar...

Kredi konusu 4 ay önce geçmişti evlenince ailem ödeyecek dedi. Ayrıca beraber ev alma fikri için hemen ortak tapu oluyormuydu diye sorguladı. Maddi konularda ki bu yaklaşımı bana garip geldiği için konu açtım evet önü var anlatamıyorum uzun olduğu için

kararı nasıl aldınız yani ne sağladı son damla neydi?

Adamın normalde size karşı tavrı nasıl? Mesela bunları ortak geleceğinizi garanti altına almak için mi soruyor yoksa amacı sizden faydalanmak mı?

Evlenip para yedir madem. Sürekli uzatıyorsun konuyu.

Her şey net.

İçin rahat etmiyorsa evlenme. Zaten ailesi batmış, oğlunun aldığı evde oturuyorlar. O ailenin illa ihtiyacı olacak paraya ilerde, yaşlılık var sonuçta sağlık sorunu olur. Benim ailemin maddi durumu iyi mesela, onların bana ihtiyacı yok, bu haldeyken ben niye gidipte eşimin ailesine bakayım. Mevcut durumunu yükseltmiyorsa maddi manevi olarak ya da maddi anlamda iyi durumdayken stabil tutmayıp aşağı çekiyorsa, evlenmenin hiç anlamı yok. Ayrılık acısı hızla geçiyor, ben de ayrıldım, ilk zamanlar ruh gibi geziyordum, toparlandım kısa sürede. Ergenlik dönemi aşkı gibi olmuyor, insan unutuyor hızlıca.

Konuyu baştan sona okudum ve düşündüklerimin neredeyse tamamını yenGEnC söylemiş zaten ama ona cevap bile vermemişsiniz. Farklı bakış açılarına da ihtiyacınız var siz adamdan daha yüksekte değilsiniz, belki görmemişsinizdir diye tekrar ekliyorum.
Bu arada böyle durumlarda her şey ne kadar mantıklı, uyumlu, olumlu olursa olsun içimizdeki sese güvenmeniz gerektiğini düşünüyorum.

İyi davranıyor dediğiniz birşey yok ki normal davranıyor hatta belki ölçülü. Siz alışveriş esnasında bişi alirken size
alayım mı diye sorması da garip . Afaki şeyler almıyorsunuz , ben bu kadınla evleneceğim diyen adam bir zahmet yanındaki kadının almak istediği şeyi yanyana beraberken yanındayken alsın yani. Hoş değil. Sizin içsel olarak midenizi bulanmış zaten bu kadar bulantı ile bu iş olmaz . Bu yaştan sonra bosanacaginiz yüzdelik olarak belli bir evlilik yapmayın .
Krediyi öderiz dimi?? Diye sorması zaten fecahat . Size güveniyor. Bazen durduk yere ortada sebep yokken herşey iyiyken (ki sizin değil) birine gıcık kapar irite oluruz çünkü ruhumuz o kişinin bizim ardimizdan konuştuğu düşündüğü şeyleri bilir ve duyar bunu da bilin .

Kaç kızım kaççc

Konunuzdaki beyefendiden ayrıldınız demek çok isabetli bir karar olmuş mantıklı karar verebilen kadınları görmek çok güzel

kararı nasıl aldınız yani ne sağladı son damla neydi?
Zaten bazı kopukluklar oluyordu hissediyordum, günün birinde annesi ile benim uyuduğumu sanarak konuşurken duymamam gereken bir şeyi duydum, orada koptu benim için :) kim bilir daha ne kadar sürükleyecektim, hiç pişman olmadım sonrasında da sadece çok olaylı bulaşıcı bir ayrılık süreci geçirdiğim için üzgünüm

Bu erkeklere de bi haller oldu. Eskiden erkekler gurur yapardı, kadının malına dokunmayı bırakın konuşmazlardı bile. Şimdi ise kadının parası, malı üzerinden hesap kitaplar yapıyorlar. Vay arkadaş!
Bacım emin değilsen sakın evlenme. O hislerin vesvese değil, gördüğün bir şeylerin fragmanı sadece, bunun farkındasın sen aslında. Ya tamamen emin ol ondan sonra evlen ya da bitir gitsin. Bu arada evlenince de mi krediyi kendisi ödemeye devam edecek? Kredi kimin üzerinden çekilmiş? Olur da ailem ödeyecek diyorsa ama kredi onun üzerineyse hikaye bu benden demesi. Ailesi her ay "al bu kredi borcu" diyip para göndermez. Siz bi mal sahibi olmak için kredi çekmek isteseniz ne olacak peki? Çift kredi ödemeye, üstüne de ev gecindirnek icin katkı sağlamaya gücü var mı?

Bana ciddi ciddi oturup evlilik hakkında konuşmanız gerekiyor gibi geldi. Onun evlilikten beklentisi ne mesela siz biliyor musunuz ya da sizin beklentilerinizi o tam anlamamış. Bazı kişilere maddiyat konuşmak zor ya da ayıp gelebilir ama bunlar konuşulmalı. Ortak ödenecekse ortak tapu yapılabilir ama sizin malınız üzerinden başka planları varsa ve bu size mantıksız geldiyse zaten olmaz evlenince daha da gözünüze batar bu durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…