evlilikte mutluluk sıfır beklenti mi?

Evet ikizlerle aslan çok iyi anlaşırmış ben kovayım tam zıtların çekimi aslında çok zor, ki tüm yorumlarda kova kadınının alttan alması gerektiği yazıyor iş bana düşüyor yani.

Hah işte şu konuşma meselesi var ya tam eşimi anlatıyor asla konuşarak olmuyor, hep davranış gözleme , hep bir müdahale.

Bovv ateş ve su çok zıt birbirine. Sizin biraz alttan alıp gözlem yapmanız daha mantıklı. Çabuk ofkeleniriz çabuk da sakinlesiriz ama o öfke patlamaları fena olur. Eşim doğa gereği çok sakindir. Genelde trip atar kızarsa. Ben de kızarsam uzak durur susarım. Kavga etmeyiz birkaç gün uzak kalır iyice kafa dinledikten sonra oturur konuşur derdimiz neyse çözeriz. Trip atarsa asla gidip aman canım neyin var diye pohpohlamam ama. Suçlu bensem bile :) küslük yokmuş her şey normalmiş gibi davranırım isterse sonsuza kadar sürsün :) o da yapmaz işin garibi kim kusmusse gelip hadi konuşsak ya der.

Ben de trip atıyorum artık, susuyorum kenara çekiliyorum, bozulduğumu anlıyor sesi çıkmıyor,bazen gelip şaka yapmaya çalışıyor ses etmiyorum,sonra eski halime dönüyorum uzatmıyorum ders aldığını düşünüp cezalandırmıyorum.

ben yapı gereği uzatmayı sevmem anında çözülsün isterim sorunlar ama bu eşimde işlemiyor.

Ben bazen böyle durumlarda onu görmezden geliyorum. Mesela başka şeylerle takıldığında izlediğimiz yabancı bir dizi var, açıyorum kaldığımız yerden izliyorum. Bir süre sonra önemsenmediğini görünce geliyor hemen yanıma ''birlikte izleseydik'' gibi konuşur. Sesim çıkmayınca anlar durumu ve telafi eder.

Bilmem işe yarar mı ama görmezden gelmeyi de deneyebilirsiniz. Boğa benimki de.

Ben de böyle yapıyorum bir şeye bozulduğumda, anlıyor öyle olunca.ama anladı da ne oldu tırt şimdilik:)

Ailesiyle sorun mu yaşadınız o yüzden mi görüşmüyorsunuz. Eşiniz bu sebepten size soğuk ve ilgisiz davranıyordur büyük ihtimal

Özel günler kutlanmalı ya insan kendini , hayatındaki dönüm noktalarını kutlamak değer görmek değer vermek ister. Bende bu sene ilk yılım ve ilk yıldan doğru düzgün birşey kutlayamadık bile beklentim çok yüksekti... sonra noldu ? Saatlerce sinirimden ağladım eşimibde burnundan getirdim zorla yaptırdım herşeyi ama şimdi hiç beklentim yok içimde kalmadı yani hayal kırıklığı yaşamıyorum en azındannn

Yorulabilir eşiniz ama çok çalışıp yinede karşıdakini mutlu edenler var.Ayrıca guzel gunlerdede kutlanmıcaksa calışıp kazanmanın hiç önemi yok.Ben çok kırılırdım şahsen.

Siz onunkini kutlamamamışsınız neden kendinizinkini bekliyorsunuz?
Bu arada siz program yapsaydınız evlilik yıldönümü ürün iş çıkışı bir restorana gidip kutlasaydınız eve gelip süslenip bekleyeceğinize.
Bu Arada karışmak istemem ama çocuk için çok erken aman ha diyim

Siz niye eşinizin doğum gününü kutlamadınız, yazdıysanız da ben görmedim?
Çok beklentisi olan bir insan değilim ama evlilikten sıfır beklenti hiç bana göre değil. Sevgililer günü, tanışma bilmem nesi gibi şeyleri kutlamayız ama evlilik yıl dönümü ve doğum günleri kutlanmaz mı ya? Aslında öyle büyük organizasyonlara da gerek yok, bir kek, bir kahve, iki kakara kikiri, tamamdır yani. Kutlanmıyorsa, çiftlerin sorumsuzluğu. Topu da sadece eşinize atmayın, siz de kutlamamışsınız adamın doğum gününü. Siz bir adım atın madem, küçük bir kutlama tertipleyin evde. Bu günleri önemsediğinizi, kutlamak istediğinizi, onun doğum gününü kutlamama sebebinizi anlatın. Eşimle konuşulmaz demişsiniz, en azından dinlemeyi biliyordur herhalde. Bari sizin düşüncelerinizi bilsin, belki bir sonraki özel günde farklı davranır.

Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama benim de moralim bozulurdu kutlamasaydı, hatta tiye almasaydı
Diğer davranışlarına bakın
Genel olarak ilgiliyse çok da takmayın derim

Aslında beklentileriniz normal ama standart Türk erkeği nazarıyla bakıldığında aç değil açıkta değil mantığından dolayı onlara çok fazla geliyor. Erkek malesef evin maddi ihtiyaçlarını karşılayınca tüm görevini yerine getirdiğini sanıp, kadının duygusal açlığını pek umursamıyor. Evet bana göre insan kendi mutluluğu için sıfır beklenti içinde olmalı.. Ama bunu ne derece başarabiliyorum?hiç.

ben olsaydım geldıgınde hazırlanmıs ve yenılmıs bır masa gorurdu bu ne dıye sorardı dogum gunumu kutladım derdım trıbımı atardım
sız kendınız kendınıze guzel bır masa hazırlayıp yemelı ıcmelı guzel bır fılm ızleyıp keyıf yapsaydınız oda oyle tırt tırt gezdıgıyle kalsaydı ya :)

Öncelikle bunun burvlarla alakası yok. Eğer eşiniz normalde ilgili alakalı bi adamda normalde sürprizler yaparsa suanki halı yoğunluğuna bağlayabilirsiniz. Ayrıca hazırlık yapmışsınız eşinizin size iştirak etmesi gerekirdi . Yani ben masa hazirlamisim kıyafetler giymisim müzik mum vs eşimin gidip uyuması için o gün cenaze haberi falan almamız lazım yoksa tabiki çok kirilirim. 24 saat veya daha fazla uykusuzsa da dinlenmesine müsade ederim ama başka ne olabilir . Bi kahve yaparsınız geçer

Sevdigim uyelerdensiniz:) ama evlilikte sifir beklenti hic bana gore degil. Trip atmak yerine iletisim kursaniz belki her sey daha guzel olur. Asil sorununuz bu gibi geldi bana. Esim benim neye bozuldugumu neye kizdigimi bilir ve ortak amacimiz mutlu olmak yani birbirimizi mutlu etmekse iki taraf da dikkat etmeli diye dusunuyorum.

Sadece bu sene kutlamadım o da benim salaklığım kv görümceyi bekledim organizasyon için ailesiyle olsun mutlu olsun diye, kabak benim başıma patladı kutlamıyor oldum bu tamamen benim mallığım ne diye milleti beklersin...

6 senelik evliyiz, çocuk mocuk zaten unuttum ben ne çocuğu allasen...Hep bir huzursuzluk ailesi yüzünden, yıllardır huzur görmedim, evliliğimi huzurla yaşayamadım.

Teşekkür ederim öncelikle :)

Şöyle aslında, eşimin iletişim tarzı oturup konuşalım değil, davranışlarla iletişim kuruyor; mimik hareket söz tavır...Konuşmakla olmayacağını anladım geçen 6 yıllık evlilikte, tavırla davranışla gösteriyorum başka türlü olmuyor kendi de öyle çünkü, konuşmaz tavrıyla belli eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…