• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yıldönümümüz ne zaman ?

Yanı sonucta dini nikahta olsa biz evliydik ve beraber yaşamaya başladık. Bir arkadaşıma da sordum oda dini nikah yapıldığı gün evlilik yıldönümü oluyor o yüzden sizlere de sordum. Galiba hepsini kutlayacam :KK70:

Devlet kanalıyla baktığında birlikte yaşayan kişilersiniz o dönemde. Asıl olan resmi nikahtır. Adı üstünde resmi. Çık geçmişte dini nikah zaten resmi nikah gibiymiş bildiğim kadarıyla, yani şimdiki gibi resmi dini diye ayrılmıyormuş.

İyide bizim nikah kiyildiktan sonra beraber yaşamaya başladık . Sizin gibi Arada bisey olmadan yaşamaya başlamadık . Aradaki farkı anladınız mi ?
Anlamadim
Anlatsana
Arada birsey olmasindan kastin ne?
Ben evlenmeden once de sevisiyordum kastettigin buysa , onu da kutlayalim mi yildonumu olarak?

Benim dugun olmadığı icin. Hangisi kutlamam lazim bilemedim. Tabi ki kutlamakta bir zorunluluk degil ama hoşumuza gitti eşimle dün kutladık :) Mayıs'ta yine kutlariz oh ne güzel
Aman iki kere kutla ne olur değil mi?
Keyfine bak :)

Merhaba hanımlar.

Ben geçen sene evlendim. Eşim yurtdışından geldiği için( bende yurtdışında yasıyorum ) işlerimiz alelacele oldu. Annesi , halası ve kız kardeşi de gelmişlerdi . İsteme evlenme hepsi bir arada oldu. Annesi donmeden küçük bir Nisan yapalım dedi, onun icin bizim dini nikah 28 şubatta kıyıldı ve mart 7 de beraber yaşayamaya başladık. Resmî nikah 27 mayısta oldu. Benim sorum şu: bizim evlilik yıldönümü 28 Şubat mi? 27 mayıs mi?

Not: dugun yapmadık.
27 MAYIS TABİKİ DE

Milana22 Milana22 tamsizin yazdığinızi yazacaktim ben de.. :rolleyes:

Kurumus-Maskara Kurumus-Maskara
Madem öyle Milana'nın dediği gibi aynı evde yaşamaya başladığımız günü sayalım olmaz mı..

Kabul edin veya etmeyin. Evlilik resmi nikah kıyıldığında resmileşir. Adı üstünde RESMI nikah :KK66:

Dini nikah da istege bağlı olarak resmi nikahtan sonra yapılır. Yasal olanı budur..
Ben zaten demedim ki yanlış söylüyor. Ama o arkadaş dini nikah yapmadan yaşamış. Ben yaparak yaşadım onu demek istiyorum :) zaten istese de her hangi bir nikahtan önce yaşanılmış günler sayılmaz.

Reami nikah olmadan dini nikah kiymiyor hocalar artik. Sikayet durumunda baslari yaniyor. Olmasi gereken de bu.bu arada benim dini nikahim yok. Resmi nikah yeterli. Siz istiyorsaniz hepsibi ayri ayri kutlayin bize ne, milleti azarliyorsunuz.

Onuda serbest bıraktılar artık..

Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?
Sayılmıyor diyen yok canım
o adı üzerinde dini nikah
Allahın huzurunda

evlendiğin zaman aile cüzdanında hangi tarih yazıyor bunu hiç düşünemıyor musun ?

dini nikahın neden oldugunu bilmiyor musun .

Milana22 Milana22 tamsizin yazdığinızi yazacaktim ben de.. :rolleyes:

Kurumus-Maskara Kurumus-Maskara
Madem öyle Milana'nın dediği gibi aynı evde yaşamaya başladığımız günü sayalım olmaz mı..

Kabul edin veya etmeyin. Evlilik resmi nikah kıyıldığında resmileşir. Adı üstünde RESMI nikah :KK66:

Dini nikah da istege bağlı olarak resmi nikahtan sonra yapılır. Yasal olanı budur..
Resmi nikahi olmayan insanlar evli sayilmiyor ne kanunen ne de insanlarin gozunde
Ama bunu anlatamadik biz millete senelerdir

Kanunen sayilmiyor dini nikah
Herkes kendi inancina gore yapar dini nikahi
Tabi canım kanunen sayılmadığını biliyorum. Benim ailem ve eşimin ailesi böyle seylere önem verdiğimiz icin daha erken yaptık. Resmî nikah içinde bazı kağıtlar eksikti o yüzden gecikti . Yoksa beraber olsun isterdim

İyide bizim nikah kiyildiktan sonra beraber yaşamaya başladık . Sizin gibi Arada bisey olmadan yaşamaya başlamadık . Aradaki farkı anladınız mi ?
Fark etmiyor bir gecerliligi yok kanunen
Sorun yasasaniz imam durmayacak arkanizda neticede. Inancinizdir yaptirirsiniz imam nikahini ama bir gecerliligi yoktur devlet nazarinda.Bu arada hanimabla kac yasinda kadin. Kac defa evlendin diye azarlayabileceginiz bir insan hic degil. Cok ayip

Sayılmıyor diyen yok canım
o adı üzerinde dini nikah
Allahın huzurunda

evlendiğin zaman aile cüzdanında hangi tarih yazıyor bunu hiç düşünemıyor musun ?

dini nikahın neden oldugunu bilmiyor musun .
İste bende tam onu demek istiyorum. Bir birimizin olalı 1 yıl olmuş Allah'ın huzurunda :) nihayet anlayan biri çıktı çok sağol.

27 mayıs .

Ya da istediğniz gun .
Örnek :
Ben eşimle kaçtığım için resmı nıkah alelacee oldu gününü bile inan karıştırıyorum :KK70: 11 temmuz mu 10 temmuz mu öyle bısey .

Temmuzda eşimin şirketi çiçek gönderirir.
Ama biz kutlamayız .
Bizim için en önemli tarih 'tanışma yıl dönunumuz '
O nedendendir ki yuzuklerımızde bıle tanışma yıldönumumuz yazar :KK70:

Dini nikah tarıhımı heeeç tanırlamıyorum :KK53:

Oyle mi? Ben 2016 da evlendim. Hepsi evlilik cuzdani sordu. Annemler istiyordu. Hoca bulamadik, sonra da kaldi oyle. Bilmiyordum bunu.

Önceden nikah cüzdanını göstermek zorundaydınız,sonradan değişti bunlar.
Kızımda 2016'da evlendi hocaeve geldi nikahı kıydı,akşamda resmi nikahı oldu..

Ben zaten demedim ki yanlış söylüyor. Ama o arkadaş dini nikah yapmadan yaşamış. Ben yaparak yaşadım onu demek istiyorum :) zaten istese de her hangi bir nikahtan önce yaşanılmış günler sayılmaz.

Dini nikah yapar veya yapmaz; hiç kimseyi ilgilendirmez bu.
Yeri geldiğinde, size belediyenin verdiği evlilik cüzdanını sorarlar imamın kıydığı nikahı değil. Zaten imamın kıydığı nikahı da kanıtlayamazsınız bu da ayrı konu..

Neyse konu amacından çıkmasın dini boyuta çekilmesin.

Back
X