okuyunncaaa yaww bu konuyu aynı ben yazmışımm gibi oldummm....benim 2.5 sene oldu evlendiğiimmm..istanbuldayımmmm...avrupa yakasından anadoluya geçtimm ama senden pekde farkımm yokkkkk....eşimle aynı durumlarr heppp...akşama kadar bi başıma ağzımı açıp konuşmamışım ble heycanla onu bekler....açarım kapıyıı..oyyy aşkımm beni bekliyormuş der sarılırr duşa girerr..çok açım diyerekk..çıktığında yemek hazır yemek yenir koltuğa zor atar kendiniiii..elinde kumandaa bir diger cümle çaymı içiyoruzz kahvemiiiii.....1.gün...2 gün...3 gün..1 hafta..2 ay..1 sene...2 sene...aynı aynı ve patladığım anlardada kavga...ben ist bulda olsamda değişmyorr aşırının aşırısı kıskannççç kapı dışarıda salmıyorr....konuştuğumda isee daha ne istiyorsun allahtan aç değilsin açıkda değilsinnn benide üzüyorsunn...diyor o an anlamıyorum onu sonra hak veriyorumm böle geçiyorr günlerr...ne doğruu ne yanlışş..nasıl olmalı bende bilmiyorummm.....
canımmmm çook üzüldümmm..eşinin yaptıklarınıda okumuştum gecennn..üzülme sabrett...söylediklerinn kulağıma küpe olacakkkk çünkü aynı durumdayızzz..çok kavga ediyorumm ve ettiğim kelimeler cümleler çook ağır oluyorrrr....korkuyorummmm..bende aynı cümleyle karşı karşıya gelicemm..beni kendinden sen soğuttun diyecekkk....
evlenmeden önce bende aynılarını derdimmmmmmm.....
gerçekteenn öyle oldu iyiki verdin bu dersi bizeee...bizlerde aynı durumdayzz çünküü..ben kendi adıma diyorumm dediklerini dikkat alıcammm...çook teşekkürlerr.....
arkadaşımm her cümlene katılıyorummmmm......hak versemdee yapamıyorum bunları ama yapıcammmmmm.....
napsamki arkadaşımmm.....hep beterini düşünmeliyizki şu halimize şükredelimmm....bende çok dert yanıyorumm...bu konuyu ilk okumaya başladığımdaki halimle sonlara yaklaştğımda düşüncelerimm değişmeye başladı...eşimizi seviyorsakkk bu evliliği elimize alıppp en güsell nasıl olacaksa onu başarmalıyızzzz.....ya bu diyardan gidicezz yada deveyi güdücezzz...
senin burcun neee?? oğlakmıı??
okuyunncaaa yaww bu konuyu aynı ben yazmışımm gibi oldummm....benim 2.5 sene oldu evlendiğiimmm..istanbuldayımmmm...avrupa yakasından anadoluya geçtimm ama senden pekde farkımm yokkkkk....eşimle aynı durumlarr heppp...akşama kadar bi başıma ağzımı açıp konuşmamışım ble heycanla onu bekler....açarım kapıyıı..oyyy aşkımm beni bekliyormuş der sarılırr duşa girerr..çok açım diyerekk..çıktığında yemek hazır yemek yenir koltuğa zor atar kendiniiii..elinde kumandaa bir diger cümle çaymı içiyoruzz kahvemiiiii.....1.gün...2 gün...3 gün..1 hafta..2 ay..1 sene...2 sene...aynı aynı ve patladığım anlardada kavga...ben ist bulda olsamda değişmyorr aşırının aşırısı kıskannççç kapı dışarıda salmıyorr....konuştuğumda isee daha ne istiyorsun allahtan aç değilsin açıkda değilsinnn benide üzüyorsunn...diyor o an anlamıyorum onu sonra hak veriyorumm böle geçiyorr günlerr...ne doğruu ne yanlışş..nasıl olmalı bende bilmiyorummm.....
napsamki arkadaşımmm.....hep beterini düşünmeliyizki şu halimize şükredelimmm....bende çok dert yanıyorumm...bu konuyu ilk okumaya başladığımdaki halimle sonlara yaklaştğımda düşüncelerimm değişmeye başladı...eşimizi seviyorsakkk bu evliliği elimize alıppp en güsell nasıl olacaksa onu başarmalıyızzzz.....ya bu diyardan gidicezz yada deveyi güdücezzz...
senin burcun neee?? oğlakmıı??[/B]
ben de erkek arkadaşımla mezun olduktan sonra aynı eve çıktım üstelik çok güzel bir şehirde eskişehirdeyim. ama işsizlik bunalımı yalnızlık insanı öyle bir bunaltıyor ki sinir krizlerine, hıçkıra hıçkıra ağlamalara, çocuk gibi davranmalara sebep oluyor. ve sizden beklenmeyecek davranışları kendinizde gördüğünüzde iyice çıkmaza sürükleniyor sanki insan. bence senin kaldığın yerin küçük olması değil sorun. dışarı çıksan kaç gün çıkacaksın ki bir yerden sonra o da sıkmaya başlayacak. sorun üniversite mezunu olman ve üniversite hayatında sosyal bir çevren arkadaşlarının olması dertleşecek dostlarının olması. şimdi tamamen yabancı bir yerdesin eşin de elbet ilgi gösteriyordur ama sana yetmiyordur çünkü o senin kocan olmasının yanında annen baban arkadaşın dostun da... o yüzden fazla şey bekliyor olabilirsin bence her ne kadar olmasa da odaklanacak başka şeyler bulmaya çalış. iş ara küçük yer desen de mutlaka seveceğin bir şeyler vardır. evin müstakil olsa da mutlaka dengin komşular vardır bence sende eve kendini kapatıyorsun. sürekli eşinden ilgi bekliyorsundur. evet erkek alttan alır ama anladığım kadarıyla bunaldığını fark edemiyor o yüzden de uğraşmıyor araya soğukluk girmesine izin verme yazık daha yeni evlenmişsiniz. dilerim her şey gönlünce olur
slm canm çok güzel anlatmışsın.ende aynı durumdayım.antepte yaşıyorum ama 7 aylık oğum var hiç bi yere çıkamıyorum.kimsem yok burda.ne aile ne arkadaş.bende çok bunalıyorum.bide çocukla daha zor.anneik dünyanın en güzel şeyi.ama bi arkadaşın.eşin yerini tutmuyor.ben illa bi yere çıkmak istemiyorum en azından sohbet edebileyim derdimi anlataieyim istiyorum.ama eşin ilgisiz ouncaolmuyotr bende en kötüsünü düşünüp,oğumla teselli bulmaya çalışıyorum.i çözüm yolu bulan oursa bende takipteyim.benmde artık kitap bie okuyasım gelmiyor.kolumu kaldırmak istemiyorum.kendime igii sorunlarımda var.özgüvensizlik...öyle işite
Bende bir Oğlak'ım ve bende yaklaşık 2,5 AYdır evliyim :) İzmitte ve İstanbulda baya hareketli bir yaşamdan sonra Bursaya geldim. Allahtan merkezde oturuyoruz ama henüz buradaki düzenimi kuramadım. Evde eşimle kaliteli vakit geçirmek istiyorum. Bu yönde "kafa patlatıyorum" bende... Akşamları birlikte kitap okuyalım istiyorum ama bu her zaman mümkün olmuyor işten yorgun geldiği günler olduğu için... Üstelemiyorum film izliyoruz o zamanlarda da. Bu sıralarda bir grafik prog.ı üzerinde çalışmaya çalışıyoruz birlikte. Bir hayvan besleyelim dedim evde ama henüz o konuda bir adım atmadık. Yani ortak yaptığımız birşeyler olursa daha kaliteli vakit geçirmiş oluruz. Birde bunların dışında evde kendi halimize kaldığımızda da yaptığımız birşeyler olmalı... Yoksa öyle böyle değil cidden bunalıyor insan. Bu aralar elbise süsleme tekniklerine filan bakıyorum, kıyafetlerimi süsleyeceğim inşallah :) Birde takı tasarım örnek ve şemaları topluyorum netten rengarenk çeşitli takılar yapmak istiyorum. İnternet çok büyük bir imkan, bunu değerlendirebiliriz hanımlar...
maesef onu kaç kez denedim.ben öyle yaptığım zaman gelip benden özür diliyor tamam seni anlıyorum diyor ama hiç değişim yok.ertesi ben hatt ahtırlatıyorum yine tamam deyip başından savıyor.çözüm yolu şu; benim dün farkında olmadan yaptığım. Ufak çaplı bir sinir krizi, durduk yere ara ara ağlayıp titremeler... Sonra nasıl bu hale geldin, neye bu kadar sıkıldın diye önce dinlemeye sonra durup düşünmeye başlıyorlar:) Bakınca tavrında konuşmalarında gayet anlamış bir tavrı vardı ama denir ya: aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Göreceğiz...
Burasıda olmasa sanırım rahatça dertleşecek kimse bulamayacağım. Ben 5 aylık evliyim. Eşimle uzun zaman flört ettikten sonra evlendik ve evlendikten sonra onun işinin olduğu şehire geldim. Ne onun ailesi ne benim ailem kimse yok bu şehirde ve benim evlenmeden önce yaşadığım şehire göre çok çok küçük bir yer. Buraya zaten alışamadım ne gezecek bir yeri var nede akşam dışarı çıkıp oturcak bir yer. Ayrıca tanıdığım görüştüğüm kimsede yok. Müstakil evde oturuyoruz ve haliyle komşuda yok. Bu yüzden zaten kafayı yemek üzereyim. Birde üstüne eşim her gün sabah gidiyor akşam geliyor, yemek ye, bişeyler iç, bişeyler izle derken gece oluyor uyuyoruz ve hiç vakit geçiremiyoruz. Bütün gün evde yalnızım zaten. Dışarı çıkıyorum ama her zaman değil çünkü dediğim gibi gezcek inanın bir yer yok. Eşim pazar günleri evdeykende sorun oluyor bu, sıkılıp bir yere gidelim desek gezecek yerler hep uzakta ve arabamız yok, kaç vesait değiştir in bin gideceğine pişman olur insan. Gitmesek otursak patlıyorum. Hadi gezme kısmınıda geçtim eşime her yakınmamda "tamam ilgileneyim seninle.Mesela napayım" diye cevap alıyorum. "senin bana yapıpta benim sana yapmadığım ne var? o zaman sende benle ilgilenmiyorsun demekki. Sen benle ilgilen farkı göreyim, napmam gerektiğini anlayaym" diyor. Her ne kadar farklı yollarla anlatmaya çalışsamda artık daha fazla da uğraşamıyorum. Şimdi tavrımı koydum, ben hep bu evde herşeyi tek başıma yapıyorum, bi gelip akşam yemeğini birlikte yemekle olmuyor. Ben bu evde yalnız yaşıyor gibiysem oda yalnız yaşasın. Birlikte yemek yemiyorum, birlikte oturmuyorum artık ama nereye kadar... Çözüme ulaştırıcı bir fikri olan var mı?
Eşin ile ortak ilgi alanınız hiç yok mu cnm? Onun ilgi alanına giren senin de nefret etmediğin konular varsa onlar üzerinde de birşeyler yapabilirsiniz. Yani onun dünyasına girebilirsin:)
canım bende senin gibiydim başlarda eşim durumu farketti beni hemen ehliyet kursuna yazdırdı sonra kpss için dersaneye yazıldım(öğretmenim ama atanamadım)arkadaş edinim.sende farklı şeylerle uğraş açıköğretime ffilan yazıl mesela hiç olmadı.o zamanlar bende isyan ederdim şimdi eşim güneydoğuda ve ben yalnız kaldım keşke hep evde olsam ama canım kocam yanımda olsa
maesef onu kaç kez denedim.ben öyle yaptığım zaman gelip benden özür diliyor tamam seni anlıyorum diyor ama hiç değişim yok.ertesi ben hatt ahtırlatıyorum yine tamam deyip başından savıyor.
geçen gün kendisi bana film seyredelim dedi.çok sevindim tai.c.ertesi akşamıydı.ama i saat seyrettik sonra uyuyup kaldı.tamm yoruuyor ama saah istediği kadar uyuyabiir.ayrıca ben sabaha kadar 3_4 kez oğum için hep uykum böünüyor sabahta 5 te ayaktayız.ben oğlum doğduğundan beri en fazla kesintisiz 2 saat uyumuşumdr.o akşam i yatıyor sabaha kadar uyuyor en azından.bimiyorum artık yoruldum onunla uğraşmaktan oğlum üyüsede kendimi dışarılara atsam.
ahhhh canım yaaa aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyseee
ama sen en azından akşam yemeğini birlikde yiyormuşsun biz onuda yapmıyoruz
yatağa bile aynı anda girmiyoruz ben uyuyorum o öyle geliyooo
o standat bir insan. şununla uğraşmaktan çok hoşlanıyorum dediğini duymadım hiç bunca zaman. Sanırım bir hobisi yok farkında değilim:) Çoğunlukla ortak yaptığımız şey film izlemek. Ha eğlence değil hobi değil ama pek çok şeyi brlikte yaptık aslında. Birlikte duvarda boyadık, camda sildik, birlikte duvar kağıdıda kapladık, demonte olarak aldığımız ayakkabılığı, TV sehpasınıda yaptık, halıda yıkadık=) ama bunları hep mecburiyetten yapıyor yani tembel tembeeell.. 10kere söylüceksin 10kere hadi kalk diye dürteceksin o zaman. Misal bir duvar kağıdı tek duvara 4günde kaplanırmı:) ki asıl yapan benim o yardımcı durumundayken. Duvar boyamak yarım yamalak bıraka bıraka 5gün sürermi. Ki çoğunluğunu ben yaptım o yetişemediğim yerleri yaptı. Genel olarak birlikte bi çok şey yaparız yapardık ama benim 10kere hani bunu şöyle yapcaktık dememle. Artık bende dürtmüyorum uğraşmıyorum otursun tembel tembelll
Ha uğraş olarak dersen dedimya ben dikişle uğraşmaya başladım, gel bana yardım et şurayı şöyle yap desem ben şimdi yanlış yaparım diyor. Ne yaptığımı nasıl yaptığımı merak etmiyor hatta ben söylesem bak bu şöyle olacak sence nasıl olur diye cevabı bilmem sen bilirsin oluyor. İlginç kısacası:)
canım şimdi uğraş olarak dikişle ilgileniyorum o biraz iyi gelio. Hem bişeyler üretmek hem sıkıntını almak için. Aynı zamanda kpssde çalışmam lazım(bende atanamayanlardanım:)) ama maddi olarak kursa yazılamam. Oyalanacak şeyler var evet ama insan yok yani aslında bana kalabalık lazım oyalanma değil=)
canımm benim kocalarımızz çokk ama çookk benziyorsaçma gibi gelebilir fakat kendine dünya kurucaksın o yanında eş görevi görücek onunla da bişeyler yapıcaksın ama o senin dediklerini sadece sen sölediğin için yapacaktır buda can yakıcıdır işte bizde burda birbirimize yeticez
Şartlar olarak buna benzer şartlara sahibim, burada kimsemiz yok.
Şimdi bebeğim var, bütün hayatım o zaten, eski günleri özler oldum.
Bizim burda da öyle gzecek yer yok, sıkıldığım çok zaman olurdu ama benim eşimin 1 gün tatili vardı,
o günü de tamamen bana ayırırdı, en azından çıkar bir yürüyüş yapardık, ev de film izlerdik, beraber mutfağa girerdik,
beraber yatar dinlenirdik, bunlar bana yetiyordu açıkçası. He sıkıldığım zamanlar olmuyordu oluyordu tabi.
Sizin eşinizle hiçbirşey yapmamnız bana çözüm gibi gelmedi.
Bütün yorumları okuyamadım ama siz eşinize şunu şunu yapalım diyor musunuz, siz diyorsunuzda o mu yapmıyor,
sizle vakit geçirmiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?