- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi Kurumus-Maskara
-
Kesinlikle müslümanım derler ama dini nikah sanki hiç yokmuş gibi yorumlar yaparlar çok ilginç evet resmi nikah varsa ona zorunluluk yok onemlı olan nıkahı duyurmak. ama resmı nıkah olacaksa ve olmadan dini nikah yapanlar beraber yaşayabilir. zaten dini nikah da şahit huzurunda kıyılıyor ve tamamen karıkoca olunuyor mehir de giriyor işin içine tıpkı kanunlardaki gb kadın hakkı gözetiliyor yani bu hiç de modernlik değil.. Dinini bilen bunun da farkındadır.:))Ah bak orada haklısınız.
Herhangi bir nikah olmadan yaşayanlar moderndir.
Ama dini nikahı varsa topa tutulur.
"Din" dendi mi tüyler ürperiyor ya ondan...
*Tabiiki sadece dini nikahla yaşamaya karşıyım bu arada*
Resmi evlilik tarihinizi baz alıp kutlamanız normal olan
Siz dini nikahtan sonra birlikte yaşamaya başlamışsınız diye kafanız karışmış zannımca.
Kutlamalara bahane lazımsa hepsini kutlayın siz :)
Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Kesinlikle müslümanım derler ama dini nikah sanki hiç yokmuş gibi yorumlar yaparlar çok ilginç evet resmi nikah varsa ona zorunluluk yok onemlı olan nıkahı duyurmak. ama resmı nıkah olacaksa ve olmadan dini nikah yapanlar beraber yaşayabilir. zaten dini nikah da şahit huzurunda kıyılıyor ve tamamen karıkoca olunuyor mehir de giriyor işin içine tıpkı kanunlardaki gb kadın hakkı gözetiliyor yani bu hiç de modernlik değil.. Dinini bilen bunun da farkındadır.:))
27 şubatta kutlasan geçersiz kutlama uyarisi mi gelecek???
27 Mayıs tabii ki !Merhaba hanımlar.
Ben geçen sene evlendim. Eşim yurtdışından geldiği için( bende yurtdışında yasıyorum ) işlerimiz alelacele oldu. Annesi , halası ve kız kardeşi de gelmişlerdi . İsteme evlenme hepsi bir arada oldu. Annesi donmeden küçük bir Nisan yapalım dedi, onun icin bizim dini nikah 28 şubatta kıyıldı ve mart 7 de beraber yaşayamaya başladık. Resmî nikah 27 mayısta oldu. Benim sorum şu: bizim evlilik yıldönümü 28 Şubat mi? 27 mayıs mi?
Not: dugun yapmadık.
Elbette dinini bilen dini nikahı inkar etmemeli.Kesinlikle müslümanım derler ama dini nikah sanki hiç yokmuş gibi yorumlar yaparlar çok ilginç evet resmi nikah varsa ona zorunluluk yok onemlı olan nıkahı duyurmak. ama resmı nıkah olacaksa ve olmadan dini nikah yapanlar beraber yaşayabilir. zaten dini nikah da şahit huzurunda kıyılıyor ve tamamen karıkoca olunuyor mehir de giriyor işin içine tıpkı kanunlardaki gb kadın hakkı gözetiliyor yani bu hiç de modernlik değil.. Dinini bilen bunun da farkındadır.:))
ben ilk mesajımda zaten resmıyet onemlı yazdım gördüysenız.. bu mesaj da modernlık acıklamamdı. evlenme nıyetıne girmiş biri bazı şartlar uymuyorsa dini nikahla yasadıgı için modern olmuyor hanfendi yaşadığı bırlıktelık de helal oluyor.. mesajımda da acık acık yazıyor bunda anlasılmıcak bısey oldugunu düşünmüyorum. ki ben düğünümde nikah yapıp gecesınde ımam nıkahımı yaptırdım. aksı olsa buna onem vermezdım herhalde.Dinimi cok iyi bildigimi dusunuyorum çok şükür. Hangi hocaya sorarsanız sorun yine aynı şeyi soyler. Resmi nikah olmadan ne hak edebiliyorsunuz ? Hastanede eşiniz olarak bile gorulmuyor. Gençlere kötü örnek olmayalım. Dini nikah olursa ne guzel fakat olmazsa resmi nikah gecerlidir
tabiki ben bunun aksini demedim ki hiçbir zaman öyle düşünsem kendım yapmam ki benım eniştem imamdır. ve dugunden önce kıyalım dedıgı halde ben düğünümde resmi nikahımı yaptım akşamında imam nikahım kıyıldı. arkadaşıma dini nikahla yasadıgı ıcın resmı nıkaha dek.. modernsıznız dendıgı ıcın modern kısmını acıkladım:)Elbette dinini bilen dini nikahı inkar etmemeli.
Yalnız yaşadığımız devletimizin kanununu çiğnemek de uygun bir davranış olmaz.
Tüm haklarımızın korunması için resmi nikah şarttır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?