Evlilikte harcamalar ortak mı ?

Ablan parayı yemiş net...
Evet kasa ortak ama ben kendime bir miktar mutlaka ayırıyorum. Öyle ablaya anneye vs emanet etmiyorum hesabımda duruyor eşim kart şifremi de bilir mobil banka şifremi de ama o paraya dokunmaz, dokunamaz.

madem öyle parayı ablana vermenin amacı ne?
bende ablanın parayı harcadığını düşünüyorum.
Ablam benim paramı harcayacak biri değil .
Sorunun basında belirttim evlenmeden önce verdim diye okumadan mı yorum yapıyorsunuz ???

Ablamı tanımıyorsunuz . Hiç tanımadığınız birinin neden günahını alıyorsunuz ki . Gözünüzle Görmüş gibi parayı yemiş net diyorsunuz

Ablani ilgilendirmez. Ister kocana odetirsin ister kendi paranla odersin. Ablana dusmedi bunun hesabina karismak. Adi uzerinde emanet etmissin. Benim ablam bole tepki verse sert cikisirdim.

Çok büyük bir birikim olsa tamam anlardım bende sizin gibi düşünürdüm ama evlenmeden önce öğrenci iken bir miktar bursumla ve babamdan aldığım yetim Aylığı ile birikim yapmıştım . Onu da o dönemlerde bankada koyabileceğim biryer yoktu zaten devamlı da değildi . Ablama emanet ettim . Ablamda parayı yiyecek biri değil yorumlarda insanlar nasıl da hiç tanımadan parayı yemiş net gibi yorumlar yapıyorlar anlamıyorum . Evlendikten sonra zaten aylık birikimimiz sizinki gibi aynı ortam hesapta bizimde . Ne kadar harcıyorum ne kadar ayırıyorum eşimden gizlediğim bşy değil hersey açık

Bende para saklamadım ki zaten öğrencilik yıllarımdan kalan küçük bir birikimdi o . 10 bin bile değil ayrıca eşimde biliyor o paramın ablamda olfuğunu

Sen mi ödersin diye teklif etmek istemediğim için eşime zaten ablamdaki paradan ödeyeceğim . Çünkü esimin de şu an biraz durumu sıkışık sen mi ödersin demek istemiyorum .

Artık öğrenci değilsiniz, yetişkin bir kadınsınız. Zamanı geldiğinde siz teklif dahi etmeden ablanızın o parayı geri vermesi gerekirdi. Miktarı önemli değil.

Paranızı yememiş olabilir ama kurduğu cümleden ve tavrından dolayı ablanızda iyi niyet göremedim.

Evet eşin ödesin sözü tam güvenmemekle ilgili .

yooo okudum verme sebebini merak ediyorum.
Çünkü taa öğrencilik yıllarımda yaptığım bir birikimdi 10 bün bile değil toplam tutarı . Saklayacak koyacak yerim yoktu bankada da hesabım yoktu . Bende ablama emanet ettim .
Evlendikten sonra zaten eşimle ortak hesap açtık orada tutuyoruz

Kötü niyetli biri değildir aslında . En nihayetinde benim ablam kötü niyet düşünerek söylese bile benim ablam atamam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…