evlilik
aşama 1- evlilik teklifine ben evet mi dedim öyle mi dedim hadi yahu öyle dememişimdir
aşama -2- aaa düğün demekki evet emişim
aşama 3- ee beyazlarla siyahları karışık yıkasam nolur bişey olmaz (oldu)
aşama 4- kocam bi yemek yapayım ımmmmm desin ( ağzı ımmm suratı bööö dedi:)
aşama 4- aman ne yapsamda midemiz dolsa şöyle kolay bı yemek
aşama 5- cok guzel olmalıyım ( eşofman üstüne yapıştı)
aşama 6- artık o sizin sadece eşiniz değil...kankanız babanız sırdaşınız aşkınız.... ev rahatlık huzur ortamı bıyıklarımla bıle dalga gecebılır uzamıs dıye
tamam da yine de ne bileyim çok ilginç geliyor, hani sevgiliyken iyi, gez toz, paylaş ama sanki evlenince evinde çok da rahat hareket edemicekmişsin, o heyecan kalmayacakmış gibi :44: üniversiteden önce evde sadece annem ve bendik bebekliğimden beri, şimdi üni bitti çalışıyorum yine 2 hanım ev arkadaşım var, yine aynı şekilde, üniversitede de beraberdik. bana sevgilim seneye evleneceğiz diyor da yüzümün rengi değişiyor bu fikre nasıl alışacağım acaba..
Bu soruyu görünce direk annemi aradım,
Ben : annecim ne yapıyorsun? Öyle bir arayım dedim.
Annem : İyi ettin kızım, napalım 2 emekli oturuyoruz babanla.Sen nasılsın fasulye nasıl (fasulye bebiş oluyor)
Ben : İyi annecim ne olsun büyümeye çalışıyor. Annecim Birşey sorucam ben sana ama babam da duysun soruyu ona göre cevap verin
Annem : tamam kızım dur, nasıl açılıyor bu telefonun dış sesi (tarif ettim açtı)
Ben : annecim evlilik nasıl bir duygu sizce_?
Annem : ona her baktığında heyecanlanmak, uyurken nefesini duyunca bile kendini harika hissetmek , en güzel yemekleri onunla beraber yiyeceğim diye heyecanla yapmak , kapı çaldığında onu karşılamak için heyecanla kapıya koşmak.Babam : tam 37 sene 3 ay boyunca rüyada gibi yaşamak, dışarı her çıktığımda içinde annenin olduğu eve geri dönmek için can atmak... dedi.
Fazla söze gerek yok bence, 37 senelik dolu dolu bir evlilik, çocuklarının yanında dahi aşklarını saklamayan bir çift. Bu aşka tanık olarak büyümüş 2 kız çocuğu, hayatta en önemli değerin sevgi olduğunu defalarca çocuklarının beynine kazımış bir anne, siz büyük bir aşkın meyvesisiniz diyerek çocuklarının başını okşamış bir baba.
Evlenirken babam bana bakıp "ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gidermiş, biliyorum bizim kadar aşık ve mutlu olacaksınız" demişti.
Evet öyleyim, eşime her gün aşık oluyorum. Flört ederken aynı, nişanlıyken aynı, evlenince de yine aynı kalmayı başaran o adama aşığım ben.
Benimle beraber temizlik yapmasına, banyoda lavaboyu ovmasına,
Sen yoruldun bu akşam yemekler benden demesine,
Hadi hazırlan sürprizim var demesine,
Karnıma yaslanıp "eğer anneni üzersen seninle çok fena hesaplaşırız" demesine ,
"hadi kalk annenlere gidiyoruz" demesine ,
Kız kardeşime "baldızımmmmmm",
Anneme "annemmmmm"
Babama "babacımmmm" diye kollarını açmasına ,
Annemler düğün üzerine çok sıkıştığında "aşkım nakit kalmadı kredi çektim taksitlerini biz öderiz, ver bu parayı annenlere" demesine ,
Eve geldiğinde "ohhh be evimdeyim" demesine
nişanlı olduğumuz dönemdekinden daha çok mesaj atmasına ve aramasına aşığım....
Evlilik mi dediniz??? Evlilik sadece imza , o imzanın duygularınızı öldürmesine izin vermediğiniz sürece, "nasılsa artık benim tapusu bende" mantığına bürünmediğiniz sürece , "her halimi biliyor aman " diyim lekeli eşortmanla karşılamadığınız sürece......vs vs vs evlilik harika......
Bayıldım ne iyi yapmışta annenizi aramışsınız. Çok hoşuma gitti annenizin yorumu.
Bende aynı duygular içerisindeyim, umarım yıllar sonrada bunu söyletir evliliğim bana
.
Daha kısa bir süre öncesine kadar hayatında olmayan bir adam için bir anda onun için daha ne yapabilirimi sorduran şeydir evlilik. Tabi bunu ona pek belli etmemeli her gün dozunda verilmeli.
Değer gördükçe karşındakinin değerleneceği şeydir evlilik.
Bir lafıyla trip atıp bir kaç sözüyle yumuşadığın ama yine de naz yapmaya devam ettiğin şeydir.
Maddi manevi destek olmaktır.
Bu ay ben ödeyeyim dediğin ama temkinli davranıp ipleri eline bırakmamaktır.
Gece vakti uyandığında nefesini dinlemektir. Horlamasına uyandığın için dürtmektir.
Mide organının erkek için önemini daha iyi kavramaktır.
Bekarken annemize çok az söylediğimiz eline sağlık lafının önemini idrak etmektir
Sürpriz veya kendin hazırladığın pazar kahvaltısı demektir.
Beraber yapılan ev temizliğidir. Evi süpürüşünü çaktırmadan takip etmektir
Tuvaletten gelen malum sesi duyup hiç duymamış gibi davranabilmektir.
Evlilik senin karşıdan ne beklediğin ve onun ne kadar verebildiğidir aslında.
evlilik eğer birbirinin hayatına saygınız varsa çok güzel bi oluşum. ben nerdeyse 1 yıldır evliyim eşim de toplamda 3 yıldır hayatımda.
ilk çıktığımızda kimse evlenebileceğimize inanmamıştı ikimiz de bi evi çekip çevirecek karakterlerde değiliz çünkü. ama iyi ki de değiliz. klasik evliliklerdeki gibi kadının işi erkeğin işi yok bizim yuvamızda... eşim benden yemek beklemez temizlik beklemez çamaşır-bulaşık beklemez. ama ben isteğime göre kafama göre yaparım, bu rahatlığı kullanmam. bizde tv kumanda kavgaları olmaz, akşamları, geceleri çıkar eğleniriz. birlikte sarhoş da oluruz, ciddi konuşmalar da yaparız. ama herkesin kendine göre de bi hayatı vardır. bence evlilik böyle güzel...
Annem : İyi ettin kızım, napalım 2 emekli oturuyoruz babanla.Sen nasılsın fasulye nasıl (fasulye bebiş oluyor)
Ben : İyi annecim ne olsun büyümeye çalışıyor. Annecim Birşey sorucam ben sana ama babam da duysun soruyu ona göre cevap verin
Annem : tamam kızım dur, nasıl açılıyor bu telefonun dış sesi (tarif ettim açtı)
Annem : ona her baktığında heyecanlanmak, uyurken nefesini duyunca bile kendini harika hissetmek , en güzel yemekleri onunla beraber yiyeceğim diye heyecanla yapmak , kapı çaldığında onu karşılamak için heyecanla kapıya koşmak.
Babam : tam 37 sene 3 ay boyunca rüyada gibi yaşamak, dışarı her çıktığımda içinde annenin olduğu eve geri dönmek için can atmak... dedi.
Fazla söze gerek yok bence, 37 senelik dolu dolu bir evlilik, çocuklarının yanında dahi aşklarını saklamayan bir çift. Bu aşka tanık olarak büyümüş 2 kız çocuğu, hayatta en önemli değerin sevgi olduğunu defalarca çocuklarının beynine kazımış bir anne, siz büyük bir aşkın meyvesisiniz diyerek çocuklarının başını okşamış bir baba.
Evlenirken babam bana bakıp "ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gidermiş, biliyorum bizim kadar aşık ve mutlu olacaksınız" demişti.
Evet öyleyim, eşime her gün aşık oluyorum. Flört ederken aynı, nişanlıyken aynı, evlenince de yine aynı kalmayı başaran o adama aşığım ben.
Anneme "annemmmmm"
Annemler düğün üzerine çok sıkıştığında "aşkım nakit kalmadı kredi çektim taksitlerini biz öderiz, ver bu parayı annenlere" demesine ,
Evlilik mi dediniz??? Evlilik sadece imza , o imzanın duygularınızı öldürmesine izin vermediğiniz sürece, "nasılsa artık benim tapusu bende" mantığına bürünmediğiniz sürece , "her halimi biliyor aman " diyim lekeli eşortmanla karşılamadığınız sürece......vs vs vs evlilik harika......
Annem : ona her baktığında heyecanlanmak, uyurken nefesini duyunca bile kendini harika hissetmek , en güzel yemekleri onunla beraber yiyeceğim diye heyecanla yapmak , kapı çaldığında onu karşılamak için heyecanla kapıya koşmak.
Babam : tam 37 sene 3 ay boyunca rüyada gibi yaşamak, dışarı her çıktığımda içinde annenin olduğu eve geri dönmek için can atmak... dedi.
Anneme "annemmmmm"
Özellikle şu "eline sağlık" sözüne bende katılmadan edemeyeceğim. Ben evlenmeden önce evimizde de her masadan kalkıldığında söylenirdi mutlaka ama bu kadar değerli gelmezdi bizlere. Ama insan anlıyor ki, söyleyen için değil söylenen için değerliymiş.
Ya ne kadar güzel yazmışsınız bayıldım , okurken gözlerimden yaşlar aktı Allah uzun ömürler versin anne-babanıza ve size inşallah. evliliğiniz uzun yıllar devam etsin inşallah. eskiden evlilik mi asla derdim ki Allah öyle birini karşıma çıkardı ki sevgili olmaya ilk başladığımız günden beri evlenmek için can atıyoruz. askerlik bitsin de kavuşmak istiyoruz artık darısı da başımıza inşallah!!
ayrıca ablam da hamileyken yiğenime fasulye diye hitap ederdik hala çocuğun lakabı fasulye kaldıAllah sıhhatle kucağınıza alması nasip etsin
O kadar güzel anlattınız kiAllah bozmasın canım
İnşAllah bizede böyle evlililk nasip olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?