- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.213
- 698
- Konu Sahibi yasmin2500
-
Aile içi taciz tecavüz bunlar yüzünden oluyor hep.Hala aynı devirde yaşayanlar var biliyor musunuz benim de eşimin erkek kardeşi ben benimle kalamayacağını söylediğim için şuan amca ve yengede kalıyor baya da evlenene kadar kalacak.Yani en az 8-10 sene…Bana da eşim haftasonu bizde kalmasını dayatmaya çalıştı yine kıyamet koptu tabi.Yani maalesef yıl olmuş 2022 ama bazı insanlar hala millattan önceki devrilerde.Bir de bunu doğru diye anlatıyorlar bu durumu kabul etmeyenleri bencillikle suçluyorlar kafayı yememek elde değil.
Ben böyle bir cümle kurmuştum ilk açtığım konuda beni linçlemişlerdi.Aile içi taciz tecavüz bunlar yüzünden oluyor hep.
19 çok genç rahat 5 senesi vardır. Yaşanmaz aynı evde olur mu ya eşiniz çaresini bulacak mecburevlilik sorun anne baba o sorumluluğuda bize yüklüyorlar zaten 19 yaşinda daha var diyorlar yası olsa yine sabrederim.
Bence etlisi büyük ihtimal surat yapıyordu kötü davranıyordur.Yani konu sahibinin evinde daha rahat ediyorsa kayın o nedenle kalıyordur diye düşündüm.Eltinize sorun. O nasıl çözüm buluyorsa sizde aynısını yapın
Aklıma bu geldi
Benimki de 19 yaşında bu kadar benzerlik olurevlilik sorun anne baba o sorumluluğuda bize yüklüyorlar zaten 19 yaşinda daha var diyorlar yası olsa yine sabrederim.
Kardeşini Doğurmak diye bir kitapvar. Gerçek vakalar yazılmış. %80 böyleBen böyle bir cümle kurmuştum ilk açtığım konuda beni linçlemişlerdi.
Bir gün birinin başına böyle bişey gelecek ancak o zaman anlayacaklar iç içe yaşanmayacağını yoksa koloni halinde yaşamaya devam ederler bunlar.
Kv , kp yok mu ? Arayın yeter artık istemiyorum diyebilirsiniz, muhtemelen yeni gelin istemiyordur haklı olarak . Sizde istemiyorum deyip kestirin atın.
Büyük olay çıkar.Mümkun olsa çoktan söylerdim
Var onlarda memlekette başka bir kaynimin yanında kalıyorlar.Söylesem istemediğimi kv eşimle aramı öyle bir bozar ki huzur muzur kalmaz.Eltim istemiyor ama madem burda ikimize eşit gitsin gelsin diyor.Hatta bu durumu soylediğimde de gelsin diyor ama işin açıkçası rahatına geliyordur dönüp te buraya gel kal demez.
Kusura bakmayın ama hatalısınız, severek evlendik yazmışsınız, sevdiğiniz adamın aile yapısını bilmemenize imkan yok, memlekette olan kayınbiraderiniz muhtemelen sizden önce evlendi ailesiyle yaşamaya başladı, sizde nasılsa farklı şehirde oturacağız kayınvalide-kayınpederle oturmaktansa, bekar kayınbiraderle oturmak daha iyidir diye düşünüp severek evlenmenin de etkisiyle baştan sesinizi çıkarmadınız, oysa memlekette kayınvalidenizle yaşayan eltiniz evliliğinizin nasıl olacağının bir göstergesi olmalıydı, ben kimseyle iç içe bir hayat istemiyorum deyip evlenmeden resti çekmeliydiniz.evlilik sorun anne baba o sorumluluğuda bize yüklüyorlar zaten 19 yaşinda daha var diyorlar yası olsa yine sabrederim.
Ailecek gelinlerin başına bela olmuş bunlar. Onlarda diğer gelinin yanında. Oh ne ala memleket ekmek elden su gölden.Var onlarda memlekette başka bir kaynimin yanında kalıyorlar.Söylesem istemediğimi kv eşimle aramı öyle bir bozar ki huzur muzur kalmaz.Eltim istemiyor ama madem burda ikimize eşit gitsin gelsin diyor.Hatta bu durumu soylediğimde de gelsin diyor ama işin açıkçası rahatına geliyordur dönüp te buraya gel kal demez.
Ayrı ev demeyin ile aslında konu sahibi konuyu bitirmiş. Diğer gelinin yanına gitsin de çok saçma, aynı sıkıntıyı ona niye yaşatalım. Bu aile yapısı ile ilgili, henüz olgunlaşamamış kır (kıro) kültürü. Alıntıladığım yorum tam bunu anlatıyor.Bu tarz ailelerin yapısı değişmiyor. Yeni dünya kanunlarında kadın ve erkeğin eşit haklarının olduğunu anlayamıyorlar. Blr ev kurulduğunda kadının da o evde erkek kadar sözü geçmesi gerektiğini anlayamıyorlar. Siz gelinsiniz onların gözünde. İş yapacaksınız onlara bakacaksınız. Ev de oğullarının evi. Sizin değil.
Ama nasil güzel yorumAile içi taciz tecavüz bunlar yüzünden oluyor hep.
Saf kötülük ciddenEvliliğimin ilk yıllarında bekâr görumcemin bize taşınmasını kabul etmediğimden, kendi ailesinin etkisiyle eşim bana düşman gibi davranıyordu. Bir gün artık tak etti, boşanma kararı aldım ve dakikalar içinde boşanma eylem planı oluşturdum. Akşam ikimizde işten döndüğümüzde boşanmak istediğimi söyledim. Boşanma kararını kabul etmedi ve bu konu açılmamak üzere tamamen kapandı. Ailesi bir sene kadar benimle görüşmedi. Şimdi görümcemle aramızda hiçbir sorun yok :)
Yok mu sizin de kardeşiniz aileniz? Çağırın gelsinler biraz kalabalık olsun ev. Eşiniz mık çıkarırsa binersiniz tepesine. Benim kardeşim de bir süre gelsin değişiklik olur hem de yardım eder biraz bana dersiniz.evlilik sorun anne baba o sorumluluğuda bize yüklüyorlar zaten 19 yaşinda daha var diyorlar yası olsa yine sabrederim.
Abla başlarda böyle şeyler gözlerine gelmiyor, amaaan ne olacak ki gelsinler kalsınlar diyorlar, daha dün bi konuda gördüm aha beyle baktım "Kusura bakmayın ama hatalısınız, severek evlendik yazmışsınız, sevdiğiniz adamın aile yapısını bilmemenize imkan yok, memlekette olan kayınbiraderiniz muhtemelen sizden önce evlendi ailesiyle yaşamaya başladı, sizde nasılsa farklı şehirde oturacağız kayınvalide-kayınpederle oturmaktansa, bekar kayınbiraderle oturmak daha iyidir diye düşünüp severek evlenmenin de etkisiyle baştan sesinizi çıkarmadınız, oysa memlekette kayınvalidenizle yaşayan eltiniz evliliğinizin nasıl olacağının bir göstergesi olmalıydı, ben kimseyle iç içe bir hayat istemiyorum deyip evlenmeden resti çekmeliydiniz.
Büyük olay çıkar diyorsunuz çıkarsa çıksın, şu an huzurlu mu yaşıyorsunuz sanki ?
Evlenecek kadınlara tavsiyem olsun, eşlerin birbiriyle denkliği kadar ailelerinde denkliği önemli, aile yapıları birbirine benzemiyorsa, evlenecek erkek ya da kadın denge kurmayı da beceremiyorsa, bir yerden sonra mutlaka bir sorun yaşanıyor.
Gorumceye neden siz bakacaktınız, öksüz yetim kalmadıysa? Eşinizi de "Kardeşine bakmayan bize hiç bakmaz , sana da bakmaz boşar atar başından."diye doldurmuşlardır. Halbuki sağlıklarında bıktırmazsalar hastalıkta yalnız kalmazlar.Evliliğimin ilk yıllarında bekâr görumcemin bize taşınmasını kabul etmediğimden, kendi ailesinin etkisiyle eşim bana düşman gibi davranıyordu. Bir gün artık tak etti, boşanma kararı aldım ve dakikalar içinde boşanma eylem planı oluşturdum. Akşam ikimizde işten döndüğümüzde boşanmak istediğimi söyledim. Boşanma kararını kabul etmedi ve bu konu açılmamak üzere tamamen kapandı. Ailesi bir sene kadar benimle görüşmedi. Şimdi görümcemle aramızda hiçbir sorun yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?