Evlilikte harcamalar ortak mı ?

Arkadaşlar ,

Ablam benim paramı oturup yiyecek birisi değil . O konuda güvenim olmasa zaten para emanet etmem .

3000 liralık borç bir dahaki aya kalacak, borç katlanacaksa ve ablandaki parayı almadan ödeyemiyorsanız bence alın ve ödeyin. Bu borcun benimi senini olmaz.

Ne saçma bir cevap
Eşiniz kendi borcunu size ödetmeye kalkışsa eminim karşı çıkardı ama sizin borcunuz olduğu için böyle yorum yapabiliyor
Yakında çalışma eşin değil mi sana baksın der ablanız belli
Ben olsam kendi borcumu kendim öderdim eşim yokken yapmışım o borcu niye o ödesin?
Bence borcu ödememek için demiştir sadece, oyalıyor belki de vermemek ya da geciktirmek için

Hayır onunla ödücem verir misin de.
Ablan vadeli emanete mi almış vermiyor parayı.
Çok diretip vermezse bil ki harcamış veya para şu an eksik.

Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

Siz önce bir paranizin yerinde durup durmadigini bir kontrol edin bence. Ablanizin tepkisi bana normal gelmedi. Bide sizin ve esinizin arasindaki paralar hakkinda söz sahibi degil. Siz ablaniza "esimin 3000 TL borcu var" deseniz size "esisin niye sen ödemiyorsun" dermiydi acaba? Ben daha calisirken esim parami kendime harcamami isterdi ("kendine güzel birseyler al" sözüne az gülmedim), ama ben evin ve bebegimin esyalarina harcardim. Annelik iznine ayrildiktan sonra esim herseyi karsiladi tabi. Bence iki kisi de calisiyorsa herkes hem kendi hesabindan hemde ortak harcamalardan sorumlu. Calisirken esime sahsi borcumu ödetmezdim. Ortak borc ise ortak halledin

İster kenardaki paranızla ödersiniz ister eşinizden istersiniz.

Ablanız neden karışıyor?

Paranızı da kimseye emanet etmeyin. Eşinizin haberi olmasın istiyorsanız açın bir banka hesabı, kartı da şaklayın bir yere. Kimsenin haberi olmaz.

Paranızın hala ablanızda duruyor olması ( duruyor mu emin değilim ) çok saçma... İster borcunuzu ödeyin ister ödemeyin ama o parayı ablanızdan alın. Siz onun hangi borcunu ne ile ödediğine karışıyor musunuz ?

Biraz empati, eşiniz evlenmeden önce ki birikimini kardeşinin üzerine bankaya yatırsa, evlenmeden önce yaptığı borç için "hadi hayatım bunu ödeyelim, kapatalım" dese ne düşünürdünüz?

Kusura bakmayın ama bu eşten para kaçırmak gibi oluyor. Eşe güvenmeyip, dünyanın binbir türlü hali var diyorsanız, güvenmediğiniz adamın yanında bir dakika bile durmayın...

Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

Bir miktar yazacağıma bir milyar yazmışım . Bir miktar param vardı olacak doğrusu .

Ablam parama dokunmaz o konuda güvenim tam .
Siz evli değil misiniz? Ablada para durmasının amacı ne? Kocanıza mı güvenmiyorsunuz?

Ablaniz haddine düşmeyen bir konuda fikir beyan etmiş.
Sıkıntı ve borç varsa birikim yapmanın mantığı yok.
Zor gününde harcamayacagin parayı biriktirmek saçma.
Ablaniz parayı yemiş olabilir.

Ne acayip bir konu. Param varsa ben öderim, yoksa eşim öder. Senin kartın benim kartım, senin paran, benim param çok itici geliyo.

Kocan değilmi ödesin diyor ablaniz ama eşinizin sizin ayrı paranız olduğunu bilmesi gerekmez mi kocaniz degilmi:KK52:

1 milyar değildi birax daha yüksek bir meblağ emanet etmiştim zamanında evlenmeden önce
Kaç yıldır ablanızda para? 1 değil 2 olsun hani öyle emanet edecek bir miktar da değilmiş. Bilemedim çok garip geldi bana, 3 bin liralık harcama yapabiliyorsanız bin lira para değildir sizin için. Öbür ay geri koyarsınız kenara eğer birikim yapmaksa niyetiniz.

Sonra da vayy efendim eşim arabayı annesinin üstüne yapıyor diye konu açıyorsunuz bu yaptığınız o çakallıkla aynı benden söylemesi,ne varsa ortaktır eşim birikmişini abisinde saklayıp benim maaşımla kart borcunu ödese çok bozulurdum

Herkesin hesabı ayrı ama ödemeler ortak. Kredi kartımda dahil tüm ödemeleri eşim yapar. Ben hesabıma pek dokunmam,orası bizim birikim yerimiz gibi. Bişey alacaksak o parayı peşinat yaparız mesela. Yada ay içinde büyük kalem bişey alınmıştır benim hesaptan destek devreye girer hemen gibi..

Eşimden para ayırmıyorum evlenmeden önce birikim yapmıştım Güvenli yerim olmadığı için de ablama emanet ettim sonrasında da geri isteyemedim bir türlü

ben çalışırken herkesin parası kendinde dururdu (yani para transferi yapmazdık)
kimse kimseye hesap sormazdı
bazı şeyleri ben öderdim diğer masrafları eşim öderdi
senin paran benim param yoktu bir gün olsun aklımıza böyle bir şey gelmedi
kimde varsa o harcardı
her şey kendiliğinden hallolurdu

ama sizin bu olay farklı
borç, tamamen sana ait bir borç (yani ortak borç değil) ve paran var!
eğer paran olmasaydı tabi ki eşin ödeyebilirdi
ama borç sana aitken, paran da varken, eşine ödetmek bana doğru gelmiyor
aynı durumda sen olsan, eşinden soğurdun

burada erkek de ev işi yapsın, çocuk baksın, kadına yardım etsin diyoruz hep
"erkek" diye tüm borçları ödesin demek, "kadın" diye tüm işi yapsın demekle aynı şey bence

Back
X