Evlilikten korkuyorum

Seviyorum ama kendimden emin değilim evlilik konusunda. Kardeşine yardım etme mevzusu da şöyle, bir kardeşinin okulda son senesi,diger kardeşini de seneye özelde okutmak istiyor. Ev almış babası onun kredisini odeyecekmis. Memur maaşıyla... Bunları yine yapsın ama aile kuralım diyorsa bunları yaptıktan sonra evlenmeli diye düşünüyorum. Çünkü resmen benim işe girmemi dört gözle bekliyor. İse girsin de evlenelim mantığında. Bende işe girince ev gecindirmek istemiyorum, hayatımı yasamak istiyorum. Bilemiyorum belki de abartiyorumdur

eğer kardeşini okuttuğunda kendine para kalmıyorsa., sen çalışıp evi geçindirceksen, şuan ki standardından düşüceksen haklıısn o zaman.

24 yaşındayım. Evet konuşmayı düşünüyorum. Ailenin borcunu bitir kardeslerini özelde okut sonra evlenelim diyecegim. Suan benim işe girmemi bekliyor sanırım. Kardeslerini okutsun diye evi tek başıma gecindiremem. Belki de cok gaddarim bu konuda bilmiyorum.

24... gencsın canım benım. aceleye gerek yok. işine gir, yoluna koy hayatını. kımse de senın maaşına guvenmesın. bunu hıssettır. belkı cok sert dusunuorum ama herkteste yasanmışlıklarımdan birsey gorup dalıyorum dırek yoruma.

yay burcu musun ? yazdıklarından aynı ben dedim , şahsen bende korkuyorum evlilikten değilde yüklenecek sorumluluklardan, zaten flört sevgili olaylarını acayip seviyorum, evliliği düşündükçe boguluyorum ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, çocuk, koca... ayy hayattaki cehennem gibi.

Emin miyim onu da bilmiyorum. Bir çok korkum var. Kısıtlanmayı hiç sevmem. Korkumun bir çok nedeni var

Aslan burcuyum :) aynen bende sevgililik olayini seviyorum ama evlilik diyince kaçmak istiyorum.

Emin miyim onu da bilmiyorum. Bir çok korkum var. Kısıtlanmayı hiç sevmem. Korkumun bir çok nedeni var

o halde muhakkak hissettiklerinin bir sebebi vardır. maddi olarak hazır olunmadan kalkışılan evlilik gayet yıpratıcı olabilir. ondan önce de karşındakinin huylarının karakterinni sana uygun olup olmaması gibi. bu anlamda ölçüp tartmak gerekli elbette.

Yaşım 24. Benim kıstasım da kuracağı aileye onem veren biri. Babamdan bunu hic gormedim çünkü.

Evet bu da var. Onu daha iyi tanımam lazım. Belki zamanla korkularım da geçer

3 bin civari alıyor. Ailesi de kardeşinin okul masraflarına yardim ediyor.

Yani ben bu okul işlerinden baya uzak kaldım ama elinde çok da bir şey kalmıyor gibi geldi. Tabiki de kardeşe yardım edilir ama özel okul bana abartı geliyor 3 bin maaşla. Özel okula da karşı değilim. Okutacak gücü olan okutsun. Ama olmayan ailelere de yazık gibi geliyor. Kaç senesi kaldı kardeşinin. Bu masraflar bitince evlenmek en mantıklısı olacak gibi.

Kardeşinin bir senesi kaldi. Diğer kardeşi de özelde okuyacakmış seneye. Onu da okutacağım diyor.

Karşındaki doğru kişi olsaydı korku falan kalmazdı.
Şimdinin tadını çıkar.
Sonuçta zorla evlenecek halin yok.
Planlarınız farklıysa ayrılırsın.
Fazla endişe boşa zaman kaybıdır.
Bu kadar detaylı düşünme.
Hele ki evlilik gibi kısmet dediğimiz bir mesele için hiç kafanı yorma.
Gerçekten işte bu dediğin bir erkekle seve seve evlenirsin. Sonrasında olacakları bu kadar endişe ile düşünmezsin.

Lise mi okutuyor bu çocukları? Üniversite de okutacağım demesin sonra. Onu netleştirin, yoksa yıllarca boşyere beklemiş olmayın.

Kendi eve hiç katkı yapamayacağını düşünmeden, siz işe girer girmez evlenmek istemesi manidar.

Haklısınız o zaman ertelemekte fayda var. Akışına bırakacağım. Bu durumu da hayatımdaki kişi ile konuşacağım. Umarım anlayışla karşılar.

Kardeşi üniversite okuyor son senesi. Seneye de diğer kardeşi özel üniversitede okuyacakmış. Resmen kardeşlerini okutmak için bana işe gir diyor. İşe gireceğim zaten ama kendim için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…