Evlilikte aşk şart mıdır?

chelik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
287
3
0
İstanbul
BEnim sormak istediğim bir evlilikta aşk şart mıdır veya aşık olduğunuzu ne zaman anladınız?
Eşinizle ilk tanıştığınız zamanlarda ne hissediyordunuz. Bana yardımcı olabilir misiniz??

İlk zamanlarda böyle bir tutukluk var mıydı duygularınızda yani ne hissettiğinizi anlıyor muydunuz yoksa zamanla mı oluştu netleşti herşey...:31:

Aşk olmasa bile cinsel çekim,elektirik şart bence.
Evlilik ev arkadaşlığı değil ki.
Aynı yatağa gireceksiniz...

tabiki öyle zırttadan aşık olmazsın ama önce heyecanlanman,onu görmeyi arzulaman lazım.yoksa olmaz..mutsuz olursun

tabi ki dediğiniz çok doğru benim öğrenmek istediğim işte bunu ilk zamanlarda mı anlıyor insan yoksa zamanla iyice tanıdıkça mı bu duygular netleşiyor. ne kadar zaman sonra bu oluyor. hafif bir kıpırtı varsa bu gelişir mi ilerde yoksa söner mi kendiliğinden :44:

tabi ki dediğiniz çok doğru benim öğrenmek istediğim işte bunu ilk zamanlarda mı anlıyor insan yoksa zamanla iyice tanıdıkça mı bu duygular netleşiyor. ne kadar zaman sonra bu oluyor. hafif bir kıpırtı varsa bu gelişir mi ilerde yoksa söner mi kendiliğinden :44:

Bilmem ki hiç belli olmaz bu işler..
Zamanla da olabilir ilk bakışta da olabilir.
Aşk meşk işlerin kuralı olmaz ki..

Neden böyle bir soru sordun?
Derdini daha bir açıklarsan yardımcı olabiliriz.
Ten uyumu, ruh uyumu hepsi olmalı evlilikte.
Sonuçta bir ömür yanyana olacaksın. İlk bakışta aşk çok çabuk bitiyor bence...
Zamanla da sevebilirsin belli olmaz bu işler. :51:

Neden böyle bir soru sordun?
Derdini daha bir açıklarsan yardımcı olabiliriz.
Ten uyumu, ruh uyumu hepsi olmalı evlilikte.
Sonuçta bir ömür yanyana olacaksın. İlk bakışta aşk çok çabuk bitiyor bence...
Zamanla da sevebilirsin belli olmaz bu işler. :51:

duygularımı tam anlamlandıramadığım bir durum var o yüzden sordum ama zamanla sanki daha tatlılaşacak gibi bende onu merak ettim başta mı oluyor yoksa sonra mı. çünkü ben daha önce ilk bakışta yaşamıştım o yüzden panikledim sanırım..

Midende Kelebekler Uçuyorsa Aşık Olduğunun Taa Kendisidir..:27:

Evlilikte de Diğer Arkadaşlarımın Dediği Gibi; Cinsellik, Ten Uyumu v.s.

Ben evlilikte aşk şarttır diye düşünüyorum.

Aşkı tatmamış biri evlendikten sonra bir başkasına aşık olabilir.

Ama aşık olduğu insanla evlenen biri ilerde aşk bitse bile yerini sevgiye bırakırsa böyle durumlarla karşılaşılmaz.

Aşkı hiç tatmamış biri mutlaka bir gün tadacaktır ve bu eşi değilde bir başkası olmaması için aşkı bulana dek evlilik yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bir gün birini görürsün ve etkilenirsin ona karşı bir çekim hissedersin.Kalbin onu gördüğünde daha hızlı çarpıyordur.Sanki elin ayağına dolaşıcak bir pot kırıcam gibi hissediyorsundur.Onunla sıksık karşılaşmak istiyorsundur.Bu etklendiğin kişi de sana karşı aynı hisleri besliyorsa aranızda bir ilişki başlar ve bu kalp çarpıntısı giderek artar artar ve artar............

Artık o yanında değilken bile her saniye onu düşünürken buluyorsundur kendini sanki bir gün görmesen nefes alamayacak gibi hissedersin.onun yanına giderken kendine iki katı hatta üç katı özen gösteriyor onunla karşılaşacağında ne giyeceğini nasıl hazırlanacağını şaşırıyorsundur.Onun yanındayken ne açlık ne uyku ne başka ihtiyaçlar hissedersin.Masaya gelen içecek bardağı herzaman heyecandan dolu olarak geri gider.Ayakların yerden kesilir midene tatlı bir ağrı girer.

Gözleri ömre bedeldir herşeyi anlatır hiç konuşmasa bile gözleri aşkla bakıyordur.

Yanındayken zaman dursun istersin Saate bakmak heleki ayrılma zamanının yaklaştığını görmek ölümdür.Minibüs beklersen o seni bindirecektir.Birinici gelir ayrılamadığın için binemzsin 2. 3. derken dördüncüye binersin ama giderken arkandan öyle bir bakıyordurki gözlerine geri dönüp boynuna sarılasın hiç ayrılmayasın gelir.

Onun herkesten farklı olduğunu düşünürsün hiçbir hatası kusuru gözüne batmaz.Ömrünün geri kalan kısmını onun yanıbaşında geçirebileceğini kendine sormazsın bile çünkü zaten cevabı hazırdır.bu aşktır bana göre.....:69:

Karşındaki insanda sana karşı bu hisleri besliyorsa tadından yenmez...

NOT:Bu yanlızca benim düşüncem lütfen alıntı yapıp ikili mesajlara dönüştürüp tartışma ortamı yaratmayalım rica ediyorum.Herkes yalnızca konu sahibinin sorusuna cevap versin.Ben baştan uyarımı yapayımda :34:

aşk insanın tahammül gücünü uzatır ve arttırır. birçok şeyi tolera eder evlilikte.. ve sevgiyi getirir devamında.

bana göre aşk tamamen biyolojik bir duygudur, tensel çekimdir.

kesinlikle aşk olmadan olmaz bişi hissedemediğin adamın koynuna nasıl giriceksin :))

mantık evliliği falan yapanalrı hiç anlamıyorum.aşk sevgi bence bınalr evliliği götürür diye düşünüyorum.sevdiğin için bazı hatalarını görmezden gelebilirsin mantık evliliğnde biryere kadar bence

ama evlilik sadece cinellikten yada yataktan ibaret değildir ki,bence yalnış bir tespit olmuş sizinkisi...
aşık değilseniz cinsellikte,çekimde 3,5 güne biter.siz 2,3günlük ilişkileri anlatmışsınız.
aşk olmadan olmaz tabikide.evlilik bu sonuçta değil mi kavgası var gürültüsü var sıkıntısı derdi var iyi günü kötü günü var.bunlar aşk olmazsa atlatılamaz.ben gidipte kimseyle cinsel çekimim var die evlenmem.hayatınız boyunca bir çok kişiyi arzulayabilirsiniz ''((cinsel çekim diyorsunuz ya!!!!!))'' sonuçtaa ee ozaman ne olucak???
bugünkü evliliklerde zaten bu nedenle kolay bitiyor.adam aşık değil ama arzuluyorr ee sonra ne oluyor.görüyor başka birini hoop onun kucağında sonra.peki ne değişiyor.tabikide aşk yok ama çekim var cinsel anlamda bu çekimde genelde çoook kişiyi çekeeer.sonra başlarsınız bu mantıkla devam ederseniz bi evlenip bi boşanmaya...görüyoruz çevremizde.

aşık olmadığım bir insana sArılamazdım
tenini,kokusunu özlemeliym
aşk olmazsa cinsellik olmaz:17:

gözleriyle bakmadıktan sonra dünyaya...:31:
aşk şart:69:

böyle bi evlilik ver Rabbim :69:

Back
X