Evlilikte maddiyat

civnilay arkadaşınız sonuna kadar her yorumu okusun lütfen. Ya düşüncelerine cekiduzen vermeli ya da o garibimin başını yakmamalı. Madem evlilik için biriktiriyor kendi maaşını bunu oturup konuşmalı ve hakkaniyetli bi dağılımla bu biriktirme işine girmeliler. Ama verdiğiniz bazı detaylar , markette ödeme yapınca kendimi kadın gibi hissetmiyorum gibi, arkadaşınız benim param benim param, senin paran bizim paramiz modunda. Bu şekilde devam edip evlenirse bi sure sonra boşanıp, kendi yalnızlığında ben neden yalnızım diyecek.

O kadar da olmaz ki yahu!! Çalışmıyorum ve evliyim birikimimden her ay 3 fatura ödüyorum. Ayda 3-4 kez de ya hesap öderim yada alışverişi kasada ben öderim. Eşim kabul etmese de zorla yapıyorum.

Baba evinde bile yardım ediyorken sevgiliyle yaşayınca neden yardım etmez ki insanlar? Bence bu lafı duymadan yardım etmeliydi. Ki adam daha ortada birşey yokken kızın üzerine ev yapmış. Bence çok ayıp etmiş arkadaşınız.

Nasip olur inşallah size. Zırnık koklatmaz size. Bekleyin, ektiginizi biçersiniz zaten.
Me ekiyormuşum pardon ?
Hiç tanımadığınız birine Saçma sapan beddua ediyorsunuz.
Kimsiniz siz ?
Bence Dr a gidin sağlıklı bi psikolojiniz yok belli

Arkadaş adına açılan konuları genel olarak sevmiyorum. Zira üyelik almak bedava, keşke kendisi üyelik açıp sorsa :)

Konuya gelecek olursam
Aynı evde yaşayıp markete elektriğe suya aidata karışmamak çok abes geliyor bana. Ben de eşimle aynı evde yaşıyorum, para da kazanıyorum. Eve de parasal katkıda bulunuyorum. En doğrusu da bu diye düşünüyorum

İki evarkadaşı bile aynı evde kalsa herşeye ortak olur ev kirası faturalar mutfak masrafı ne kadar büyük bir tepki vermiş arkadaşınız ya evlendiklerinde de bu böyle olucak ortak olmak zorunda öle Alman usulü olmaz bu işler ben 8 yıllık evliyim ilk zamanlarımızdan beri bizim evde senin paran benim param lafı bile geçmez madem öle ozmn arkadaşınız o çocuğuda sömürmeyecek ben buna bunu derim evi de kabul etmeyecekti ozmn ben kabul edemem böyle birşey olamaz deseydi yan gel yat Osman misali olmuş Allah çocuğa yardım etsin dicek kelimeler tükendi the end

Anlaşılan o ki sizin bu arkadaş çakalın önde gideni zannediyor kendini ve evlilik düşünüyor öyle mi? Kendi parası kendine, koca parası da kendine çalışsın istiyor besbelli ki.. Hayatındaki insanın da saflığından iyi niyetinden nemalanıyor besbelli ki.. Yahu insan bir arkadaşına eşe dosta misafirliğe ya da pikniğe bile gitse bir alışveriş eder eli boş gitmez, ya da kasada masrafa ortak olur bir elini cebine atar ve bundan gocunmaz. Sizinki eli cebine gidecek diye gocunuyor resmen bir de kendince haklı bahaneler bulmuş çok güldüm.. Neymiş efendim hesap öderse kadın gibi hissetmezmiş.. Pardon da esas o hesaba kadın olarak katkı sağlamak marifet. Hele bir de bu gocunma davranışını gündeminde evlilik söz konusu olan hayatındaki insana yapıyor.. Kadın gibi kadın elinden geldiğince yükü paylaşmak ister ayol.. İnşallah hayatındaki erkek erkenden durumun farkına varır ne diyim bu koşullar altında iyi niyeti sömürülüyor garibin..

Bende sizin aranızdaki uyumu sevdim ya.
MaşAllah size

Bu devirde insanlar eşine güvenip üstüne ev yapmıyor arkadaşınızın o zaman sesi çıkmıyor da masrafları paylaşalım dediğinde mi hoşuna gitmiyor.

Oh ne güzelmiş ya hayat. Biz evliyiz valla beş kuruş girmiyor cebime. Krediden kalanı eşime yollarım o da herşeyi öder onda kalmazsa ben mutlaka öderim hiçbir zaman sen öde ben öde yapmadık. Yazık üzüldüm arkadaşınız adına. Asla tamamen bir olamayacaklar ve bu hep sorun olcak.ev konusu ise resmen şok!kim kime ev alıyor bu durumda.evlense boşansalar beraber almadıkları için hak dahi istemeyebilir zavallı çocuk !

Eşim olacak kişiyi nasıl bu şekilde küçük düşürebilir bir insan benim eşimin bir sürü borcu vardı 15 binden fazlaydı belki de az yedik belki de yalansız haftanın 3 günü makarna yaptım yeri geldi kahvaltı peynir zeytin yedim yemin ediorm bir kere bile eşime bıktım bile demedim benm hiç bankada borcum yokken gittim kredi çektim elimden geldiğince destek olmaya çalıştım bir kere bile birbirimizin kalbini kırmadık para konusunda herkes hafta sonu eşiyle gezerken eşime beni nie çıkarmıosun bul para banane bile demedim nie sorun çıkarayım ki o mutsuzken ben nasıl keyfime keyfime bakabiliridm ama bak borcumuzun bitmesine 2 ay kaldı ne oldu bir yerimiz mi eksildi hayır ama benm eşim hep mahçup oldu bana karşı evlendiğimiz günden beri hiçbir şey yapamadık die benim eşime eşime söylediğim şu oldu hep biz bu şekilde de mutlu olmayı başardıysak daha çok şeyi başarırırz parayı birbirimizden saklamadık hiçbir zaman umarım arkadaşınıza ders olur yazdıklarımız

Arkadaşınız haksiz. Beraber yasiyolarsa çocuk lafini etmeden arkadaşınız masraflari kendisi bölüşmeliydi. Cocuk bi de evi kizin üstüne yapmış
Cocugum henuz yok ama allah kardeslerimi böyle belescilerden korusun demekten alamiyorum kendimi.

evi çocuğun üstüne geri versin o zaman para avcısına bak.

benim sevgilim de benimle beraber kalıyor türkiyede olduğumuzda birlikte yaşamıyoruz ama nerdeyse haftanın 5 günü bende kalıyor. ben ondan asla talep etmem ama adam eve her adımını attığında başka bir şeyle geliyor. niye çünkü insan olduğu için düşünüyor. açıkça istesem de bozulmaz "ayıp ettik kıza ya" diye düşünürdü büyük ihtimalle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…