- 14 Nisan 2014
- 510
- 38
- 38
Bu soruyu görünce direk annemi aradım,
Ben : annecim ne yapıyorsun? Öyle bir arayım dedim.
Annem : İyi ettin kızım, napalım 2 emekli oturuyoruz babanla.Sen nasılsın fasulye nasıl (fasulye bebiş oluyor)
Ben : İyi annecim ne olsun büyümeye çalışıyor. Annecim Birşey sorucam ben sana ama babam da duysun soruyu ona göre cevap verin
Annem : tamam kızım dur, nasıl açılıyor bu telefonun dış sesi (tarif ettim açtı)
Ben : annecim evlilik nasıl bir duygu sizce_?
Annem : ona her baktığında heyecanlanmak, uyurken nefesini duyunca bile kendini harika hissetmek , en güzel yemekleri onunla beraber yiyeceğim diye heyecanla yapmak , kapı çaldığında onu karşılamak için heyecanla kapıya koşmak.
Babam : tam 37 sene 3 ay boyunca rüyada gibi yaşamak, dışarı her çıktığımda içinde annenin olduğu eve geri dönmek için can atmak... dedi.
Fazla söze gerek yok bence, 37 senelik dolu dolu bir evlilik, çocuklarının yanında dahi aşklarını saklamayan bir çift. Bu aşka tanık olarak büyümüş 2 kız çocuğu, hayatta en önemli değerin sevgi olduğunu defalarca çocuklarının beynine kazımış bir anne, siz büyük bir aşkın meyvesisiniz diyerek çocuklarının başını okşamış bir baba.
Evlenirken babam bana bakıp "ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gidermiş, biliyorum bizim kadar aşık ve mutlu olacaksınız" demişti.
Evet öyleyim, eşime her gün aşık oluyorum. Flört ederken aynı, nişanlıyken aynı, evlenince de yine aynı kalmayı başaran o adama aşığım ben.
Benimle beraber temizlik yapmasına, banyoda lavaboyu ovmasına,
Sen yoruldun bu akşam yemekler benden demesine,
Hadi hazırlan sürprizim var demesine,
Karnıma yaslanıp "eğer anneni üzersen seninle çok fena hesaplaşırız" demesine ,
"hadi kalk annenlere gidiyoruz" demesine ,
Kız kardeşime "baldızımmmmmm",
Anneme "annemmmmm"
Babama "babacımmmm" diye kollarını açmasına ,
Annemler düğün üzerine çok sıkıştığında "aşkım nakit kalmadı kredi çektim taksitlerini biz öderiz, ver bu parayı annenlere" demesine ,
Eve geldiğinde "ohhh be evimdeyim" demesine
nişanlı olduğumuz dönemdekinden daha çok mesaj atmasına ve aramasına aşığım....
Evlilik mi dediniz??? Evlilik sadece imza , o imzanın duygularınızı öldürmesine izin vermediğiniz sürece, "nasılsa artık benim tapusu bende" mantığına bürünmediğiniz sürece , "her halimi biliyor aman " diyim lekeli eşortmanla karşılamadığınız sürece......vs vs vs evlilik harika......
evlilik
aşama 1- evlilik teklifine ben evet mi dedim öyle mi dedim hadi yahu öyle dememişimdir
aşama -2- aaa düğün demekki evet emişim
aşama 3- ee beyazlarla siyahları karışık yıkasam nolur bişey olmaz (oldu)
aşama 4- kocam bi yemek yapayım ımmmmm desin ( ağzı ımmm suratı bööö dedi:)
aşama 4- aman ne yapsamda midemiz dolsa şöyle kolay bı yemek
aşama 5- cok guzel olmalıyım ( eşofman üstüne yapıştı)
aşama 6- artık o sizin sadece eşiniz değil...kankanız babanız sırdaşınız aşkınız.... ev rahatlık huzur ortamı bıyıklarımla bıle dalga gecebılır uzamıs dıye
zaten hergün afedersin tuvalette ıkınırken sesini duyduğun bi adama en çok 1 sene aşık kalabiliyosun
evli değilim, nasıl bir olgu ya da duygu bu bilemem. ama konu evlilik olunca bende yazmak istedim.
evlilik fikri beni ürkütüyor açıkçası. hayatımda çok sevdiğim bi' sevgilim var. ama kendime bile tahammülüm yok benim bazen, ona bi' ömür tahammül edebilir miyim acaba...
düşününce onun kirli donlarını yıkamak, ortak tuvaletimizi temizlemek, her gün önüne yemek koymak fikri hoşuma gitmiyor.
bi' akşam işten yorgun argın gelip ona kahve yapmak ister miyim bilmiyorum.
evlilik güzel bir ekonomik birlik, cinsel duyguları dizginleyebilme ve çocuk sahibi olma açısından güzel bir şey elbette.
ama bi' çocuk yetiştirmek ister miyim ondan bile emin değilim.
hayatımı evlilik çevresinde düzenlemek, hayat amacımızın bu olması çok sıkıcı.
çok çok endişeliyim bu konuda.bu konuyu takip edeceğim. güzel evlilikler duymaya ihtiyacım var gibi...
evlilik çok sıkıcı bişey
şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim
evlenmeden önce sevgilin olan o adamdan eser kalmıyor
bambaşka bi adam oluyo
artık kafana göre olamıyosun devamlı birine karşı sorumlusun
eşek gibi çalışıp bi de evde yemek bekleyen adamı doyurup
üstüne kirli donlarını yıkıyosun
yaptıkların çoğu zaman takdir görmüyor
hatta üstüne sen napıyosun ki diye suçlanıyosun
herşeye karışmaya çalışıyo
mecburen kv ve görümce belasını görmek zorunda kalıyosun
zaten hergün afedersin tuvalette ıkınırken sesini duyduğun bi adama en çok 1 sene aşık kalabiliyosun
hele bi de maddi sorunlar varsa arkana bakmadan kaç
yaniiiiiii lafın kısası
hiçbişey sanıldığı ya da dışardan görüldüğü gibi
evlilik manyağı kızlarımızın sandığı gibi yürümüyo
işte bu yüzden de kadınların evlilikten manyakça beklentileri olduğu için
evlendikten sonra hepsi nası boşanıcağını şaşırıyo
etraf boşanamayan mutsuz kadın dolu
Hepsinde anlatım çok samimi de bu bir başka olmuş:)
evliliğin negatif yanlarını tuvalet temizlemek yemek yapmak vs olarak görmüşsün ama neden herşeyi kendi üstüne yıkacak şekilde planlıyorsun ki, evinizi birlikte temizlemek, beraber yemek yapmak, evdeki işleri birlikte yapıp gezmeye gitmek olarak da düşünmelisin bence. Evliliği zamanı geldi artık diye yapmak ya da çocuk sahibi olmak için yapmak yanlış bence. 30 yaşında hiç aklımda evlilik yokken ve ev işi vs açısından da çok rahat bir hayatım varken evlendim. Şimdi bekar hayatı bir garip geliyor:) olumsuz düşünme , seviyorsan , seni her halinle,herşeyinle seven, hayat görüşlerin uyan, seni evlilik =ev işi yapacak kadın olarak görmeyen bir adam varsa hayatında evlilik için bu kadar endişelenmene gerek yok
evli değilim, nasıl bir olgu ya da duygu bu bilemem. ama konu evlilik olunca bende yazmak istedim.
evlilik fikri beni ürkütüyor açıkçası. hayatımda çok sevdiğim bi' sevgilim var. ama kendime bile tahammülüm yok benim bazen, ona bi' ömür tahammül edebilir miyim acaba...
düşününce onun kirli donlarını yıkamak, ortak tuvaletimizi temizlemek, her gün önüne yemek koymak fikri hoşuma gitmiyor.
bi' akşam işten yorgun argın gelip ona kahve yapmak ister miyim bilmiyorum.
evlilik güzel bir ekonomik birlik, cinsel duyguları dizginleyebilme ve çocuk sahibi olma açısından güzel bir şey elbette.
ama bi' çocuk yetiştirmek ister miyim ondan bile emin değilim.
hayatımı evlilik çevresinde düzenlemek, hayat amacımızın bu olması çok sıkıcı.
çok çok endişeliyim bu konuda.bu konuyu takip edeceğim. güzel evlilikler duymaya ihtiyacım var gibi...
Bu soruyu görünce direk annemi aradım,
Ben : annecim ne yapıyorsun? Öyle bir arayım dedim.
Annem : İyi ettin kızım, napalım 2 emekli oturuyoruz babanla.Sen nasılsın fasulye nasıl (fasulye bebiş oluyor)
Ben : İyi annecim ne olsun büyümeye çalışıyor. Annecim Birşey sorucam ben sana ama babam da duysun soruyu ona göre cevap verin
Annem : tamam kızım dur, nasıl açılıyor bu telefonun dış sesi (tarif ettim açtı)
Ben : annecim evlilik nasıl bir duygu sizce_?
Annem : ona her baktığında heyecanlanmak, uyurken nefesini duyunca bile kendini harika hissetmek , en güzel yemekleri onunla beraber yiyeceğim diye heyecanla yapmak , kapı çaldığında onu karşılamak için heyecanla kapıya koşmak.
Babam : tam 37 sene 3 ay boyunca rüyada gibi yaşamak, dışarı her çıktığımda içinde annenin olduğu eve geri dönmek için can atmak... dedi.
Fazla söze gerek yok bence, 37 senelik dolu dolu bir evlilik, çocuklarının yanında dahi aşklarını saklamayan bir çift. Bu aşka tanık olarak büyümüş 2 kız çocuğu, hayatta en önemli değerin sevgi olduğunu defalarca çocuklarının beynine kazımış bir anne, siz büyük bir aşkın meyvesisiniz diyerek çocuklarının başını okşamış bir baba.
Evlenirken babam bana bakıp "ön tekerlek nereye giderse arka tekerlek oraya gidermiş, biliyorum bizim kadar aşık ve mutlu olacaksınız" demişti.
Evet öyleyim, eşime her gün aşık oluyorum. Flört ederken aynı, nişanlıyken aynı, evlenince de yine aynı kalmayı başaran o adama aşığım ben.
Benimle beraber temizlik yapmasına, banyoda lavaboyu ovmasına,
Sen yoruldun bu akşam yemekler benden demesine,
Hadi hazırlan sürprizim var demesine,
Karnıma yaslanıp "eğer anneni üzersen seninle çok fena hesaplaşırız" demesine ,
"hadi kalk annenlere gidiyoruz" demesine ,
Kız kardeşime "baldızımmmmmm",
Anneme "annemmmmm"
Babama "babacımmmm" diye kollarını açmasına ,
Annemler düğün üzerine çok sıkıştığında "aşkım nakit kalmadı kredi çektim taksitlerini biz öderiz, ver bu parayı annenlere" demesine ,
Eve geldiğinde "ohhh be evimdeyim" demesine
nişanlı olduğumuz dönemdekinden daha çok mesaj atmasına ve aramasına aşığım....
Evlilik mi dediniz??? Evlilik sadece imza , o imzanın duygularınızı öldürmesine izin vermediğiniz sürece, "nasılsa artık benim tapusu bende" mantığına bürünmediğiniz sürece , "her halimi biliyor aman " diyim lekeli eşortmanla karşılamadığınız sürece......vs vs vs evlilik harika......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?