- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
Almadım geri art niyette yoktu kaldı öyleEvlenince geri almak zor değil diye düşünüyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Almadım geri art niyette yoktu kaldı öyleEvlenince geri almak zor değil diye düşünüyorum
Bende öyle düşünüyorum . Genel olarak çalışan kadınlar nasıl yapıyorlar merak ettim .ben çalışırken herkesin parası kendinde dururdu (yani para transferi yapmazdık)
kimse kimseye hesap sormazdı
bazı şeyleri ben öderdim diğer masrafları eşim öderdi
senin paran benim param yoktu bir gün olsun aklımıza böyle bir şey gelmedi
kimde varsa o harcardı
her şey kendiliğinden hallolurdu
ama sizin bu olay farklı
borç, tamamen sana ait bir borç (yani ortak borç değil) ve paran var!
eğer paran olmasaydı tabi ki eşin ödeyebilirdi
ama borç sana aitken, paran da varken, eşine ödetmek bana doğru gelmiyor
aynı durumda sen olsan, eşinden soğurdun
burada erkek de ev işi yapsın, çocuk baksın, kadına yardım etsin diyoruz hep
"erkek" diye tüm borçları ödesin demek, "kadın" diye tüm işi yapsın demekle aynı şey bence
Bilmediğini nerden biliyorsunuz ?Kocan değilmi ödesin diyor ablaniz ama eşinizin sizin ayrı paranız olduğunu bilmesi gerekmez mi kocaniz degilmi![]()
Hayor alakası yok . Evlenmeden önceki birikimim bu evlenmeden önce vermiştim evinde saklıyordu . Sonrasında da geri isteyemedim zaten uzak yerdeyizSiz evli değil misiniz? Ablada para durmasının amacı ne? Kocanıza mı güvenmiyorsunuz?
Belirtmemissiniz tahmin yururttum bencede bilmiyor izlenimi var yazdiklarinizdaBilmediğini nerden biliyorsunuz ?
Ablan parayi yemis diye dusunuyorum ama bilemem tabi. Evlilikte isin icine maddiyat girince genelde bosanmayla sonuclaniyor. Cevdeden gorduklerim bu sekilde en azindan.
Biliyor . Eşimden şunu saklayayım bu paramı gizleyeyim gibi bir düşüncem yoktur .Belirtmemissiniz tahmin yururttum bencede bilmiyor izlenimi var yazdiklarinizda
Eşim biliyor zaten ondan gizli birşey değilbencede ortak olmalı. ama esinizden saklamanizdan yanlis. ablanizdan alin. ödeyin. biranda 3 bin lira odeyemeyebilir esiniz.sonucta ev kirasi o parasi bu parasi maas gidiyor.
Hayor alakası yok . Evlenmeden önceki birikimim bu evlenmeden önce vermiştim evinde saklıyordu . Sonrasında da geri isteyemedim zaten uzak yerdeyiz
Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .
Siz nasıl düşünüyorsunuz ?
Bir miktar yazacağıma bir milyar yazmışım . Bir miktar param vardı olacak doğrusu .
Ablam parama dokunmaz o konuda güvenim tam .
Madem biliyor “kredi kartı borcumu ablamdaki birikimle mi ödeyeyim, yoksa sen mi ödersin” diye sorun eşinize. Ortada gizem yoksa, abla sözüyle de hareket etmeye gerek yok. Sizin ve eşinizin bildiği bir birikimse abla hangi hakla karışabilir?Eşim biliyor zaten ondan gizli birşey değil