- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
Peki çalışan her kadın çok mu rahat parası ay sonuna kadar yetiyo hesap falan yapmıyo mu çalışsam da onun bana verdiği kadar para kazanıcam bunu ikimiz de biliyoruz o yüzden eşime bişey demek yerine kendime döndürdün okları çok mu harcama yapıyorum alışveriş hastslığım mı var diye
Bence herkesin zorunlu ihtiyaçları farklılık gösterir.Bir kişi evine tek cesit peynir alır,başkası uc çeşit.İkisine de neden böyle diyemem.İsterseniz eşiniz ile oturup konuşun ,tam olarak istediği/beklediği ne?Alışverişe birlikte çıkmanız eşinizin fiyatları görmesini de sağlar.Bahsettiginiz rakama biz gecinebiliyor ama 0 birikim yapıyoruz.Disarda yemeyi seven bir ciftiz.Siz de oturup olmazsa olmazlarınizi ve vazgeçilebilir harcama kalemlerinizi belirleyebilirsiniz.Bu arada çalışıp çalışmamak sizin bileceginiz bir şey ama hep yirmili yaşlarda kalmayacaksiniz bunu kendiniz için düşünün
İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
Ben genelde kredi kartıyla alışveriş yaparım. Yakınlarda atm olmadığı için.nakit zorda kalmayınca harcamam. O yüzden pazara gidince anlıyorum küçücuk şeylere ne kadar para gittiğini. Eşi alışverişe götûrmek iyi fikir bence.
Bu önerim konu sahibinin 750 TL ye bir krem aldığını öğrenmeden önceydi canım.
Adam yanında olursa Arko krem alırken bulabilir kendini
Eşim istemediği için çalışmıyorum nedir ya? Yani insan bekliyor ki, yüksek lisans yapmış bir kadının ufku açılmış olsun, kendi ayakları üstünde durmanın bir başkasının kaprislerine bağlı olmadığını, elzem olduğunu idrak edecek aklı olsun. Ne diye okudunuz? Eğitiminiz için o kadar para neden harcandı? Kendi emeklerinize acımıyor musunuz? Yok ev işini kim yapacakmış? Elalemin adamına hizmetçilik yapmak için mi dirsek çürüttünüz bunca yıl? Ev işleri için çok endişeleniyorsa, ya bir ucundan da o tutar, ya da hizmetçi tutarsınız. Bir insanın eşiyle orta alacağı kararlar vardır, bir de sadece kendisini ilgilendiren kararlar vardır. İnsan kendini kimseye böyle ezdirmemeli, çünkü yarının garantisi yok. İş bulun, çalışın, bu konuda kimseyi de söz sahibi yapmayın.
Kızlar yeni evliyim ve eşimle para konularını konuşmaya çok çekiniyorum.ailemin yanında bu konular hiç konuşulmazdı alışık değilim yani şimdi açılınca hemen kapatmak istiyorum maddi konuları ama evlilikte ille konuşulması gerekiyo tabi.iyi bi kariyere sahibim ama eşim istemediği için çalışmıyorum bana aylık belli bi para veriyo ev ihtiyaçları ve kendim için ama hesabımı pek bilemiyorum ayın yarısında nerdeyse benim param bitiyo siz nasıl yönetiyosunuz bütçenizi aylık mı yoksa harçlık mı alıyosunuz ne kadar harcama yapıyosunuz? Kişisel gideriniz ne?Ben savurgan biri miyim merak ediyorum bazen eşim bu tarz imalarda bulunuyo gibi geliyo alınıyorum ama belki de öyleyimdir
İş hayatı sana göre değil, çalışırsan ben huzursuz olurum, ev işlerini kim yapcak...bunun gibi sebepler.onların kültüründe kadınların çalışması ters çok mücadele ettim ama artık kabullendim bu durumu. ihtiyacımız yok çok şükür ama kendi paramı kazanmak bi başka olurdu tabi. o kadar oku yüksek lisans yap iş hayatını tatmadan ev hanımı ol. koymuyor değil.
Valla öyle yapınca kalmıyor ben direk yapıyorum ki harcamıyayım, kart ile yapınca da kendimi firenliyorum aylık bunu bunu aldım bunu da bidaki ay diyorumharcama yapmadan birikim yapma işini.önce harcıyorum sonra kalırsa bişiler yapıyorum ki genelde kalmıyo
kredi kartı beni yedi bitirdi zaten.şuan sadece faturaların otomatik ödemesi ve var olan taksitler için kullanıyorum.geri kalan her şey nakite döndüm.ay sonunda kalanı yatırıma ayırmayı planlıyorum ama ne kadar başarılı olurum bilmemValla öyle yapınca kalmıyor ben direk yapıyorum ki harcamıyayım, kart ile yapınca da kendimi firenliyorum aylık bunu bunu aldım bunu da bidaki ay diyorum
Benim de işim maaşım şükür iyi ama 750 tl ye krem almam :) ne kremi merak ettim doğrusuBeni de mağdur etti desem hakkını yemiş olurum aslında savurgan olduğumu ima etmesi sephoradan faturayı görmesinden sonra oldu 750 liraya bi krem almıştım ne gerek var falan tarzında konuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?