Evlilikte aldatılan taraf mı hatalı?

Bence karşı tarafı suçlamak kolay olandır. Kimse kimseyi birşey yaşamak için zorlamıyor ya. O yaşayan karşıdaki bayanın sınırları buna müsait demek ki, o zaman ne güzel aldatmış mı demek lazım. Bir kere ailesine sorumlu olan evli olan eş. O zaman müsait bulduğumuz herkesle yaşayalım, kendi durumumuzu, kendi sorumluluğumuzu, sevgimizi (?), düşünmeden yaşayalım. Kaç yaşında insanlarız, kimse kimsenin aklına giremez. Şöyle bakarsak, karşıdaki için ,başka adam mı yok, evli insanla neden birşeyler yaşıyor diyebiliriz, doğrudur, ama suçu yine de eşimizin üstünden atıp, karşı tarafta aramayız bence.

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim doğrusu içimi rahatlattınız demekki bu normal bir süreçmiş, kendimi suçlamam gerçekten suçlu olduğum anlamına gelmiyormuş... içim içimi yiyordu zaten... şimdi teker teker hepinizin yazdıklarını okuyorum ve bana aşkının bittiğine dair öne sürdüğü sebepler daha da inandırıcı gelmemeye başlıyor...Bunun hesabını kime nereye verecekler bu vebalin altından nasıl kalkacaklar beni nasıl aldattılar... inanamıyorum içim yanıyor ama eşimi kaybettiğimden değil inanın ben bu duruma nasıl düştüm diye yanıyorum... nasıl aldatıldım nasıl kandırıldım diye yanıyorum.. ya nasıl baktılar yüzüme??

Ya demekki o kadına kapıldığı için beni bırakıyor...

Zira ben hep diyordum ki ona ben sana ne yaptım?? Benden bu kadar soğumuş olman için sana çok ama çok kötü davranmam gerekir, elimde oklavayla mı bekledim sana hakaret mi ettim başka erkeklerle mi gezdim de bana olan aşkın bitti dediğimde hayır sen çok iyi bir insansın diyip duruyordu... offff of...

Toplum dersek.. toplumumuz çok büyük bir ahlaki yozlaşma içinde durum hiç iyi değil. Dizilerdeki saçma sapan olaylar da bunları körüklüyor. Bu davranışların daha ötesi ne olur onu da tahmin edemiyorum açıkçası...

offf cok zor bir durum.Allah yardimcin olsun.Ben de esimin benden onceki sevgilisini kiskaniyorum.onunla nasil evlilk dusunur diye icim icimi yiyor.o konu aklima geldiginde icim oyle bir yaniyor ki anlatamam. Esimden soguyorum kotu davraniyorum ama elimde olan bisey degil bu.Ben den once yasanmis bitmis ama ama aklima gelince yine de icim yanar.Canim allah yardimcin olsun.

Canım böyle yapma sonuçta o seni seçmiş seninle mutlu. Hoş pek tavsiye verecek bir durumda olmayabilirim ama böyle yapman tehlikeli durumlar yaratabilir..

Ben birşey derdim buna ama neyse, bu tam bir terbiyesizlik kusura bakma ama nasıl affettin?
Gözümün önünde diyorsun yaa :1shok:
Suçlu olma konusuna gelince. Bence hiçbir hatanın karşılığı aldatılma olamaz. Hiçbir suç aldatmayı haklı kılmaz bana göre...

evlilik Bitmiş, sevgi bitmiş, saygı Bitmiş.. eee ? Bu yüzden aldatması caiz midir yani ? e o zaman sen de aldataBilirdin değil mi, sonuçta evlilik diye Bişey kalmamış, ikiniz de mutsuzsunuz ? Sen neden Başkasıyla flört etmedin sen neden yuvanda bulamadiğin mutluluğu dişarda aramadın.. Evet sevgi de BiteBilir evliilik de ama Bu ihaneti aklamaz.. Gider dilekçeni verir, yollarınızı ayırır hayatına kimi istiyorsan sokarsın.. diğerleri Bahanedir, yansıtma politikasıdır, savunma mekanızmasıdır.. boştur yalandır.. kendini suçlama, o dediğin yüzde ellilik hata payın sadece evliliğinin kötü olmasında geçerli, Boşanmanızda geçerlidir.. ama seni aldatmasında geçerli asla olamaz.. Boşanır ne istiyosan yaparsın...

neden kendini sucluyorsun? senin ne eksigin varmis o kadindan? neden ikimizde de hata var diyorsun?. olabilir evlilikte sorunlar yasanabilir, cok dogal, dusunsene her evlilikte her tartismada esler birbirini aldatiyormus. her evlilikte sorunlar var ama butun erkekler eslerini aldatmiyo. sen gittin aldattin mi onu? yok! demmekki hata %50 %50 deil %1000 esinin hatasi. sakin kendini suclama bu konuda. sen suclu felan deilsin. bak sende diyorsun evliligini hep sen kurtarma taraftariydin. o ne yapti hic bisey. kolayini buldu gitti aldatti. artik cikart kafandan su seyleri "ben mi sucluyum acaba" yok boyle bisey. en yakin zamada kurtulursun insallah su adamdan.

Ben değil fiziksel olarak aldatmak onu hayallerimde bile aldatmadım. Ne kadar sorunumuz olsa da hep atlatırız kurtuluruz diye bekledim. Değil aldatma düşüncesini aklımdan geçirmek bir erkeğe yan gözle değil kirpiğimin ucuyla bile bakmadım. Böyle birşey yapsam ne olurdu acaba diye düşünmeye başlasam midem bulanmaya başlardı...

Olur ya kuluz hepimiz... Yakışıklı birini gördüğüm zaman aklımdan kötü birşey geçmesin Allah günah yazar diye bakmamak için kafamı çevirdim... Bütün evliliğim boyunca bu böyleydi.

Hiçbir zaman çok açık saçık giyinmedim çok abartılı makyaj yapmadım sadece kocamla bir yere gidersek abartılı makyaj (o da ne kadar abartılı olacaksa işte..) yaptım onun dışında hep doğal natürel oldum, sadece kocam için güzel olmak istedim sadece onun gözüne güzel görüneyim istedim, pek güzel alımlı vs olmayabilirim ama bir odaya girdiğimde bazen kafalar bana dönerdi, sadece önüme bakardım. Bana sadece kocam öyle baksın isterdim..

Ne kadar salakmışımmmmmmmm.....

O gitti açık saçık giyinen minicik etekler daracık bluzlerle dekoltelerle dolaşan kıpkırmızı rujlar süren badana gibi makyaj yapan hani suratı görünmez ya insanın o kadar çok makyaj yapan benden 15 yaş küçük bilmemneye kapıldı...
Ya zaten böyle bir görünüme sahip bir kadın için evli bir erkekle olmakta çok normal olur sanırım herkesi tenzih ederek söylüyorum bunu kimse alınmasın.. -
Adam olan bunu yapmazdı...
ıNSAN OLAN bunu yapmazdı...

Şu konuda da yerden göğe kadar haklısınız: Evet evlilikte sorunlar olur ama bu sorunlar illaki aldatmayı gerektirmez. Sorunlar başka aldatmak başka olaylardır. Çok doğru hiç böyle düşünmemiştim... O zaman herkes en ufak bir sorunda gider hemen aldatırdı toplumda ne aile kalırdı ne birşey....

Son düzenleme:
Nasıl ki siz düşünmemişseniz, demek ki insan her sıkıntıda bir başkasına sarılmayı hak görmüyor kendinde. O yüzden kendinizi suçlu hissedecek bir durum yok. Verilen emeklere üzülüyorsunuzdur mutlaka ama böyle bir insana haberiniz olmadan hala emek vermiyorsunuz en azından. Bir de anladığım kadarıyla eşinizin bu konuda bir pişmanlığı ve af dileme konusu olmamış. Bu durumda zaten düşünülecek ve suçlu hissedilecek bir durum yok. Hayat size hakettiğiniz güzellikleri çıkaracaktır inş, demek ki o haketmemiş.

hicte salak felan deilsin canim. sen yapacagini yapmissin. o adam salak, bunlari gormemisse. sen gorevini sonuna kadar yerine getirmissin. tmm o bunlari gormedi veya gormek istemedi belkide isine oyle geliyodu. sen bundan sonraki hayatina bakacaksin, olan oldu bitti gitti iste. o kaybetti de kendi kendine. a.s

bence erkegın herzaman kı bahanesıdır..sadece suç bende mı der..
ama aldatan aslında aldanır

Şu anda canının yanması normaldir. Bir sürü hayallerle evleniyorsun ama istediğin gibi yürümüyor. Senin elinde olan bir şey değil. Zamanla her şey yoluna girecektir.
Seni de suçlu olduğuna inandırmış ve ayrılsan bile vicdan azabı çektirecekti.
Canım sen ona ne yapsan aldatma ile kıyaslanmaz bile.:1no2:
Ne kadar erken kurtulursan o kadar hayatını yeniden kurma şansın olur.
Allah yardımcın olsun.

canın yancak arkadaşım hemde çok yanacak.. ama bu yanmalar da bitecek bakacaksın ki herşey boşşş... biranda ruhsuzlaşacaksın.... çünkü insan ne kadar kendine eziyet edebilir ki.. bir zamandan sonra bünye otamatiğe bağlıyor ..ve daha az acı çekmeye başlıyorsun... beyinimiz yapıyor bunu.. çünkü yapmazsa böyle bişey zarar vermeye başlıyor kendine bedenimiz...
herşeye alışılmıyor mu bunada alışıyoruz...inan sende alışacaksın ve kendini suçlamaktan vazgeçeceksin bir süre sonra.. sana bunları söylediği zaman kafan karışıyor .. zaten bunuda onun için yapıyor... seni bıktırmaya çalışıyor ...ezmeye kişilğini silmeye çalışyor böylece...
ama sen bu seslere kulak tıka arkadaşım...
birde şöyle düşün onun hataları hiçmi yoktu .. o mükemmel bir erkek ve mükemmel bir kocamıydı...senin ondan yana şikayetlerin yokmuydu ... eğer sana yine buna benzer şeyler söylerse sende onun hatalarını düşün .. hatta söyle ona ...inan o zaman şok oluyorlar biliyormusun...
çünkü karşıdaki kadınlar onları o kadar çok havaya sokuyorlar ki gerçekten onlar da buna inanmaya başlıyorlar..kendilerini mükemmel erkek olarak görüyorlar...
hadi biraz daha ileriye gideyimmm... evli bayanlara soralım.. hangimiz evliliğimiz süresince eşimizden cinsel yönden %100 memnun olduk yada hali hazır da memnunuz...
ben yüzdenin çok büyük olduğuna inanmıyorumm..(hepimiz buna benzer şeyleri kapalı da olsa kendi aramızda konuşuruz ondan biliyorum yüzdeyi) peki böyle olmasına rağmen hangimiz eşimizi aldatmayı düşündük sırf bu sebepten dolayı..
ama aldatan erkeklere sorduğunda bahanelerinin arasında bu da vardir sen bana soğuk davranıyordun...hah.. kendilerinin bizi memnun edip etmediklerine bile bakmadan bunda söylerler...tabi aldattığı kadın ondan çok memnun gibi davranır yaa ...o saflarda buna inanır yaaa...ondan sonra karım onun gibi değil.. bana ilgisiz demeye başlarllar..
sonuçta herşey bahane arkadaşım sen yoluna bak kendini hiçbir konuda üzme...

allahım nasıl insanlar var bu hayatta arkadaşlarımızıda mı güvenemiycez klava:
bence kendinizde bi hata aramayın illa arıcaksanızda göznüzün önünde biriyle flörtleştiğinde onu affetmenizde arayın iyice tiksinmeye başladım erkeklerden nası insan bunlar ya:mymeka:

Komik ve söylenmesi kolay gelir insana, ama herşeyin çözümü ZAMAN. Zamanla siz de daha iyi göreceksiniz sizi haketmediğini ve canınızın yanması azalacak, yok olacak inş. Allah sabır versin.

ne saçma bir mantık bu yaa
aldatan erkek bunu savunuyor olsa anlarım ama
nasıl bir kadım suçun %50 si bende olabilir der ki
hiç anlamıyorum, hiç lmaz:

ne saçma bir mantık bu yaa
aldatan erkek bunu savunuyor olsa anlarım ama
nasıl bir kadım suçun %50 si bende olabilir der ki
hiç anlamıyorum, hiç lmaz:

Evliliğimizdeki sorunlardan bahsediyorum canım aldatılmam konusu değil sonuçta ben mi tanıştırdım ki onları %50 suç bende olsun... olay o değil dikkatli oku bak anlayacaksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…