• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik yıldönümümüz ne zaman ?

Ben zaten demedim ki yanlış söylüyor. Ama o arkadaş dini nikah yapmadan yaşamış. Ben yaparak yaşadım onu demek istiyorum :) zaten istese de her hangi bir nikahtan önce yaşanılmış günler sayılmaz.

tamam işte dini nikahla sevişince kanunen evli olmuyorsun.
dolayısıyla evlilik tarihin mayıs.

Hanimabla valla serbest ama akli mantigi olan imam evlilik cuzdani soruyor. Uc gun once kuzenimiz evlendi adam taki toreninden sonra kiydi odada dini nikahi. Hocalar da biliyor olmasi gerekeni

Bizde sormadı hoca,hadi bizler mantıklı insanlarız da gerçi bizim nikahta akşam saatlerşnde olmuştu..
Normali sorulması tabiki..

Hepinize teşekkürler hanımlar. Ben aradan çekiliyorum siz yorumlasın kendi aranızda.

İYİ GÜNLER...

Resmi nikahi olmayan insanlar evli sayilmiyor ne kanunen ne de insanlarin gozunde
Ama bunu anlatamadik biz millete senelerdir

Aynen.. kesinlikle katılıyorum. Sadece dini nikahı olan kadının üzerine resmi nikahlı kadın gelince dank ediyor ve yine kadinlar mağdur oluyor. Teknoloji devrindeyiz. Elimizin altında internet derya deniz.. Ama şu devirde yaşananlara ve tartışılanlara bakın.. Ne acı :(

Bende tercihimi marttan yana kullanıyorum. İmam nikahını saymadığımdan değil, resmiyetle birleştiği tarih olduğu için. Şahsen resmi nikahım olsa ve imam nikahım olmasa yine kendimi evli saymazdım. İkisi benim için ayrılmaz bir bütün.

Dini nikah evliliği sayılmıyorsa , niye var peki ?

eskıden boyle resmı evraklar evlendırme daırelerı beledıyeler gıbı kurumlar yokken m.ö den bahsedıyorum
kısılerın evlı sayılmasının sartları vardı
bırden cok kısı bılecek duası edılecek aıleler razı gelecek sahıtler olacak falan

sonra kanunlar yururlukler cıktı , dini nıkah adı altında bırlıktelık sonucu olan cocuklara erkeklerın sahıp cıkmamasından kadınlar cocuklar magdur oldu işlem resmıye döküldü. dini nıkahda nikahın duası olarak kaldı

sadece dua edılıyor ne oluyor kı ?

bende de dugunden sonra camıden hoca geldı dualar ettı bıze 4 sahıt oldu öyle yanı

resmı nıkah baz alınır zaten resmı nıkah olmadan dini nıkah kıyılmıyor bızde camıden gelen hoca nıkah cuzdanımızı gormek ıstedı

Oda bisey mi biri 28 olunca diğeri 27 olunca karıştırdım rezil oldum eşime :KK70:
O da iyiymis .Amaaan ne var rezil olacak .Dügün tarihimiz 4 temmuz mu 5 temmuz mu .Karıstırıyorum .Biri Amerikanın kurtulusu bana neyse :KK70:Nişan tarihini bile hatırlıyor adam yaaa hoff.İlk görüşüde biliyodur da iyice rezil olmıyayım.:KK17:

Back
X