Evlilikte harcamalar ortak mı ?

18 yıldır evliyiz para konusu hiç konuşulmadı bizde. İlk zamanlar çalıştığım için maaşımdan harcardım evin masrafını. Kalanı da biriktirirdim. O da evin kredisi, suyu elektriğini öderdi ama öyle denk geldiği için. Yoksa hiç kim neyi ödeyecek konusu bile olmamıştı. Çocuklar olduktan sonra tabi işi bıraktım. Ortak hesap açtı eşim oradan harcıyorum. Kendi paran varken eşine ödettirme bence ve o yapmıyorsa sen de senin paran benim param yapma. Ama her ihtimale karşı biraz birikmiş paran bir bankada dursun. Bu arada ablanda dahil kimseye güvenme. Senin paran senin adına bankada dursun. Ablana da “ kocamın bu ay parası yok, ödeyemezsek üzerine faiz binecek “ de ve paranı geri al. Bankada altın hesabı aç orada dursun.

Evlilikten önce ya o Yüzden kendi eski birikimden ödemek istedim

Yerinizde olsaydın benim tercihim birikimimden olurdu.
Ablanızda art niyetli değil zaten burda yazılan gibi sadece sizi düşünüyor.
Yeniden ufak ufak birikir para bu gelir gider ama kredi kartı pişmanlıktır iyi bilirim

Benim maaşım daha yüksek olduğu için ikimizin öğrenim kredisini ve araba kredisini ödüyorum.
Eşim ev kirası, faturalar, market masraflarımızı, dışarda yediğimizi içtiğimizi ödüyor.

Aydat ve yakıt kime denk gelmişse o ödüyor, genelde ben oluyorum.

Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .
Eş=Para?

blam benim paramı oturup yiyecek birisi değil . O konuda güvenim olmasa zaten para emanet etmem .

Bakın sizin yanlışınız ısrarla ''ablam o parayı yiyecek insan değil'' demeniz. Hiiiiç ama hiiiiç belli olmaz.Bir anlık maddi sıkışıklık anında ufak olsa harcamak zorunda kalır, yerine koyarım diye düşünür ama koyamaz. Niyet iyi ya da kötü olabilir, bu kadar emin olmayın her şeyden. Bir sorun mesela yarın,abla sende emanet kalan paramı gönderebilir misin ben kendim ödemek istiyorum içime öyle sinecek diye.

Derim gönderir . Öyle biri değil . Ben ablamın o konudaki güvenilirliğine her türlü kefilim

Bende para saklamadım ki zaten öğrencilik yıllarımdan kalan küçük bir birikimdi o . 10 bin bile değil ayrıca eşimde biliyor o paramın ablamda olfuğunu

Para sakladın demiyorum .. bence kendi paranı almalısın eşine söyle altın falan yaptırın kalsın. Başkasında durmasın paranız

Bizim ortak her şeyimiz.. belki insanlar boşanma vs ihtimallerini düşünüp ayırıyorlardır bunu eşle iletişime bağlı belki haklılardır kendilerine göre bilmiyorum.. ama bana çok değişik geliyor evlilikte eşimin durumu sıkışık vs denmesi.. eşimin durumu sıkışık olmaz.. bizim durumumuz sıkışık olur..
Burdaki sakınn hesap kartını vermeeecilerin aksine hesap kartımı kendim verdim çünkü parayla uğraşmayı sevmem.. kazanırım, yerim okadar. Gerisini ona bıraktım. Zaten genelde beraberiz, ayrı birşey yapmam gerekiyoken de kimin kartındaki para işimi görcekse onu alıp çıkıyorum.. asla lafını yapmayız senindi benimdi.. Tabiki ortak plan yapıyoruz şunu şöyle böyle mi yapsak diye..

Aynen öyle eski Kartı kapatacağım zaten parayı ödeyip

Derim gönderir . Öyle biri değil . Ben ablamın o konudaki güvenilirliğine her türlü kefilim

Öyle biri değil?
Yani bence daha içe sinen bir durum olurdu, ''kardeşim kusura bakma ben bir miktar harcamak zorunda kaldım en yakın zamanda üstünü tamamlayacağım'' demesi ''kocan ne güne duruyor o ödesin'' demesinden daha iyi gibi?

Arkadaşlar ,

Kiminize Katılıyorum kiminize katılmıyorum . Mantıklı yorum yapan herkese çok teşekkür ederim .
Mune Konuyu kapatabilir misin ?

Anlamıyorsunuz galiba . Ablamın durumu benden zaten çok çok iyi kaldı ki durumu iyi olmasa bile benim parama tenezzül edecek biri değil

Ben maaşımı çekip eşime veriyorum.Ustumde ki kredi kartı onun adına.Maas dönemi oturup kartlara havale yapıyor,şu kadar kaldı diyor.Bir ara para biriktirmistik ortak hesap.actik internet bankacılığından görüyorduk zaten herşeyi.Sonra ev aldık ,araba değiştirdik vs.patamiz da kalmadı.Ama ben herkesin maas kartının kendisinde kalmasından yanayim.Bir ay boyunca ne için calistigimi görmek benim de hakkim

Anlamıyorsunuz galiba . Ablamın durumu benden zaten çok çok iyi kaldı ki durumu iyi olmasa bile benim parama tenezzül edecek biri değil
Evet galiba anlaşamıyoruz.
Ablamın durumu çok iyi benim paramı alacağını sanmam demiş olsaydınız başında daha anlaşılır olabilirdi.
Ben öyle biri değil dediğiniz için bu denli detaylı yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…