Evlilik mi? Sözleşme yapmaya gerek yok!

Maşallah, Allah mesut etsin :)

Cevabınız için teşekkür ederim, arkama bakmadan kaçtım:)

Cok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim

Pardon bir imzanin kanuni yaptirimi mi ailenin tanimidir sizce?

Bir imza değil ki mesele.. evliliği bu kadar kötü görecek ne var anlamıyorum devlet sana diyor ki gel bende evlendiğine, tek eşli olduğuna dair bi imza at ben de karşındaki sana ileride bi yamuk yapacak olursa hakkını koruyayım diyor. Mağdur olma diyor. Atla deve değil yani biz 283718 tane gelenek ekleyerek büyütüyoruz. Yoksa evlilik toplumun düzeni refahı için gerekli bunu toplumsal boyutta düşününce bence herkesin hemfikir olduğu bi konu olur.

Evlilik, çiftlere birbirlerine karşı biraz sorumluluk yüklüyor ki bu gerekli bişey aile olabilmek adına. Ayrıca bir de toplumsal boyut var ki evlilik dışı bir ilişkiden dünyaya gelen çocuğun üzerindeki baskının çok üzücü sonuçları olabilir. Çocuğu tamamen izole yetiştirsen bile okul çağında annemin soyadı neden farklı diye düşünüyor falan filan.. çok konu var. Sonuç olarak ben sadece sağlıklı bi çocuk gelişiminin anne baba olduğu ortamda olması gerektiğini söyledim anne de baba da bu hayatın içinde olmalı. Bi imza ile evlilik sorumluluğunu alamayan adamdan baba olmasını beklemezdim ben şahsen.

Elbette, imza atarak taraflar birbirine -şimdi herşey iyi hoş ama ileride birbirimizi istemezsek bunun yaptırımını kabul ediyoruz aksi halde gücü yeten taraf ötekini ve soyunu (çocuklar) harcar ve bu toplum düzeni için iyi bir şey değil- diyor. Biz insanlar evet bir ruha sahibiz ama o kadar da ulvi varlıklar değiliz yahu, yoksa dünyada bunca kötülüğü yapar mıydık. Toplumsal düzenimizi korumamız için önlem almak lazım, bu yaşamınızı devam ettirebilmemiz için gerekli. Düzenin bozulması kötüdür türümüz tehlikeye giter, bak yapay zeka bizim için tehlike diye şimdiden endişe etmeye başlamadık mı.

Derlerrr anacım derler. Sonra tıpış tıpış imzayı da atarlar. Böyle konuşunca karizmatik olduklarını zannediyorlar

Evliliği basit bir imza olarak gördüğünü ve gereksiz olduğunu söyleyen sözümona modern(!) ve aşmış kişiler, nedense eşcinsellerin evlilik hakkı olması gerektiğini savunuyor. Çünkü onlar da farkında evliliğin sadece bir imza olmadığının.
Bu "bölmeli kafa"ları ne yapacağız bilmiyorum.

Ben evliligi kotu gordugumu soylemedim. Sevdigim sahis bana karsilik varsa asil ben teklif ederim.
Ancak cogu medeni ulkede cocuklarin ve kadinlarin magduriyeti imza olmaksizin korunmuyor.
Eger Turkiye'de korunmuyorsa (zira korunmasini "ozellikle istemeyen" yuzbinlerce kadin imam nikahiyla cocuk doguruyor, Turkiye'de evlilik disi dogan cocuk yuzdesi oranla Danimarka'dan fazladir, biliyor muydunuz?) bu da bizim medeni kanunlari ilk yapildiklarindan beri gelistirmedigimizin gostergesidir. Turk kadininin kanun yapma, yasama yurutme evrelerinde aktif olarak yer almamasinin sonucu olabilir.
Siz ise olayin sosyal boyutuna takilmissiniz, o da onemli elbette ama aslinda hukuk anlayisinda yenilik lazim.

Son düzenleme:

Yapay zekadan korkuyorsunuz ama elimizden hic bir sey gelmiyor. Cunku yapay zekayi biz gelistirmiyoruz, ABD, Ingiltere, Rusya, Cin gelistiriyor biz oyle trene bakan dort ayaklilar gibi bakiyoruz.
Peki kadinlarin aleyhine isleyen bir medeni kanunu degistirebilir miyiz? Tum kadin ve cocuklari, evlilik ici ve disi koruma altina alabilir miyiz? Elbette. Bunun icin yapay zeka il e ugrasmak yad a Mars'a roket gondermek gerekmiyor. Aktif olarak politika ve hukuk ile ilgilenmek gerekiyor. Sosyal gelenekler hukuku izlerler zaten, hele bir pozitif degisiklik yapilsin, gerisi gelir.

Valla benim kocamda zamaninda evliligin cok gereksiz oldugunu kimseye evlenilecek kadar guvenilmeyecegini asla evlilik istemedigini ailesinin istedigini ama onlari sert bir dille uyardigini soyledi.

20 gun sonra sonra yana yana evlenme teklifi ettti.. :)

Yani bu işler birazcik kismet

Bu "Evlenmek istemiyorum , evlilik düşünmüyorum."lar bana hep "Senin gibi biriyle evlilik düşünmüyorum." olarak gelmiştir.Yanlış anlamayın , niyetim size kötü hissettirmek değil.Zaten böyle tipler istediği gibi biri karşılarına çıktığında kaçırmamak için çabucak evlenir genelde.Hiç takılmayın , sizin denginiz değillermiş belli ki.Böyle boş boş konuşan adamlarla evlenmeyin zaten.Ergenlikten çıkamayan ıssız adamlar topluluğu.Kendilerini fasülye gibi nimetten sayıp "İvlinmiyi dişinmiyirim." demezler mi bir de?

Canim artik gunumuz erkekleri boyle inan bana hepsi gezelim tozalim her halti yapalim sonra gelsin baska citir pesindeler!! Hic biri sorumluluk alip senin benm gbi ciddi dusunmez.. oyle bi erkege rastlarsan banada haber ver

Maşallah:)

Sen geleneksel bir hatuna benzemiyorsun o sebeple böyle atıp tutuyorlar bence. Senin yeni evlilikten döndüğünü de biliyorlar mı?

Evet çok gelenekçi değilim ama içimde gizli bi anadolu çocuğu var yine de :)

Evet eski uzun bir birlikteliğim olduğunu biliyor ama evlilikten dönme detayına kadar bilmiyordur muhtemelen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…