- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
izmir bayraklıdayım.izmir'i çok seviyorum.zaten ben de aydınlıyım.ege dışında biryerde yaşayamam herhalde.ege insanıyım anlıycan.yaz kış güneşi görmem lazım.üniversiteyi kütahyada okumuştum soğuk hiç bana göre değil.benim burada tek sıkıntım çevrem olmaması.yoksa canım izmirim benim7,5 yıldır izmirdeyim. eminim izmir istanbuldan bile daha rahat.istediğin gibi çık dışarı kimse sana dik dik bakmıyor.sen izmirlisin galiba...
Evet izmirliyim canım :)
canım komşular okumamış nemedimki. Müstakil evde oturuyorum komşu yok dedim. Evet eşim hayatımın her alanında, her anında yanımda olsun istiyorum. Önce burdan başlamam lazım ve beklentiyi azaltmam lazım.
bugün burada hava çok güzel ama ben yine evdeyimsen düzcedeymişsin galiba.bu topikte yazmışsın.burayı özlediğin kadar vardır. en azından soğuğuna alışık değilsindir. eşim iş için bursaya gidelim demişti.işinde yükselecekti ama ben egeden çıkmam dedim
Sadece soğuna değil..İnsanına da alışamadım...Evet Düzce deyim canım...Ege insanını çok özlüyorum Ve Ege toprağını da tabiiki... İnsan uzaktayken kıymetini daha iyi anlıyor bazı şeylerin...İzmirdeyken günlük rutin yaptığım şeyler şu an hayal benim için..Bayraklı dan Karşıyaka ya Alsancağa gidebilirsin..Kemeraltında kızlarağasında fincanda pişen kahveyi yudumlamak büyük keyiftir...:) Biraz arkadaş edinebilirsen alternatiflerin çoğalacaktır :)
kızlar şimdi bi yandan okuyup bi yandanda sanki beni anlatıyorsunuz diye düşünüp duruyorum...bende istanbulda oturuyordum evlenip analyaya geldim..4yıl oldu..1 tane arkadaşım bile yok 1 kızım var 2.5 yaşında tek arkadaşım kızım..insan dertleşicek,konuşacak hadi çay koy sana geliyorum diyebilecek birini arıyor.sebebini bilmediğim bi uzaklık var burdaki insanlarda,ben istanbulda bütün mahalleyle camdan cama konuşurdum okadar komşuluk güzelliği vardıki..burda 4 yıldır 1 tane komşu bile edinemedim slm verdiğinde bile yere bakıyorlar.güzel memleket ama insan yalnız oldumu neye yarar.artık yüzüm asılıyor kimsem yok diyorum eşime çok sıkılıyorum diyorum bu sefer oda üzülüyor.çünki benim için yapabileceği hiç bişey yok.ben dans eğitmeniydim çok sosyal bi hayatım vardı şimdi işime geri dönmeye karar verdim.bunun için kızımın büyümesini bekliyordum.artık inşallah herşey hayatımda yoluna girecek öyle umut ediyorum..hepinize sabır diliyorum.
evet canım karşıya çarşısı,bostanlı pazarı,kemeraltı,forum borova,inciraltı en sık gittiğim yerler.çocuğum olduğu için hadi deyip çıkamıyorum.eşim evde olunca çıkıyoruz.alışverişi çok severim.aslında yeni bir arkadaş çevremiz oldu yeni geldi izmire onunla arada geziyoruz.ama memleketteyken hergün biryerlere gidiyorum.otobüse in bin de olmuyor.sanırım o rahatlığını özlüyorum.yoksa dediğin gibi sıkılacak yer değil izmir.
bazı yerlerin insanların buradan çok farklı bilirim canım.kütahya'da az taşlanmadık öğrenci olduğumuz için.çarşıda peçeli kadınlar kötü gözle bakarlardı bize.sanki biz oraya okumaya gitmedik.cahillik işte.ama erkekleri de öğrenci kız ayarlıycam diye uğraşır dururdu.tabi düzgün insanları da vardır onları tenzih ediyorum. buralara gelme gibi bir imkanınız yokmu?kalıcımısınız orada?
3-4 sene sonra inşallah..Aklımız fikrimiz İzmir de...Belki tek çocuk olduğu için biraz daha dışarı çıkman kolay olabilir diye düşündüm..Biraz daha büyüdüğünde daha rahat edersin...
Bende de 2 tane var..1,5 yaşındalar...Kapının önüne bile çıkamıyorum..:) Gerçi çıkabilsem de nereye gidecem..Öyle pek alternatif te yok....
Aslında burada benim komşularım ama görüşmüyorum ..Nedeni de kapı çaldığında müsait olmadığım için kapıyı açamadığım için komşumun beni eşimi aldatmış olabileceğim ve utandığım için kapıyı açmak istemediğimi düşünüp bunu bana gayet rahat bir şekilde söylemeye cesaret edebilmesi...Yani çevremde bu zihniyette insanlar varken ne komşuluk edeyim..Selam bile verilmez..Neymiş efendim bir tanıdıkları gece elektrikler kesilince gelen hırsızı kocası sanmış ta adamla birlikte olmuşmuş..Acaba benim başıma da aynısı gelmişmiş...Saçmalığa bakın hele............
evet bide o var çocuklarla birlikte bizde okula başlıyoruz.bende seneye kreşe vericem.şimdiden ben okula gidicem diye söylenip duruyor.normalde vermeyi düşünüyordum ama arkadaşı olmadığı için göndericem.faaliyetleride güzel oluyor.
:) allah kolaylık versin.biraz başlangıçta zor olur ama oyuncakları arkadaşları görünce sever :) okulu çok iyi araştır.
Bence kreşler çok yararlı..ben burada 6 aylıktan sonra 5 -6 ay için 0-2 yaş gurubu özel bir kreşe vermiştim..Çok rahat ettim..Daha sonra öğretmenle ilgili canımı sıkan birşeyler olduğu için aldım..Değilse kreşten çok memnundum..Sosyalleşmeleri açısından çok iyi..Kesinlikle tavsiye ederim..
benimki okulun anasınıfına gidecek artık.en yakınımızdaki okula vermek zorundayım.hergün getir götür yapıcaz.alla sana da kolaylık versin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?