Eylül ayında bebek çalışmalarına başlayacaklar buraya

hmm bunu bilmiyodum işte bana öyle söyledi doktor
Sizi 3 veya 4 boyutluya gönderiyor sanırım.
Onun cihazı her hastanede yok. Ayrıntılı ve 3 boyutlu aynı şey değil. Benimki o yüzden 3 boyutluya yollamicak sanırım. Önceki doktorum da beni direk 3 boyutluya yollamıştı. 300 350 arası bi fiyatı vardı. Bu perinatoloji uzmanı olduğundan gerek görmedi kendi yaptı demekki.

ben de şimdi hesapladım da, 16 şubatta benm ayrıntılı ultrason. o da 20+3 falan olmş olucak. 21. haftanın içinde

,ayrıntılı ultrasonuın cihazı farklı bi cihaz çünkü o yüzden. seninkinde var demek o
Onu diyorum işte ayrıntılı cihazı farklı değil. Sizi 3 boyutluya gönderiyolar. Ayrıntılıyı da o gönderdikleri doktor yapacak demekki.
İnternette de böyle yazıyo

3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı fetal değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.

valla bilmiyorum ama 4 boyutlu benim doktorumda var arkadaşımda hamile o 5 buçuk aylık hep birlikte gideriz ve o 4. ayından itibaren hep 4 boyutlu baktırıyor. Doktorun bana söylediği bu ultrasonda tüm organları gözüküyor biz ona bakamıyoruz cihaz yok demişti

bende 300 tl diye biliyorum demek ki 3 boyutlu ve ayrıntılıyı aynı doktor yapacak. ortalama 20 - 30 dakika falan sürüyomuş

allah allah, benm doktorun ultrason cihazı zaten 3boyutlu ama nedne gönderiyo ki o zmn manyak neyse ayrı bi yerde daha görmüiş olurum

allah allah, benm doktorun ultrason cihazı zaten 3boyutlu ama nedne gönderiyo ki o zmn manyak neyse ayrı bi yerde daha görmüiş olurum
bende bu işden bişey anlamadım açıkcası ki ben 2 li ve 3 lü yaptırmadım onlarda sen bilirsin dedi ama detaylıyı kesinlikle öneriyorum gitmelisin dedi. neyse gidip bakalım bi bebişler farklı bi doktorla farklı hastane görsünler

detaylıda bi konu vardı burda okumştm. bebeğin organlarıyla ilgili skntı varsa o görülüyomş. mesela biri anlatmştı burda bebeğinin bağrsaklarında problem varmş detaylıda görmüşler onu, o yüzden doğar doğmaz ona göre müdahalesi yaplmş. bu tarz şeyleri önceden görmek açısından yaptrmak gerekiyomş falan

şimdi o zmn bizim bu detaylı için gideceğimz cihazda renkli mi göstericek? hani yüzü, gözü, kime benzediği belli oluyo ya.. bu gideceğimiz o mu ki acaba
İşte o yüzü gözü belli olan detaylı değil canım. O 3 boyutlu.
Ayrıntılı veya detaylı işte adı her neyse onda her zamanki gibi siyah beyaz ve 2 boyutlu görüyoruz. Orada organları kontrol ediyorlar. O yüzden her zamanki ultrason cihazı diyip duruyorum sabahtan beri :))
3 boyutluda organ kontrolü yapılmıyormuş. Sadece görüntü heralde. Söylenen o.

neyse gidince görecez bakalım sen benden bi kaç gün önce gideceksin tecrübelerini anlatırsın

sabah sabah detaylı diye diye beynimiz yandı

burcunun söylediği dogru arkdşlr 3 boyutlu yada 4 boyutluda ayrıntılıya girmiyosun,3 boyutlu da hareketsiz,4 boyutlu da hareketli görüyosun bebeği,ayrıntılı 2 boyutlu cihazla yapılıyor,benim uzman bir radyolog yapacakmış doktorumda sonuçları inceleyecek uzmnlık alanı perinatolog zaten,ayrıntılı yapılacak yeri aradım ve bana tek seferde yapıldıgını söyledi en az yarım saat sürüyor dedi,mesela kalpte bir sorun var ise 22.haftalarda tekrar cagırıyormuş kalp oluşumu 22.hafta da tamamladıgı için,o yarım saat içinde de herşey detaylı inceleniyormuş pozisyonluk bir sıkıntı var ise biraz bekletiyorlarmış tekrar bakıyorlarmış falan filan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…