- 17 Temmuz 2013
- 10.974
- 17.800
- 298
- Konu Sahibi delikiz124
-
Valla ben bu hale boşuna gelmedim, zamanında benim hepsine gücüm yetmez dedim, birini tutarım dedim, bizim gücümüz yok dedi, iyi o zaman temizlik fln yapmam dedim, bi kadın pis olamaz dedi, bunların hepsi çok değil mi dedim, malesef kadına çok yük biniyo dedi, sonra tamam beraber yaparız dedi ama, ben de bi korku oluştu
Çok şükür, merak ediyorum evlimisiniz, kaç yaşındasınız
Bilimsel olarak ta erkek kadından %70 daha güçlüdür. Ben şunu anlamıyorum, kadın erkek eşit olamaz, kadın çocuk doğurur, bu bile extra külfettir, kadının daha özel ihtiyaçları vardır, kendine bakmak ister, bunlar için harcadığı paranın hesabını vermek zorunda mı? sonra gerine gerine erkekler etrafta kadın çocuk doğurunca işi bitiyor diye konuşuyorlar, iş yerinde bile kadına daha çok yük biniyor.
Kusura bakmayın da, çalışmasam ne olcaktı, dünyanın kuralı bu, erkek çalışır, kadın eve bakar, bu zamanda kadın çalışıyor, eve bakıyor, yemek yapıyor, çocuk bakıyor.....
Siz evleneceksiniz,ev arkadasligi yapmayacaksiniz.Kaldi ki biz de ev arkadasimla boyle yapiyoruz,yapmak zorundayiz.Ayni ortami paylasiyoruz cunku.Bir de sizinki resmi.Erkek arkadasiniz gayet mantikli,sizin onun parasindan haberiniz olacak,onun da sizin paranizdan.Hemen dini karistirip duygu somurusu yapmak niye? Madem dine gore evi erkek gecindirir siz niye calisiyorsunuz o zaman? Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.Her sey seffaf olacak ki onunuzu gorebilin.Iyi valla onun parasi benim,benim param da benim.Hayat musterektir.sabini daima erkege odeten sozum ona kizlara benziyor tavriniz.Zorlastirmayin,kolaylastirin..
Valla ben bu hale boşuna gelmedim, zamanında benim hepsine gücüm yetmez dedim, birini tutarım dedim, bizim gücümüz yok dedi, iyi o zaman temizlik fln yapmam dedim, bi kadın pis olamaz dedi, bunların hepsi çok değil mi dedim, malesef kadına çok yük biniyo dedi, sonra tamam beraber yaparız dedi ama, ben de bi korku oluştu
Ben sizi anlamaya çalışsam da anlamıyorum
Kimse size ev temizle, yemek yap demedi ki
Bir türküdür tutturmuş gidiyosunuz
Hayır nedir bu kadar tepkiniz onu da anlamıyorum
Hayat müşterek
Beraber temizlik yapın
Beraber yiyin için harcayın diyoruz
Sanki küfretmişiz gibi davranıyosunuz
O bana bakacak, ben ister çalışırım ister çalışmam diyosunuz da
Kusura bakmayın bi yaştan sonra anne babaya bile bana bakmak zorundasınız denmez
Siz daha nişanlı olduğunuz adamla nasıl böyle konuşuyosunuz
Nişanlım benle böyle konuşsa, ardıma bakmam. Sponsor mu arıyosun eş mi belli değil der giderim
Kimse demiyor diyordum ben de ama nişanlısı diyormuş. Kadın pis olmaz ama temizlik için yardımcı da tutamayız. Yardım da etmeyi plnalamıyor sanırım. Kadına da çok iş düşüyor ne yapalım havalarında bir nişanlısı varmış.
Sevgiliyken konuşmanın nasıl bir sakıncası var onu da anlayamadım? Bende konuşuyorum, konuşacağım tabii evlilik planımız var. Borçlarımız olacak, bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekecek, şöyle yaparız böyle yaparız diye sürekli fikirler üretiyoruz.
bence adam bunu neden söylemiştir biliyor musunuz; madem para senin paran,benim kazandığım para temizlikçiye yetmez.ben de sana yardım edemem,o zaman her işi yapcaksın evde:)yani eve maaşı girmeycekse kadının,ev hanımı muamelesi görecek demektir:):)
bence adam bunu neden söylemiştir biliyor musunuz; madem para senin paran,benim kazandığım para temizlikçiye yetmez.ben de sana yardım edemem,o zaman her işi yapcaksın evde:)yani eve maaşı girmeycekse kadının,ev hanımı muamelesi görecek demektir:):)
Kimse demiyor diyordum ben de ama nişanlısı diyormuş. Kadın pis olmaz ama temizlik için yardımcı da tutamayız. Yardım da etmeyi plnalamıyor sanırım. Kadına da çok iş düşüyor ne yapalım havalarında bir nişanlısı varmış.
31 yaşında mühendisim, belki birikimimle büro açıcam, belki kendi işimde ilerlemek isticem, elbette çocuk olunca ona bakıcam, bunun için ondan para istemicem bile, kusurabakmayın da ev işlerine gelince kadın yapar, yemek kadın yapar, çocuk kadın yapar, kadın evi geçindirir. Kadının gücü erkeğin yarısı, bunu kimse düşünmez. Anlaşmazlık çıkınca erkek kendi üzerine yaptığı evi de alır gider, olay bu
Ben bu konuda farkli dusunuyorum.hayat standartlari erkegin ustune kurulur kadinda kendine ve evine katki yapar.cevremde goruyorum kadin iki bin maas aliyr diyelim erkekte iki bin ama dort bin lira lik standartlr yapiyolar 700 liralik ev yerine 1400 liralik ev arabada oyle hersey iki kisinin gelirine gore sonra biri isten ayrilinca yada kadin cocugunu buyutmk icin isten ayrilinca maddi sorunlar basliyor.evet erkegin geliri uzerine standart koymak en dogrusu .
Kusura bakmayın da, çalışmasam ne olcaktı, dünyanın kuralı bu, erkek çalışır, kadın eve bakar, bu zamanda kadın çalışıyor, eve bakıyor, yemek yapıyor, çocuk bakıyor.....
eşiniz evet dinen size bakmakla yükümlü de dinen size çalışma izni vermeme hakkına da sahip bunu da göz ardı etmeyiniz lütfen
Benim anlayışıma göre temizlikçi tutmak lükstür, erkek zaruri ihtiyaçları karşılar, kadın lüks istiyorsa, erkek onu karşılamak zorunda değil, yani ben çalışıyorsam temizlikçi tutarım, kime ne
Benim anlayışıma göre temizlikçi tutmak lükstür, erkek zaruri ihtiyaçları karşılar, kadın lüks istiyorsa, erkek onu karşılamak zorunda değil, yani ben çalışıyorsam temizlikçi tutarım, kime ne
2 örnek vereceğim,annem öğretmendi babam da tekstilci.babam annemin maaşına falan karışmazdı zaten durumumuz da çok çok iyiydi.gün oldu devran döndü babam iflas etti,annemin maaşı ile geçindik yıllarca..annem emekli oldu,ikramiyesiyle babama tekrar iş kurdular..eski günlerine dönemedi babam sonunda kapandı orası da..şimdi mi??? annemin emekli maaşı ile geçiniyorlar ,babam rahatsız tekrar çalışma hayatına dönemedi,üstelik tedavisini bile annem sayesinde emekli kartı çıkarttırıp yaptırdı.demek ki neymiş,hayatta herşey insanlar içinmiş ve evlilik de her konuda birbirine destek olmakmış...
2.örnek de benim:):)eşim işinden ayrılıp iş kurmak istiyor,ben de ona destek oldum ve bir süreliğine de olsa benim maaşıma kalacağız sanırım....:):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?