Evlilik nasıl bir duygu:)

Cok guzel ozetlemis

Farklı bir canlıyı yakından keşfetmek de heyecanlı olabilir diye düşün.

.

Bayıldım ne iyi yapmışta annenizi aramışsınız. Çok hoşuma gitti annenizin yorumu.
Bende aynı duygular içerisindeyim, umarım yıllar sonrada bunu söyletir evliliğim bana

.

Bizim için flört dönemi güzeldi, evlilik kat kat daha güzel.. Herkes için farklıdır tabi ki olumsuzluklar yaşayanlar kötü şeyler söyleyeceklerdir. Eğer doğru insanı bulduysan ve tabi ailesi de iyi insanlarsa mükemmel birşeye dönüşüyor yani :) Arada her ailede olduğu gibi ufak tefek sorunlar olur, onu da sevgiyle saygıyla atlatırsın işte :) ALlah herkesi doğru insanla karşılaştırsın inşallah...

Bayıldım ne iyi yapmışta annenizi aramışsınız. Çok hoşuma gitti annenizin yorumu.
Bende aynı duygular içerisindeyim, umarım yıllar sonrada bunu söyletir evliliğim bana

.

benim örnek aldığım insandır annem, çok badireler atlattık bizde. Hiç bir zaman anne-baba arasında huzursuzluk görmedik ama bir dönem hastalıklar üst üste geldi (annem felç geçirdi, kardeşim 2 kez omurilik ameliyatı oldu, babam kalp krizi geçirdi) bu hastalıklar bizi maddi olarak sarstı, hatırlıyorum bir gün ekmek alacak paramız yoktu , anneannem bize ekmek getirmişti. Hani maddi zorluk aile şiddeti - kavgayı etkiler falan, bana hep yalan gelir bu. Hoş, annemle-babama da yalan gelir. Sevgi varsa, aşk varsa maddi zorluklarda aşılmak içindir , elele verilir aşılır demişti.

Hatırlıyorum, babam emekli olduğunda emekli tazminatını eve getirdi. O bile kapamıyordu borçları, "gel biz boşanalım, bu parayı alın, ben gideyim, hiç huzurunuz kaçmasın" dedi babam. Annem : "ne yani, varken seviyorum diyeceğim yokken git mi diyeceğim. Biz ne diye söz verdik, zenginlikte yoksulukta demedik mi?, asıl sen gidersen huzurumuz kaçar" dedi. O sahne hala gözümün önünde, hatta bazen o konuşmanın geçtiği koltuğun çok kıymetli olduğunu bile düşünüyorum. İleride annem değiştirmek yada atmak isterse kesinlikle izin vermem herhalde, mutlaka yeniletir evime koyarım. O koltuk bana çok şey anlatıyor çünkü. Fazla duygusalım ya da

Daha kısa bir süre öncesine kadar hayatında olmayan bir adam için bir anda onun için daha ne yapabilirimi sorduran şeydir evlilik. Tabi bunu ona pek belli etmemeli her gün dozunda verilmeli.
Değer gördükçe karşındakinin değerleneceği şeydir evlilik.
Bir lafıyla trip atıp bir kaç sözüyle yumuşadığın ama yine de naz yapmaya devam ettiğin şeydir.
Maddi manevi destek olmaktır.
Bu ay ben ödeyeyim dediğin ama temkinli davranıp ipleri eline bırakmamaktır.
Gece vakti uyandığında nefesini dinlemektir. Horlamasına uyandığın için dürtmektir.
Mide organının erkek için önemini daha iyi kavramaktır.
Bekarken annemize çok az söylediğimiz eline sağlık lafının önemini idrak etmektir
Sürpriz veya kendin hazırladığın pazar kahvaltısı demektir.
Beraber yapılan ev temizliğidir. Evi süpürüşünü çaktırmadan takip etmektir
Tuvaletten gelen malum sesi duyup hiç duymamış gibi davranabilmektir.

Evlilik senin karşıdan ne beklediğin ve onun ne kadar verebildiğidir aslında.

Özellikle şu "eline sağlık" sözüne bende katılmadan edemeyeceğim. Ben evlenmeden önce evimizde de her masadan kalkıldığında söylenirdi mutlaka ama bu kadar değerli gelmezdi bizlere. Ama insan anlıyor ki, söyleyen için değil söylenen için değerliymiş.

evlilik sevdiğiniz kişiyle ve karşılıklı fedakarlık olduğu sürece anlamlı.. güzel yani bazen tartışmalar oluyor tabi ki. gece birlikte yatıp, sabah birlikte uyanmak en güzeli. seviyorsanız eğer tüm zorluklara rağmen mutlusunuzdur.

evlilik eğer birbirinin hayatına saygınız varsa çok güzel bi oluşum. ben nerdeyse 1 yıldır evliyim eşim de toplamda 3 yıldır hayatımda.

ilk çıktığımızda kimse evlenebileceğimize inanmamıştı ikimiz de bi evi çekip çevirecek karakterlerde değiliz çünkü. ama iyi ki de değiliz. klasik evliliklerdeki gibi kadının işi erkeğin işi yok bizim yuvamızda... eşim benden yemek beklemez temizlik beklemez çamaşır-bulaşık beklemez. ama ben isteğime göre kafama göre yaparım, bu rahatlığı kullanmam. bizde tv kumanda kavgaları olmaz, akşamları, geceleri çıkar eğleniriz. birlikte sarhoş da oluruz, ciddi konuşmalar da yaparız. ama herkesin kendine göre de bi hayatı vardır. bence evlilik böyle güzel...

Bende yazmak istedim. .
14 yılda askerlik-maddi sıkıntı-kaynana bir sürü soruna rağmen halaaa sarılıp sevgili gibi seni çok özlüyorum diyen bir eş..evlilik benim için severek evlenmek ve ne olursa olsun küs kalmamak oldu Allah herkeze nasip etsin inşallah ben seviyorum eşimide evliliğide

kesinlikle katılıyorum size. bende 5 aylık evliyim, 5 yıldır birbirimizin hayatındayız. ikimizde çalışıyoruz evimizde bu senin işin bu benim işim yoktur. eşim yapabileceği herşeyi yapar (ütü, toz alır, banyoyu yıkar) yeri gelir çocuk gibi, yeri gelir yetişkin oluruz. naz yaparız, kur yaparız birbirimize. kavgalarımız eşimin ailesi yüzünden olur genelde ki o da farkındadır herşeyin ve mesafelidir.

sen hangi yılı merak ediyorsun? 1. yıl ? 2. yıl ? 3.yıl ?...............

Vallahi zaten evlilikten soğutmuştum evlenmek istemiyordum burda ki yorumları okuyunca iyicene soğudum açıkcası dmek ki bekar kalmak daha iyi böyle iyi ya doğru karae vermişim

Ya ne kadar güzel yazmışsınız bayıldım , okurken gözlerimden yaşlar aktı Allah uzun ömürler versin anne-babanıza ve size inşallah. evliliğiniz uzun yıllar devam etsin inşallah. eskiden evlilik mi asla derdim ki Allah öyle birini karşıma çıkardı ki sevgili olmaya ilk başladığımız günden beri evlenmek için can atıyoruz. askerlik bitsin de kavuşmak istiyoruz artık darısı da başımıza inşallah!!

ayrıca ablam da hamileyken yiğenime fasulye diye hitap ederdik hala çocuğun lakabı fasulye kaldı Allah sıhhatle kucağınıza alması nasip etsin

O kadar güzel anlattınız ki Allah bozmasın canım
İnşAllah bizede böyle evlililk nasip olur

Dimi?
Ben anneme ne kadar az söylediğimi evlenince çaba sarfettikçe anladım. Bana her söylendiğinde annecim aklıma geliyor.
Bekarken bu kadar mı nankördüm diye düşünüyorum. Ama bu yaşayıp görmekle ilgiliymiş aslında. Söyleyen için küçük, söylenen için büyük söz.

İclal Aydın'ın yağmur şiirinde bir kadın annesiyle dertleşiyor;

...Evimi topluyor, toz alıyor, patlıcan kızartıyor, televizyon seyrediyor, akşam çalan kapıyı açıyorum
Açtığımı gören olmuyor
Pişirdiğim yeniyor da, güzel olmuş denmiyor...

Her duyduğumda duygulanırım. Allah bize düşünceli evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.

Bence sevdiginiz biriyle evlendiyseniz anlasiosaniz cok gzel bi duygu yikadigin tuvalet viz gelir :) hersey sevgiyle baslamissa gzl olcak afedersin de o adam icinde tutcak dgl ya karisisin tabikide hizmetini yapicaksnz kocam mis mis kokuo herzamanda ovuo bni :)) sabahlari hele uyandigimda gozlerim portlanis gibi sakalasioz gozlere bak die cok guzel her sabah sevdiginle uyanmak evlilik yani bu iyi gunde kotu gunde de olucaknz onla iyiki de erken evlenmissim Allahtan hersey yolunda :) inshallah o arkadas yanlis evlilik yapmassn merak edip karsina ilk ckanla evlenme :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

O kadar güzel anlattınız ki Allah bozmasın canım
İnşAllah bizede böyle evlililk nasip olur

Allah gönlünüze göre versin kızlar.

Evlendiğim için bir gün bile pişmanlık duymadım. Tabi ki hiç bir şey bekarlığındaki gibi kalmıyor. Ama bu kötü olduğu anlamına da gelmiyor. Evlilik öyle bir şey ki bir zaman sonra baba ocağında biraz uzun kalınca sıkılmaya başlıyorsun. O derece " hayatın" oluyor.

Ben yerine biz olmayı berecerebilen herkes için evlilik ruya gibi birşey.

Eşimi, evimi, hayatımı çok seviyorum.

*canımız tekirdağ köfte çekti diye Tekirdağ'a gitmeyi, ıslama köfte çekti diye Adapazarına gitmeyi..
* saatlerce film izleyip üç gün kritiğini yapmayı
* Kapıdan girince kocaman sarılmayı
* küçük süprizlerle renklenen hayatımı
* Küçük süprizlerle renklendirdiğim hayatı

ve en önemlisi "Beni daha iyi bir kadın" yapan adamı seçtiğim için çok mutlu ve huzurluyum.. Darısı herkesin başına..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…