Evlilikte harcamalar ortak mı ?

ben çalışırken herkesin parası kendinde dururdu (yani para transferi yapmazdık)
kimse kimseye hesap sormazdı
bazı şeyleri ben öderdim diğer masrafları eşim öderdi
senin paran benim param yoktu bir gün olsun aklımıza böyle bir şey gelmedi
kimde varsa o harcardı
her şey kendiliğinden hallolurdu

ama sizin bu olay farklı
borç, tamamen sana ait bir borç (yani ortak borç değil) ve paran var!
eğer paran olmasaydı tabi ki eşin ödeyebilirdi
ama borç sana aitken, paran da varken, eşine ödetmek bana doğru gelmiyor
aynı durumda sen olsan, eşinden soğurdun

burada erkek de ev işi yapsın, çocuk baksın, kadına yardım etsin diyoruz hep
"erkek" diye tüm borçları ödesin demek, "kadın" diye tüm işi yapsın demekle aynı şey bence
Bende öyle düşünüyorum . Genel olarak çalışan kadınlar nasıl yapıyorlar merak ettim .

Bizde ben calismiyorum eşim herseyi karşılıyor :)

Ama annem calisiyor ve herkesin parasi kendine onlarda :) tabi ortak eve harciyorlar ama yine de kalan paralari kendilerinde kaliyor

Sizin durumunuz da yeri geldigi zaman eşinizde ödeyebilir
Ama ben çalişmiş olsaydim biraz zor çıkardı benden para cimriyim galiba :) tutumlu yada ;)

buna bakmanda fayda var

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede ortak olmalı. ama esinizden saklamanizdan yanlis. ablanizdan alin. ödeyin. biranda 3 bin lira odeyemeyebilir esiniz.sonucta ev kirasi o parasi bu parasi maas gidiyor.

Hayor alakası yok . Evlenmeden önceki birikimim bu evlenmeden önce vermiştim evinde saklıyordu . Sonrasında da geri isteyemedim zaten uzak yerdeyiz

Yani kusura bakmayın ama bu devirde evde para saklamak kadar saçma birşey yok. Alın paranızı bankada bir altın hesabı açıp yatırın. Türk parası sürekli değer kaybettiği için o para 3-5 sene sonra kuş kadar kalır.

Ablanızın bunu kabul etmesi de hiç akıl karı değil, ya evine hırsız girse, para çalınsa.. İnsanlar nasıl böyle bir sorumluluk alıyor anlamıyorum.

Bizim maaşlarımız yattığında hepsini tek hesapta toplayıp, ödemeleri yapıyorum. Birikim olan kısmını ayırıyorum. Senin şu kadardı benim bu kadardı muhabbeti olmuyor hiç. Yani herşey ortak.

Eşim de evlenmeden önce yaptığı birikimi başka birinin üzerinde tutsa, hırsız mıyım ben karaktersiz miyim diye düşünüp kahrolurdum.

Peki bu borç tam olarak ne için yapıldı.Evin harcamaları için mi? Yoksa kişisel bir ihtiyacınız oldu da onun için mi?

Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

Bir miktar yazacağıma bir milyar yazmışım . Bir miktar param vardı olacak doğrusu .

Ablam parama dokunmaz o konuda güvenim tam .

Bizim sistemi anlatayım: eşimin yarısını ödediği bir evi vardı evlendikten Sonra Altınları bozdurup tapusunu aldık. Benim arabam vardı onu düğünden önce satmıştım. Parası hesabımda duruyordu.

Evlendik ortak hesap açtık birikim iÇin. Maaşlar yatar eşim ödemeleri yapar kalan paranın bir kısmını ortak hesaba atar. Ben de varsa borçlarımı öderim kendime para ayırıp kalan parayı ortak hesaba yollarım. Dışarda bi şey yenecekse eşim öder. Alışverişi o yapar. Mesela araba aldık birikimden aldık parayı. Şimdi hamilelikten dolayı ayrı kalıyoruz. Herkes kendinden sorumlu. Bebek için alınacak büyük en o alıyor. Küçük şeyleri ben alıyorum veya listeyi ona yolluyorum sipariş veriyor.

Evlilikte her konuda şeffaf olmak lazım. Mesela eşim 50bine yaıın para ödemiş ev almaya çalışmış. Evlenince aldığımız iÇin şu an o ev ikimizin oldu. Ben bunu görmezden gelip araba Paramı saklasaydım bence eşim bozulurdu. Veya Aynı şey benim başıma gelse düşünüyorum da sinir olurdum . Güvenemezdim

Ay kusurabakma ama ablanızın düşüncesi gerçekten mide bulandırıcı.
Evlilikte senin paran benim param mı var cidden ayıp ama.
Biz ikimizde çalışıyoruz eşimin kyk borçlarını beraber ödedik misal. İkimizde üniversitede okurken dahi beraber harcardık paramızı. Onda yoksa ben, bende yoksa o verirdi.

Benim 9000 tl limitli bi kartim var eşime de ek kart çıkarttırdık şu ara aylık ödemesi benim maaşımı aşıyo eşim üstünü tamamlıyo ben eşimden nakit alıyorum biraz, kalan şeyler için gene karttan harcama yapıyoruz senin benim yok yani aramızda biz varız bizim gelir ve giderlerimiz var

Eşim biliyor zaten ondan gizli birşey değil
Madem biliyor “kredi kartı borcumu ablamdaki birikimle mi ödeyeyim, yoksa sen mi ödersin” diye sorun eşinize. Ortada gizem yoksa, abla sözüyle de hareket etmeye gerek yok. Sizin ve eşinizin bildiği bir birikimse abla hangi hakla karışabilir?

Onun olan her şey benim, benim olan da onun. Ortadan ödenir. Ayrı bir birikmişimiz yok ikimizinde.

Eşim kredi kartı ev kredisi kreş vs ödedikten sonra faturalar geldikce parası kalmıyor haliyle. Ben maasımı alır almaz her ay kafama göre gönderiyorum. Netten bişe alcaksan onun kredi kartıyla alırım benim yok. Sonra parası bitince bana para gönderir misin der yine gönderirim istediğim kadar:) hep parası ay sonuna kalan hesap benım ki. Cunku ödemeler onun maasıdna. Heray ne kadar kalırsa da biriktrmeye calısırz. Kredi hariç elden borçlarımz var onları bitirmeye calısıyorz. Ama hersey ortak tabıkı. Ayrı gayrı gizli saklı asla yok. ( maaşı belli aylık ödemeler belli o yüzden bu kadar eminim:) )

Kredi kartı borcunu kocan ödesin vs lafları ablanızın eşinize tam güvenmeşiyle alakalı olabilir. Saçma geldi bana

Back
X