Evlilikte maddiyat

Çalışmak sadece para kazanmak değildir. Ben bir buçuk sene çocuklarımdan dolayı çalışmadım. Daha mutsuz ve daha tembeldim. Ev işleri gözûmde büyürdü. Şimdi öyle değil.

Çalışırsanız hiç cekinmeden parayı yetiremediğinizi eşinize söyleyebileceksiniz. Onun parasını harcıyorum hissi olmadan. Çalışmanızı istemediyse çekinme zaten olmamalı ama siz öyle dediğiniz için diyorum.

Littlewaterspirit tek basina ne şartlarda bir evladı büyütüp ayakta kalmaya çalıştığını biliyorum canım.İnan aklımdasın hep.Allah hep halinden anlayan iyi insanlarla karsilastirsin seni.Sen ailene bakma,güvenli bir yerde yaşaman önemli.Ailen çok seni düşünüyorsa oturduğun evi alsalardi.Bosver sen dört elle hayata sarilmaya devam et.

Ben genelde kredi kartıyla alışveriş yaparım. Yakınlarda atm olmadığı için.nakit zorda kalmayınca harcamam. O yüzden pazara gidince anlıyorum küçücuk şeylere ne kadar para gittiğini. Eşi alışverişe götûrmek iyi fikir bence.

Eşiniz nişanlıyken evlendikten sonra çalışırsın demiş, evlenmişsiniz ve izin vermemiş.
Hiç mi güveniniz sarsılmadı ?
Hiç mi söz hakkına sahip değilsiniz ?
Bu kadar eğitim alıp nasıl bu kadar geri planda kalabiliyorsunuz hayret doğrusu.;
İnsanın kendi parasını harcamasını hiç bir adama değişmem.
Çalışmak bir kadının özgürlüğüdür. Yarın öbür gün başınıza ne gelir bilmiyorsunuz.
Eşinizi ikna edin ve çalışın.

Siz eşiniz için kendinizden fefakarlık yaptığınızı düşünebilirsiniz. Ama ben şimdi aldığım her kuruşu çocuklarıma harcama hayalleri kuruyorum. Kendim için değil aslında onlar için çalışıyorum.

bu harcama göreceli ve vicdani bir şey.
mesela aynı büroda çalıştığım hanım sadece kıyafete ayda 10000 harcıyor abartmıyorum.
eli kolu hiç durmuyor. bizim mutfak masrafımız 3-4 bin diyor ki yapar o.
benim kendime ayırdığım ayda 400 lira. bakımım su ve sabundur, şampuandır.
yemeği genelde evden getiririm çünkü dışarıdan yemek bana aşırı kilo aldırıyor.
mutfağıma da 500-600 gidiyor.
eşimden de harçlık istemem tarzım değil. kredi çekerim gene istemem.
o yüzden bizde durum bu. herkesin kartları kendidedir.

birikimi de araba alırız mesela peşinatı ben çeker öderim, gerisini o çeker öder.
kira ben de faturalar onda bakıcı onda mutfak masrafı bende diye bölüşürüz.

Bu önerim konu sahibinin 750 TL ye bir krem aldığını öğrenmeden önceydi canım.
Adam yanında olursa Arko krem alırken bulabilir kendini

Eşim istemediği için çalışmıyorum nedir ya? Yani insan bekliyor ki, yüksek lisans yapmış bir kadının ufku açılmış olsun, kendi ayakları üstünde durmanın bir başkasının kaprislerine bağlı olmadığını, elzem olduğunu idrak edecek aklı olsun. Ne diye okudunuz? Eğitiminiz için o kadar para neden harcandı? Kendi emeklerinize acımıyor musunuz? Yok ev işini kim yapacakmış? Elalemin adamına hizmetçilik yapmak için mi dirsek çürüttünüz bunca yıl? Ev işleri için çok endişeleniyorsa, ya bir ucundan da o tutar, ya da hizmetçi tutarsınız. Bir insanın eşiyle orta alacağı kararlar vardır, bir de sadece kendisini ilgilendiren kararlar vardır. İnsan kendini kimseye böyle ezdirmemeli, çünkü yarının garantisi yok. İş bulun, çalışın, bu konuda kimseyi de söz sahibi yapmayın.

Şu konuda bile sivrilmek için konu sahibine yüklenmek nedir ya
Karar mercisi gibi net yorumlar
Konu sahibi çalışmak için eşinizi ikna edin.

Bütün vizyon koca ve evlilik. Ne diyeyim, Allah akıl fikir versin.
Adam çalışma diyor kafın da hemen işi bırakıyor yeter ki paşanın gönlü olsun.
Komedi gerçekten. Şu tip konulara yazacak şey bulamıyorum bile.

Hayatin boyunca bunu dert edinecegine ise gir calis. Hic bir erkegin istegi kariyer sahibi bir kadini ev hanimi yapmamali

Keşke o kadar eğitime daha evlenirken ev kadını olmayı kabul etmeseydiniz, eğitimli meslek sahibi kadınların evde oturmaması lazım, para yönetimine gelirsek, aylık mutfak masrafı, faturalar ve sürpriz giderler için para ayırırım kenara, kalan para da aylık özel ihtiyaçlarım, görüp beğendiğim ekstra şeyler için gider.

harcama yapmadan birikim yapma işini.önce harcıyorum sonra kalırsa bişiler yapıyorum ki genelde kalmıyo
Valla öyle yapınca kalmıyor ben direk yapıyorum ki harcamıyayım, kart ile yapınca da kendimi firenliyorum aylık bunu bunu aldım bunu da bidaki ay diyorum

Canım dünyanın binbir türlü hali var, çocuğunuz olsa anlarım da, kimseye bırakmayım kendim büyüteyim demeni.. öyle bir durum da Yok..
Bence çalış, zaten bu zihniyette biri hoş değil de, orası senşn bileceğin şey.. ama kendi paranı kazan bence.

Valla öyle yapınca kalmıyor ben direk yapıyorum ki harcamıyayım, kart ile yapınca da kendimi firenliyorum aylık bunu bunu aldım bunu da bidaki ay diyorum
kredi kartı beni yedi bitirdi zaten.şuan sadece faturaların otomatik ödemesi ve var olan taksitler için kullanıyorum.geri kalan her şey nakite döndüm.ay sonunda kalanı yatırıma ayırmayı planlıyorum ama ne kadar başarılı olurum bilmem

Beni de mağdur etti desem hakkını yemiş olurum aslında savurgan olduğumu ima etmesi sephoradan faturayı görmesinden sonra oldu 750 liraya bi krem almıştım ne gerek var falan tarzında konuştu
Benim de işim maaşım şükür iyi ama 750 tl ye krem almam :) ne kremi merak ettim doğrusu

Komedi olucak bi durum yok ortada herkes burda akıl fikir almak için içinde bulunduğu durumu paylaşıyo bu terslik niye anlamıyorum hiç.adam bırak diyip bırakma gibi bi durumda olmadı master yaparken evlendim bitince çalışmaktı planım eşim istemediği için şimdilik çalışma hayatım olmadı zaten 6 aylık evliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…