Evlilik yıldönümümüz ne zaman ?

Kısaca düğün mü nikah mi evlilik yıldönümü diyebilirdin.. bz düğün olduğu günü kutluyoruz. Sizn seçiminZ bu hangisi mantıklı geliyorsa... millete göre karar vermeyin

Bende düğün olduğu günü kutlamayı tercih ediyorum 28 eylül nikah 16 kasım düğündü işten çıkabilmek için erken kiymistik nikâhı ama düğün olmadan evimize geçmedik imam nikahı da düğünden bi kaç gün önce yapılmıştı. Sizde resmi nikah olanı kutlamalısınız bence düğün yoksa.

Konu sahibi ben kaçarak evlendim 12 kasım inam nikahı oldu 15 kasım resmi nikah 14ocak eğlence 15 kına 16 düğün yani herşey oldu ama 15 kasım kutluyoruz ilk kez birbirimize ait olduğumuz günü ki evlenmek de birbirine ait olmak ya sen size en anlamlı gelen günü belirleyin onu kutlarsınız yada hepsini ayrı ayrı kutlayın ne diyeyim

27 Mayis bizimkide ama hic kutlamayiz biz kari koca hoduklugumuzle cok mutluyuz.

Kesinlikle müslümanım derler ama dini nikah sanki hiç yokmuş gibi yorumlar yaparlar çok ilginç evet resmi nikah varsa ona zorunluluk yok onemlı olan nıkahı duyurmak. ama resmı nıkah olacaksa ve olmadan dini nikah yapanlar beraber yaşayabilir. zaten dini nikah da şahit huzurunda kıyılıyor ve tamamen karıkoca olunuyor mehir de giriyor işin içine tıpkı kanunlardaki gb kadın hakkı gözetiliyor yani bu hiç de modernlik değil.. Dinini bilen bunun da farkındadır.:))

Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?

Konu farklı yerlere gitmesin. Dini nikah bizim dinimizde ilgili olan dualı yuva kurma olayı. Şimdi her dini nikahlı olan evli sayılıyor mu?? ( hastanede, iş yerinde orda burda ). Bu nedenle resmi nikah esas alınmalı...

Dinimi cok iyi bildigimi dusunuyorum çok şükür. Hangi hocaya sorarsanız sorun yine aynı şeyi soyler. Resmi nikah olmadan ne hak edebiliyorsunuz ? Hastanede eşiniz olarak bile gorulmuyor. Gençlere kötü örnek olmayalım. Dini nikah olursa ne guzel fakat olmazsa resmi nikah gecerlidir

27 Mayıs tabii ki !

Benimde resmi nikahım 20 mayıs. düğün ve dini nikahım 10 temmuz. Kafsmız karısmasın diye aynı gün yaptık dermişim :) düğünden önce eşimle beraber yaşamadım ama yinede 20 Mayısı baz alıyoruz biz. Daha mantıklı geliyor bana

Elbette dinini bilen dini nikahı inkar etmemeli.
Yalnız yaşadığımız devletimizin kanununu çiğnemek de uygun bir davranış olmaz.
Tüm haklarımızın korunması için resmi nikah şarttır.

ben ilk mesajımda zaten resmıyet onemlı yazdım gördüysenız.. bu mesaj da modernlık acıklamamdı. evlenme nıyetıne girmiş biri bazı şartlar uymuyorsa dini nikahla yasadıgı için modern olmuyor hanfendi yaşadığı bırlıktelık de helal oluyor.. mesajımda da acık acık yazıyor bunda anlasılmıcak bısey oldugunu düşünmüyorum. ki ben düğünümde nikah yapıp gecesınde ımam nıkahımı yaptırdım. aksı olsa buna onem vermezdım herhalde.

Elbette dinini bilen dini nikahı inkar etmemeli.
Yalnız yaşadığımız devletimizin kanununu çiğnemek de uygun bir davranış olmaz.
Tüm haklarımızın korunması için resmi nikah şarttır.
tabiki ben bunun aksini demedim ki hiçbir zaman öyle düşünsem kendım yapmam ki benım eniştem imamdır. ve dugunden önce kıyalım dedıgı halde ben düğünümde resmi nikahımı yaptım akşamında imam nikahım kıyıldı. arkadaşıma dini nikahla yasadıgı ıcın resmı nıkaha dek.. modernsıznız dendıgı ıcın modern kısmını acıkladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…