Evlilikte harcamalar ortak mı ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba arkadaşlar ,
Yeniden konu açıyorum ama sizin değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var .
Özellikle çalışan hanımlar evlilikte harcamalar ve kasa ortak mı ? Tabi herkesin kasası kendine onu sorgulamıyorum asla yanlış anlaşılmasın . Mesela ben çalışıyorum eşimde Çalışıyor ikimizde orta halliyiz . Benim ablama emanet ettiğim bir milyar kıyıda birikmiş param vardı . Evlenmeden önce emanet etmiştim . Benim kart borcum var (3000 TL kadar bşr rakam ) onu da kıyıdaki paradan ödemek istedim . Ablama o para Lazım ödeme yapacağım dedim . Ablamda bana "" eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin "" dedi .

Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

Bir miktar yazacağıma bir milyar yazmışım . Bir miktar param vardı olacak doğrusu .

Ablam parama dokunmaz o konuda güvenim tam .

Son düzenleme:
Şimdi ben de çalışıyorum eşimde paramız ortak yerde bırıkır. Gerekli ödemelerimiz var onlar çıktıktan sonra ne lazımsa beraber gidip alırız.

Bu 3000 lik kart borcu evlnmeden öncemıydı evlenırken mı oldu ?
Ablanda ne akıllı senın kartın kocan ödesinmiş .

Borç ondan önceyse kendiniz ödeyin daha şık olur evlilikte kese ayrı olması bana garip geliyor ne kazanılırsa ortaktır senin benim olayı bana saçma geliyor

eşin ne güne duruyor o ödesin senin kartını sen niye ödüyorsun madem kocan ödesin
Ne saçma bir cevap
Eşiniz kendi borcunu size ödetmeye kalkışsa eminim karşı çıkardı ama sizin borcunuz olduğu için böyle yorum yapabiliyor
Yakında çalışma eşin değil mi sana baksın der ablanız belli
Ben olsam kendi borcumu kendim öderdim eşim yokken yapmışım o borcu niye o ödesin?

Ablan doğru söylemiş. Bırakın o para dursun. Hayat bu ne olacağı bell olmaz. Eşiniz ödesin. Gerekirse taksitlendirin. Ben her zaman kadının köşede para olması taraftarıyım. Erkekler zor günler için para biriktirmez çünkü.

Bence siz ödeyin, bana ayıp gibi geldi, hani kocadan para almak değil ailesiniz siz tabii ödenir de ablanızın düşüncesi öyle geldi

1. Ablanız sizin evlilik içi durumlarınıza neden karışıyor?
2. O paranın hala durduğuna emin misiniz?

Benim-senin paran olayı olmamalı, verdiğiniz paradan değil de eldeki paradan ödeyip de sıkışacaksanız elbette önceki paradan ödenir.

1 milyarın nesini emanet ettiniz bir de? 1000 tl olan 1 milyar değil mi bu?

Para ortak tabiki. Ama ablamda emanet param varken neden eşimide kendimi de zora sokayım ki? Ayrıca ablana ne yani? Öyle aile içindeki hesap kitaba karışmasınlar bi zahmet.

3000 rakam değil birde.

Ablan parayi yemis diye dusunuyorum ama bilemem tabi. Evlilikte isin icine maddiyat girince genelde bosanmayla sonuclaniyor. Cevdeden gorduklerim bu sekilde en azindan.

bir olunmuş bir hayatta ayrı para olmaz çok ayıp ablan inşallah evde kalmıştır

Ablanıza paranızla ne yapacağınızın hesabını niye veriyorsunuz ki?
Haddini aşmış. Yetişkinseniz öyle davranın kimsenin evliliğiniz ve hayatınız üzerine ahkam kesmesine izin vermeyin. Ablanız da olsa sınırı geçtiğini hatırlatın.
Sorunuza cevap: Her evliliğin dinamiği farklı olmakla beraber bizde ortak. Diğer türlüsü ticari anlaşma gibi benim için çok rahatsız edici. Böyle düşünsem eşim çok kırılır ve üzülürdü. Keza ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…