Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eminim sizden çok iyi anne olacak. Tam tersini söyleyen insanlara katılmıyorum. Kendi çocuğunuz sizin kanınızdan birisi ve annelik duygusu iliklerinize kadar işleyecek. Şimdi böyle hissetmeniz normal diye düşünüyorum

Altını çizdiğiniz tüm ifadeler konu sahibinin anne olma olgusuna ne kadar yabancı olduğunu ve ne kadar yabancı kalmak istediğini vurgulamak için seçtiği ifadeler.
Kimseyi gücendirme amacı taşımıyor objektif gözle baktığınızda.

Hatta aksine bebek sahibi olmak isteyen ancak olamayan insanlarla paralel bi süreçten bahsediliyor, onlar bebek sahibi olmak için ne kadar çabaladıysa ben de olmamak için çabaladım, onlar bebekleri olmadığında ne kadar kırılıp üzüldülerse, öfkelendilerse, neden ben diye isyan ettilerse ben de hamile kaldığımı öğrendiğimde aynî şekilde üzüldüm, kızdım, isyan ettim demiş.

Ve kimse kendi gerçekliğini naif bi süzgeçten geçirerek ifade etmek zorunda değil. Konu sahibinin kendi hayatına yaptığı çıkıştan bu denli incinmek de kendine her an kırılacak ceyizlik porselen muamelesi yapılmasını beklemek olur ki bu ne makul ne de gerçekçi bi beklenti.

Ki konu sahibi son cümlesinde açık açık belirtmiş sizin alınıp güceneceğini düşündüğünüz kesim için de üzgün olduğunu, daha ne söyleyebilirdi ki.

O zaman burada gebelik takvimi olusturanlar, yardımlaşma amaci güden hamile ve anne grupları, sosyal medyada çocugu ile ilgili dozunda paylaşım yapanlar.. hepsi birilerini incitmek için hareket ediyor. Var mı boyle düsünmenin bi mantığı...

Dogru bildiğini ifade etmekten çekinmemek güzel şey, ama bi an durup ben yanlış biliyor/anlıyor olabilir miyim diye kendini sorgulayacak ve hatayı fark edip ondan dönecek cesareti bulmak bence çok daha güzel bi şey. Nacizane bunu da bi düşünün derim.

Sadece altini cizdigim yere yorum yapicam.
Su an lohusa degil ve postpartum ve lohusa depresyonu emaresi bulamazsiniz haliyle. Ve neden uzuldunuz bulamadiginiz icin anlamadim depresyonda olmasini mi isterdiniz

Yapıcı yorumunuz için teşekkür ederim,
son cümleleriniz açısından defalarca baktım konuya inanın.
Hatta son mesajımı yazmadan konu sahibinin mesajlarını da tekrar okudum.
Lakin görüşüm değişmedi. Üzgünüm.
Bu yazıda tuhaf olan bir şey var.
Umarım ben yanılıyorumdur,
umarım kendisi iyi bir anne olur.

Umarım Eymen gibi vakalar yaşamayız daha fazla. (Konu sahibine bu anlamda atıfta bulunmuyorum bu arada. Sadece annelik zorlanarak olacak bir şey değil. Ve bazen zorlamalar böyle nahoş durumlara da dönüşebiliyor, o anlamda uç bir örnek belirttim)

Son olarak, kendisinin ilgili kesim için üzgün olduğunu belirttiği son kısmı vurguladığınız için açmak istedim; o kısım da dahil olmak üzere tüm yazısında üstü kapalı istihza ettiğini, alttan alta "bana verdi, size vermeyecek" olumsuzluğunu da yansıttığını düşünüyorum hala.

Yine de size teşekkür ederim, güzel tonda konuyu masaya yatırdığınız için.

Son düzenleme:
Sadece altini cizdigim yere yorum yapicam.
Su an lohusa degil ve postpartum ve lohusa depresyonu emaresi bulamazsiniz haliyle. Ve neden uzuldunuz bulamadiginiz icin anlamadim depresyonda olmasini mi isterdiniz

Bir kaç mesajda hamilelik depresyonundan dolayı böyle tepkisel yazdığına dair fikir bildirenler vardı,
o nedenle yazdım.

Ben aramıyorum yani, tespit edenler için yazdım :)

Postpartum ve/veya lohusa depresyonu belirtileri ve evreleri farklıdır çünkü, eminim siz de biliyorsunuzdur.

Biliyorum bende dogum yaptim cünkü o yuzden hamileyken postpartum veya lohusa depresyonu olmaz. Dogurduktan sonra olan şeyler onlar. Hamile depresyonu deseniz daha dogru olurdu onu diyorum.

Bu konu maalesef sizlerin savunduğu dozda ya da Kaolina Hanım'ın konusundaki gibi bir naifliği içermiyor.

koalinanın konusu mu naifti?
ölmek istiyordu. doğurmak istediğine bile sonradan karar verdi. ( şu aşamada şu gereksiz bilgi o kadar gereksiz ki)

iki anneliğe hazır olmayan kadını birbirine daha naifti yada değildi diye kırdırtmak hoş değil.
her insan kendini aynı şekilde ifade etmek zorunda da değil.

Aynı şeyden bahsediyoruz :)

Siyahaura nesini beğenmediniz acaba mesajın? Aynı şeyden bahsediyoruz çünkü,

Yani;

Bazı mesajlarda konu sahibinin böyle tepkisel yazmasını hamilelik depresyonuna bağlayanlar olmuş.

Ben diyorum ki "Hamilelik depresyonun evresi farklıdır"
Siz diyorsunuz ki "Hamilelik depresyonun evresi farklıdır"

Bakın, aynı şey :)

Yorumlardan bazılarında "Kaolina da aynı şeylerden bahsetti" demişlerdi,
Ben de o yorumlara istinaden iki konunun farklı olduğunu düşündüğümü belirttim.
Ve evet bence o konuda gördüğüm naiflik burada yok.
Karşılaştırmayı başlatan ben değilim,
Konu sahibi ve bazı yorumlarda yer alan görüşlerde başlatılmış bu benzeşme.
İlk icat eden ben değilim,
İlk zikreden de ben değilim :)
Ama görüş belirtebilirim, değil mi? :)

Üzerime kalmasın da bu karşılaştırma, o yüzden detaylı yazdım. :)

ahahaha ilk defa bu kadar net çocuk istemeyen görüyorum. Senin için dileğim sağlıkla gelmesi ve gelmesin diye çok çaba harcamış anasına dünyanın en güzel şeyi olduğunu gösterip bunca yıl mahrum kaldığı için pişmaaaan etmesi bu arada erkek bence öyle hissediyorum. PLZ bu mesajı alıntılayıp zamanı gelince cinsiyeti paylaş cinsiyet tutturma konusunda süpersonic hislere sahibim

evet ama bazılarında daha umutsuz vaka şeklinde de yazılmış.
yani aynı yere geliyoruz kendilerini ifade ediş şekilleri.
dediğim gibi bence koalina daha keskindi.. bence.
sizce kavun.
hangisinin daha naif daha keskin vs olduğu herkese göre değişebilir. ama bu iki kadını kıyaslamak manasız.
demek istediğim buydu.
sizin nezdinizde bunu yapan diğer yorum sahiplerine de gelsin o zaman.

Inşallah çocuğunuz doğduktan sonra gözünüzden sakınır olursunuz rabbim size merhamet versin yavrunuza karşı yoksa sevgisiz annenin elinde büyüyen yavruların sonunu görüyoruz.

Tabii ki o sizin görüşünüz, saygı duyuyorum.
Bu tarz bir durum için inatlaşma olmaz zaten, dediğiniz gibi neticede hepimiz bir şekilde görüş belirtiyoruz :)

Sizin için dilerim ki herşey sihirli bir değnek deymiş gibi tam tersine döner ve kabulleniş süreciniz süper geçer ama herkeste bir anda annelik vasfına bürünüp ayyy doğurmam lazım tribine girmeyebilir yani sadece akışına bırakın ve miniğin içinizde kıpırdanıp ben buradayım anne demesini seyredin, herşey gönlünüzce olsun

kavun kokusu ; bütün yazdıklarını okumadım ara ara okuyorum. Biliyorum sürekli düşünüyor, aklının bir köşesinde keşkelerle araştırma yapıyorsun.
Her şey düzelecek merak etme:)
İlk üç ay zaten bulantı ayları, ben bulantı yaşamadım ama ilk üç ay yemek yemekten nefret ettim. Çaydan, etten, sebzeden hiç hoşlanmadım kusma olmasa da. Sonra geçti...
Üç aydan sonra büyümeye başlayınca çatlak kremi araştırdım, onu bayağı dert edinmiştim. Çatlamadım hiç. Geçti...
Bebek kilo alsın diye yemeler, istemediğin halde etrafın ağzına bir şey tıkıştırması dönemi de geçti...
32. Hafta sonrası sürekli nst, boş boş yatmalar, sıkıcı takipler de geçti.
37+4'te bir gece garip ama düzensiz bir sancıyla bir sorun var diyerek hastaneye gidip doğumun başladığını öğrendim. Ailelere haber vermmek için çok geçti zaten gelmesinlerdi. Herkesin benden bir duygu patlaması beklemesinden sıkılmıştım çünkü. Kolay dedikleri bir şekilde normal doğum yaptım ama bana göre zordu. Kucağıma verdiklerinde ağlamıyordu neden ağlamıyor dediğimde bir hık mık bişeyler yaptı hafiften sonra yanağımı emmeye başlayınca sustu. Ama ben merhamet harici bir şey hissetmedim. 2850 gram bir oğlancıktı. Ha 2 ay önce doğum videomu izlerken hüngür hüngür ağladım, ne kadar minik, ne kadar savunmasız ve ne zorlu bir şey yaşadı diye. Ama o an hissetmedim işte. Kendim doğurmamış olsam şuradan birinin bebeğini elime tutuşturmuşlar gibi bir şeydi.
Ertesi gün sünnet oldu. Alıp götürdüler ve ben orada onun çıkışını beklerken içim burkuldu. Yalnız olması içime dokundu, öyle bir aşk hissetmememe rağmen. Çıktığında doktor "o kadar dirayetli bir bebek ki" minvalinde bir şey söyleyince gururla karışık yine içim burkuldu.
.
.
.

İşte böyle kavun kokusu. Yaşananlar yavaş yavaş sizi birbirinize yaklaştırıyor. Huyunu suyunu öğreniyorsun. Senin koynunda, kokunda teselli buluyor. Bunları başta anlamıyorsun, anlasan da umrunda olmuyor; uyumak, dinlenmek, eskisi gibi olmak istiyorsun çünkü. Bebek ağlaması kulak tırmalayan bir ses, katlanamıyorsun başın ağrıyor. Sonra gülüyor, tabi ki güneş doğmuyor birdenbire ama perdeyi de aralıyor. Dönüyor, sana bakıyor, ses çıkartıyor derken oyuncak bebekten insan kıvamına evrildikçe seviyorsun, alışıyorsun. Öyle yavaş yavaş oluyor ki o ilk zamanlardaki hallerini unutuyorsun. Geriye dönüp baktığında ne kadar hızlı geçmiş zaman diyorsun, oysa günler hiç geçmiyor gibi oluyor başlarda.
Alışmak için kendini zorlama, güvendiğin insanlarla konuş ve olumsuz şeyleri dikkate alma çünkü süreç boyunca çok olumsuzlukla karşılaşacaksın

Evet yazdiklariniz dogru aslinda cocuk bakmak ,cocuklarla ilgilenmek daha kolay ev islerine nazaran.. kizimi 3 yasinda tam gun krese verdigimde ogluma hamileydim ,erken dogum riskim vardi dr.la hep bu yuzden kavga ediyorduk cunku benim ayaga kalkmamam gerekti ,hatta dr. Hastaneye yatmam konusunda baski yapiyordu ama kizima kim bskacakti? Ne hastanede nede evde yatabildim ,kizim evdeyken beni cok yoruyordu ee buldugum kreste 500 m mesafedeydi.k isaca yine yalnizliktan oglum erken dogdu cok stres yaptim bu tansiyonumu daha tetikledi,preaklampsiye zemin hazirladim.,neyse ikiside kucuk oldugundan gunduzleri is yapamiyorum ya pacama yapisiyolar yada arkami donmemle yaramazlik pesindeler olmadi birbirlerine daliyorlar.. gece onlar uyudugunda ev islerimi bitirmeye cabaladim.. gunduz uyanik ve dinc kalmak icin 5-6 buyuk boy kupa kahve icmeye basladim..mesela cuma gecesi sabah 6 da uyudum ,dun gecede 3 te yattim .. oglum 7.30 dedimi kalkar bi daha uyumaz. Ev isi yapmazsam boyle evi mok goturuyo afedersin..yaa bi sekilde yetismeye cabaliyorum bu aralar kis hazrliklari oldugu icin sabahliyorum,cocuklarim ev yapimi organik yesin saglikli beslensin diye fazla uykusuz kaliyorum.Cocuklarimin durduk yere miziklamalari beni mahvediyor artik ne denir buna bilmiyorum bikkinlikmi tukenmislikmi bilmiyorum.yoruldum ,uyumaya,dinlenmeye cok ihtiyacim var ama sartlar el vermiyor napalim idare edicez cocuklar kendi baslarina yetebilene kadar .
Ha benim esim gostermelik babadir milletin yaninda pek ilgilidir,gozu cocuklarindan baskasini gormez falan..ornek babadir baskalari oyle der , o zaman eve kamera takasim geliyo,bide ev halindeki babayi gorsunler !!
Yinede sukur etmek var,belki benden cok daha kotu olanlar vardir..belki ben simdi halimden sikayet ederek simariklik yapiyorum kimbilir

yani bence annelil soyle boyle diyenler abartiyor zaten ama merak etmeyin bi sure sonunda alisacaksiniz belki zaman gelecek iyiki bile diyeceksiniz
bence cokta mutlu bir anne olacak ve mutlu bir cocuk yetistireceksiniz kendi ayaklari ustunde durabilen, tam alman tipi bir ebeveyn olacaksiniz
cunku annelik sizin onunuze gecmeyecek kendiniz olmaya devam edeceksiniz herseyden once kendi mutlulugunuz gelecek ve bu durumda mutlu kendne yeten cocugunuz olacak hic merak etmeyin
dunyanin ekstra bir adet daha bilmemneyinannesi ne ihtiyaci yoktu zaten
hayirli olsun simdiden:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…