Evlilik mi? Sözleşme yapmaya gerek yok!

Kafamda herhangi bir kalıp yok.
Evet sizin ortamlarınız mükemmel muhtemelen :)
Üslubunuz çirkin, konuma yazmak zorunda değilsiniz.

evet ortamım iyidir böyle abuk sabuk tipler çıkmaz karşıma.
bataklıkta dolaşanın ayağına çamur dolanır.
asıl benim karşıma çıkması lazım her yerde evlilik istemediğimi söylerim. ama bataklıklarda işim yok.

Yeterki nikah olmasin geri kalan hersey serbest onlara gore:)
Sevgiliyle birlikte yaşamak doğru, ondan çocuk yapmak doğru, aldırmak doğru ama evlenmek yanlış. Çünkü; daha okuması, çalışması lazım. Evlilik zincir demek. Özgürce her şeyi yaşayıp, hiçbir sorumluluğu sırtlanmamak, her şeye istediğin zaman sırt dönmek varken, neden her şeyi usulüne göre yapsınlar ki dimi ama?

Evlilik bence de şart değil, biz birlikte yaşama noktasına gelince evlendik sürekli birbirimizde kaldığımız için. Erkekler artık maddi sorumluluktan da bıktı, sosyal zorunlulukşardan da kimse babamızın hayatını istemiyor nasıl biz annemizşnkini stemiyorsak.

evet aynen öyle zincir demek.
normalde değil ama bu ülkede evlilik tam da bir zincirdir. çünkü sadece eşler evleniyor değil anası danası babası dıdısının dıdısı bile evli diye çifte karışma hakkını kendinde görür.
ayrıca bir sürü saçma cinsiyet kalıpları, demode adetler vs..
yani gelişmiş ülkelerdeki gibi çiftler gidip sade bir nikahla hayatlarını sürdürseler sorun yok.

Öyle diyen erkekler genelde ayakları totolarına vura vura, yüzlerinde güller aça aça öyle bir evleniyorlar ki aklınız durur.
Sadece uygun adayı bulamadıklarından öyle konuşuyorlar.
Diğer bir ihtimal de art niyetli olup sizi yoklamaları acaba bir iş çıkar mı diye ağız aramaları...

Teşekkür ederim cevabınız için, katılıyorum:)

Ole olursa modern olmazlar cunku :)

nedense tam da bu tip şeylere karşı çıkanlar bu tarz şeylerin rahatça yaşandığı ülkelere kaçmaya oralarda yaşamaya meraklı oluyorlar ne tuhaf değil mi? :))
Sen bugun herkesi banlattrcan galiba, ama lutfen bana bulasma ok:) Arkadasa yaptiin yorumdan anladim seni.. bataklik ne demek once onu arastir bence ve bi dahada alinti yapma

Sen bugun herkesi banlattrcan galiba, ama lutfen bana bulasma ok:) Arkadasa yaptiin yorumdan anladim seni.. bataklik ne demek once onu arastir bence ve bi dahada alinti yapma

sana mı soracağım neye alıntı yapıp yapmayacağımı..
işine gelmedi tabii söylediklerim yan çiziyorsun şimdi..
bu ülkede evlenmek akıl işi değildir net söylerim. o yüzden en iyisini yapıyor bu gençler.

Kuzenimiz kesinlikle evlenmem derken annesi ona çılgınlar gibi kız ararken bu çocuk cidden evlenmek istemiyor sanırım diye maaile buna inanmışken,dün gece bizim kuzene kız istendiğini sosyal medyadan öğrendik,sanırım doğru kızla tanıştı ki böylesi bi sürece girildi,velhasıl evlilik doğru insanla tanışılınca kendiliğinden gerçekleşiyor herhalde

Hı hı tabi tabi :)) En fazla 3 sene içinde bunları diyen adamlar tekeerrr teker evlenmezse ben de bişi bilmiyorum :)) Benim eşim bile evlendiyse herkes evlenir :)) bugün eşime tüm arkadaşları hala sorarlar abi sen nasıl evlendin yaa diye :) vala üstteki arkadaşın dediği gibi bacakları totosuna vura vura da evlendi, sevgili olduk, 6. ayda evlenme teklifi aldım 9. ayda nikahım oldu, 15. ayda da düğünüm. Onlara da hak vermek lazım, etraf o kadar art niyetli, yalancı, adamı sadece cüzdan olarak gören kadınla dolu ki dürüst kadına hasretler. İçinde biraz vicdan olan, aile yapısı kuvvetli olan ama saydığım sebeplerden evliliğe yanaşmayan erkekler de karşısına gerçekten kafa dengi ve dürüst biri çıkınca da kaçırmak istemiyor haliyle.

Bu arada ben kendimi bildim bileli evlilik aşığıydım o yüzden bu kafayla büyüdüm,hiç de sözleşme gibi görmedim,eşimle de beş yıl sevgili kalınca ne sözleşme ne bunalma ne bik bik muhabbetler oldu evlendik gitti,böyle diyen adamlar zarflıyor olabilir seni,bunlardan koşarak kaçmak lazım sanırım

Ay bizde hiçbir konuda gelişememişiz. Her konuda diğer ülkelerin nasıl gelişmiş olduğunu duyar oldum.

Sevdiğiniz insan ve sizin kafa yapılarınız birse evlilikte zaten sorun çıkmıyor. Konu ister aile ister adetler olsun. Kafanız uymuyorsa sizi gelişmiş ülkelerde kurtaramaz. Mesele, kendinize uygun biriyle evlenmekte.

Bunu söyleyen adamlar öyle bir yola geliyor ki
Şaşar kalırsınız
Hepsinin dilinde bunların
İcraate dökeni çok çok az,bu şekil konuşup 2 ay içinde evleneni gördü bu gözler.
Simdi 1 buçuk yaşında bebeği ve dünyalar kadar aşık karısıyla.
Erkekler çok iki yüzlü.

Çok gördüm ortamlarda öyle konuşup üç ay sonra köyde davullu zurnalı düğün yapanları
Böyle ikisi yillarca arkadaşlarımı oyaladi
Biri ha evlenicez ha nisanlacagiz diye diye 8 sene sonra ayrıldı
Diğeri ben evliliğe karşıyım
bizim nikahimiz gönül birliğimiz
Yok aşkımız bir imzalik değil diye diye on seneden sonra terk edip üç ay sonra baska kizla evlendi
O yuzden inanmayin bu tiplere

Nikah bir sözleşme evet, ve insanoğlunun söz konusu olduğu her yerde sözleşmeye de gerek var neden bazı erkeklerce imza atmak kötü bir şeymiş gibi lanse ediliyor anlamıyorum. Şuna dümdüz totom yemiyor desene. Mehmet aslantuğ reyizin dediği gibi, aile kurumu hele hele çocuklar olduğunda hislerin insafına bırakılamaz tarafların haklarının korunması lazım çiğ süt emdik hepimiz.

Bir de nikahsiz bir arada yasamak iki kisiyi ilgilendirir kendi gorusleridir de ama cocugu da isin icine katmayin ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…