- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.348
- 158
- 40
- Konu Sahibi LimonReceli
-
Kafamda herhangi bir kalıp yok.
Evet sizin ortamlarınız mükemmel muhtemelen :)
Üslubunuz çirkin, konuma yazmak zorunda değilsiniz.
Sevgiliyle birlikte yaşamak doğru, ondan çocuk yapmak doğru, aldırmak doğru ama evlenmek yanlış. Çünkü; daha okuması, çalışması lazım. Evlilik zincir demek. Özgürce her şeyi yaşayıp, hiçbir sorumluluğu sırtlanmamak, her şeye istediğin zaman sırt dönmek varken, neden her şeyi usulüne göre yapsınlar ki dimi ama?Yeterki nikah olmasin geri kalan hersey serbest onlara gore:)
Sevgiliyle birlikte yaşamak doğru, ondan çocuk yapmak doğru, aldırmak doğru ama evlenmek yanlış. Çünkü; daha okuması, çalışması lazım. Evlilik zincir demek. Özgürce her şeyi yaşayıp, hiçbir sorumluluğu sırtlanmamak, her şeye istediğin zaman sırt dönmek varken, neden her şeyi usulüne göre yapsınlar ki dimi ama?
Teşekkür ederim cevabınız için, katılıyorum:)Öyle diyen erkekler genelde ayakları totolarına vura vura, yüzlerinde güller aça aça öyle bir evleniyorlar ki aklınız durur.
Sadece uygun adayı bulamadıklarından öyle konuşuyorlar.
Diğer bir ihtimal de art niyetli olup sizi yoklamaları acaba bir iş çıkar mı diye ağız aramaları...
Ole olursa modern olmazlar cunku :)Sevgiliyle birlikte yaşamak doğru, ondan çocuk yapmak doğru, aldırmak doğru ama evlenmek yanlış. Çünkü; daha okuması, çalışması lazım. Evlilik zincir demek. Özgürce her şeyi yaşayıp, hiçbir sorumluluğu sırtlanmamak, her şeye istediğin zaman sırt dönmek varken, neden her şeyi usulüne göre yapsınlar ki dimi ama?
Ole olursa modern olmazlar cunku :)
Sen bugun herkesi banlattrcan galiba, ama lutfen bana bulasma ok:) Arkadasa yaptiin yorumdan anladim seni.. bataklik ne demek once onu arastir bence ve bi dahada alinti yapmanedense tam da bu tip şeylere karşı çıkanlar bu tarz şeylerin rahatça yaşandığı ülkelere kaçmaya oralarda yaşamaya meraklı oluyorlar ne tuhaf değil mi? :))
Sen bugun herkesi banlattrcan galiba, ama lutfen bana bulasma ok:) Arkadasa yaptiin yorumdan anladim seni.. bataklik ne demek once onu arastir bence ve bi dahada alinti yapma
Ay bizde hiçbir konuda gelişememişiz. Her konuda diğer ülkelerin nasıl gelişmiş olduğunu duyar oldum.evet aynen öyle zincir demek.
normalde değil ama bu ülkede evlilik tam da bir zincirdir. çünkü sadece eşler evleniyor değil anası danası babası dıdısının dıdısı bile evli diye çifte karışma hakkını kendinde görür.
ayrıca bir sürü saçma cinsiyet kalıpları, demode adetler vs..
yani gelişmiş ülkelerdeki gibi çiftler gidip sade bir nikahla hayatlarını sürdürseler sorun yok.
Çok gördüm ortamlarda öyle konuşup üç ay sonra köyde davullu zurnalı düğün yapanlarıArkadaşlar merhaba,
Birkaç ay önce uzun süreli bi ilişkimi bitirdim, evlilikten döndüm. Hayatimda biri olsun diye özel bi çabam da yok şu sıralar ruhum dinlensin istiyorum işime gücüme daha çok sarildim.
Plânlı olmasa da bu arada birkaç aday adayı ile tanıştım ama zaten canım yandığı için şimdilik bi ilişki istemiyorum. Toparlanmak niyetindeyim.
Fakat bir konu var ki fena halde canımı sıktı. Farkli zamanlarda 3 farkli beyle sohbet etmiş bulunduk buraya kadar sorun yok. Fakat üçünün de ortak bir noktası var. Hayatlarının hicbir döneminde evlilik istemiyorlar. Bunlar da öylece laf arasında geçti özellikle sormadım.
Bu akşam son görüşmeden birkaç cümle paylaşacağım, bir mekânda kiz erkek karışık oturuyoruz bu arada.
X : Sen yine iş seyahatine mi gidiyorsun İzmire?
Ben : Evet, pazartesi sabah uçağım var.
X: Ne güzel, gıpta ediyorum hayatına. Sağlam bi duruşun var. Kimseye tenezzulun yok. Gez bakalım. Ama evlenince böyle rahat gezemiyceksin.
Ben : Şu an öyle bi planım yok, zamanı gelirse o zaman düşünürüm. Ama bu benim işim ve eşim olacak kişi de buna hoşgörülü olursa ancak eşim olmaya layık olur. Aynı şartlar onun için de geçerli zira herkes bir birey evli de olsa.
X : Valla bence evlilik kurumu denilen şey çok saçma. Herkes istediği kadar istediğiyle takılır, canı isteyince hayatına bakar. Birlikte olmak, cocuk sahibi olmak için sözleşme yapmaya gerek yok! (Nikahtan bahsediyor)
Ya tamam herkesin kendi görüşü kendi hayatı eyvallah da; sizce de üçünün de aynı fikirde olması garip değil mi? Tamam modern hayat, çalışalım birey olarak saygı duyalım saygı görelim de nedir bu sorumsuzluk anlamadım. Yani biz kadınlar olarak neden fedakarlık yapıp sorumluluk alıyorken erkekler almasın?
Not: Öyle günübirlik ilişkilere açik bi halim tavrim da yok. Yillarca sadakatli bi iliski yürüttüm yani bu bana özel bi tavır değil, bu erkeklerin genetigi mi bozuldu? Toplum olarak biz mi bozulduk anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?