bence rahatlık batıyor sıze ya kusura bakmayın ama kavga sebeblerınız cok sacma esınız ıse gıdıyor e aksamda evıne gelıyor ne guzel beraber yemek yıyorsunuz beraber tv ızlıyorsunuz ya baskalarının kocaları gıbı dırek bılgısayar basına gecıpde sıze hıc bakmazsa ne yapacakdınız cok merak edıyorum dogrusu sız mutlusunuz ama bu mutlulugu bozmak ıcın elınızden gelenı yapıyorsunuz gıbı geldı bana tekrar soluyorum kusura bakmayın ınsan ıstedıkten sonra kendısıne ugrasacak bır suru hopı bulur tekrar unıverste okuyun arkadasım yada kıtap okuyun kendınızı gelıstırın yada mutfak da degısık seyler yapmaya kafa yorun esınıze hergun degısık seyler yapın
ben de evlenince küçük bir yerden izmire geldim.eşimle izinli günlerinde çıkarız ama her izninde değil.ilk yılları çalışıyordum.şimdi evdeyim akşama kadar bir allahın kulunu görmüyorum.oğlum var 4,5 yaşında ikimiz de evdeyiz hep.artık alıştım bu duruma 2 3 ayda bir gidiyorum memlekete.2saatlik yol zaten.ben kendi yolumu çizdim ve mutluyum artık böyle.yapacak bişey yok.hiçbirşeyi kafaya takmıyorum.takıp da kendimi doldurmak itemiyorum.bardağın dolu tarafından bakıyorum.mesela çalışsam şimdi yaptığım benim için önemli olan şeyleri yapamıycaktım.bazen kabullenmek gerekiyor...
Konuyu açtıktan sonra farkettim ki benim durumumda olup benim gibi düşünen peeek çok bayan var. Erkeklerle kadınlar arasındaki duygusal farklılıktan kaynaklandığını düşünmeye başladım. Erkeklerin çoğu maddeci, ortada net bir sorun yoksa mutlular problem yok bu nedenle derine inmeye yada karşısındakini anlamaya çalışmıyorlar. kadınlar için durum aynı değil, manevi olarak küçük bir boşluk gördüklerinde düzeltmeye çalışıyorlar sorun olarak görüp ama erkekler bunu anlamıyor. Anlamışmıyım bilmiyorum ama sanırım mesele bu? :)
çok doğru anlamışsın canımmm tebrikler
o zaman bizde herşeyi yüzeysel yaşarsak, böyle olursa, bunu mu demek istedi, şurda şu olmalıydı demezsek herşey çok daha kolay ve güzel olacak?:)
bende sizdenim bayanlar ama beni anlamadığım bu kadar severek evlendiğimiz erkekler neden yardımcı olmuyor sizinkiler bilemem ama benm eşim hayatımda tanıdğım en sinir en rahat adam şuan hamileyim bende eşim ve kendi ailemden uzaktayım şuanda da hamileyim 1 yıllıkevliyim ve 5 aylık hamileyim eşim ben, her anlamda istemiyor artık benimle erkek arkadaşıyla konuştuğu gibi konuşuyor oysa ben ne kadar duygusalım dün yılbaşıydı ve bizhiç bişey yapmadık benimle hiç vakit eçirmiyor gitmek istiyorummm evden heryeden uzaklaşmak istiyorum ne olur okuyan varsa bana akıl versinnnn yoksa kafayı yicemmmmmm beni sevmediğini de düşünüyorum nedne evlendiki hizmetçi alsaydı daha iiyyidi benimsevgimi tüketmeye gururumu incitmeye hakkı var mı sizce...((((
herşeyi yüzeysel yaşamak ta çare değil yaşaman gerektiği gibi yaşayıp erkeklerin dediklerine çokta kulak asmamak lazım canımcımo zaman daha kolay çekilir olacak
bende sizdenim bayanlar ama beni anlamadığım bu kadar severek evlendiğimiz erkekler neden yardımcı olmuyor sizinkiler bilemem ama benm eşim hayatımda tanıdğım en sinir en rahat adam şuan hamileyim bende eşim ve kendi ailemden uzaktayım şuanda da hamileyim 1 yıllıkevliyim ve 5 aylık hamileyim eşim ben, her anlamda istemiyor artık benimle erkek arkadaşıyla konuştuğu gibi konuşuyor oysa ben ne kadar duygusalım dün yılbaşıydı ve bizhiç bişey yapmadık benimle hiç vakit eçirmiyor gitmek istiyorummm evden heryeden uzaklaşmak istiyorum ne olur okuyan varsa bana akıl versinnnn yoksa kafayı yicemmmmmm beni sevmediğini de düşünüyorum nedne evlendiki hizmetçi alsaydı daha iiyyidi benimsevgimi tüketmeye gururumu incitmeye hakkı var mı sizce...((((
ona çok kulak asmamak, kendim çok üzerine gitmemek derken orta yolu bulacağız inşallah..
bunları konuşmayı denedinmi? Bende benzer şeyleri düşündüğümden konuşurken o konulara da değindim. Yemek yapmak yada evi düzenli tutmak işte çamaşırlarla ilgilenmem bunların hiç biri benim görevim değil. Dinen de evlilikte erkeğin kadın üzerindeki haklarına dahil değil. Müslüman kadının ev işi yapması bir ihsandır, çok sevaptır. Yapmazsa, günaha girmez. Zorla yaptırılamaz. diye geçiyor ama kesinlikle görev değil! Kadın kaba tabiriyle lütfedip yemeğini yapıcak, çayını kahvesini yapıcak karşısındaki kişi oturup iki kelam etmekten aciz olacaksa ne demeli ne yapmalı bilmem. Feminist tarafım kabardı birden:)
Canım sendeki bu sıkıntının duygusallığın bi nedeni de hamileliğin olabilir. Normal zamandan daha çok ilgi beklediğini bi şekilde anlatman lazım eşine.
denemez miyim sürekli konuşuyorummm hatta fazla bile konuşuyorum her yolu denedm konuşmayı konuşmamayı ilgilenmeyi ilgisizliği gururumu bile yere serdim ona yaklaştım ama yokk beni görmezden geliyor sanki aldatmıyor onu biliyorum ama bu kadar ilgiisizde olunmazki hamilleğimde de tüm zorlukları kendi baıma hallettim düşük tehlikes yaşadım tek başıma dktora gttimmm ne istiyor anlamıyorum kii hiç anlamıyorum bir kresinde sevdiğini söyledi ama ben artık inanmıyorum seven insan böyle yapmaz sevdiği kadını da geri çevirmez hamile olan benim odeğil hamilelik öncesnde de böyleydi ama hamilelikte değiştirmediii bu kadar ilgisizliğe tahammül edemiyorumm ne kadar zordayımmm anlatamam birde karnımda çocuğum var moralimin iyi olması gerekirken hep mutsuzum ama çocuğuma moral veriyorum ama bana kim moral vercekk bilmiyorum cvp verdiğin içinde ayrıca tşk ederimmm çok kötüyüm bugunde konuşcak kimsemde yokkkkk
yanlış birşey söylemektende korkuyorum ama ben olsam napardım diye düşünüyorum? Herhalde ben seninle niye evlendim ihtiyacım olduğunda ilgilenmiyorsan diye düşünür ve düşündürürdüm. Emin ol diğer tüm erkekler gibi ona göre hiç bir sorun yoktur, mutlu mesut bir evliliği mutlu bir eşi vardır. Dedimya kesin net ve gözle görülür elle tutulur bir sorun yoksa her şey güllük gülistanlık erkeklere göre. Tabi böyle olmayanlarıda vardır ama bizim gibi yakınanlarınkiler böyle galiba:)
ben gitmek istiyorum anlasın bensz ev hayat nasıl olur diye ama gidemiyorum ki annemler stanbulda hamileyim diye yol iznim yok dört duvarda kapalıyım anlıycan cnmmm çok zorr sevmek daha zor bayan olmak daha zor ona göre sorun yok zatennnn hiçbişey yokmu gibi davranıyor birde hamileyim ben hç üstüme düşmedi sağolsunnn ama birgün sevgim biticek ve o ço kgeç kalıcak diğer konularda iyidir evin sorumluluklarını bilir işten eve evden eve gelr kötü alışkanlıkları yokkk ama ozman annesyle yaşasydı niye evlendki haksızmıyımmm:(((((
burda yazılanları okuyunca korkmaya başladım bende istanbulda dogdum büyüdüm üniversiteyi bile istanbulda okudum üniversite bitti hemen is hayatına basladım 2-3 yıldır is hayatındayım ve suan nisanlıyım yazın evlenip nişanlımın isinden dolayı küçük bir sehrin kücük bir kasabasına gitcem bende duygusalım ve bu yasıma kadar ailemden bir hafta bile ayrı kalmadım ailemle özellikle annemle aram mükemmel anne kızdan daha cok arkadas gibiyiz en çok korkum ailemdi onlarsız naparım düsüncesiydi ona yavas yavas alısmaya basladım ama bu yonünü hiç düşünmemiştim ....
annenleri yanına çağırsan? Hem seninle ilgilenecek biri olur hem kendini yalnız hissetmezsin. Gerekirse hafiften iğnelemelerle ilgilenmek nasıl oluyormuş öğretirsin?
annemde geldi gelmez mi anneme daha anne bile diiyemiyor çok çekingen burnumdan geld annem geldiğinde ozman daha mesafeler oluştu oduna neden odunsun desende odun işte değişmiyor çok sğaol güzel önerilerin için ama görüyorsun dmii hiç yol yok gibi terapiye bile gitmeyi düşünüyorum şuanda yoksa çocuğuma banada yazık olcak birde sevgimize tabiii yazık çok yazıkkkkk gurbette oolmak daha zor annemler olsa onlara gderdim bir süreliğine şte en azından...
evet aslında mesele büyük yerden küçük yere gitmek değil. Küçük şehirden daha büyük bir yere gidilsede çevre yoksa yine olmuyor. Şu an yaşadığım şehir eşimin ailesinin yaşadığı şehir olsa bile yine daha iyi olurdu. Bile diyorum çünkü birçok insan eminim kayınvalidesiyle yakın oturmaktan şikayetçi. Ama benim tarafımdan bakıncada koca şehirde gidip gelebileceğin kapını çalabileceğin kimse yok, hastalansam yanımda bi tek (oda iş saatleri dışında) eşim var. Bu yüzden sanırım burdan taşınana kadar ya bu deveyi güdeceğim yada güdeceğim:) başka seçenek yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?