Evlilik yıldönümümüz ne zaman ?

Benim için eşimle vuslat bulduğum gündür evlilik yıldönümü :)) Biz herşeyi bahane edip kutluyoruz, hatta geçende pasta almış evliliğimizin 678. gününü kutlayalim dedi mesela :)))

2 Aralık'tan itibaren müftülük personellerine nikah kıyma yetkisi verildi yani onların kıydığı nikah resmen kabul edilebiliyor.

Ben bu kanunun çıkmasına çok sevindim Çünkü nasıl ki Hristiyanlar ve Yahudiler kendi ibadethanelerinde resmen nikah kıyabiliyorlarsa müslümanlar da kıymalı diye düşünüyorum :)
 
Ya çok üzülüyorum gerçekten. Burada bazı insanlar var, öyle bir eleştiriyor namus kumkumasılığı yapıyor ki Rahibe Teresa zannediyorsun. Sonra eski konularına bir bakıyorsun o eleştirdiği şeyin daha beterini yapmış oluyor falan ahaha trajikomik.
 
27 mayis:))
 
kanun önünde ne zaman eş kabul edildiniz o zaman evlendiniz.Lütfen bunun sorulması bile mantıksız ozaman imam nikahını kıyan çıksın biz evlendik diye.Yıldönümü konusu ise keyfinize kalmış istediğiniz tarihi kabul edersiniz ikisi farklı şeyler.
 
27 mayıs. Ond
27 mayıs. Ondan öncesi sadece birlikte yaşamışsınız. Geçerli olan nikah tarihidir.
 
Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Gelenek oldu diye. Yoksa bir gecerliligi yok. Cumhuriyetten once adalet isleri kadiya bagliydi dolayisiyla nikahlar da imama. Yani aslinda oyle dinsel bir zorunlulugu da yok. Dini acidan nikahta alenilik ve beyan esastir. Yani iki tarafin sahitler huzurnda evlendiklerini acikca beyan etmeleri yeterli. Yani allah katinda arada imama da gerek yok. Ama devlet katinda var. yani biz aslinda sadece adet yerini bulsun diye imam nikahi yapiyoruz. Dini nikah diye ayrica bir sey yok . Nikah memurunun ve sahitlerin huzurunda beyanda bulunmak ayni zamanda dini akit gorevi de goruyor. Tam aciklamasi bu. Ama biz halk olarak din kinusunda hep ezbere dayali yasadigimiz icin bilmiyoruz.
 
Bence 27 mayıs.

Ama siz dini nikahın kıyıldığı zamanı evlilik yıldönümü olarak kutlamak isterseniz kim ne diyebilir ki

Biz de 3 ekimde evlendik. Dini nikah daha sonrali bi tarihte kıyıldı. Henüz kutlamadık ama 3 ekimde kutlarız. Onun öncesinde 3 ay kadar birlikte yaşadık
Ayy valla her tarihi de aklımda tutamıyorum
 
İyi hoş evlenmişsin ne mutlu bi senin ilk evliliğin millet koca koleksiyonu yapıyor sanki
Hergünü kutlasan ne olur ki bu zihniyetinle :)
İmam nikahlı birlikte olduğun için rahibe sandın kendini zaar. Komik
 
Benim dini nikah, resmi nikah ve dugun tarihim ayri ayri. evlilik yildonumunu 3 gun 3 gece kutlayayim bari Ne abartmissiniz. Bizim kutladigimiz resmi nikah tarihi. Ama ne fark eder?
27 şubatta kutlasan geçersiz kutlama uyarisi mi gelecek???
 
Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Dini nikah sayılmaz dememiş.Yıldönümü olarak resmi nikah kutlanır dini değil demiş.Kadının ağzından lafı cımbızla çekip nereye götürüyosun konuyu.Polemik için konu açtığınız ne kadar belli.Madem öyle istiyo canın dini nikahı kutla ne diye konu açarsınki.
 
Resmi nikahın kıyıldığı gün hangi tarih ise o tarihlerde kutlayın dini nikaha veya birlikte yaşamaya göre belirlenmez ki evlilik yıl dönümü.

Yada bence hiç kutlamayın saçma sapan geliyor bana evlilik yıl dönümü.
 
Bence dini nikah tarihinizden itibaren her anlamda kari kocalik durumu olduysa o tarihte kutlayin resmi nikah birtakim seyler icin gerekli imzadan ibaret
 
Tayin islemleri icin dugunden 5 ay once resmi nikah kiydik. Sadece imza, beraner yasama falan hic bisey olmadi. Dugun ve dini nikah taa 5 ay sonra oldu, ama biz hala evlilik yildonumumuz icin resmi nikahi baz aliyoruz. Dini nikahi kiydigimiz gün ayin kaciydi hatirlamiyorum bile.
 
Kutlamak için soruyorsanız gönlünüz hangisini isterse o günü kutlayın. Ama resmi olarak 27 mayıstan evlilik yıl dönümünüz hesaplanır haliyle. Kutlama işi size kalmış herkes için günlerin değeri farklıdır. Bende dini nikahımın olduğu günü daha anlamlı bulduğum için o günü kutluyoruz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…