Evlilik nasıl birşey ?

7 yıllık beraberlikten sonra çok severek evlendik 3 aydır evliyiz.2 kişinin hayatları birleşiyor hayattan istedikleriniz beklentileriniz çok önemli.bir takım oluyorsunuz tek oluyorsunuz.
bence hayatta doğru kişiyi bulduğuna eminsen bir dakika bile bekleme.biz 18 yaşında tanıştık üniversite askerlik derken 7 yılda ancak evlendik.bence tam zamanıydı ne erken ne geç...şimdi ortak hayallerimiz,ortak kararlarımız,beraber yaşadığımız sıcak bir evimiz var.ailelerimizle kurduğumuz uzun sofralarımız dostlarla atılan kahkahalarımız var.evilik demek 2 insanın ailesinden kopması sürekli didişmesi hep yapışık olması hep ondan romantizm beklemesi değil ya da ailesine karşı stratejiler geliştirmesi hiç değil.((aileler de önemli tabi allahtan benim ailemde onun aileside hepsi anlayışlı pozitifler ne düğünde ne nişanlılık döneminde bir sorun çıkarttılar. hep olumluydular...)...eşim halı saha maçına gider,ben kız arkadaşlarımla bir yerlere yemek yemeye yada alışverişe...yada o evde ps oyun oynarken ben film izlerim...evlenirken çok büyük hayaller he rgün romantizm tozpembe günler diye bir ütopya yaratıp sonra hayal kırıklığına uğramayın.beklentileriniz sevginiz istekleriniz gerçek olsun saygınız hep olsun ve mutlaka severek isteyerek evlenin...ben ve eşim bir takımız evimiz bizim kalemiz gün ne kadar kötü geçerse geçsin kim olursa olsun o kapıdan eve girerken hepsi kapının dışında kalıyor.evlenirken de bu sözü verdik....kimse için hiç birşey için kalemi zedeletmem.

bende aynını gördüm almor.
ben eşimle kendim tanışıp aşık olarak evlenmedim.
görücü usulü oldu,sonra çok sevdim,evlenince dahada sevdim.
sıkıntılar oluyor mu oluyor ama bunu bilerek,olabileceğini normal görerek evlendiğimden dert olmadı bana,çok şükür çözüyoruz sorunları.
evlenirken beklentileri maksimum tutmak biz bayanları yanıltan sanırım.o muhteşem aşk yuvasında yeri gelip yemek yüzünden,çamaşırların yıkanmamısı yüzünden,ayın sonunu getirememek yüzünden,aileler yüzünden kavgalar çıkacağını düşünmüyoruz çoğu kez.yaşayıncada hayal kırıklıkları artıyor malesef.

O da olabilir tabi ama ben illa görücü usulünden bahsetmedim . Aşık olur olmaz hemen evlenme kararı alanlar da daha çok oluyor gibi bu hayal kırıklıkları ama o ilk aşkın heycanıyla değil de yavaş yavaş karşımızdakinin kusurlarını görebilmeye başladığımız zaman evlilik kararı almak daha mantıklı gelmeye başladı bana.

O da olabilir tabi ama ben illa görücü usulünden bahsetmedim . Aşık olur olmaz hemen evlenme kararı alanlar da daha çok oluyor gibi bu hayal kırıklıkları ama o ilk aşkın heycanıyla değil de yavaş yavaş karşımızdakinin kusurlarını görebilmeye başladığımız zaman evlilik kararı almak daha mantıklı gelmeye başladı bana.

Aski on planda tutarsaniz, mantik geride kalir.Tanisma zamanlarinda mutlaka once mantik gelsin sonra ask temelleride gelir ardindan.Oncelikle sevebileceginiz ve hoslandiginiz biri olmasi sart.Yani hic isinamadiginiz biriyle de olmaz.Sevebilcek yada asik olabilceginiz biriyle daha iyi kaynasirsiniz.Sizin icin onemli olan beklentilerinize ne derece cevap bulursaniz o kisiye okadar cok isinirsiniz.Once mantik sonra ask olursa cok daha guclu temeller atilmis olunur.En azindan hayal kirikliklarinizi minimuna indirmis olursunuz otomatikmen..

Allah herkesin gonlune gore bir es versin..sevgiler...

Büyümek,güçlü olmak,alttan almak,yorulmamak,hep güleryüzlü olmak,dırdırcı olarak görülmemek için susmak içindekileri dökememek,beklentisiz olmak vs. vs.
Ama yine de garip bi şekilde mutlu olmak,en ufak bi küslükten sonra bile onu hemen özlemek,2 gün ayrı kalamamak..

Evlilik;

kendi kanından bile olmayan birini canından can yapmak,
uzaklara gittiğinde çocuğunmuş gibi merak etmek, özlemek,
onun yemek yiyemediğini bildiğinde için cız etmek,
gülmesiyle ağız dolusu gülmek,
ağlamasıyla gözünden yaşlar boşalmak,
o uzaktayken yatağın sağ tarafındaki boşluğu hissetmemek için yatakta çapraz yatmak,
oynamadan uyumadığı uzun saçlarını o yok diye gidip kısacık kestirmek,
sevdiği yemeği yapıp yanındaysa mutlu etmek,
uzaktaysa o çok severdi deyip hüzünlenmek,
asker yolu beklerken şafak attırmak,
yarınki şafağın da sağ salim atabilmesi için bol bol dua etmek,
ileride gerçekleştireceğiniz şeylerin hayalini kurmak,
eğer yanındaysa huzurlu ve güvenli kollarında yüzünde güzel bir tebessümle uyumak,
ve...daha çok yazacak şey varken,
yanında olmadığı için kalbinin yarısını alıp götürecek cümlelerden kaçmaktır...
Bana bu güzel ve kutsal şeyi sunduğu için Allaha bol bol şükretmektir....:16:

Evlilik; zaman zaman tartışmalar, küslükler, kırgınlıklar olsa da hiçbir zaman yitirilmemesi gereken sevgi ve saygının iki tarafı da bütün olumsuzluklara rağmen yeniden ve kısa sürede bir araya getirmesi ve yine bu olumsuzlukların hiçbir zaman evdeki huzur ve mutluluğun önüne geçmemesi gerektiği, ancak bu şekilde yaşanılır olan güzel bir kurumdur. Aksi halde sevgi,saygı,anlayış,huzur,mutluluk vs. yitirilmişse sürdürmenin de bir anlamı yoktur. :42:

hayatın boyunca bir erkeğe kelepçeyle bağlı olacağın sıfır romantik bir öküzle aynı yatakta yatacağın,saçını süpürge edeceğin çocuk doğuracağın ama kıymetinin bilinmiyeceği bir kurum............

hatta asla kımseye yaranamayıp mılletın laf sokmalarına bıle alısacagın berbat bırsey

Evlilik, erkeklerin özlerine geri döndüğü bir şeydir. Erkek milleti evlenince, bütün maskelerini, kıyafetlerini çıkarırlar. O temiz, bakımlı adam gider bir anda garip bir yaratık çıkar. Evde atlet ile dolaşmaya başlar, burnunu karıştırmaya başlar, geğirmeye başlar, osurmaya başlar, horlamaya başlar .... erkeğinden erkeğine değişir belki bu durumlar ama özünde ne ise ona döner işte erkek. Siz ona sarılırsınız mesela o osurur. ee gerisini siz düşünün :P

cok guzel hatta super yazmıssın arkadasım bırde laf soyleyınc burası kendı evım burda gaz cıkarmıcam nerde cıkarcam der gıt yıysa babanın ananın yanında yap bakalım orasıda senın evındı

geçen gün yolda giderken bi düğün konvoyu gördük arkadaşımla konuşuyoruz ne tuhaf bi kurum şu evlilik içindekiler dışarı çıkmak istiyor.. dışardakilerde içeri girmek...

bide çokkk eskiden annemle yolda gidiyoruz yine bi düğün arabası ben ii b.k yiyosunuz evleniyosunuz diyorum yanımdaki annemden savunma niye zamanında sende yedin o b.ku bırak onlarda yesin :)) allam ne gülmüştüm ya..:52:

geçen gün yolda giderken bi düğün konvoyu gördük arkadaşımla konuşuyoruz ne tuhaf bi kurum şu evlilik içindekiler dışarı çıkmak istiyor.. dışardakilerde içeri girmek...

bide çokkk eskiden annemle yolda gidiyoruz yine bi düğün arabası ben ii b.k yiyosunuz evleniyosunuz diyorum yanımdaki annemden savunma niye zamanında sende yedin o b.ku bırak onlarda yesin :)) allam ne gülmüştüm ya..:52:

çok da komik değilmiş aslında.güleceğin gelmiş demek ki.

sana göre olamayabilir ama o yıllarda bana göre komikti gülmek zorundada değilsin zatende gece gece bu gerginliğin nie anlayamadım neyse.. yinede yorum için teşekkürler

Evlilik;

kendi kanından bile olmayan birini canından can yapmak,
uzaklara gittiğinde çocuğunmuş gibi merak etmek, özlemek,
onun yemek yiyemediğini bildiğinde için cız etmek,
gülmesiyle ağız dolusu gülmek,
ağlamasıyla gözünden yaşlar boşalmak,
o uzaktayken yatağın sağ tarafındaki boşluğu hissetmemek için yatakta çapraz yatmak,
oynamadan uyumadığı uzun saçlarını o yok diye gidip kısacık kestirmek,
sevdiği yemeği yapıp yanındaysa mutlu etmek,
uzaktaysa o çok severdi deyip hüzünlenmek,
asker yolu beklerken şafak attırmak,
yarınki şafağın da sağ salim atabilmesi için bol bol dua etmek,
ileride gerçekleştireceğiniz şeylerin hayalini kurmak,
eğer yanındaysa huzurlu ve güvenli kollarında yüzünde güzel bir tebessümle uyumak,
ve...daha çok yazacak şey varken,
yanında olmadığı için kalbinin yarısını alıp götürecek cümlelerden kaçmaktır...
Bana bu güzel ve kutsal şeyi sunduğu için Allaha bol bol şükretmektir....:16:

ne güzel özetlemiş arkadaşımız işte doğru kişiyi bulduysan evlilik mutluluk demek.

Sevgiliyken , nişanlıyken seni bundan dahamı az seviyordum ki şimdi bu kadar çok seviyorum diyebilmek.

Onun tenine dokunmadan uyuyamamak.

Eğer evlilik öncesinde saygınızı birkerecik ama birkerecik bile kaybetmediyseniz evlilik sonsuzluk demek bitmeyen aşk demek hep sevgili gibi planlar yapmak demek

Bebeğine hamileyken bile böyle bir babası olacağı için gurur duymak.

4 yıl geçmesine rağmen kimine göre az kimine göre çok hala arabamın kapısını açıyorsa, hala yemeğe ben oturmadan kaşık daldırmıyorsa , son kalan meyva, pasta kek vs. dilimini asla yemeyi aklından geçirmiyorsa kendine 2. bir ayakkabı almak varken senin 20. ayakkabını almanın daha önemli olduğunu düşünüyorsa yani kendinden önce sen diyorsa evlilik mükemmel bişey.

Saygı - Saygı - Saygı

varsa aşkta var huzurda mutlulukta parada çalışırsın kazanırsın zaten.

Evlilik 3. kişiler olmadığı, karışanların birileri olmadığı sürece mükemmel birşeyyy :38:

Ama karışan çok olduğu zaman sana istemediğin bişeyleri yaptırdıkları zaman bazı şeylere mecbur bıraktıkları zaman ozellıkle bıde kv ile yasıyosan tam bi felaket eşinle de aran bozuluyo sureklı kavga sadece odanda eşinle yalnız kalınca rahat konusup oturdukca mutlu olabiliyosun hissediyosun yani tabiki eşini sevince heran mutlusunda pfffff :27: :50:

Son düzenleme:
ne güzel özetlemiş arkadaşımız işte doğru kişiyi bulduysan evlilik mutluluk demek.

Sevgiliyken , nişanlıyken seni bundan dahamı az seviyordum ki şimdi bu kadar çok seviyorum diyebilmek.

Onun tenine dokunmadan uyuyamamak.

Eğer evlilik öncesinde saygınızı birkerecik ama birkerecik bile kaybetmediyseniz evlilik sonsuzluk demek bitmeyen aşk demek hep sevgili gibi planlar yapmak demek

Bebeğine hamileyken bile böyle bir babası olacağı için gurur duymak.

4 yıl geçmesine rağmen kimine göre az kimine göre çok hala arabamın kapısını açıyorsa, hala yemeğe ben oturmadan kaşık daldırmıyorsa , son kalan meyva, pasta kek vs. dilimini asla yemeyi aklından geçirmiyorsa kendine 2. bir ayakkabı almak varken senin 20. ayakkabını almanın daha önemli olduğunu düşünüyorsa yani kendinden önce sen diyorsa evlilik mükemmel bişey.

Saygı - Saygı - Saygı

varsa aşkta var huzurda mutlulukta parada çalışırsın kazanırsın zaten.

Bu yorumu çok beğendim ya İnşallah hep böyle olursunuz....

Acractiveeee İnşallah öyle olur saol canım :)

Bu yorumu çok beğendim ya İnşallah hep böyle olursunuz....

Acractiveeee İnşallah öyle olur saol canım :)

amin canım benim biraz aşk biraz mantık evliliği oldu benim eşim beni daha çok seviyordu ama beni kendine öyle aşık ettiki şimdi acaba ben dahamı çok seviyorum dediğimde sanırım sen daha çok belli ediyorsun ama ben daha çok seviyorum diye tartışıyoruz :)

Evlilikten korkmayın ama şunu unutmayın evlenmeden önce hayatın çok güzel değilse evlendikten sonra düzelir diye beklemeyin hep kötüsüne şartlandırın kendinizi evlilik öncesi temel atılıyor o temel sağlamsa dahada güzelleşiyor yoksa hayat 2 taraf içinde çekilmez olur.

Back
X