Evlilikten korkuyorum

cimcimelif

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
712
420
18
33
Merhaba arkadaşlar.

Çevremde çoğu evli mutsuz. Ya aldatılıyorlar ya anlayışsızlar. Burada da okuyoruz bunlardan ayrı bir çok sorunları var. Ben ise evlilikten korkuyorum. Gelecekte evlenmek istemiyorum. Erkek arkadaşım evlilikten söz ediyor, seneye evlenelim diyor. Aslında hemen diyordu ama benim tavırlarım karşısında ısrar edemedi. Şimdi de olmaz iki sene sonra olsun diyorum. Bunun ilk nedeni evlilikten korkuyorum, kendimi hazır hissetmiyorum. Diğer nedeni de kardeşi özel üniversitede okuyor onu okutacağım diyor. Okutsun ama,okuttuktan sonra evlenmek istesin. Açıkçası ben evine bakmıyor diye düşünmek istemiyorum. Hayat müşterek sonuçta eğer olur da ikna olursam bana güvenip kardeşini okutuyor demek istemiyorum. Kafam çok karışık. Hem evliliğe uygun bir yapıda olmadığımı düşünüyorum hem de erkek arkadaşım sürekli evlilik lafı ediyor. O hergün evlilik hayali kurdukca bu durumdan nasıl kurtulurum diyorum. Benim gibi evlilikten korkan var mı?

kokunun ecele faydası yok ki ya nsip de nasip kısmet de hayılısı neyse o olsun rabbim de ,herkes oyle diye bu düşünce ne ,ne kadarda korksan kaderinde ne varsa onu yaşıcaksın..böyle düşüneceğine Allaha dua et hayırlısını ver kalbime diye .çok abartmışsın .bu kadar düşünme nasip de geç.

Uzulmekten korkuyorum mutlu bir ailede büyümedim. Aynılarını yaşamak istemiyorum. Dua etmek önemli evet ama kararsızken o insani da oyaliyorum.

evlilik korkulacak birşey değil aslında,korkulacak olan yanlış eş seçimi.
benım kendı tecrübelerımden yola cıkarak sıze tavsıyem,öncelıkle keyıflı zaman gecirebileceginiz,hem dinleyip hemde sizi dinleyebilecek ve arkadaş olabılecegınız biriyle evlenın..
saygı olduktan sonra ve hayata aynı pencereden baktıktan sonra önünüze ne sıkıntı çıkarsa çıksın oturup birlikte karar verip çözebılırsınız.
ama sadece sevgi ve aşk peşinden gidip evlenince,ileride hayat karşısında birlikte hareket edemeyip ya ayrılan yada berbat bir evlilik yaşayan çok fazla çift var

herkes mutsuz diye sende mutsuz olacaksın diye bir kaide yok. etrafına inat ben mutluyum diyebilecek bir evlilik yaşa. karşılıklı saygı ve sevgi olduktan sonra beraber yürütülemeyecek hiç bir şey yok. eş adayına bakıp bunu daha iyi anlayabilirsin.
genelde kızlar daha çok hevesli olur evliliğe. nasıl kaçarım nasıl kurtulurum diye düşünüyorsun ama sevmiyor olabilir misin ?
evlilik gerçekten çok güzel bir şey. tabi zor yanları da var. ev işleri gibi ben çalışan biriyim. eşim her koşulda yardım ediyor bana. ben de aileme para veriyorum o da kendi ailesine yardımda bulunuyor. yaşam standardımız etkilenmediği sürece 3 5 kuruşun lafı olmaz.
ki bir abinin kardeşini okutması bence çok güzel bir düşünce ve davranış.
ama illede istemezsen kızın okulunun bitmesini bekle evlenmek için. ya da duygularından emin değilsen boşuna karşıdakinin de duygularıyla oynamamalısın.

bende sorunlu ailede büyüdüm ve gittim sorunlu bir babanın aynısını bulmuşum düşün ama ölmedik şükür kaderimizmiş dedik sen bu korkuyla yaşayamazsın canım bunu diyen biri adamı onaylamıyordur.bence onu kesinlikle sevmiyorsun alışkanlık olmuş olabilir sevseydin böyle düşünmezdin.varsa bir kaç kötü huyu bırak o zaman cidden oyalama.çünkü zaten aşkımızdan gözümüz dönüyor evlenmek için senin gözünü döndürememiş karşındaki eş adayı ..

Uzulmekten korkuyorum mutlu bir ailede büyümedim. Aynılarını yaşamak istemiyorum. Dua etmek önemli evet ama kararsızken o insani da oyaliyorum.

Asıl bu seni güçlü yapmalı. kendi ailende gördüklerini uygulamazsın. yada ne eksikse onu yaparsın. sana ne yapılmadıysa sen çocuğuna yaparsın. önünde kötü de olsa aslında ilişkini ona göre ayarlayacağın bir örnek var.

Cok güzel bir yorum teşekkür ederim. Hayatımdaki insan tarif ettiğiniz gibi biri sadece cogu zaman dusuncesizlik yapiyor. Belki de kararsız ve korkak olmamın nedeni o insandan emin olmamamdir.

Benim de fobim vardı.
32 yaşında evlendim.
3. yıldayız.
Acele etme evlilik için.
Zamanla tam anlamıyla kafana uyacak birini bulmadan da evlenme.
Çok sevmeden katlanılmıyor çünkü.

Babanız kaderiniz olabilir ama eşiniz kaderiniz değil. Lütfen kendinize yazık etmeyin.

Seviyorum ama mantığımla sevmeye çalışıyorum. Dusuncesizlikleri cok fazla. Umarım karşıma babam gibi biri çıkmaz. Hayatımdaki insana da zaman verdim. Zamanla taniyacagim. Tabi aklimda soru isaretleri var.

Özel okul masrafları çok fazla. Ne kadar maaş alıyor da kardeşinin özel okulunu karşılayacak? Ya da elinde kalıyor mu okul masraflarının ödedikten sonra?

Cok güzel bir yorum teşekkür ederim. Hayatımdaki insan tarif ettiğiniz gibi biri sadece cogu zaman dusuncesizlik yapiyor. Belki de kararsız ve korkak olmamın nedeni o insandan emin olmamamdir.

ozaman emin olmadan evlenme,çünkü emın ol ileride neden bile bile yaktım kendımı dersın..
benım evlılık kıstasım kesınlıkle çok iyi anlaşıyor olmak..maddıyat,aile,farklı görüşler vs..iyi anlaşan bir çift herşeyi konuşup çözebilir..
yaşın kaç bilmıyorum ama kesınlıkle acele etme

Benim de fobim vardı.
32 yaşında evlendim.
3. yıldayız.
Acele etme evlilik için.
Zamanla tam anlamıyla kafana uyacak birini bulmadan da evlenme.
Çok sevmeden katlanılmıyor çünkü.

Birini çok sevebilecegime inanmiyorum ama severim. Zamana bıraktım hazır hissedene kadar bekleyeceğim. Hayatimdaki insana da bunu soyleyecegim

kaç yasındasın tatlım. Hazır degılsen beklemeye ıkna et adamı. Hazır degılım dıye dıye daha cok korkacaksın. Aslında yanındakı adamdan emın olunca ınsan korkmaz evlılıkten. Ben de korka korka evlendım, sonra da boşandım:):) Sevgılınle konus ve beklemek ıstedıgını anlat. Hem bu arada kardesınde okulunu bıtırır vs de.

Dünyanın en iyi insanıyla tanıştım 8 sene önce. Öğrenciydik, okul bitti. İş bulduk. Yurt dışında iş aramaya başladım daha iyi bir kariyer için, mülakatın son aşamasında elendim, olmadı. Sonra şehir dışında yüksek lisans yapmaya gittim. Ardından yurt dışına. Bu adam beni hep bekledi. Hep evlenmek istediğini söylüyordu ben hazır olunca ama maddi olarak hazır olunca bile manevi olarak hiç olmadım. Hep işimle ve kariylerimle ilgili daha iyisinin arayışındaydım. Sonra döndüm. Çok yıpranmalar olmuştu uzun mesafeli ilişkimizde ama bir şekilde aştık. Derken tekrar başka şehre gittim bu kez iş için. Atamam gene başka bir şehre olmuştu. Fakat 1 sene sonra nikah yaptık ve bu kez gerçekten ona döndüm. Evleneli 10 ay oldu. Keşke daha önce evlenseymişim, bu kadar beklemeseymişim diyorum. Onun doğru insan olduğunu hep biliyordum ama ben kendimi hiç hazır hissetmiyordum. Aslında hissetmeyecek hiçbir şey yokmuş. Daha doğrusu tam olarak hazır olmak dye bir şey yok bence. Sadece karşındakinin senin için uygun olup olmadığını anlamak var, hem mantıkla hem hislerle alakalı. Karşındakinden eminsen sevdiğin insanla hayatını birleştirmekten güzel bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…