Evlilikte bütçe nasıl olmalı?

Cidden ne fazla ne eksik size böyle söylediyse zaten evlenmeyin. Tabi tüm bunların parasınıda sen öde benim maaşım yine bana kalsın dediyseniz adamda böyle söylemiş olabilir.

Güçlüdür tamam ee?
Bu kadının çalıştığını kendine harcaması anlamına mı geliyor?
Erkek eve zaten bakmak zorunda (dinimizce), bende birşeyleri karşılarım işte gerisi beni ilgilendirmez, ister 300 liralık ayakkabı giyerim, ister 50 bu benim bileceğim iş, ister büro açarım ister kendime ev alırım o da yapsın. Farkında mısınız bilmem ama bu zihniyetle adam sittin sene tasarruf edemez zaten, gerçi farkında olduğunuzu da zannetmiyorum, öyle olsa çocuğu tek başına yapıyormuş gibi bahsetmezdiniz, bence siz evlilik insanı değilsiniz, bir ev arkadaşı bulun kendinize kimse kimsenin yatırımına, kişisel ihtiyaçlarına da karışmamış olur valla bak, bence en temizi.

Kusura bakmayın da, çalışmasam ne olcaktı, dünyanın kuralı bu, erkek çalışır, kadın eve bakar, bu zamanda kadın çalışıyor, eve bakıyor, yemek yapıyor, çocuk bakıyor.....

Ben sizi anlamaya çalışsam da anlamıyorum
Kimse size ev temizle, yemek yap demedi ki
Bir türküdür tutturmuş gidiyosunuz
Hayır nedir bu kadar tepkiniz onu da anlamıyorum

Hayat müşterek
Beraber temizlik yapın
Beraber yiyin için harcayın diyoruz
Sanki küfretmişiz gibi davranıyosunuz

O bana bakacak, ben ister çalışırım ister çalışmam diyosunuz da
Kusura bakmayın bi yaştan sonra anne babaya bile bana bakmak zorundasınız denmez
Siz daha nişanlı olduğunuz adamla nasıl böyle konuşuyosunuz
Nişanlım benle böyle konuşsa, ardıma bakmam. Sponsor mu arıyosun eş mi belli değil der giderim

Siz evleneceksiniz,ev arkadasligi yapmayacaksiniz.Kaldi ki biz de ev arkadasimla boyle yapiyoruz,yapmak zorundayiz.Ayni ortami paylasiyoruz cunku.Bir de sizinki resmi.Erkek arkadasiniz gayet mantikli,sizin onun parasindan haberiniz olacak,onun da sizin paranizdan.Hemen dini karistirip duygu somurusu yapmak niye? Madem dine gore evi erkek gecindirir siz niye calisiyorsunuz o zaman? Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.Her sey seffaf olacak ki onunuzu gorebilin.Iyi valla onun parasi benim,benim param da benim.Hayat musterektir.Hesabini daima erkege odeten sozum ona kizlara benziyor tavriniz.Zorlastirmayin,kolaylastirin..

Son düzenleme:
Kesinlikle tavrınız yanlış.. babanızın evinde kendi paranızı kendiniz harcamış olabilirsiniz belki de öyle gördünüz anneniz çalışmıyordu babanız evi geçindiriyordu ama asla dinimizde erkek eve bakmak zorunda, zaten ben çalışmasam sen bana harçlık verecektin ekstra cebinden para çıkacaktı, sen evi geçindirmekle yükümlüsün ben karışmam erkeğin görevi diyemezsin yani işine gelince eşitlikten dem vurup, işine gelince eşit değiliz diyemezsin. İkinizde çalışıyorsanız birikiminizi kendiniz yaparsınız evinizi ikinize alırsınız yarı yarıya olur kendi paranızı kalan oranda tabii ki biriktirirsiniz kendiniz ama eşiniz şeffaf olma olayına katılıyorum çünkü siz belki de çok harcama yapacaksınız, tasarruf yapmayacaksınız aslında sizin eşinizle yapmanız gereken konuşmayı, eşiniz size yapmış.

Şöyle düşünün eşiniz eve bakıyor elektirik su telefon ödüyor siz hiç karışmıyorsunuz ama o evde siz de yaşıyorsunuz çalışıyorsanız yiyecek içecek katkıda bulunmalı giderleri paylaşmalı kalanı koymalısınız harcamalarınızdan ikinizinde haberi olmalı para nereye gidiyor diye bakın bu hesap sormak değil, harcamaları kontrol edip tasarruf edilecek parayı kenara koymak. Eşiniz maaşını harcasa pahalı gömlekler, telefonlar, laptoplar alsa kenarına hiç biriktirecek para koymasa nereye gidiyor bu paralar çıkar bir ekstreni dersiniz değil mi ama kendinize gelince yok ekstremi göremez ne alacaksınız ki ondan gizli. Evlilikte bütçe ortaktır. Bunu kaldıramayacaksınız ben başıma buyruk harcama yaptım hep karışılmasını istemem, yatırımımı kendim yapar sadece kendime ev alırım eve de eh işte ancak ihtiyaç olursa canım isterse sadece kendi istediğim şekilde yardım ederim derseniz hiç evlenmeyin.

Hayır ev arkadaşları bile kiraya yemeye içmeye yardım eder
Bu arkadaş benim param bana, ama o herşeyi ödesin diyo

Şimdi herşey kadınların üzerinde, herşeyi kadınlar yapıyor düşüncelerin anlaşıldı.
Baştan söylesene bizde diyoruz herkes yapmıyor, böyle düşünmüyor ne alaka diye.
Kadına çok yük biniyo diye bişey yok, madem güç yetmez o zaman o da kolları sıvayacak.
Kadın hem çalışsın, hem ev baksın, hem çocuk baksın ohooo..
Bir kere kadına çok yük biniyo demeden önce ben varım, hayat müşterek beraber yapacağız demesi gerekirdi.

Kimse demiyor diyordum ben de ama nişanlısı diyormuş. Kadın pis olmaz ama temizlik için yardımcı da tutamayız. Yardım da etmeyi plnalamıyor sanırım. Kadına da çok iş düşüyor ne yapalım havalarında bir nişanlısı varmış.

benim ve eminim birçok kişinin anlayamadığı madem eş adayınız ile ilgili böyle şeyler düşünebiliyorsunuz neden sözlendiniz ve neden evlenmek istiyorsunuz ?

yorumlarınıza göre sizin istediğiniz doğrultuda beklentilerinize cevap vermeyen biri..fikir ayrılığınızın bu safhada olduğu biriyle neden evlilik hayalleri kuruyorsunuz ?

bu konuya da nacizane fikrim.. eve erkek bakmakla yükümlü bu genel kanıdır..ama bu sadece erkeğin çalıştığı durumlarda söz konusu olabilir.. tabiki erkek evin direğidir ve kararları sadece erkek vermez birlikte alınır.. evi erkek geçindirir evet.. ama eve giren parada senin benim yoktur BİZİMDİR.. sizin bahsettiğniz evlilik herhangi bir ortak iş yapılıyormuş gibi.

bence adam bunu neden söylemiştir biliyor musunuz; madem para senin paran,benim kazandığım para temizlikçiye yetmez.ben de sana yardım edemem,o zaman her işi yapcaksın evde:)yani eve maaşı girmeycekse kadının,ev hanımı muamelesi görecek demektir:):)

aynen............

Valla ben de tam anlayamadım. Bana kafası çok karışmış gibi geldi. Bir yandan benim mmaşım ekonomik özgürlük ama bir yandan da kadınlar her şeyi yapar. Bir kere ekonomik özgürlük diyebilen bir kadın kadınlar her şeyi yapmaz da diyebilmeli. Ay çok bahane buluyorum Allah beni evlatlarımla sınamaz inşallah.

Benim anlayışıma göre temizlikçi tutmak lükstür, erkek zaruri ihtiyaçları karşılar, kadın lüks istiyorsa, erkek onu karşılamak zorunda değil, yani ben çalışıyorsam temizlikçi tutarım, kime ne

En baş söyleyeceğini en son söylüyo demek ki konu sahibi
Konu da bunları belirtmediğinden bizde bilmiyorduk

Ama yine de benim maaşım bana çözüm değil
İnat olabilir ancak

Hayat müşterek evi de beraber dağıtıyosak beraber temizleyeceğiz denebilir
Kabul etmiyo mu bende temizlemem

Bi de ben maaşımı saklamıyorum
Konu sahibi sakladığına göre o maaşla istediği kadar yardımcı tutabilir

Ona da mı olmaz diyo
Ayrılırsın.

Ama ben büro açıcam o bana baksın çocuğuma baksın eve baksın, hiç doğru şeyler değil
Kim olsa yanlış anlar
Erkeği banka gibi gören kadınlar var derlerdi de inanmazdım

Kusura bakmayın da, çalışmasam ne olcaktı, dünyanın kuralı bu, erkek çalışır, kadın eve bakar, bu zamanda kadın çalışıyor, eve bakıyor, yemek yapıyor, çocuk bakıyor.....

eşiniz evet dinen size bakmakla yükümlü de dinen size çalışma izni vermeme hakkına da sahip bunu da göz ardı etmeyiniz lütfen

1.) Her alıntıyla igili bşy söylemek istiyorum: Bi kere erkek evi alıp gidemez, burda yasalarımız kadını koruyor, en azından ezdirmiyor. SiTaksidi evlilikte devam eden mülkü evlilikten önce üzerine yapsa dahi sizin söz hakkınız var. Bunu geçtim müstakbel Hayat arkadaşınıza olan güveniniz şaşırtıcı. Herkes hayal kırıklığı yaşatabilir ama bu kadar da paranoyak olunmaz.

2.)Tek maaş üzerine gider belirleme mantığı iyi ama neden erkeğin maaşı. Belki adam çıkıcak işten. Benim sözlüm özel sektörde ben kamudayım. Şimdi yarın bi gün o işten çıkarılsa ne olucak?

3.) O zaman çalışmayın ya, bence baya bi lafını yaptınız. Burda çalışan çok bayan var ama hiç bu kadar sözünü ettiğine rastlamadım. Bence sizde 31 yaşına kadar alışmış olduğunuz "haddinden fazla" özgürlük duygusu var. Gerçekçi olmak gerekir evlilik bazı alanlarda kısıtlar özgürlüğü. Göze alamıyosanız girmeyin derim bu yola.

4.) Hep söylemek istediğim şeyi söylemişsiniz. Konu sahibi nedense buna cevap vermekten ısrarla kaçınıyor ????

Son olarak: Bizden fikir istediniz ama anladığım kadarıyla destek bekliyordunuz bulamayınca hırçınlık başgösterdi. Siz bu hırsla bi odası tepeleme paracıklarınızla dolu mis gibi ofisinizde tek başınıza oturursunuz. Müşterek hayat gerekliliği görmeyen insanla yapılan evliliğin ömrü uzun olmaz gibi geliyor.

Son düzenleme:

enteresan insansın vesselam
Sanki sana niye temizlikçi tutuyosun diyen oldu

Bi nişanlım temizlikçiye de olmaz dedi diyosun
Bi tutarım kime ne diyosun
İstersen 10 tane tut, bize ne tabi

Çalışan bir kadın için temizlik için yardımcı kadın asla ama asla lüks değildir. "Kime ne" cümlesini de bize değil eşine söyleyeceksın canım. Ben çalışan bir kadınım, her şeye yetişemem yardımcı bayan da tutarım kalan herşeyde de yardım bekliyorum diyeceksin. İşte salata yap sofrayı kur bile değil. Bir akşam da yemeği o yapıverir.

temizlikçi tutmak lüx değil artık günümüzde ama neyse onu tartışmayacağım..
kimseye bişey değil hanımefenedi,siz demişsiniz ,"sordum temizlikçi tutar mıyız diye,nişanlım da tutamayız dedi" diye..aman bana ne yahu,ister ver maaşını istemezsen verme,benim cebime girecek değil ya,nedir bu saldırganlık?
siz kazanın kendi lüx harcamalarınıza kullanırsınız,adam da evi geçindirir,size külfet olmazsa da bir ara bebek yaparsınız,onun da lüx harcamaları mesela,marka kıyafetlerini si alırsınız,mamasını bezini babası..nasıl fikir

canım benim yaa
senin asil görgülü ve iyimser yapıcı davranışlarının kökü belli oldu,
aileden çok şey öğreniyor insan.
Keşke babacığında emekli olabilseydi çok daha rahat geçinirlerdi.
Neyseki onu iyi günde kötü günde düşünen eşi var.

Çok yazdım konu sahibi cevap vermiyor ama yine de belirtmeden geçemeyeceğim.
Sana bu düşünceleri hissettiren adamla evlenme o zaman kafana silah dayamadılar yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…