Evlilik mi Bakıcılık mı?

Aile içi taciz tecavüz bunlar yüzünden oluyor hep.

Ben böyle bir cümle kurmuştum ilk açtığım konuda beni linçlemişlerdi.
Bir gün birinin başına böyle bişey gelecek ancak o zaman anlayacaklar iç içe yaşanmayacağını yoksa koloni halinde yaşamaya devam ederler bunlar.

Kardeşini Doğurmak diye bir kitapvar. Gerçek vakalar yazılmış. %80 böyle

Hayat kısa zaman hızlı . Eşinizle çocuklarınızla geçirebileceğiniz en güzel zamanlarınızı hep sinir stresle geçirmişsiniz. İnsan evinde rahat etmezse ne yapar? Yeri geliyor evde don atlet geziyoruz.eşinize durumu net anlatamamışsınız belli ki 4 yıl üstüne bir de bu kardeşi getirmiş.Tavrınız net olsun . Ayrıca diğer kaynınıza bakmışsınız 4 yıl bir zahmet buna da ı kaynınız baksın madem ayıp başka ev açmak!! Valla çocuklarımı alır anneme giderdim o kayın gidene kadar dönmezdim .bir şeyler yapın ki anlasınlar sülük gibi yapışmaktan vazgeçsinler.

Sizde daha rahat ediyordur o yüzden sizde kalır. Muhtemelen siz daha tecrübelisiniz yemekleriniz falan güzeldir, çamaşırını düzenli yıkarsınız. İstemediğinizi söyleyemiyorsanız da laf çarpın, surat asın. Çocuklar rahat vermesin, eşyası varsa kırsınlar, çamaşırlarını yıkamayın, yemekleri kötü yapın. Eşiniz de bıksın, desin senin yemeklerine ne oldu? Siz de insan mutsuz olunca yemeklerine yansıyormuş bir yerde okudum diyin.

Büyük olay çıkar.Mümkun olsa çoktan söylerdim

evlilik sorun anne baba o sorumluluğuda bize yüklüyorlar zaten 19 yaşinda daha var diyorlar yası olsa yine sabrederim.
Kusura bakmayın ama hatalısınız, severek evlendik yazmışsınız, sevdiğiniz adamın aile yapısını bilmemenize imkan yok, memlekette olan kayınbiraderiniz muhtemelen sizden önce evlendi ailesiyle yaşamaya başladı, sizde nasılsa farklı şehirde oturacağız kayınvalide-kayınpederle oturmaktansa, bekar kayınbiraderle oturmak daha iyidir diye düşünüp severek evlenmenin de etkisiyle baştan sesinizi çıkarmadınız, oysa memlekette kayınvalidenizle yaşayan eltiniz evliliğinizin nasıl olacağının bir göstergesi olmalıydı, ben kimseyle iç içe bir hayat istemiyorum deyip evlenmeden resti çekmeliydiniz.

Büyük olay çıkar diyorsunuz çıkarsa çıksın, şu an huzurlu mu yaşıyorsunuz sanki ?

Evlenecek kadınlara tavsiyem olsun, eşlerin birbiriyle denkliği kadar ailelerinde denkliği önemli, aile yapıları birbirine benzemiyorsa, evlenecek erkek ya da kadın denge kurmayı da beceremiyorsa, bir yerden sonra mutlaka bir sorun yaşanıyor.

Belki arkadaşların dediği gibi sizde daha çok rahat ediyorki size gelmek istiyor, tavrınızı koyun surat yapın , hastaysanız kalkmayın yatınnn. Rahatsız olduğunuzu anlasınlar , anlamazlarsa gitmezler
Gerekirse kardeşiniz yeğeniniz varsa davet edin evinize size şöyle bi kaç ay kalsın bakalım eşiniz bu duruma ne dicek, evde biri var diyeee kaynınızda gelmez, diğer abisinde o sıra düzenini kurar bidaha gelemz belkide
Yada arkabağnız yada kardeşiniz sizde bi süre kalırsa eşiniz rahatsız olur sizi anlar tepki koyar dicemde hiç sanmıyorum ama denemekde fayda var

Ailecek gelinlerin başına bela olmuş bunlar. Onlarda diğer gelinin yanında. Oh ne ala memleket ekmek elden su gölden.
Direkt söyleyemiyorsanız artık bi şekilde ima edeceksiniz kaynınıza hastayım bi süre orda kal vs gibisinden

Bu tarz ailelerin yapısı değişmiyor. Yeni dünya kanunlarında kadın ve erkeğin eşit haklarının olduğunu anlayamıyorlar. Blr ev kurulduğunda kadının da o evde erkek kadar sözü geçmesi gerektiğini anlayamıyorlar. Siz gelinsiniz onların gözünde. İş yapacaksınız onlara bakacaksınız. Ev de oğullarının evi. Sizin değil.
Çocuklarınız da varmış. İyi düşünün. Böyle yaşamak zor. Boşanmak da hiç gösterildiği kadar kolay değil . Hele bu dönemde . Bu kiralar. Market çarşı pazar güç yetecek gibi değil.
O yüzden bişey diyemiyorum.

Ayrı ev demeyin ile aslında konu sahibi konuyu bitirmiş. Diğer gelinin yanına gitsin de çok saçma, aynı sıkıntıyı ona niye yaşatalım. Bu aile yapısı ile ilgili, henüz olgunlaşamamış kır (kıro) kültürü. Alıntıladığım yorum tam bunu anlatıyor.
Konu sahibi daha cesur olmalı ve o kaynı o evden bir şekilde kaçırmalı. Yeterince uyarı ve öneri var.

Ama nasil güzel yorum
Acik acik bunu söylemek gerekiyor!
Ne demek digeri 4 sene sizde kaldi ya hicmi anlayiş yok bu insanlarda.
Hic özeliniz yok, asla kabul etmeyin böyle bi durumu, evlilik böyle bişey degil cahillere gelde anlat

Bazen diyorum ki yazık sizlere
Bi kere dünyaya gelip kayın bakıyorsunuz. Sonra büyük ihtimalle kv kp bakacaksınız çünkü diğer gelinler sizin gibi değildir.
Bazen de diyorum ki yazık değil. Çünkü allah insana akıl vermiş. Konuşun, derdinizi anlatın, gerekirse isyan edin, o sesiniz azıcık çıksın, siz 1 haftaya bile razıyım diyorsunuz, kısacası ezik durmayın.
Ben 4 yıl bir kaynıma baktım. Yeter istemiyorum diyeceksiniz.
Neden korkuyorsunuz?
Eşimin o tarafında adet yoksa sizin tarafta da kayna bakma adeti yoktur heralde

Saf kötülük cidden
Ya boşansaydınız?
Mutlu mu olacaktı o aile?

evlilik sorun anne baba o sorumluluğuda bize yüklüyorlar zaten 19 yaşinda daha var diyorlar yası olsa yine sabrederim.
Yok mu sizin de kardeşiniz aileniz? Çağırın gelsinler biraz kalabalık olsun ev. Eşiniz mık çıkarırsa binersiniz tepesine. Benim kardeşim de bir süre gelsin değişiklik olur hem de yardım eder biraz bana dersiniz.

Abla başlarda böyle şeyler gözlerine gelmiyor, amaaan ne olacak ki gelsinler kalsınlar diyorlar, daha dün bi konuda gördüm aha beyle baktım "". Allah'ın günü eş tarafının yemeğini çamaşırını bulaşığını kendileri yıkayınca, kocasını rahat rahat öpemeyince, o koca hiçbir işe elini atmayınca akıllanıyorlar ama çok geççç . Ben hiç unutmuyorum yine bir konuda bir üye herkesi kalayladıydı anaya ataya bakmak niye zor geliyor, değerlerimiz böyle unutuldu falan , sonra müstakbel kaynana yüzünden yaklaşık 2 yıllık ilişkisi bitti.

Gorumceye neden siz bakacaktınız, öksüz yetim kalmadıysa? Eşinizi de "Kardeşine bakmayan bize hiç bakmaz , sana da bakmaz boşar atar başından."diye doldurmuşlardır. Halbuki sağlıklarında bıktırmazsalar hastalıkta yalnız kalmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…