- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi Kurumus-Maskara
-
anladım :):)
Cümle komik geldi, sayılmaz demiş ya.
Aklıma çocukken oyun oynarken sayılmaz yerine saylanmaz denildiği falan geldi.
Ordan çağrıştı.
27 mayis:))Merhaba hanımlar.
Ben geçen sene evlendim. Eşim yurtdışından geldiği için( bende yurtdışında yasıyorum ) işlerimiz alelacele oldu. Annesi , halası ve kız kardeşi de gelmişlerdi . İsteme evlenme hepsi bir arada oldu. Annesi donmeden küçük bir Nisan yapalım dedi, onun icin bizim dini nikah 28 şubatta kıyıldı ve mart 7 de beraber yaşayamaya başladık. Resmî nikah 27 mayısta oldu. Benim sorum şu: bizim evlilik yıldönümü 28 Şubat mi? 27 mayıs mi?
Not: dugun yapmadık.
27 mayıs. Ondan öncesi sadece birlikte yaşamışsınız. Geçerli olan nikah tarihidir.Merhaba hanımlar.
Ben geçen sene evlendim. Eşim yurtdışından geldiği için( bende yurtdışında yasıyorum ) işlerimiz alelacele oldu. Annesi , halası ve kız kardeşi de gelmişlerdi . İsteme evlenme hepsi bir arada oldu. Annesi donmeden küçük bir Nisan yapalım dedi, onun icin bizim dini nikah 28 şubatta kıyıldı ve mart 7 de beraber yaşayamaya başladık. Resmî nikah 27 mayısta oldu. Benim sorum şu: bizim evlilik yıldönümü 28 Şubat mi? 27 mayıs mi?
Siz hepsini kutlayın. Allah başka dert vermesin .Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Gelenek oldu diye. Yoksa bir gecerliligi yok. Cumhuriyetten once adalet isleri kadiya bagliydi dolayisiyla nikahlar da imama. Yani aslinda oyle dinsel bir zorunlulugu da yok. Dini acidan nikahta alenilik ve beyan esastir. Yani iki tarafin sahitler huzurnda evlendiklerini acikca beyan etmeleri yeterli. Yani allah katinda arada imama da gerek yok. Ama devlet katinda var. yani biz aslinda sadece adet yerini bulsun diye imam nikahi yapiyoruz. Dini nikah diye ayrica bir sey yok . Nikah memurunun ve sahitlerin huzurunda beyanda bulunmak ayni zamanda dini akit gorevi de goruyor. Tam aciklamasi bu. Ama biz halk olarak din kinusunda hep ezbere dayali yasadigimiz icin bilmiyoruz.Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Dini nikah sayılmaz dememiş.Yıldönümü olarak resmi nikah kutlanır dini değil demiş.Kadının ağzından lafı cımbızla çekip nereye götürüyosun konuyu.Polemik için konu açtığınız ne kadar belli.Madem öyle istiyo canın dini nikahı kutla ne diye konu açarsınki.Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Ay süpersin ya ahahahaİyi hoş evlenmişsin ne mutlu bi senin ilk evliliğin millet koca koleksiyonu yapıyor sanki
Hergünü kutlasan ne olur ki bu zihniyetinle :)
İmam nikahlı birlikte olduğun için rahibe sandın kendini zaar. Komik
Kutlamak için soruyorsanız gönlünüz hangisini isterse o günü kutlayın. Ama resmi olarak 27 mayıstan evlilik yıl dönümünüz hesaplanır haliyle. Kutlama işi size kalmış herkes için günlerin değeri farklıdır. Bende dini nikahımın olduğu günü daha anlamlı bulduğum için o günü kutluyoruzMerhaba hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?