- 21 Ekim 2016
- 893
- 844
- 18
- Konu Sahibi ilkinilkin
-
- #7.321
peki kaçıncı haftada gel dedi sana ?burcunun söylediği dogru arkdşlr 3 boyutlu yada 4 boyutluda ayrıntılıya girmiyosun,3 boyutlu da hareketsiz,4 boyutlu da hareketli görüyosun bebeği,ayrıntılı 2 boyutlu cihazla yapılıyor,benim uzman bir radyolog yapacakmış doktorumda sonuçları inceleyecek uzmnlık alanı perinatolog zaten,ayrıntılı yapılacak yeri aradım ve bana tek seferde yapıldıgını söyledi en az yarım saat sürüyor dedi,mesela kalpte bir sorun var ise 22.haftalarda tekrar cagırıyormuş kalp oluşumu 22.hafta da tamamladıgı için,o yarım saat içinde de herşey detaylı inceleniyormuş pozisyonluk bir sıkıntı var ise biraz bekletiyorlarmış tekrar bakıyorlarmış falan filan :)
evet perinatologAyrıntılı için gönderdikleri doktorlar perinatolog mu?
İşte o yüzü gözü belli olan detaylı değil canım. O 3 boyutlu.
Ayrıntılı veya detaylı işte adı her neyse onda her zamanki gibi siyah beyaz ve 2 boyutlu görüyoruz. Orada organları kontrol ediyorlar. O yüzden her zamanki ultrason cihazı diyip duruyorum sabahtan beri :))
3 boyutluda organ kontrolü yapılmıyormuş. Sadece görüntü heralde. Söylenen o.
Ayrıntılı için gönderdikleri doktorlar perinatolog mu?
Bence doktorun ayrıntılıyı da başkasına yaptırmanı istemiş canım. Detaylı ultrason 3 değil 2 boyutludur.bence sen yanlış biliyosun çünkü ayrıntılı ultrasonu doktor bana üniversite hastanesinde yaptr istersen dedi. ben istemedim şimdi gidip orda sıra mıra işleryle uğraşmayı. özel hastanelere baktım, hepsinde yoktu. her zamanki ultrason cihazı bütün hastanelerde var. bunun cihazı farklı bi şey. şuan benm gittğim doktorda da omurgası kalbi bilmemnesi görünüyo, hatta 4. aya girdğimzden beri uzun uzun inceliyo doktor orasını burasını ölçüyo sürekli. ama bu detaylı dedkleri bambaşka bi şey ve cihazı da farklı. sen doktoruna bi sor istersen.
detaylının kaç boyutlu olduğunu bilmiyorum ama bağırsaklarını bilmemnesini gösteren bi teknolojisi var demek ki. diğer o benm suratı falan gözüksün istedğim de 4boyutlu oluyo. çünkü benm doktorun cihaz 3boyutlu ve siyah beyaz maalesef
rahim agzına alttan mı bakılıyor,benim karından bakıyor herhangi bir düşük riski falan var mı diyeKızlar bişey sorcam. Doktorlar rahim ağızlarınızı kontrol ediyor mu? Aman diyim benim başım yandı bi kere Allah korusun yani baktırın bakmıyorsa. Riskli haftalardayız çünkü
haftaya gideceğim sanırım 18 ila 23 haftalar arası bakılıyormuş zatenpeki kaçıncı haftada gel dedi sana ?
hayır hiç bakmadı alttan ise eğerKızlar bişey sorcam. Doktorlar rahim ağızlarınızı kontrol ediyor mu? Aman diyim benim başım yandı bi kere Allah korusun yani baktırın bakmıyorsa. Riskli haftalardayız çünkü
Kızlar bişey sorcam. Doktorlar rahim ağızlarınızı kontrol ediyor mu? Aman diyim benim başım yandı bi kere Allah korusun yani baktırın bakmıyorsa. Riskli haftalardayız çünkü
işte bana da kendi doktorum 18. haftadan sonra git dedi ama yapacak olan doktor 21. haftan dolsun öyle gel garanti olsun dedihaftaya gideceğim sanırım 18 ila 23 haftalar arası bakılıyormuş zaten
her doktor farklı söylüyor yahu kafam karıştı :) bu durumda kendi doktorlarımızı dinlemeliyizişte bana da kendi doktorum 18. haftadan sonra git dedi ama yapacak olan doktor 21. haftan dolsun öyle gel garanti olsun dedi
hayır hiç bakmadı alttan ise eğer
ama o sorun omladan da görülebilen bi şey mi ki
karından bakılınca anlaşılıyosa pazartesi kontrolde sorayım biAlttan bakılmasına gerek yok
Eğer öyle bi problem varsa yavaş yavaş rahim ağzı hunileşmeye başlıyor. O arada yakalandı yakalandı işte. Anlaşılmazsa sonuç kötü oluyor
evet evet her gittiğimde kontrol ediyor,çok şükür düşük riskin yok ama sen yine de dikkat et diyor,Alttan bakılmasına gerek yok
Eğer öyle bi problem varsa yavaş yavaş rahim ağzı hunileşmeye başlıyor. O arada yakalandı yakalandı işte. Anlaşılmazsa sonuç kötü oluyor
karından bakılınca anlaşılıyosa pazartesi kontrolde sorayım biAlttan bakılmasına gerek yok
ben detaylıyı yapacak doktoru dinleyecem sanırım çünkü iki veya üç hafta üst üste izin alıp gitme durumum yok. burcu da 3 hafta üst üste gitmişti. 21 haftam da giderim artıkher doktor farklı söylüyor yahu kafam karıştı :) bu durumda kendi doktorlarımızı dinlemeliyiz
Alttan bakmak isterse küfretme bana amakarından bakılınca anlaşılıyosa pazartesi kontrolde sorayım bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?