vahit emmi evlilik nasıl bir şeydir?
-evlilik dağdaki keçi yolu gibidir evlat..
-anlamadım?
-evet.. şimdi bir dağ düşün.. Yalçın mı yalçın.. Sivri kayaları, derin uçurumları var.. Doğar doğmaz bizi "hadi bu dağı aş" diye eteğine bırakıveriyolar..
-hayat yani?
-aferin.. Ilk başlarda iş kolay.. Ama yükselmeye başladıkça dağ sarpa sarıveriyor.. Dimdik kayaların, uçurumların arasında kalıveriyorsun.. Gücün azalıyor.. Derken.. Senin gibi bir yolcu daha çıkıyor.. Yoldaşınla omuzomuza, cancana verip bir keçi yolu açıyorsun kendinize.. Biliyorsun ki artık tekbaşına değilsin.. Biliyorsun ki artık o yolu iki başına yürüyeceksin.. Dağ gene yalçın, ama artık yürümek zevkli.. Nefesim tükenecek diye korkmuyor insan.. çünkü, yanında kendi can nefesi gibi bir nefes daha var.. Anladın mı?
-her evlilik sizinki kadar mutlu mudur?
-yoldaşına bağlı.. Biz zelihamla yanyana yürürken dikenleri değil, çiçekleri derdik.. Canımız yanınca bir yandan ağladık, bir yandan türkü söylemeyi bildik.. Ben pes deyünce o "hadi!" dedi, o yorulunca ben sırtımda taşıdım..
-peki geçim sıkıntısı insanı mutsuz etmez mi?
-bilmiyom.. Biz mutluluğu ne parada, ne malda bulduk evlat.. Bak bugün, deniz kenarında zelihamla beraber çekirdek çıtlayıp çay içerken, mutluluk da bizimle beraber masada oturuyordu sanki..
alıntıdır:))