- 9 Mayıs 2013
- 1.319
- 1.314
- 333
- Konu Sahibi MuhendisYas
-
- #1.381
Keşke beğen butonunda seni kucaklıyorum ifadeside olsaydı :)ya kızlar hiç sormayın aynı hatayı ben de yaptım malesef etrafımda bilmeyen yok tüp bebek tedavisinde olduğumu
Başta çocuk için tedavi olduğumu kimseye söylemiyodm sonra sürekli sorulunca ve doktora gitmiyomusunuz gidin gibi yorumlar yapılıyodu ben de yalan söyleyemedim gidiyoruz doktora dedim. ne Dedi doktor, nasıl bi tedavi olcaksınız derken derken tüp bebek olduğunu söylemek zorunda kaldım sağır sultan duydu ve bu beni çok rahatsız ediyor. Beni gören ilk tüp bebek noldu sonucu diye soruyor.
Dinlendirme sürecindeyim diyorum o ne demek diyolar. bizim tanıdığımız tüp bebek yaptıranlar iki haftada bitiyor tedavi hemen hamile kalıyor senin ki niye aylardır bitmedi diyolar. Of ben bu insanlara neyi açıklayım
Her gün Whatsaptaki muhabbetler şu şekilde :
- selam naber tüp bebek işi noldu
ben Hamile kalsam Bile kimse Bilmesin istiyordum.İlk üç ay kimseye söylememe kararı almıştım. Ama şu durumda herkes benimle beraber gün sayıyor benden önce onlar öğrenecek sonucu resmen. Özelim falan kalmadı gerçekten kimseyle muhatap olmak istemiyorum artık. Vazgeçtik tüp bebekten yok tedavi falan demek istiyorum ama yalan söylemek olur diye çekiniyorum.
Öyle dertliyim bu konuda yazdım bi sürü kusura bakmayın
sevındım senın adına kımmıs doktorun ısmını yazarmısın ben derya hanıma gıdıyorum ahu hetmanın ılerısın de ozel muayehanesıne ...tup dusunmuyoruz acıkcası esım dogal olursa olsun olmazsa zorlama dıyenlerdenMarmaris’te araya taraya sonunda doktorumu buldum,çok da memnunum. Ama tüp bebek üzerine çalışmadığı için maleaef İstanbul’u tercih ettik.
Canım aynı gün transfer olmuşuz bende sabah kan vermeye gideceğimBnmde 8 eylül transfer günümdü arada bir rahimde batma gibi bi his dışında belirtim yok yarın idrarda erken gebelik testi yapsammı çok kararsızım
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alınHerkese merhaba. Araniza yeni katiliyorum. Ben 6 Eylul'de transfer oldum, ilk denememdi. Sabirsizlikla 2 hafta sonra ki ultrasound'u bekliyorum. Tum testler pozitif cok sukur.
konunu takıpteyım merak ederım sonucu ınsallah tutar arkadasım ne dıyımYok canım, İstanbul’un da hasta sayısı çok. Ben dünya 3. süyüz, en iyiyiz diyen merkeze gittim Marmaris’ten. Baştan sona ilgisizlik. Verilen ilaçlardan birisi yan etki yaptı, 4 ay kardiyolojide yedaviye alındım. Bu süreçte tüp bebek tedavisi gördüğüm doktor bir kere aramadı, durumu haber verdiğim halde. O kadar yoğunlar ki doktora cep telefonundan ulaşamamayı bırak, transfer öncesi yazdığı reçeteyi bile akşam 20:30 da gönderiyor asistanı. Ertesi gün öğleye çatlatma iğnesi yazmış. Bin kere Marmaris’te yaşıyorum. Yazdığınız her ilacı hemen ertesi gün sabaha bulamayabiliyorum dediğim halde. Milas yoluna açılan varmış yeni bir tüp bebek merkezi. Orayı denedin mi? Transferim gerçekleşti. Donmuş 2 embriyom daha var. Eğer olumlu sonuçlanmazlarsa ben Milas’ı deneyeceğim daha sonra.
AminHayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alınbelirtiniz oldumu kan sonucuna kadar
11nde transfer oldum ben bekliyorum beklemek çok zorAminteşekkür ederim. 6si transfer oldum, 11inden beri idrar testi hergun koyulasarak pozitif gosteriyor. 15i(dun) kan testi pozitif cikti. Hala hiçbir belirtim yok. Ara ara adet sancilari gibi sancim oluyor sadece. Sizin durumunuz nedir?
Sizin embriyo kaliteleride güzelmiş. Tutmama nedenini söylediler mi?Hayırlıaı böyleymiş inşallah birdahakine tutar yılmak yok yola devam bak benim 6.denemem sonuç bekliyoeum ama olmazsa diye dr ve hastanemi bile seçtim inşallah gerek kalmaz takdir allahın
Maşallah hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza. Inşallah devamı da gelir. Bir sorun olacak size. Bir arkadaş göğüslerinde koyulaşma ve damarların belirginlesmesinden bahsetti. Sizde oldu mu acaba. Henüz erken belki amaAminteşekkür ederim. 6si transfer oldum, 11inden beri idrar testi hergun koyulasarak pozitif gosteriyor. 15i(dun) kan testi pozitif cikti. Hala hiçbir belirtim yok. Ara ara adet sancilari gibi sancim oluyor sadece. Sizin durumunuz nedir?
Benim doktorum yatip dinlenme ve normal hayatina devam et dedi. Ilk gun yol yorgunluğu zaten pek vakit olmadi bisey yapmaya. 2.gunden 5.gune kadar hergun 25,000-30,000 adim atarak gezdim. Simdi 10.gunum normal hayatima devam ediyorum.Transferden sonraki günler neler yapıyosunuz? Mesela istediğimiz pozsyonda yatabilir miyiz, evde yemek ufak tefel işler yapsak risk mi ne dersiniz?
Dondurulmus mu yoksa taze transfer mi yaptirdiniz?11nde transfer oldum ben bekliyorum beklemek çok zor2. Denemem ilkinde negatifi görünce bu daha da zormuş bakalım hayırlısı olsun
Dondurulmuş 5.gun ilkide öyleydi kaliteside güzeldi ama olmadı buda aynı şekilde 5.gun dondurulmuşDondurulmus mu yoksa taze transfer mi yaptirdiniz?
Cok tesekkur ederim. Darisi sizin basiniza. Henuz yok bende, daha erken olabilir.Maşallah hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza. Inşallah devamı da gelir. Bir sorun olacak size. Bir arkadaş göğüslerinde koyulaşma ve damarların belirginlesmesinden bahsetti. Sizde oldu mu acaba. Henüz erken belki ama
Inşallah teşekkür ederim. Benimde 2 günüm kaldı bakalım ne olacakCok tesekkur ederim. Darisi sizin basiniza. Henuz yok bende, daha erken olabilir.
Sizinde 1-2 gune belli olur. Hayirlisi olsun insaAllahDondurulmuş 5.gun ilkide öyleydi kaliteside güzeldi ama olmadı buda aynı şekilde 5.gun dondurulmuş
Deeya hanım canım benim de doktorum. Kesinlikle doğru yerdesin :)sevındım senın adına kımmıs doktorun ısmını yazarmısın ben derya hanıma gıdıyorum ahu hetmanın ılerısın de ozel muayehanesıne ...tup dusunmuyoruz acıkcası esım dogal olursa olsun olmazsa zorlama dıyenlerden
Hangi gun transfer oldunuz?Inşallah teşekkür ederim. Benimde 2 günüm kaldı bakalım ne olacak
Sihirli kelime "hayırlısı" Çocuk yapmıyo musun? diye soran olursa "hayırlısı bakalım" diyip geçiyorum. O zaman konuşmayı uzatamıyorlarya ben hiç kimseye söylemiyodum ne guzel, bugun bir arkadaşın sorcagı tuttu. Doktora ne zaman gitcen falan filan mecbur itiraf ettim bugun transfer oldum diye. Sorduğu ilk soru iğne mi oluyosun sen şimdi yok benim bi arkadaşım vajinal iğne oluyo bilmem ne. Saçma sapan can sıkıcı şeyler. Sonra da aradan 5 dk geçti görüntülü arıyo hiç aramayan insan yanına da bebeğini koymuş. Normalde de hep bana dua ettiğini falan söyleyen bi insan. Ama bu hareketleri bana çok battı ya. fazla mı hassasıım insanlar mı düşüncesiz artık çözemiyorum.
Burdan başka hiç bi yerde bu konulardan bahsetmek istemez oldum ya. sanki sizden başka kimse anlamaz gibi
Sizinde 1-2 gune belli olur. Hayirlisi olsun insaAllah
[/QU amin inşallah
Canım yumurtalıklarım hormonlar nedeniyle çok yoruldu. Doktorum en az 3 ay dinlenme verdi, daha sonra bakacağız duruma. Bir gelişme olursa ben size söylerim de. Ben öyle yaptımya kızlar hiç sormayın aynı hatayı ben de yaptım malesef etrafımda bilmeyen yok tüp bebek tedavisinde olduğumu
Başta çocuk için tedavi olduğumu kimseye söylemiyodm sonra sürekli sorulunca ve doktora gitmiyomusunuz gidin gibi yorumlar yapılıyodu ben de yalan söyleyemedim gidiyoruz doktora dedim. ne Dedi doktor, nasıl bi tedavi olcaksınız derken derken tüp bebek olduğunu söylemek zorunda kaldım sağır sultan duydu ve bu beni çok rahatsız ediyor. Beni gören ilk tüp bebek noldu sonucu diye soruyor.
Dinlendirme sürecindeyim diyorum o ne demek diyolar. bizim tanıdığımız tüp bebek yaptıranlar iki haftada bitiyor tedavi hemen hamile kalıyor senin ki niye aylardır bitmedi diyolar. Of ben bu insanlara neyi açıklayım
Her gün Whatsaptaki muhabbetler şu şekilde :
- selam naber tüp bebek işi noldu
ben Hamile kalsam Bile kimse Bilmesin istiyordum.İlk üç ay kimseye söylememe kararı almıştım. Ama şu durumda herkes benimle beraber gün sayıyor benden önce onlar öğrenecek sonucu resmen. Özelim falan kalmadı gerçekten kimseyle muhatap olmak istemiyorum artık. Vazgeçtik tüp bebekten yok tedavi falan demek istiyorum ama yalan söylemek olur diye çekiniyorum.
Öyle dertliyim bu konuda yazdım bi sürü kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?