- 1 Temmuz 2016
- 712
- 420
- 18
- 33
- Konu Sahibi cimcimelif
-
herkes mutsuz diye sende mutsuz olacaksın diye bir kaide yok. etrafına inat ben mutluyum diyebilecek bir evlilik yaşa. karşılıklı saygı ve sevgi olduktan sonra beraber yürütülemeyecek hiç bir şey yok. eş adayına bakıp bunu daha iyi anlayabilirsin.
genelde kızlar daha çok hevesli olur evliliğe. nasıl kaçarım nasıl kurtulurum diye düşünüyorsun ama sevmiyor olabilir misin ?
evlilik gerçekten çok güzel bir şey. tabi zor yanları da var. ev işleri gibiben çalışan biriyim. eşim her koşulda yardım ediyor bana. ben de aileme para veriyorum o da kendi ailesine yardımda bulunuyor. yaşam standardımız etkilenmediği sürece 3 5 kuruşun lafı olmaz.
ki bir abinin kardeşini okutması bence çok güzel bir düşünce ve davranış.
ama illede istemezsen kızın okulunun bitmesini bekle evlenmek için. ya da duygularından emin değilsen boşuna karşıdakinin de duygularıyla oynamamalısın.
Seviyorum ama kendimden emin değilim evlilik konusunda. Kardeşine yardım etme mevzusu da şöyle, bir kardeşinin okulda son senesi,diger kardeşini de seneye özelde okutmak istiyor. Ev almış babası onun kredisini odeyecekmis. Memur maaşıyla... Bunları yine yapsın ama aile kuralım diyorsa bunları yaptıktan sonra evlenmeli diye düşünüyorum. Çünkü resmen benim işe girmemi dört gözle bekliyor. İse girsin de evlenelim mantığında. Bende işe girince ev gecindirmek istemiyorum, hayatımı yasamak istiyorum. Bilemiyorum belki de abartiyorumdur
24 yaşındayım. Evet konuşmayı düşünüyorum. Ailenin borcunu bitir kardeslerini özelde okut sonra evlenelim diyecegim. Suan benim işe girmemi bekliyor sanırım. Kardeslerini okutsun diye evi tek başıma gecindiremem. Belki de cok gaddarim bu konuda bilmiyorum.kaç yasındasın tatlım. Hazır degılsen beklemeye ıkna et adamı. Hazır degılım dıye dıye daha cok korkacaksın. Aslında yanındakı adamdan emın olunca ınsan korkmaz evlılıkten. Ben de korka korka evlendım, sonra da boşandım:):) Sevgılınle konus ve beklemek ıstedıgını anlat. Hem bu arada kardesınde okulunu bıtırır vs de.
24... gencsın canım benım. aceleye gerek yok. işine gir, yoluna koy hayatını. kımse de senın maaşına guvenmesın. bunu hıssettır. belkı cok sert dusunuorum ama herkteste yasanmışlıklarımdan birsey gorup dalıyorum dırek yoruma.24 yaşındayım. Evet konuşmayı düşünüyorum. Ailenin borcunu bitir kardeslerini özelde okut sonra evlenelim diyecegim. Suan benim işe girmemi bekliyor sanırım. Kardeslerini okutsun diye evi tek başıma gecindiremem. Belki de cok gaddarim bu konuda bilmiyorum.
Dünyanın en iyi insanıyla tanıştım 8 sene önce. Öğrenciydik, okul bitti. İş bulduk. Yurt dışında iş aramaya başladım daha iyi bir kariyer için, mülakatın son aşamasında elendim, olmadı. Sonra şehir dışında yüksek lisans yapmaya gittim. Ardından yurt dışına. Bu adam beni hep bekledi. Hep evlenmek istediğini söylüyordu ben hazır olunca ama maddi olarak hazır olunca bile manevi olarak hiç olmadım. Hep işimle ve kariylerimle ilgili daha iyisinin arayışındaydım. Sonra döndüm. Çok yıpranmalar olmuştu uzun mesafeli ilişkimizde ama bir şekilde aştık. Derken tekrar başka şehre gittim bu kez iş için. Atamam gene başka bir şehre olmuştu. Fakat 1 sene sonra nikah yaptık ve bu kez gerçekten ona döndüm. Evleneli 10 ay oldu. Keşke daha önce evlenseymişim, bu kadar beklemeseymişim diyorum. Onun doğru insan olduğunu hep biliyordum ama ben kendimi hiç hazır hissetmiyordum. Aslında hissetmeyecek hiçbir şey yokmuş. Daha doğrusu tam olarak hazır olmak dye bir şey yok bence. Sadece karşındakinin senin için uygun olup olmadığını anlamak var, hem mantıkla hem hislerle alakalı. Karşındakinden eminsen sevdiğin insanla hayatını birleştirmekten güzel bir şey yok.
yay burcu musun ? yazdıklarından aynı ben dedim , şahsen bende korkuyorum evlilikten değilde yüklenecek sorumluluklardan, zaten flört sevgili olaylarını acayip seviyorum, evliliği düşündükçe boguluyorum ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, çocuk, koca... ayy hayattaki cehennem gibi.
Emin miyim onu da bilmiyorum. Bir çok korkum var. Kısıtlanmayı hiç sevmem. Korkumun bir çok nedeni var
3 bin civari alıyor. Ailesi de kardeşinin okul masraflarına yardim ediyor.Özel okul masrafları çok fazla. Ne kadar maaş alıyor da kardeşinin özel okulunu karşılayacak? Ya da elinde kalıyor mu okul masraflarının ödedikten sonra?
Yaşım 24. Benim kıstasım da kuracağı aileye onem veren biri. Babamdan bunu hic gormedim çünkü.ozaman emin olmadan evlenme,çünkü emın ol ileride neden bile bile yaktım kendımı dersın..
benım evlılık kıstasım kesınlıkle çok iyi anlaşıyor olmak..maddıyat,aile,farklı görüşler vs..iyi anlaşan bir çift herşeyi konuşup çözebilir..
yaşın kaç bilmıyorum ama kesınlıkle acele etme
o halde muhakkak hissettiklerinin bir sebebi vardır. maddi olarak hazır olunmadan kalkışılan evlilik gayet yıpratıcı olabilir. ondan önce de karşındakinin huylarının karakterinni sana uygun olup olmaması gibi. bu anlamda ölçüp tartmak gerekli elbette.
3 bin civari alıyor. Ailesi de kardeşinin okul masraflarına yardim ediyor.
Kardeşinin bir senesi kaldi. Diğer kardeşi de özelde okuyacakmış seneye. Onu da okutacağım diyor.Yani ben bu okul işlerinden baya uzak kaldım ama elinde çok da bir şey kalmıyor gibi geldi. Tabiki de kardeşe yardım edilir ama özel okul bana abartı geliyor 3 bin maaşla. Özel okula da karşı değilim. Okutacak gücü olan okutsun. Ama olmayan ailelere de yazık gibi geliyor. Kaç senesi kaldı kardeşinin. Bu masraflar bitince evlenmek en mantıklısı olacak gibi.
Karşındaki doğru kişi olsaydı korku falan kalmazdı.
Şimdinin tadını çıkar.
Sonuçta zorla evlenecek halin yok.
Planlarınız farklıysa ayrılırsın.
Fazla endişe boşa zaman kaybıdır.
Bu kadar detaylı düşünme.
Hele ki evlilik gibi kısmet dediğimiz bir mesele için hiç kafanı yorma.
Gerçekten işte bu dediğin bir erkekle seve seve evlenirsin. Sonrasında olacakları bu kadar endişe ile düşünmezsin.
Lise mi okutuyor bu çocukları? Üniversite de okutacağım demesin sonra. Onu netleştirin, yoksa yıllarca boşyere beklemiş olmayın.
Kendi eve hiç katkı yapamayacağını düşünmeden, siz işe girer girmez evlenmek istemesi manidar.
O da mi ozelde? O zaman size bol sans. Ben ki ailelere yardim konusunda pozitif bir insanim bana bile fazla geldi.Kardeşinin bir senesi kaldi. Diğer kardeşi de özelde okuyacakmış seneye. Onu da okutacağım diyor.
O da mi ozelde? O zaman size bol sans. Ben ki ailelere yardim konusunda pozitif bir insanim bana bile fazla geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?