Evlilik nasıl bir duygu:)

maşallah canımm maşallah

Allah nazarlardan saklasın bir ömür boyuu inşallah hep byle olursunuz

bunlarda herkese anlatılmıyor haliyle benimde aram nişanlımla olsun ailesiyle olsun çok iyiyiz

bana nasılsınız aranız nasıl diye sorduklarında sadece "iiyiyiz" diyorum... detaylı anlatınca şu oldu bu olsu şöyleydi böyleydi demek istemiyoruym çünkü insanlar nazarlar diye korkuyorum açıkcası...

niloşş sende çevrene anlatma annenler bilsin yter =))

show radyoyu açın kızlar.zeki kayahan coşkun ideal evliği konuşuyor

Hey maşallah Evli olmasam gerçekten öyle sanıcam.

Niye özür dilediniz ki şimdi? Başta çok kızmıştınız da şimdi haklı buluyorsunuz?

.

Evet şimdi haklı buluyorum. Müdürüm öyle deyince her zaman itiraz etmişimdir, olur mu öyle şey diye. Onun ne demek istediğini şimdi anlıyorum, evlilik cidden mantığın bittiği yer =))

ilk ve son yaşadığım tecrübeyle berbat bişey, arkana bakmadan kaç duygusuna sahiptim hep
ve öle de yaptım boşandım.

Şimdi korkuyorum şu ön tekerlek arka tekerlek meselesi gibi, gel de evlen, hoş adam gibi ne erkek var ne kadın canlarım.

Allah korusun nazarlardan canım benim, Allah ayırmadıkça kullara o şansı tanımıyoruz

Doğru insanı bulmak için doğru insan olmaktan hareketle evlilik sizin ve eşinizin karakterine göre şekilleniyor...

Televizyon izlerken çay içen bir adamın bardağını doldururken yanlışlıkla dökerseniz küfür de yiyebilirsiz, "Hayatım elin yandı mı?" sorusunu da duyabilirsiniz, Ahmet başka Mehmet başka çünkü...

Olaylara verilen tepkiler, bakış açıları bu denli farklıyken bu soruya mutlak bir cevap verilemez hatta verilmesi yanlış olur çünkü evliliğinde mutsuz olanların genel yanılgısı bu... Etraflarında gördükleri "aşk böceklerinin" kapılar kapalıyken neler yaşadıklarını bilmiyorlar, herkesin kocası örnek eş, her kadına tapıyor kocası... Eşinin kendisini nasıl aşağıladığını, başka kadınlara gözünün önünde bakarak tahrik olduğunu perdelemek isteyen kadın abartılı bir güzellikte anlatıyor evliliğini, aslında sevgisizlikten, horlanmaktan paramparça olmuş, kevgire dönmüş ruhunu başkalarına(özellikle hemcinslerine) sonsuz bir aşkla sevildiğini söyleyerek tamir etmeye çalışıyor, size sevildiğini, kendisine hediyeler alındığını, özel hissettirildiğini düşündürürse sanki bunları gerçekten yaşamış gibi tatmin oluyor, bekar ya da mutsuz arkadaşı bunları dinleyip ona imrendikçe iyileşiyor yaraları... Bunun ne bu masalları uydurana ne de ciğerci kedisi gibi dinleyen hemcinsine faydası var, bu palavralardan kızlara evlilik lafıyla sokulmaya çalışan karaktersizler nemalanıyor, yan komşusunun aslında iğrenç ama sözde çok mutlu evliliğinden feyiz alan genç kızlar evlilik hayaliyle hiç de öyle niyetleri olmayan adamlara sokuluyorlar ki kendileri de başkalarına mutluluk hikayeleri anlatabilsinler... Bu "saf" kızlardan bazıları evlendikten sonra anlıyorlar komşu ablanın kan kusup kızılcık şerbeti içtiğini, bazılarıysa sahte mutluluğa kavuşmak ümidiyle ıssız adamları iyi aile babası yapmak için uğraşıyorlar, terk ediliyorlar, adamın peşinden koşuyorlar, kendilerini istemeyen adamda ısrar etmekte sakınca görmüyorlar çünkü onlara öyle aksettiriliyor ki evlilik, sürün, gururunun üstünde tepin, yeter ki evlen, evliler çok mutlu...

Bu grubun dışında bir grup var ki... Bu kadınlar gerçekten çok mutlu, öyle ki saadetlerini kimsenin gözüne sokmaları gerekmiyor... Onlar da bahsediyorlar eşlerinden, mutlu evliliklerinden ama onlar hikaye değil, bizzat gerçeği anlatıyorlar, onların söylediklerini dinlemek, yazdıklarını okumak büyük bir keyif çünkü bu kadınlar bekarken de mutlu, kendiyle barışık, zor şartların altından kalkabilmesini bilmiş olgun insanlar... Yani siz mutsuz, fitneci, herkesin kötü, anlayışsız, akılsız, vs olduğunu düşünen biriyseniz, bu kadar fenasına da gerek yok, mutlu olmaya yetecek küçük şeyleri göremiyor, yalnızlıktan korktuğu için bir erkeğin gölgesine ihtiyaç duyan, sırf ele güne karşı tercih edilmiş olmak, yeri geldiğinde zorluklara göğüs germek için değil de kızlara alışveriş merkezinden öpücüklü fotoğraf göndermek için evlenmek istiyorsanız berbat bir evliliğiniz olacak çünkü huzursuz bir insanı değil bir koca, yedi koca da gelse memnun edemez... Anne babasını çiğneyen, kardeşleriyle geçinemeyen, onlarca kız arkadaşı olmuş ama hiçbiriyle dost olamamış ve etrafınızdaki herkesin sizi kıskanmaktan çatladığını düşünüyorsanız evliliğinizin kötü gidecek olmasından daha da fenası adamcağızın başını yiyecek olmanızdır... Nasıl gül gibi bir kıza kıyan adamlara lanet ediyorsak gayet efendi, iyi huylu adamlara da böyle doyumsuz, huzursuz, suratsız kadınlara da verip veriştirmek lazım, bazen erkeklere de yazık oluyor, etrafınıza dikkatli bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız...

Son grup, kısmetsizler, gayet temiz kalpli, hanım hanımcık, hayırlı evlat olup da muhatabını dengesizliğinden evliliği zehir olanlar... Dünyada cehennemi yaşama vesilelerinden biri mutlu, hayat dolu, kültürlü, edepli insanların nasibine düşen kötü eşler... Üstelik bu olmaz olasıca eşlerin karakterindeki arızalar evlendikten sonra anlaşılır genelde, evlilik öncesi birer melektir bu kadınlar, adamlar... Yani siz dört dörtlük de olsanız beş para etmez birine de denk gelebilirsiniz, sonuçta evlilik için gerekli şartlardan özverili eş kontenjanında tek kalırsınız, mutsuz olursunuz...

O zaman evlilik nasıl bir duygu? Siz nasıl bir insansanız, nasıl biriyle evlenirseniz öyle...

Evlilik nasi bisey, guzel soru, tebrikler konu sahibi.
Evlilik sen nasi goruyorsan hayati, insanlari onun aynisi iste. Mutlu olmak istersen olursun, mutsuz olmak istersen de olursun. Cunku sen nasi davranirsan karsindaki de bunu anlar, ona gore davranir. Ben evli olmadigim cocuklarimin olmadigi zamanlari sevmiyorum pek, ozlemiyorum da, cunku onlar benim. Kocam bazen aksi de olsa, coxuklarim yaramaz da olsa burasi benim evim. Seviyorum kocami da, Allahim basimdan eksik etmesin

4 yıldır evliyim 2 yaşındada bir kızım var bence evlilik çocuk olduktan sonra başlar öncesi eğlenceli ve güzel bir ev arkadaşlığı gibi

Bu kadar övdünüz düğünümü yapın bari sevaptır, heveslendim
Annemler 27.senesinde sürekli çocuk gibi didişirler ama gel gör ki annem hep "babanın horlaması olmadan uyuyamam" der

Evlilik çok özel bi'şey bence. İçinde aşk, sevgi, emek, fedakarlık, sabır, olgunluk bi'sürü şey var. Zaten bu kadar özel olduğu için her insanın evliliği güzel yürümüyo

Evlilik;
*Davranış
*AİLE =)
*Alışkanlıklar
*Abi/Abla
*Kız/ Erkek Kardeş
**v.s v.s v.s
göre değişiklik gösteriyo

Evlilikler sorumlulukları arttırır tabi mutluysan o kadar umursanmaz.
Fakat ben evlilikle bekarlık dönemim arasında bir fark göremiyorum. Çok huzurluyum mutluyum ama çok mu duygusuzum ya hu :44: Bu kadar yazı yazılmış ben bunların bir çoğunu aklıma bile getiremezdim.
Öncesinde mutlu olup evlendiğimde hayatım kötü ilerleyecekse ben ona evlilik demem zaten.

Evlilik şöyledir böyledir diyerek çok fazla bir yorum yapılamaz. Bence abartılacak bir yanı da yok evlilik müessesesinin.
Eşim kötü evliliğim kötü diye de üzülemem, sonuçta her şeyin bir çözümü var evliliğin iyi değilse biter yine eskisi gibi olur insan. Aynı şekilde iyi bir eşe sahibim, mutluyum diye ağzı kulaklarında da gezmem, zaten mutluluk huzur her insanın hakkıdır.

evlilik icin bir filozof soyle demisti birbirleri icin buyutulmeyen iki insanin hayatlarini birbirlerine odakli olarak yasamalari mucize demisti ve cok hosume git,isti bu soz ama ben asla evlendime pisman olmadim o kadar huzumetee dayandim halde cunku kocami cokmseviyorum oda beni cok seviyor ama hayat bizi yoruyor iste

10 gun sonra yorum yaparim

10 gün sonra yaptığın yorum çok sağlıklı olmaz ama :)
O gün, evliliğin ilk günü hatta günleri prenses gibi hissediyor insan.
Sonra külkedisi oluveriyorsun..
En az 4 aylık evlinin yorumları daha doğru olur sanırım :)

Sen hep prenses kal inşallah...Mutluluklar dilerim.

Ben de maalesef evliliği sevdiğin adamla uyumak, uyanmak, ay hep yan yana olmak,
Hiç ayrılmak zorunda kalmamakkk hep birlikte tatil planlamak ne güzellllll diye anlatamayacağım :)

Evlilik iki kişilik bir hayat düşlerken kayıngiller sayesinde neye uğradığını şaşırmaktır.
Sevişlerin savaşa dönüşebildiğini görüp inanamazsınız.

Ayrıca tatil planlarını ortak almak ZORUNDA olmak.
Hayallerinizin ortak olabilmesi için kendi hayallerinizden uzaklaşmanız gerekebiliyor.
Bu da hiç hoş olmuyor :)
Ve sanıldığı gibi hep dip dibe olmak güzel değil.
Küslük olsa bir sorun olsa adam artık rahat aynı evdesin, gözünün önündesin diye umursamıyor
hemen barışalım, gönlünü alayım kaygıları olmuyor..

bence güzel bir duygu.
sevdiğin insanla birlikte olmak aynı evde yaşamak çok güzel
tabıkı arada anlaşmazlıklar olabılıyor ama onlarda kaçınılmaz şeyler. insan eşini çok iyi seçmeli. çok severek evlenmeli. :)
4 yıllık ilişkimizin ardından benım okulum bitince hemen evlendik iyi ki de evlenmişim kocamı çok sevıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…