Evlilikte harcamalar ortak mı ?

Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?
Ablan kısaca senın paran senındır
Kocanın parasıda senındır demiş

O parada senin olduğuna göre ablan karışamaz ister ödersin ister ödemezsin. Eşin senden para kaçırsa hoşuna gitmez Eminim

Şimdi ben de çalışıyorum eşimde paramız ortak yerde bırıkır. Gerekli ödemelerimiz var onlar çıktıktan sonra ne lazımsa beraber gidip alırız.

Bu 3000 lik kart borcu evlnmeden öncemıydı evlenırken mı oldu ?
Ablanda ne akıllı senın kartın kocan ödesinmiş . :KK11:
Geçmişe dönüktü benşm kişisel tek kullandığım kart

Eşlerin gelir giderleri ortak olur tabii. Ama siz kendinize ayrı biriktirdiğiniz parayı niye ablanıza verdiniz ? Kendiniz bankada hesap açıp orda biriktirseydiniz? Kart borcu İçin olmasa da ablanızdaki paranızı alın, kendi adınıza bankaya yatırın.
Çok eskiden evlenmeden vermiştim

Parayı eşin ödesin ayrı gayrı olmaz diyo da neden kardeşinin parasını alıyo eşine ver ayrı gayrı olmaz deseydi. Adama borcumu öde ayrı gayrı olmaz diyosan sen niye paranı ablana veriyosun?

Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?
Ablan parayı niye geri vermiyor

Soruya cevabım
Evlilikte ortak.oEvlilik öncesi sana özel olablir
Aslında kadın parasını eşine hiç vermese de Olur o diyorlar ama ben o kadar ayrı para işine sıcak bakmıyorum.

Pes artık

Madem eşinden para ayrııyosun .
Kendı borcuunu kendın öde.

Dip Not: Çekirdek Ailesel bilgilerini başka kişilere aktarma .!
Eşimden para ayırmıyorum evlenmeden önce birikim yapmıştım Güvenli yerim olmadığı için de ablama emanet ettim sonrasında da geri isteyemedim bir türlü

Eşimden para ayırmıyorum evlenmeden önce birikim yapmıştım Güvenli yerim olmadığı için de ablama emanet ettim sonrasında da geri isteyemedim bir türlü
Hava da bulut sen o parayı unut bence.
Al paranı öde borcuunu geri kalanıda anlat eşine durumu ödyın .
Evlilikte ayrı gayrı olmaz.

Ablanız paranızı afiyetle yemiş. Üstüne bir bardak soğuk su içmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca evli çiftlerin ayrı cüzdanlar tutmasına anlam veremiyorum. Borç da kazanç da bir olmalı bence. Bu kredi kartı borcunuz evlilik öncesinden kalmaysa ve eşinizin haberi yoksa bence hemen eşinizle oturup konuşun, beraber bir ödeme planı yapın. 3bin lira, neredeyse bir maaş. Az bir rakam değil.

Kocan ödesin diye bir yaklaşım da doğru değil kesinlikle.

Ablan kimin parasını kime vermiyo senin paran değil mi istediğini yaparsın
Hem aile işine hemde paranın hükmüne karışamaz
Büyük ihtimalle o parayı çoktan yedi ki veremiyo
Keşke bankaya yatırsaydınız konu para olunca babana bile güvenmeyeceksin

Iyi dusunmeye calisaraktan;Sevgili ablacigin seninde kiyida kosede birikmisin olsun diye demis olabilir.(Pek mantikli degil ama)

Lazim olmustur harcamis olabilir ondan demistir kocan odesin diye.Odeyebilir tamamda senin paran kiyida kosede duracaksa sende dursun.

Bizimde paramiz ortak senin paran benim param olursa sıkıntı cikar. Ben degil BİZ kavramini benimsemisseniz eger paranizda ortak olmali.Sevgiler...

Evlilik oncesi borcunuzsa siz odeseniz daha iyi olur. Degilse kimin odedigi fark etmez.
Evlilikte para ayrimi olmaz diye dudunuyorum. Ben calismiyorum ama benim harcamalarim eşimin harcamalarını 2ye katlar. Ben çalistigim donemde de bu benim param deyip kenara ayirmadim hic. Birikimimizde ikimizin olur kimse yan tarafa atmaz habersiz.

Parayı eşin ödesin ayrı gayrı olmaz diyo da neden kardeşinin parasını alıyo eşine ver ayrı gayrı olmaz deseydi. Adama borcumu öde ayrı gayrı olmaz diyosan sen niye paranı ablana veriyosun?
Evlenmeden önce emanet etmiştim soruyu dikkatli okumadınız galiba

Back
X