Evlilik nasıl birşey ?

birde tabiiki eskisi gibi olmayacak, yani özel günler falan bitiyor bir süre sonra, akşam kurufasulye yeyip faturaları konuşurken büyülü olmuyor her şey:1: ama hayat böyle yinede arada bir dışarıda güzel bir yemek yersiniz o yeter

ha bir de unutmuşum kaynanana tahammül etmek ve ilk başlarda heyecanla seviştiğin erkeğin zamanla öküzleşmesi sonucu türlü bahanelerimizle sevişmekten kaçmak
sonra o erkeğe hatalarını söylemene rağmen seni anlamaması ve dırdırcı olman sonra bir çocuk yaptıktan sonra yapaarken iyiydi o erkek için ama yaptıktan sonra sanki sadece o bebek kadına aitmiş gibi bütün bakım sorumluluklarının kadına yüklendiği dertlerin derya olduğu bir kurum ayrıca evlilik

bildiğim kadarıyla bekarsın,lütfen bu önyargılarla evlenme.her evlilik yazdığın gibi değildir.24 yıllık evli biri olarak yazıyorum:34:

Bence insanlar evlenirken eş seçerken önceliklerini sıralayacaklar... Nasıl bir insan olmalı öncelikle bu kişi...

Benim için sadık, dürüst, içten, evine düşkün, anlayışlı, beni çok bunaltmayan, ailesine karıştırtmayan bir insan olması eşimdeki önceliklerim... Ve bunların hepsi mevcut, elbetteki insanız daha fazlasını isteriz, mesela çok romantik olsun isterdim eşim ama değil, hı şimdi romantik değil diye özel günmlerimizde bana sürpriz yapmıyor diye öncelikli özelliklerini görmezden mi geleyim... Hayır...

İşte demek istediğim şey de bu, bazı isteklerimizi önceliklerimizden sonra getirip istememeyi öğrenebiliriz.... Bence o zaman daha mutlu oluruz...

Teşekkür ederim canım, inşallah zaman çabucak geçecek ve kavuşacağım eşime, kocalarınızın kıymetini bilin diyeceğim ama klasik kaçacak... Evde tek başına yaşamak ne zormuş, eksiklikleri o kadar belli oluyor ki, onu çok özlüyorum, elim ayağım kolum yüreğim her şeyimmiş eşim benim... Bunun farkındaydım ama bu gerçekle yüzleşmek ağır geldi... :31:

bir an önce eşine kavuşursun inşallah.:16:

slm kizlar 13 yillik evliyim evliligin iyi yanlarida var kotu yanlarida ama hep bekar kalack degiliz ya onun icin ilk once sabri ogreneceksin sonra her gittigin yere pesine takilan kuyrukla yasamayi sonra bilmedigin tanimadigin baska bir ailede cikacak ortaya onlara sabredeceksin cunku hicbir zaman iyi yanlarini soylemiyecekler hep elestiri hep elestiri iyi yanlarida bekarken askdan gunlerce yemez icmezdim ayrilsak dunyanin sonu sanirdim bunlar evlenince bitiyor en azindan 24 saat aklinda birisi yok rahat nefes aliyorsun sonra seni surekli takip eden ailen limiti asmis telefon faturalari yooooookk hergun okula gittigin bilen ailen her defasinda kizim bugun dersin kacta bitiyor diye sormuyor artik bakkala cikolata almaya gitsen niriye diye soran annen yookkkkkkkkkk aman evlenmedigin zaman kocanla gez gez dur oh be en azindan kocacigim haric kimseye artik hesap vermiyorum 13 yildirda cok mutluyuz herkes bize kil oluyor :27:hicbir sekilde sesimizi yukseltmedik birbirimize ben konustum o sustu o konustu ben sustum sakinlesincede bir araya gelip hallettik neyse sorun evlilik guzel benim icin yahuuuuu en azindan karsiliksiz menfaatsiz sevecek 3 tane parcam var bu hayatta :46:daha ne olsun

Evlilik bulunduğun her durumu kabullenip,karşındakinin de bir insan olduğunu,duyguları olduğunu bilip,yüreğinizdeki çocukları kaybetmeden,sevginizden bir çocuk meydana getirdiğinizde güzel:)

Ailemin yanına gittiğimde bile rahat edemiyorum artık evime yuvama gideyim diye bekliyorum dört gözle..
Bir başka aile, bir başkasıyla ortak bir hayat...Ailesine karşı her zaman mesafeli, eşine de saygılı davranırsan(tabii karşıdan da bunu görerek) huzurlu mutlu bir yuvan olur..

evlilik şans işi canım :31:kimsenin hayatı evliliği diğerine benzemez herkesin eşinin huyu suyu yaşadığı şartlar farklıdır sonuç olarak herkesin evlilik hayatı da farklıdır.yani burda sana çok güzel diyen de olur çok kötü diyen de:40:
ben kendi adıma pek memnun değilim ama umarım sen mutlu olursun :31:

Çoooook güzel bence ve sevgi -özellikle de saygıyı yitirmediğiniz sürece de güzel olmaya devam edecek inşaaaaalllllllaaaahhhh :)

evlilik gerçekten evliliği yaşamayı bilene güzel.saygı-sevgi-sabırda oluşabilecek olumsuzlukları nazar boncuğu olarak görmez olumsuzluklar üzerine taşları dizmeye çalışırsanız kurum çöker..

kiltle anahtar gibi, birbirine uygun kişiler bir araya gelmişse, açılmayacak kapı kalmaz hayatınızda.
yanlış anahtara denk gelmişsen, uğraş dur. ya anahtar kilidi kırar ya kilit anahtarı bozar.

iki farklı rengin eşit tonlarda birbirine kaynaşarak yeni bir ren oluşturması,iki farklı sesin tek bir sesmiş gibi kulağa gelmesi..derin bir hoşgörü..
empati kurabilmek,anlayış ve tahammül kimi zaman...

Çok zor sormuşsunuz :9:

Kişiden kişiye , durumdan duruma değişir ki..

Ama sadece iki kişilik düşünmeyin hiç bir şeyi, sizin ve onun ailesi ile birlikte kocaman bir aile olacaksınız..

Sadece ölüyorum bitiyorum diye evlenmeyin, mantığınıza da uymalı aynı zamanda..

Evlendikten sonra bile herşeye evet demeyin, taviz tavizi doğuracaktır..

Hemen can ciğer kuzu sarması olup aynı hızla tartışmayın , mesafeli ve saygılı olun ki.. Aileler ile huzurlu olmanız sizin yuvanızın da huzurunu artıracaktır..

evlenmeden önce beyaz atlı prensinle yaşayacağın bir aşk yuvası olarak düşünürsün. herşey mükemmeldir; hayal kuruyorsun ya sonuçta...evlendikten sonra biraz çalkantı olur iki farklı insanın aynı çatı altında yaşama sürecine alışmasıdır.bu çalkantılar önce canını çok yakar üzülürsün akşam olmaz tartıştığınız için. yani hem üzülürsün hem de tartışmaları yine de yaşarsın. aradan bi zaman geçer oturmaya başlar herşey. o zaman daha çok seversin...çocuk olur o zaman en güzel boyuta taşınır. hem birbirine eskisi gibi zaman ayıramazsın hem de daha da yakınlaşırsın. onsuz bır hayat düşünemezsin artık. her boyutuyla...artık kendi babanın evine gitsen kendini misafir gibi hissedersin evini özlersin...evlilik doğru insanla güzel bir şey ama aşk filmlerindeki evlilik gibi düşünme biraz daha realist yaklaşmak gerçek hayatla bütünleştirmek lazım. sonuçta bir senaryoyu oynamıyoruz.. hayatın getirileri... mutlulular

Evlilik, erkeklerin özlerine geri döndüğü bir şeydir. Erkek milleti evlenince, bütün maskelerini, kıyafetlerini çıkarırlar. O temiz, bakımlı adam gider bir anda garip bir yaratık çıkar. Evde atlet ile dolaşmaya başlar, burnunu karıştırmaya başlar, geğirmeye başlar, osurmaya başlar, horlamaya başlar .... erkeğinden erkeğine değişir belki bu durumlar ama özünde ne ise ona döner işte erkek. Siz ona sarılırsınız mesela o osurur. ee gerisini siz düşünün :P

o anlattığın kişiyse hala hayatındaki o öküzdü arkadaşım ama gerçekten :)) sen öküzü bırak yontacak bi odun bul bence daha iyi olur :)))))))

sana özel hayatımla ilgili bişi anlatmadım ki nerden biliyorsun öküz olduğunu ilişkimde ki kişinin ben orda kızlınlıktan söylüyorum öyle ayrıca ben sevgilime öküz derim odun derim ama sen diyemnezsin buna izin vermem bilmem aqnlatabildim mi herkes evinde ki öküzlere baksın o zaman:19:

romantik olduğunu düşündüğün her erkeğin içinde biraz odunluk bulunuyor.başta odun yanlarını keşfetmen gerekebilir. mesela benim kocam meğer ruhunun bir köşesinde bir odun parçası kalmış buda bende şok etkisi yaptığı için arada bir kazma kürek muamelesi görüyor benden.ölene kadar da unutmayacağım yaptığı tek bir düşüncesizliği ona pazar kazası olarak geri dönecek.

Offfff romantiğin içinde biraz odunluk yatıyor,tamam. Odunluğunu saklamayan adamın içinde de bir parçacık romantizim var mıdır dersin?
Yok ben bu umutla biçok şeyi heba ediyorum da:):):) Eğer yoksa daha fazla uzatmayayım:)

Ben burdan şunu anladım yazılanlardan sadece aşk için gözü hiç bir şey görmeyip de evlenenler biraz daha mutsuz gibi gerçek hayatla yüzleşince ama aşkın yanında mantığının da kabul ettiği ,karşısındaki insanın kusurlarını görebilerek bunları kabullenerek evlenen kişiler evliliklerinde büyük bir sürprizle karşılaşmıyorlar ve daha mutlular gibi.

Ben burdan şunu anladım yazılanlardan sadece aşk için gözü hiç bir şey görmeyip de evlenenler biraz daha mutsuz gibi gerçek hayatla yüzleşince ama aşkın yanında mantığının da kabul ettiği ,karşısındaki insanın kusurlarını görebilerek bunları kabullenerek evlenen kişiler evliliklerinde büyük bir sürprizle karşılaşmıyorlar ve daha mutlular gibi.

bende aynını gördüm almor.
ben eşimle kendim tanışıp aşık olarak evlenmedim.
görücü usulü oldu,sonra çok sevdim,evlenince dahada sevdim.
sıkıntılar oluyor mu oluyor ama bunu bilerek,olabileceğini normal görerek evlendiğimden dert olmadı bana,çok şükür çözüyoruz sorunları.
evlenirken beklentileri maksimum tutmak biz bayanları yanıltan sanırım.o muhteşem aşk yuvasında yeri gelip yemek yüzünden,çamaşırların yıkanmamısı yüzünden,ayın sonunu getirememek yüzünden,aileler yüzünden kavgalar çıkacağını düşünmüyoruz çoğu kez.yaşayıncada hayal kırıklıkları artıyor malesef.

Back
X